знаю такі, звичайно
я мав на увазі, що за винятком бюджетного і навколобюджетного (ну типу вутінга) сегменту, розшарування ринку, на мою думку, залишається в плюс-мінус тому ж вигляді, як і попередній рік-півтора, не зважаючи на те, що асортимент НЕ-світчів і клавіатур інтенсивно розширюється. це і надалі лише часткова конкуренція класичним світчам, особливо в тих ринкових нішах, де сидять більш вибагливі до звуку і відчуттів від тайпінгу юзери, не кажучи вже про сегмент більш прожжоних ентузіастів. таких як, наприклад, вищезгаданий алексотос чи, що гріха таїти, мене власною персоною

як тут відомо постійним читачам, для іграшок я використовую фан60 з магнітними сайлентами, але ніякого іншого сценарію НЕ світчів для себе не бачу і досі. зовсім не тому, що у мене до них якесь упередження, я старовір і набив собі татуювання схеми черрі МХ блек на всю спину

а банально тому, що це інакші світчі і вони апріорі не будуть такі ж по відчуттях і звуку як "класика". для мене абсолютно не дивно те, що я не бачу людей в серйозному клавіатурному ком'юніті, які б використовували НЕ для чогось окрім іграшок, в якості повсякденної клавіатури. окремі виключення, мабуть, десь є, але вони, як відомо, лише підтверджують правило.
якщо з'являться якісь нові пропозиції на ринку магнітних клавіатур, які мене зацікавлять, щось захочеться придбати і т.д., я без роздумів придбаю, подивлюсь, що і як, може додам і НЕ дошку для душі (а не тільки для іграшок) в колекцію колись, чому ні, але поки такий варіант не проглядається.
станом на сьогодні, частина юзерів цілком логічно обирають НЕ, коли мова йде про гамінг і бажання придбати одну універсальну клавіатуру, це вже тривалий час так, але поява більш цікавих НЕ-новинок лише певною мірою пожвавила цей процес в окремих ринкових сегментах і цінових нішах. при цьому старий добрий механічний світч нікуди не збирається, прекрасно себе почуває, виходить безліч новинок, преміальні і не дуже клавіатури з'являються в абсолютній більшості випадків саме під класичні світчі, тобто ніякої принципової зміни ландшафту я не бачу.
Відправлено через 1 хвилину 5 секунд:
все з ними так, норм світч, тут мова в першу чергу про можливість заміни, часто заради розваги і факту заміни як такого
Відправлено через 47 секунд:
з утилітарної точки зору з кейхроном все в порядку, з хобійної -- звісно, хочеться мати можливість побавитись, поставити щось інше