Ці глюки, зависання, тормозіння з вами в одній кімнаті? Я так помітив у адептів епплу є культ, що все що не епл - тормозить, зависає, через 2 роки перестає працювати, тощо. Це мабуть так когнітивний дисонанс, який заставляє виправдовувати переплату за бренд працює?
Чому в мене ні один з моїх ноутбуків чи ПК на віндоусі вже років 13 не зависає, не "глючить", не тормозить? Мабуть тому що я років 13 тому вперше купив собі ssd, і з того часу тільки їх в якості основного робочого та ігрового диска використовую.
Люди часто не люблять тих, хто намагається доказати іншим, що "всі дурні, один я розумний", приводячи свій суб'єктивний досвід в якості альтернативи об'єктивній реальності.
Існує об'єктивна реальність: наразі переважна більшість пк/ноутбуків/ігрових приставок працюють на процесорах х86. І практично всіх споживачів це влаштовує.
Більше того, потужності сучасних CPU як правило більш ніж достатньо для виконання переважної більшості задач, і у більшості споживачів ці потужності "з запасом". Для переважної більшості типових офісних задач вистачає пк з процесором за 100$ з головою, при цьому все буде "літати" (якщо звісно буде хочаб 16 гб озу і ссд). І більшості більше просто не треба для роботи.
Більше того, вже багато років як достатню потужність для вище наведеного здатні забезпечити ноутбучні процесори рівня i5, і на типовому робочому місці вже не треба навіть великого корпусу пк, достатньо ноутбука, тобто процесора з значно урізаним споживанням.
За 700-1000$ можна купити новий, а за 300$ з корпоративного західного світу б.в. 2-3 річної давності ноутбук, який повністю і з комфортом закриває типові "офісні потреби", і в цій реальності пропала необхідність громоздити в більшості офісах пк, просто тому що ноутбук співробітник в разі потреби може взяти з собою: додому, у відрядження, на конференцію, тощо.
І маючи цю реальність, ви в сотнях повідомленнях намагаєтеся довести що х86 процесори - то погано, а епловські арм то маст хев, і більше того, що вони є оптимальними і по ціні рішення. Звісно що це нісенітниця. Ніхто ж не сперечається що в ряді задач дійсно є сенс мати епловські ноути і працювати за сучасними їх процесорами, але це не стосується
_переважної більшості_ споживачів.
Тому що, повторюсь:
а) Для робочих задач більш ніж вистачає ноутбука за 700-1000$ (або 300$ б.в.) для 95% працівників.
б) Для ігр, відмінних від мобільних, де дійство треба потужності, підходять х86 процесори.
І повторюсь, якщо через 5 років, з'являться ноутбуки які:
1) Матимуть звичну всім вінду де будуть працювати всі типові робочі звичні всім програми без проблем.
2) Будуть коштувати як типові ноутбуки з х86 процесорами
3) Будуть мати ARM процесори
4) Продуктивність яких буде на рівні/вище
То люди будуть купувати їх. І людям буде пофігу на архітектуру процесора там.
Так от як мені особисто пофіг, в мене в телефоні процесор від медіатеку чи снепдрегону - працює без проблем і з моментальним відкликом - і добре.