Выбор клавиатуры под все нужды и направления

Клавиатуры, мыши и прочая периферия
Відповісти
Автор
Повідомлення
7mindfields
Member

Повідомлення

leif: 06.10.2025 17:19 Щось чимало отаким чином загнутих ніг, як вони їх гнули то :puzzle: :think:
спойлер
Зображення
Вони ж тонкі, наче не складно :rotate:
Smok: 06.10.2025 17:04
leif: 06.10.2025 10:46з того, що мені відомо: найтовстіші і при цьому якісні в цілому пбт-капи це найспбт
дякую, додав собі в обране, наче непогано виглядають
Зверни ще увагу на виробника fbb, також мають бути товсті якісні кейкапи за непоганий прайс
leif
Member

Повідомлення

7mindfields
Та нескладно, але це ж машина паяла, не людина. і виходить що погнути могла тільки вона або на якому етапі їх погнули? Не зрозуміло щось :D якщо машина то чому так вибірково? Просто рандом?
7mindfields
Member

Повідомлення

leif: 06.10.2025 17:24 7mindfields
Та нескладно, але це ж машина паяла, не людина. і виходить що погнути могла тільки вона або на якому етапі їх погнули? Не зрозуміло щось :D якщо машина то чому так вибірково? Просто рандом?
То є дідівське бачення сучасних маунтів на пластикових кліпсах :teacher:
Насправді цікаве питання, з зірочкою

Трохи оффтопу, після того як придбав лоупрофайл все інше почало покриватися пилом і пішло у шафу, все-таки не вистачало мені vortex race3 вонабі борду, навіть 40gf свічі не дратують, та й звикання до скороченого ходу відбулося ледь не з коробки, наче я все життя користувався саме цією клавіатурою :shuffle:
feniks_tm
Member

Повідомлення

7mindfields: 06.10.2025 11:57 Як на мене, досить дивний кейс, шукати гарне звучання на he світчах :think:
Не згоден, варіантів зараз більш ніж достатньо, це не кейхрон з інвертованою полярністю, куди ти більше нічого і не поставиш. Озвучені франкенштейни також цілком можливі, багато свічів юзають однакові молди, сам пробував комбінувати свої з UR Ice Ultra, звук дійсно від того змінюється, але занадто гєморно і безсенсово. Все ще нема ідеальних «thocky» свічів, але і до того потроху йде… Навіть тактильні гатерон для чогось викатили :rotate: Плейт з шумкою (та і кейс, якщо це якась стандартна 60ка) за великого бажання теж змінити можна. Тому власне і не бачу причини, чому не варто упорюватись у звук магніток.

Тим часом мені знову їдуть нові на тест :gigi: Задоволення звісно подорожче за звичайні механічні у більшості випадків, але є і цілком пристойні варіанти в межах 20-30$/90шт (MMD C1, Phylina Thunderflash/Flashning, Duhuk Herz, Ur Ice Ultra наприклад). Все це на голову вище старих лекерів, що тактильно (плавність, рівень воблу стему), що по звуку.
спойлер
IMG_3515.jpeg
Відправлено через 19 хвилин 57 секунд:
Це лише верхушка айзбергу, де добряча частина свічів уже морально застаріла :rotate: Найбільш цікавих варіантів в принципі не було. Ті ж Duhuk Herz це покращена (і дешевша) версія Owlab Ti, на які всі вутінгофанати так пісялись не так давно.

Ось тут ще є саундтести деяких цікавих свічів. І як на мене, різниця є і вона більш ніж помітна. Звісно, якщо тестити на голому пластиковому вутінгу, то там все звучатиме майже однаково (Привіт, MikeyTypes :gigi:)
leif
Member

Повідомлення

feniks_tm
так, я про це вище і написав. поза сумнівом, що між НЕ світчами достатньо різниці, щоб обирати між ними щось, що тобі до смаку по звучанню або і просто пробувати різне заради цікавості.

це просто в цілому окрема клавіатурна гілка, яка в окремих сегментах перетинається зі світом світчів на металевому контакті (маю на увазі, що в окремих випадках/ринкових сегментах юзер може і не чути великої різниці між типами світчів і таким чином не розуміти, навіщо йому купувати не магнітну клавіатуру), а в інших -- вони продовжують існувати паралельно і надалі. якихось помітних зрушень наразі не намічається.

Відправлено через 2 хвилини 32 секунди:
оце ж олдова ПЦБшка під той самий МХ світч, офігіть
спойлер
Зображення
Відправлено через 4 хвилини 23 секунди:
до речі, стабілізатор на пробіл також захарвещується :banan: глянемо, що там по рівності скоб було у черрі 34 роки тому :D

Відправлено через 21 секунду:
решта стабів плейт маунт, на жаль :weep:
feniks_tm
Member

Повідомлення

leif: 06.10.2025 18:52 якихось помітних зрушень наразі не намічається.
Хотілось би почути, що мається на увазі під "помітними зрушеннями") Про різноманіття, існують навіть Topre-подібні Raeds HE для особливих поціновувачів)) Хтось не розуміє, що там ловити в тих HE, а я от не розумію, що люди знайшли в пісочності чері блеків :laugh: Я особисто не хочу мати 10 різних кастомів з різним звучанням і ще парочку магніток для чисто пограти, хочеться щось універсальне і одне, що влаштовуватиме по тайпінгу/звуку, і для іграшок матиме переваги.
StTechnik
Member

Повідомлення

feniks_tm: 06.10.2025 17:59це не кейхрон з інвертованою полярністю, куди ти більше нічого і не поставиш.
Честно говоря не вижу в этом какой то большой проблемы. Свичи сами по себе вполне качественные. Открытая конструкция, магнит не лупит ни по чем. Ресурс большой, нажатие легкое, паразитных звуков не издает. Я бы врятли хотел их на что нибудь поменять. Может с ними чо не так, о чем я не знаю? leif вроде хвалил их.
leif
Member

Повідомлення

feniks_tm: 06.10.2025 19:22Про різноманіття, існують навіть Topre-подібні Raeds HE для особливих поціновувачів))
знаю такі, звичайно
feniks_tm: 06.10.2025 19:22Хотілось би почути, що мається на увазі під "помітними зрушеннями")
я мав на увазі, що за винятком бюджетного і навколобюджетного (ну типу вутінга) сегменту, розшарування ринку, на мою думку, залишається в плюс-мінус тому ж вигляді, як і попередній рік-півтора, не зважаючи на те, що асортимент НЕ-світчів і клавіатур інтенсивно розширюється. це і надалі лише часткова конкуренція класичним світчам, особливо в тих ринкових нішах, де сидять більш вибагливі до звуку і відчуттів від тайпінгу юзери, не кажучи вже про сегмент більш прожжоних ентузіастів. таких як, наприклад, вищезгаданий алексотос чи, що гріха таїти, мене власною персоною :shuffle: як тут відомо постійним читачам, для іграшок я використовую фан60 з магнітними сайлентами, але ніякого іншого сценарію НЕ світчів для себе не бачу і досі. зовсім не тому, що у мене до них якесь упередження, я старовір і набив собі татуювання схеми черрі МХ блек на всю спину :laugh: а банально тому, що це інакші світчі і вони апріорі не будуть такі ж по відчуттях і звуку як "класика". для мене абсолютно не дивно те, що я не бачу людей в серйозному клавіатурному ком'юніті, які б використовували НЕ для чогось окрім іграшок, в якості повсякденної клавіатури. окремі виключення, мабуть, десь є, але вони, як відомо, лише підтверджують правило.

якщо з'являться якісь нові пропозиції на ринку магнітних клавіатур, які мене зацікавлять, щось захочеться придбати і т.д., я без роздумів придбаю, подивлюсь, що і як, може додам і НЕ дошку для душі (а не тільки для іграшок) в колекцію колись, чому ні, але поки такий варіант не проглядається.

станом на сьогодні, частина юзерів цілком логічно обирають НЕ, коли мова йде про гамінг і бажання придбати одну універсальну клавіатуру, це вже тривалий час так, але поява більш цікавих НЕ-новинок лише певною мірою пожвавила цей процес в окремих ринкових сегментах і цінових нішах. при цьому старий добрий механічний світч нікуди не збирається, прекрасно себе почуває, виходить безліч новинок, преміальні і не дуже клавіатури з'являються в абсолютній більшості випадків саме під класичні світчі, тобто ніякої принципової зміни ландшафту я не бачу.

Відправлено через 1 хвилину 5 секунд:
StTechnik: 06.10.2025 19:42 Может с ними чо не так, о чем я не знаю?
все з ними так, норм світч, тут мова в першу чергу про можливість заміни, часто заради розваги і факту заміни як такого :)

Відправлено через 47 секунд:
з утилітарної точки зору з кейхроном все в порядку, з хобійної -- звісно, хочеться мати можливість побавитись, поставити щось інше
StTechnik
Member

Повідомлення

leif: 06.10.2025 19:57хочеться мати можливість побавитись, поставити щось інше
Ну вот я мигнул мыслью поменять на 30 грамовые... Но оно от кондиционера нажиматься будет. :rotate: Поэтому оставил эту идею.
feniks_tm
Member

Повідомлення

leif: 06.10.2025 19:57 людей в серйозному клавіатурному ком'юніті, які б використовували НЕ для чогось окрім іграшок, в якості повсякденної клавіатури.
Які у більшості своїй нічого крім вутінга чомусь і не знають :rotate:
якщо з'являться якісь нові пропозиції на ринку магнітних клавіатур, які мене зацікавлять, щось захочеться придбати і т.д., я без роздумів придбаю, подивлюсь, що і як, може додам і НЕ дошку для душі (а не тільки для іграшок) в колекцію колись, чому ні, але поки такий варіант не проглядається.
Саме у вашому сценарії ентузіаста прямо проситься щось кастомне зібрати на базі того ж Venom TKL HE. Так, чисто для колекції, і повноцінних вражень :gigi:
leif
Member

Повідомлення

feniks_tm: 06.10.2025 20:09Саме у вашому сценарії ентузіаста прямо проситься щось кастомне зібрати на базі того ж Venom TKL HE. Так, чисто для колекції, і повноцінних вражень
от якби я почув якийс схвальний відгук від власника, до думки якого я прислуховуюсь, чи подивився б цікавий огляд, так щоб мене зацікавила ця ідея, тоді які проблеми, це ж недорого по мірках хоббі. але якось ніхто не каже, що от "спробував -- сподобалось на рівні з класичними світчами, користуюсь тепер", їх же багато вже продалось цих ткл веномів, люди ставлять їх в геони ф1, ф2, та навіть в глейр (тираж 300 шт, нагадаю) ставлять, але ті, хто про звук і тайпінг філ нічим таким не користуються. сценарій, коли НЕ лише для ігор (як у мене) єдиний, який я знаю серед тих, хто глибоко в темі.
feniks_tm: 06.10.2025 20:09Які у більшості своїй нічого крім вутінга чомусь і не знають
нубаси :lamer:
leif
Member

Повідомлення

хлопці, кому сет стареньких черрі світчів недорого? на мехмаркеті жирна пропозиція
Зображення
спойлер
Зображення
хоча, не знаю, за 2 штуки баксів міг би хоча би доставку за свій рахунок запропонувати :laugh:

якщо серйозно, то це просто рарний айтем, чисто колекціонерський лот за прайс, що відповідає частоті появи чогось подібного в продажу. хоча навряд він аж за 2к їх продасть, але продасть дорого.

Відправлено через 3 години 36 секунд:
тим часом розпаяв ще один вайс. як і вчорашній, це чи то 91 чи то 92 рік (вже переплутав яка з них з якого корпусу, а на пцб крім 1986 року дати не було виявлено, що сильно навряд про рік виготовлення. не наклєпали ж вони на 5 років пцбшок наперед :laugh:). тим не менш, ці 2 пцб однакової ревізії. а ще дві дошки, що залишились, мають трохи іншу пцб і, здається, між собою також відрізняються.
спойлер
Зображення
вирішив спочатку всі розпаяти, а вже потім починати мийку і модінг світчів.

до слова, скоби стабів пробілу я таки не затестую звідси, бо це якийсь 8ю пробіл, була підозра, що він якийсь занадто довгий, не здалось :D

шкода, що зараз не роблять такий лейаут, було б непогано, бо 10ю занадто, а 7ю можна було б і подовжити трохи :)

Відправлено через 10 хвилин 2 секунди:
апд. ой, не ту фотку залив) це вчорашня :lol: :laugh:

кажу ж, однакові пцб))

ось сьогоднішня:
спойлер
Зображення
Відправлено через 5 годин 42 хвилини 34 секунди:
Цікаво, скільки він там пролежав під кейкапом :lol:
спойлер
Зображення
Навіть невеличку павутинку сплів
StTechnik
Member

Повідомлення

Ну и от рутинных мероприятий по добыче раритетных свичей перейдем к важным новостям :)
Попробуем сравнить три набора кейкапов, а именно:
1. nicePBT Sailor (PBT Dye-sub, 1,7mm) Стоимость около 75$
2. Клон GMK Fishing от высокотехнологичного китайского бренда KBDiy :D (PBT DoubleShot) Стоимость около 900 грн
3. WS Mizu (PBT DoubleShot) Стоимость 109$

Сначала немного общих впечатлений. Первый и третий участник - тут как бы все понятно. Качество там ожидаемо отличное. А вот участник номер два немного даже удивил. Качество ожидалось "какое нибудь". Оказалось - вполне себе. Приятно удивила толщина. Но об этом ниже.
Сначала посмотрим на шрифты. Все расположено в последовательности как написано выше.
спойлер
IMG_4067.jpg
Я думаю понятно все. К китайцам есть вопросы. Хотя не так что бы прям отвратительно.
Теперь немного о толщине.
nicePBT
спойлер
IMG_4068.JPG
KBDiy :insane:
спойлер
IMG_4069.JPG
IMG_4070.JPG
Норм так, да?
И WS. У них по "паспорту" - 1.6
спойлер
IMG_4071.JPG
Мерять старался ровно, но могло где то чуть перекосить.
StTechnik
Member

Повідомлення

Ну и немного "общего плана" с выводами.
nicePBT
спойлер
IMG_4062.jpg
KBDiy(уже было, но я повторю для целостности)
спойлер
IMG_4059.jpg
WS
спойлер
photo_2025-10-08_19-54-45.jpg
Відправлено через 5 хвилин 9 секунд:
Итого. Китайские клоны с Алика. Да. Брать их можно, но не завышать ожидания. В принципе то что в районе 900 - 1200 грн уже вполне приемлемого качества без явных косяков. Ну шрифты - да. Такое себе. Можно нарваться.
Для мажоров и тех кто из бАгатой семьи - есть куча проверенных вариантов. nicePBT, CannonKeys, Akko, WS которые в ценовой категории 60-110 баксов.
Ну вот в принципе и все. Выше уважаемый leif уже по сути основную мысль написал на этот счет.
На постоянку пока оставил себе WS. Ковер из того же набора. Он будет задавать тон всей комнате :D
feniks_tm
Member

Повідомлення

StTechnik
Час щупати інші профілі :gigi: Політ на китайських mda поки нормальний, бажання повернутись на чері ще не було. А от бажання знову повернутись до пошуків все ще є, щоб уже і естетично щось цікаве було. Хоча вже і біле на білому не так, щоб парило :rotate:

Посадочне під стем, ну і товщина, у NicePBT підозріло схожа на мої стокові чері :shuffle:
StTechnik
Member

Повідомлення

feniks_tm: 08.10.2025 20:44Час щупати інші профілі
Даже не провоцируй :lol: Родной Кейроновский OSA мне не зашел. Высокий и я промахиваюсь. MDA выглядит неплохо и интересно. Есть и другие. Может быть попозже попробую.
feniks_tm: 08.10.2025 20:44Посадочне під стем, ну і товщина, у NicePBT підозріло схожа на мої стокові чері
nicePBT отличные капы. Действительно толстые, качество отличное. DyeSub опять таки. Очень им доволен.
feniks_tm
Member

Повідомлення

StTechnik: 08.10.2025 20:52 MDA выглядит неплохо и интересно.
Такі собі маршмелоу з приємно заокругленими гранями, по висоті щось між чері та оем, залежно від ряду. Є ще типу "оригінальні" MDA від Melgeek, то там вже трохи інше.
StTechnik
Member

Повідомлення

feniks_tm: 08.10.2025 20:59по висоті щось між чері та оем, залежно від ряду.
Они тоже "скульптурные"? Мне интересно плоские попробовать. XDA профиль по моему. Можно какую нибудь потом китайщину даже взять.
feniks_tm
Member

Повідомлення

StTechnik: 08.10.2025 21:07
feniks_tm: 08.10.2025 20:59по висоті щось між чері та оем, залежно від ряду.
Они тоже "скульптурные"?
Так. Плоских профілів теж багато різних, від банальних xda до всякого типу moa, mao, koa і т.п.
StTechnik
Member

Повідомлення

feniks_tm: 08.10.2025 21:08Так. Плоских профілів теж багато різних, від банальних xda до всякого типу moa, mao, koa і т.п.
Ну Черри - это класика. Дань моде ретро немного. И мне больше заходит когда острые ровные грани. А жена кстати сидит за родным OSA и ей норм. Предложение "Давай поменяем на Черри - будет пониже" звучит "Уйди, отстань, я привыкла". :D
Відповісти