Стала відома дата презентації мобільних процесорів Intel Panther Lake. Чекати залишилося недовго

Обсуждение статей и новостей сайта
Відповісти
Автор
Повідомлення
yuriy_dd
Member

Повідомлення

alexeygalas: 30.09.2025 18:06 змиріться що проц в останьому айфоні - швидший за ваш комп
По якому показнику він швидший? Він зможе число Pi швидше порахувати ніж 2500k з AVX ?
очевидно що по самому важливому - швидкість одно-потоку
alexeygalas: 30.09.2025 18:14Бо телефон не мусить виконувати такі важкі задачі як персональний комп*ютер?
браузер - це важкий таск?
alexeygalas: 30.09.2025 18:14 пс не думали чому arm досі не було в великих пк?
так він давно є в серверах, з 128 ядер
pelia: 30.09.2025 18:21ВЗАГАЛІ-ТО, х86 був в смартах, але інтел програв конкуренцію тоді і вирішив дропнути
програв - бо не зміг зробити швидше але щоб енергії їло мало
yuriy_dd
Member

Повідомлення

Entar: 30.09.2025 18:25якщо ці їх потреби (не рахуючи ігрові) задовольняє будь який адекватний ноутбук з i5 чи аналогом, 3-5 річної давності?
ну автономність наприклад
Entar: 30.09.2025 18:25 Якщо ж говорити про нас, Україну, то за 300$ можна купити чудові корпоративні ноутбуки з сусідніх країн.
хотів мій знайомий купити, переконав його що новий за 500 буде краще
Entar: 30.09.2025 18:25Якщо останній топовий айфон коштує як весь мій ПК з монітором тим паче.
Андроїд коштує дорожче і дешевіє швидше - і що?
Entar: 30.09.2025 18:25Я в принципі не ходжу з ноутбуком
і як тоді ви можете про них судити?
alexeygalas
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 30.09.2025 18:26очевидно що по самому важливому - швидкість одно-потоку
спойлер
Зображення
alexeygalas
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 30.09.2025 18:26браузер - це важкий таск?
А в нас тільки браузер, більше програм не існує?
yuriy_dd: 30.09.2025 18:26так він давно є в серверах, з 128 ядер
Тобто знову вузько-спец сектор. ок
yuriy_dd: 30.09.2025 18:26програв - бо не зміг зробити швидше але щоб енергії їло мало
А який сенс намагатись залізти у всі девайси, якщо свої проєктів вистачає?

Піду замахну чарочку. У мене від вашої логіки голова зламалась
Ваші основні вимоги до пк:
- Без вентилатора;
- Споживання як у телефона;
- Бути найшвидшим в бенчмарках по тих пунктах, які апаратно не прискорюються на x86 і перемагати;
- Однопотік Однопотік Однопотік Однопотік Однопотік Однопотік Однопотік Однопотік Однопотік Однопотік Однопотік Однопотік;
- Не користуватись тим, що мак не вміє і любити фічі такими, як їх задумав Apple, навіть якщо незручно.
yuriy_dd
Member

Повідомлення

alexeygalas: 30.09.2025 18:38 А в нас тільки браузер, більше програм не існує?
я запитав за браузер, тому що вже дуже багато тасків я виконую використовуючи браузер, чи утілити які мають браузер інтегрованим (Telegram, VS Code, ..)

ще раз браузер - це важка задача?
alexeygalas: 30.09.2025 18:38 так він давно є в серверах, з 128 ядер
Тобто знову вузько-спец сектор. ок
так запитали про "великих пк"
alexeygalas: 30.09.2025 18:38 А який сенс намагатись залізти у всі девайси, якщо свої проєктів вистачає?
а грошей більше заробити?

а який зміст Інтел вкладалась у свої фабрики - якщо краще замовляти в TSMC - так як всі роблять
yuriy_dd
Member

Повідомлення

alexeygalas: 30.09.2025 18:38 - Без вентилатора;
== енергоефективність
alexeygalas: 30.09.2025 18:38 - Споживання як у телефона;
== енергоефективність
alexeygalas: 30.09.2025 18:38 - Бути найшвидшим в бенчмарках по тих пунктах, які апаратно не прискорюються на x86 і перемагати;
чиста процесорна швидкодія
угу
alexeygalas: 30.09.2025 18:38 - Не користуватись тим, що мак не вміє і любити фічі такими, як їх задумав Apple, навіть якщо незручно.
я взагалі в терміналі через ssh працюю - і чим я таким користуюсь від Епл?
tornadox
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 29.09.2025 22:13ноут на М1 з 8 Гб - значно краще працює ніж ноут за $2.5K на Віндовс з 16 Гб - я це особисто підтверджую
Що значить значно краще? це твоя 100% субʼєктина думка, ти не можеш нічого підтверджувати, ділитися думкою так. Це те саме що я буду "підтверджувати" що їхати в таврії значно краще ніж в хорошому сучасному мерседесі. Хто з цим погодиться?
Особисто, а також ще більше сотні учасників форума підтверджують що ти пишеш нісенітниці, ти з цим погоджуєшся?
yuriy_dd
Member

Повідомлення

tornadox: 30.09.2025 20:23Що значить значно краще?
швидше, без глюків, зависань, тормозінь
tornadox: 30.09.2025 20:23це твоя 100% субʼєктина думка, ти не можеш нічого підтверджувати, ділитися думкою так
це не тільки я мав ці проблеми
tornadox: 30.09.2025 20:23Це те саме що я буду "підтверджувати" що їхати в таврії значно краще ніж в хорошому сучасному мерседесі
а що краще - в рамному джипі (трішки старому) чи в сучасному кросовері по не дуже хорошій дорозі?
tornadox: 30.09.2025 20:23 Особисто, а також ще більше сотні учасників форума підтверджують що ти пишеш нісенітниці, ти з цим погоджуєшся?
люди часто не люблять тих хто інший
а те що це нісенітниці - то це треба довести. Хоч спробувати
Alexsandr
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 30.09.2025 12:10 стоп - розмова була про проци і материнки. До ноутів теж вимога про проци і материнки?
при покупке даже ноута выбирается база. Подключения к ней допонрительных модулей, замена памяти, замена вайфая... это все доступно после покупки дома. что сложнее, но правда не дома, это замена процессора. Хотя попадаются ноуты с сокетом. Можно дома и проц менять.
yuriy_dd: 30.09.2025 12:10 знаєте хоч один пристрій з AMD Ryzen AI Max+ 395 де память не розпаяна?
а з Lunar Lake / Core Ultra 200V ?
Вообще не слежу пока за ними особо. Но вопрос ведь про выбор, а выбор пока есть, 370 кажется модель уже точно можно добавлять память.

yuriy_dd: 30.09.2025 12:10 за якийсь час ви зрозумієте - що для швидкості - треба розпаяну память
Вопрос смогут ли добавлять память вместе с распаянной, этакий L4 или L5. Самая быстрая память это не распаянная где-то рядом, это созданная вторым этажом, типа кеша на 3Д версиях.
yuriy_dd: 30.09.2025 12:10 чи ви спорткари теж будете гнобити за речі які важливі для швидкості?
Как универсальные рабочие лошадки, буду.
yuriy_dd: 30.09.2025 12:10 але чому лише в серверах? чому АРМ це пропонує в ноутах, а х86 - досі не спромігся?
пс: а в серверах ви не пробували порахувати скільки ядер на 1 канал памяті?
Внутренняя конкуренция. Видать маркетологи очень неохотно идут на такое. Относительно недавно сократили материнки до 2-х плашек памяти, а тут подавай 3 или вообще 4 как минимум. Ничего, после пинка несколько лет и сделают. Просто машина таких контор очень большая и практически всегда очень долго принимают очевидные решения. Впрочем можно сравнить хоть и грубо.
Entar
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 30.09.2025 20:34 швидше, без глюків, зависань, тормозінь
Ці глюки, зависання, тормозіння з вами в одній кімнаті? Я так помітив у адептів епплу є культ, що все що не епл - тормозить, зависає, через 2 роки перестає працювати, тощо. Це мабуть так когнітивний дисонанс, який заставляє виправдовувати переплату за бренд працює?
Чому в мене ні один з моїх ноутбуків чи ПК на віндоусі вже років 13 не зависає, не "глючить", не тормозить? Мабуть тому що я років 13 тому вперше купив собі ssd, і з того часу тільки їх в якості основного робочого та ігрового диска використовую.

yuriy_dd: 30.09.2025 20:34 люди часто не люблять тих хто інший
а те що це нісенітниці - то це треба довести. Хоч спробувати
Люди часто не люблять тих, хто намагається доказати іншим, що "всі дурні, один я розумний", приводячи свій суб'єктивний досвід в якості альтернативи об'єктивній реальності.
Існує об'єктивна реальність: наразі переважна більшість пк/ноутбуків/ігрових приставок працюють на процесорах х86. І практично всіх споживачів це влаштовує.
Більше того, потужності сучасних CPU як правило більш ніж достатньо для виконання переважної більшості задач, і у більшості споживачів ці потужності "з запасом". Для переважної більшості типових офісних задач вистачає пк з процесором за 100$ з головою, при цьому все буде "літати" (якщо звісно буде хочаб 16 гб озу і ссд). І більшості більше просто не треба для роботи.
Більше того, вже багато років як достатню потужність для вище наведеного здатні забезпечити ноутбучні процесори рівня i5, і на типовому робочому місці вже не треба навіть великого корпусу пк, достатньо ноутбука, тобто процесора з значно урізаним споживанням.

За 700-1000$ можна купити новий, а за 300$ з корпоративного західного світу б.в. 2-3 річної давності ноутбук, який повністю і з комфортом закриває типові "офісні потреби", і в цій реальності пропала необхідність громоздити в більшості офісах пк, просто тому що ноутбук співробітник в разі потреби може взяти з собою: додому, у відрядження, на конференцію, тощо.

І маючи цю реальність, ви в сотнях повідомленнях намагаєтеся довести що х86 процесори - то погано, а епловські арм то маст хев, і більше того, що вони є оптимальними і по ціні рішення. Звісно що це нісенітниця. Ніхто ж не сперечається що в ряді задач дійсно є сенс мати епловські ноути і працювати за сучасними їх процесорами, але це не стосується _переважної більшості_ споживачів.
Тому що, повторюсь:
а) Для робочих задач більш ніж вистачає ноутбука за 700-1000$ (або 300$ б.в.) для 95% працівників.
б) Для ігр, відмінних від мобільних, де дійство треба потужності, підходять х86 процесори.

І повторюсь, якщо через 5 років, з'являться ноутбуки які:
1) Матимуть звичну всім вінду де будуть працювати всі типові робочі звичні всім програми без проблем.
2) Будуть коштувати як типові ноутбуки з х86 процесорами
3) Будуть мати ARM процесори
4) Продуктивність яких буде на рівні/вище
То люди будуть купувати їх. І людям буде пофігу на архітектуру процесора там.
Так от як мені особисто пофіг, в мене в телефоні процесор від медіатеку чи снепдрегону - працює без проблем і з моментальним відкликом - і добре.
Alexsandr
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 30.09.2025 14:20 фанати х86 - вам всім давно пора вилазити з печери, і перестати нести маячню про що ви взагалі не знаєте :lamer: :lamer:

АРМ проц 2021 року - вже давно підтримує зовнішні ВК:
Ampere Altra — це серверний процесор.
Что интересно вам иной раз приходится менять устройство ибо вы все так же оказываетесь привязанными к конкретному устройству. Как результат у вас там одно устройство там другое, а универсального решения, как х86 нет. Чуете где проблема? Универсальность. софт не совместим, железо не совместимо, каждая модель ящика делается индивидуально, включая переработку софта.
yuriy_dd
Member

Повідомлення

Entar: 01.10.2025 12:05Ці глюки, зависання, тормозіння з вами в одній кімнаті?
про це пишуть користувачі, особливо хто перейшли з Віндовс на МакОС. При чому в категоричній формі яке Віндовс лайно і що вони на нього не вернуться ніколи.
Entar: 01.10.2025 12:05Я так помітив у адептів епплу є культ
але я не адепт Епл. У мене нема і не було айфона.
Я адепт прогресу яким зараз є АРМ проци і М4 як найкраща реалізація
Entar: 01.10.2025 12:05який заставляє виправдовувати переплату за бренд працює?
мак міні М4 - $500
мак ейр М4 - $900
знайдете щось краще і дешевше?
Entar: 01.10.2025 12:05Чому в мене ні один з моїх ноутбуків чи ПК на віндоусі вже років 13 не зависає, не "глючить", не тормозить?
ну якщо ви за стільки років не стикнулись з глюками Віндовс - то я в це просто не вірю. Останій раз у мене Віндовс вилетіла - це вчора.
в мене воно глючить, зависає навіть на брендових компах
наприклад - була масова проблема що після звінку в Zoom відключався мікрофон, і доводилось перевантажувати. І тут на форумі підтвердити що є таке
Entar: 01.10.2025 12:05приводячи свій суб'єктивний досвід
я даю результати тестів і огляди інших. Ви вмієте так працювати?
Entar: 01.10.2025 12:05Існує об'єктивна реальність: наразі переважна більшість пк/ноутбуків/ігрових приставок працюють на процесорах х86
так
Entar: 01.10.2025 12:05І практично всіх споживачів це влаштовує
жителів Північної Кореї - теж влаштовує. Бо в них нема вибору і вони не знають.
А я показую що є вибір і даю знання. Вас і інших фанатів х86 - це бісить. Бо всі мають сидіти і далі в лайні як було
Entar: 01.10.2025 12:05Більше того, потужності сучасних CPU як правило більш ніж достатньо для виконання переважної більшості задач, і у більшості споживачів ці потужності "з запасом"
то навіщо вам взагалі мати розмову про прогрес проців? Вас ж все задовільняє
Entar: 01.10.2025 12:05І маючи цю реальність, ви в сотнях повідомленнях намагаєтеся довести що х86 процесори - то погано
я не кажу що погано. Я попереджую що х86 це тупик. Ви усвідомлюєте різницю?
Entar: 01.10.2025 12:05а епловські арм то маст хев
так багато і досі вважають що це проц для мобільних щоб котиків подивитись
Entar: 01.10.2025 12:05 б) Для ігр, відмінних від мобільних, де дійство треба потужності, підходять х86 процесори.
ігри більшість грає на консолях
Alexsandr: 01.10.2025 13:11 Ampere Altra — це серверний процесор.
але це АРМ чи ні? він підтримує зовнішні ВК чи ні? АРМ може підтримувати зовнішні ВК чи ні?
якщо можуть але не додають підтримку - то чому?
Alexsandr: 01.10.2025 13:11Что интересно вам иной раз приходится менять устройство ибо вы все так же оказываетесь привязанными к конкретному устройству. Как результат у вас там одно устройство там другое, а универсального решения, как х86 нет
так х86 нему в смартах і планшетах тонких - так, х86 не можуть запропонувати універсального рішення. АРМ - може, бо присутнє всюди.
Ви згідні?
Entar
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 01.10.2025 13:53 про це пишуть користувачі, особливо хто перейшли з Віндовс на МакОС. При чому в категоричній формі яке Віндовс лайно і що вони на нього не вернуться ніколи.
Ну люди після розлучення теж завжди кажуть про своїх бувших партнерів яке вони лайно, в дуже категоричній формі. Звісно якщо людина заплатила за щось в 3 рази більше ніж за аналог вона буде шукати або переваги свого вибору, або недоліки попереднього рішення.
Я особисто є користувачем віндоус вже років майже 30. Воно було реально лайно в період вінди 95, 98, 2000. З періоду віндоус хр стало нормальніше, а з періоду 7ки так взагалі чудово. Якщо людина не сисадмін, то що то за страшні проблеми з якими люди стикаються в вінді - мені особисто не зрозуміло.
yuriy_dd: 01.10.2025 13:53 мак міні М4 - $500
мак ейр М4 - $900
Я оперую цінами на нашому ринку а не абстрактними рекомендованими в США без податків.
Вже відповідав вчора, в нас за 30 тис грн можна зібрати чудовий ПК, на якому все буде чудово "літати" із типових офісних задач, якщо додати до цієї вартості вартість ігрової консолі то можна отримати пристрій за яким можна і чудово працювати і грати з вищою якістю і вибором ігр ніж просто на консолі.

yuriy_dd: 01.10.2025 13:53 ну якщо ви за стільки років не стикнулись з глюками Віндовс - то я в це просто не вірю. Останій раз у мене Віндовс вилетіла - це вчора.
в мене воно глючить, зависає навіть на брендових компах
наприклад - була масова проблема що після звінку в Zoom відключався мікрофон, і доводилось перевантажувати. І тут на форумі підтвердити що є таке
Ну я не знаю що для вас глюки, я ні з чим що заставило б мене перевстановлювати вінду позапланово не стикався з часів віндоус 7 включно.
Ах да, я як правило не користуюся самою-самою новою версією вінди і не поспішаю з оновленнями. Проблем з зумом, гугл мітом чи тімсом не помічав.
yuriy_dd: 01.10.2025 13:53 я даю результати тестів і огляди інших. Ви вмієте так працювати?
Тестів в бенчмарках що підтверджують абстрактні цифри в вакуумі? Який з них сенс? Он колись був Бульдозер який в якихось бенчмарках видавав результати що перевищували всі проци інтел, але по факту рішення було неефективне
yuriy_dd: 01.10.2025 13:53 А я показую що є вибір і даю знання. Вас і інших фанатів х86 - це бісить. Бо всі мають сидіти і далі в лайні як було
Ви пропагандуєте те рішення, що вам подобається як універсальне, в той час як універсальним воно взагалі не являється, і для більшості користувачів не підходить, а для кого підходить, для них підходить і те що є, і переплачувати за дане рішення немає сенсу. Так само як немає сенсу купувати спорткар людині, основна мета якої 5 разів на тиждень проїхати 10 км туди і назад по мегаполісу.
yuriy_dd: 01.10.2025 13:53 я не кажу що погано. Я попереджую що х86 це тупик. Ви усвідомлюєте різницю?
Я не усвідомлюю для чого і яка з того користь. От якщо arm процесори стануть виконувати всі ті функції в тих нішах, що зараз займають x86, тоді можна буде реально порівнювати їх продуктивність і радити/не радити масово комусь продукти з ними, коли буде вибір умовно взяти проц intel/amd чи когось на arm.
yuriy_dd: 01.10.2025 13:53 так багато і досі вважають що це проц для мобільних щоб котиків подивитись
І що?
yuriy_dd: 01.10.2025 13:53 ігри більшість грає на консолях
По перше це не факт, по друге, навіть якби більшість дійсно грала на консолях, вони ж х86, що це міняє? На даний момент для геймерського світу заліза, що є, після ШІ, найбільшим споживачем високопродуктивних рішень в CPU/GPU і комп. заліза, arm процесори ніяк нічого не міняють, і не будуть міняти ще дуже дуже довго.
yuriy_dd: 01.10.2025 13:53 так х86 нему в смартах і планшетах тонких - так, х86 не можуть запропонувати універсального рішення. АРМ - може, бо присутнє всюди.
Ви згідні?
На даний момент ARM - в смартфонах, планшетах, і обмеженому сегменті ноутбуків, з спеціально вилизаною і розробленою під них ОС і ПЗ.
х86 - в ПК, переважній більшості ноутбуків, ігрових приставках.
Це із масових користувацьких готових пристроїв.
На основі цього можна зробити висновок про різні сегменти ринку, а не про більшу універсальність рішень.
Alexsandr
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 01.10.2025 13:53 мак міні М4 - $500
мак ейр М4 - $900
знайдете щось краще і дешевше?
что там с возможностью подключения дополнительной периферии? или для игр держать х86 отдельно? Для нескольких дисков еще одно устройство?
Я реально не в курсе что у яблока с подключениями дополнительных устройств.
yuriy_dd: 01.10.2025 13:53 А я показую що є вибір і даю знання. Вас і інших фанатів х86 - це бісить. Бо всі мають сидіти і далі в лайні як було
Нет пока выбора. ничего универсального не представлено.
yuriy_dd: 01.10.2025 13:53 я не кажу що погано. Я попереджую що х86 це тупик. Ви усвідомлюєте різницю?
Учитывая, что разница внутри ЦП очень не велика, явно не тупик.
yuriy_dd: 01.10.2025 13:53 ігри більшість грає на консолях
не такое уж и большинство ПК это большой рынок, а консоли те же "тупиковые" х86
yuriy_dd: 01.10.2025 13:53 але це АРМ чи ні? він підтримує зовнішні ВК чи ні? АРМ може підтримувати зовнішні ВК чи ні?
якщо можуть але не додають підтримку - то чому?
Как вас сказать, это отдельное устройство. вы его не купите ни в каком виде в виде запчастей для сборки у вас нет выбора кто из производителей. Ну да поставил укто-то на жигули мотор от гоночного автомобиля, но это штучно и с ограничениями и куча нюансов.
Как можно сравнивать все ARM если там ни совместимости ни возможности купить что-то кроме отдельного устройства? Общёё что-то от системы команд и все.
Alexsandr: 01.10.2025 13:11Что интересно вам иной раз приходится менять устройство ибо вы все так же оказываетесь привязанными к конкретному устройству. Как результат у вас там одно устройство там другое, а универсального решения, как х86 нет
так х86 нему в смартах і планшетах тонких - так, х86 не можуть запропонувати універсального рішення. АРМ - може, бо присутнє всюди.
Ви згідні?
[/quote]
х86 есть в ноутах у которых отделяется/складывается экран, вот и планшет. в смартфоны тоже ставили, но видать дороговаты ЦП были.
Если уже взяли про сервеный АРМ, что там с потреблением? Или сравнимо с х86 только без совместимости?
yuriy_dd
Member

Повідомлення

Entar: 01.10.2025 14:21Звісно якщо людина заплатила за щось в 3 рази більше ніж за аналог
суть що М4 - дуже дешево. І нічого нема кращого у світі х86
Entar: 01.10.2025 14:21 Я оперую цінами на нашому ринку а не абстрактними рекомендованими в США без податків.
я думаю що ви ж розумна людина, і не маєте робити висновок по ринку країни, яка у стані війни, і продажі на якому - навіть не 0.5% світового
тому треба думати глобально - тому я беру ціни на ринку США
Entar: 01.10.2025 14:21 Ну я не знаю що для вас глюки, я ні з чим що заставило б мене перевстановлювати вінду позапланово не стикався з часів віндоус 7 включно.
так я не перевстановлюю - зависла, перегрузив, чи вона сама перегрузилась - і далі працюю
Віндовс 7 - значно більш стабільніша, в мене є ноут що вже 1.5 року без перевантаження працює
Лінукс - теж стабільніша значно
МакОС - поки що ще не зустрічав глюків. Але іноді треба перегрузити - бо враження що десь оперативку підєдає щось.
Entar: 01.10.2025 14:21Тестів в бенчмарках що підтверджують абстрактні цифри в вакуумі? Який з них сенс? Он колись був Бульдозер який в якихось бенчмарках видавав результати що перевищували всі проци інтел, але по факту рішення було неефективне
я якраз дав реальні тести, в профільній темі - вам точно сподобається:
viewtopic.php?p=4038359#p4038359
Entar: 01.10.2025 14:21От якщо arm процесори стануть виконувати всі ті функції в тих нішах, що зараз займають x86
так М4 - вже виконує для 90% користувачів. Навіть AutoCAD працює нативно
Entar: 01.10.2025 14:21arm процесори ніяк нічого не міняють, і не будуть міняти ще дуже дуже довго
а ви знаєте що Амазон AWS більшу частину нових серверів купує на АРМ? і вже давно
точно АРМ - що довго нічого не змінить?

Відправлено через 3 хвилини 41 секунду:
Alexsandr: 01.10.2025 14:33что там с возможностью подключения дополнительной периферии?
є Thunderbolt 4 / 5
Alexsandr: 01.10.2025 14:33 Учитывая, что разница внутри ЦП очень не велика, явно не тупик.
дуже суттєва різниця, просто 2 протилежні речі
Alexsandr: 01.10.2025 14:33Как вас сказать, это отдельное устройство. вы его не купите ни в каком виде в виде запчастей для сборки у вас нет выбора
ну нуоти, планшети, мобільні - те ж саме - і всім підходить
Alexsandr: 01.10.2025 14:33в смартфоны тоже ставили, но видать дороговаты ЦП были.
ні, вони не можуть в енергоефективність
Alexsandr: 01.10.2025 14:33 Если уже взяли про сервеный АРМ, что там с потреблением? Или сравнимо с х86 только без совместимости?
є проц 2021 року який дає 5000+ в Cinebench 2024 при 250 Вт споживанні. х86 - це не змогли і досі
Alexsandr
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 01.10.2025 14:47 так М4 - вже виконує для 90% користувачів. Навіть AutoCAD працює нативно
Что простите? игрушек мало, работают на уровне 3070 (хотя для теплопакета) и неплохая скорость, но абсолютная не та.
Софт тоже я могу поставить вот абсолютно любой с любой помойки или любым знакомым написанный?
yuriy_dd: 01.10.2025 14:47
є Thunderbolt 4 / 5
И что с ним делать? Мне нужно парочку сетевых к примеру рейд контроллер, самый простой но на 8-х скорость PCI-e, пара мониторов наверное позволяет? Это все позволит прицепить и это не будет валяться снаружи?
yuriy_dd: 01.10.2025 14:47 дуже суттєва різниця, просто 2 протилежні речі
Пока не видно. В приложениях и видео давал разница по скорости работы далеко не всегда в пользу М4. Несмотря на техпроцесс последней.
yuriy_dd: 01.10.2025 14:47 ну нуоти, планшети, мобільні - те ж саме - і всім підходить
Не смешите тапки. 11 винда ставится, пускай и не официально на 775 сокет, а что насчет смартфонов и планшетов, насчет яблочных устройств срок поддержки которых закончился? Банально даже загрузчик залочен. Подходит. Не подходит просто приучили постепенно затягивая гайки. Поддерживать каждое устройство индивидуально не выгодно просто. И получаем несколько апдейтов и все. Дальше со словами так оно тормозить будет выкидывают. Хотя еще бы работало и работало.
yuriy_dd: 01.10.2025 14:47 ні, вони не можуть в енергоефективність
Могли же :) и сейчас последние неплохие. Но т.к. вопрос был покажите, то я показал. Да есть.
yuriy_dd: 01.10.2025 14:47є проц 2021 року який дає 5000+ в Cinebench 2024 при 250 Вт споживанні. х86 - це не змогли і досі
А как насчет реальной производительности? или в реальности х86 на всех ядрах оставил позади проц с таким грандиозным параметром?
yuriy_dd
Member

Повідомлення

Alexsandr: 01.10.2025 15:15игрушек мало
для ігор - більшість на консолях
Alexsandr: 01.10.2025 15:15 Софт тоже я могу поставить вот абсолютно любой с любой помойки или любым знакомым написанный?
я ставив все що хотів, і сам писав - проблем не зустрів
Alexsandr: 01.10.2025 15:15И что с ним делать? Мне нужно парочку сетевых к примеру рейд контроллер, самый простой но на 8-х скорость PCI-e
є можливість підключити
Alexsandr: 01.10.2025 15:15пара мониторов наверное позволяет?
так звичайно
Alexsandr: 01.10.2025 15:15Поддерживать каждое устройство индивидуально не выгодно просто
але к-ть АРМ пристроїв - сильно більше ніж х86
Alexsandr: 01.10.2025 15:15 є проц 2021 року який дає 5000+ в Cinebench 2024 при 250 Вт споживанні. х86 - це не змогли і досі
А как насчет реальной производительности?
а ви знаєте що Амазон AWS більшу частину нових серверів купує на АРМ? і вже давно
думаєте вони не знають реальної швидкодії?
Alexsandr
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 01.10.2025 15:21 для ігор - більшість на консолях
В баню консоли. Жутко неудобно играть, графика така, что нужно привыкать, ибо есть особенности прорисовки.

И вообще, до 2022 года общий доход рынка ПК составил 45 миллиардов долларов, что превосходит общий доход консолей за аналогичный период времени. Все консоли, вместе взятые за 50 лет, принесли доход в 30 миллиардов долларов.
И зачем вместо универсального удобного устройства мне обзаводиться консолью отдельно, компьютером отдельно?
yuriy_dd: 01.10.2025 15:21 але к-ть АРМ пристроїв - сильно більше ніж х86
Сегментированность. на плюсы не тянет. планшеты и смарты и ноуты на арм, что мешает быть совместимыми? Так даже ОС не поставить.
yuriy_dd: 01.10.2025 15:21 а ви знаєте що Амазон AWS більшу частину нових серверів купує на АРМ? і вже давно
думаєте вони не знають реальної швидкодії?
Это не ответ на вопрос. амазон могут выкинуть потом срвера и не остаться в убытке. Может там микросервисы, на каждый по ядру
yuriy_dd
Member

Повідомлення

Alexsandr: 01.10.2025 15:41И вообще, до 2022 года общий доход рынка ПК составил 45 миллиардов долларов, что превосходит общий доход консолей за аналогичный период времени. Все консоли, вместе взятые за 50 лет, принесли доход в 30 миллиардов долларов.
я бачу іншу статистику за 2024:
- мобільні (АРМ) - 90 млрд
- консолі - 50 млрд
- ПК - 40 млрд
Alexsandr: 01.10.2025 15:41 И зачем вместо универсального удобного устройства мне обзаводиться консолью отдельно, компьютером отдельно?
це не до мене питання. Люди так обирають, не зважаючи що в них є х86
Alexsandr: 01.10.2025 15:41Так даже ОС не поставить.
це майже нікому не потрібно
Alexsandr: 01.10.2025 15:41Может там микросервисы, на каждый по ядру
ні, там повноцінно і дуже давно (10+років) працює вес серверний софт - ОС, веб, ДБ, ..
ви просто про це не знаєте, а я тут - щоб вас і інших просвітити
VolandInferno
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 01.10.2025 15:52а я тут - щоб вас і інших просвітити
:lol: :lol: :lol:
Відповісти