Батла - это фростбайт. Его ЕА годами пилит доводя до совершенства.Alvaro: ↑ 24.09.2025 20:02Так там и графика чуть лучше чем в майнкрафте. В этом плане пока отличился только бордерлендс где в мультяшную графику с персонажами которые выглядят как наброски из пары цветных линий подрубили технологии типа нанитов для фотореалестиной тяжелой картинки.daesz: ↑ 24.09.2025 18:36Проблема не в енджіні, а в руках (та мізках) тих, хто ним користується. Чомусь в фортнайті з "відкритим світом" проблем з оптимізацією немає
Если бы фортнайт выглядел как современные игры в открытом мире хотя бы уровня какого-то кингдом кама2, аватара пандоры, или гост рекон брек поинт и при этом работал стабильно и легко то можно было бы говорить о качестве оптимизации. А там щяс уровень графики игр про лего, в лучшем случае. Было бы странно если бы такое еще и тормозило как-то.
Вот щяс Батлфилд был бета там все летало за сотню фпс. И там будет так же большие карты с режимами королевских битв очка как фортнайт. Требования при этом у него такие что можно было выжимать на картах 10 летней давности типа 1070-1080 больше 60 стабильных фпс . при этом фортнайт по сравнению с ним выглядит как майнкрафт с чуть ли не живой фотографией. А в моменты акшона когда там крушатся здания вокруг и т..п вообще разные галактики визуала.
Новини
Останні статті і огляди
Вибір відеокарти
-
Vlaad13
Member
-
man1242
Member
кеш шейдерів на ходу у форточці це топdaesz: ↑ 24.09.2025 18:36Проблема не в енджіні, а в руках (та мізках) тих, хто ним користується. Чомусь в фортнайті з "відкритим світом" проблем з оптимізацією немає.Alvaro: ↑ 24.09.2025 13:31
Самые большие проблемы у игр на у5 с открытым миром. Типа сталкер бордерленд и обливион. Вот там раскрывается весь потенциал оптимизации движка.
-
Alvaro
Member
Ну а кингдом кам там край энжен какойто тюнингованый, у рейдж2 свой движок, у фар край и пандоры свой движок, у бракпоинта свой, хало инфинити свой, дедстрендинга и хорайзен свой и т.п. полно игр с открытым миром с нормальными движками с красивым графоном идущие на среднем железе без лютых лагов каждые 20 метров. У5 отдельный конкретноюый движок на котором стабильные лаги и тормоза кто бы за него не брался или сам движок кривой или на нем тяжело так оптимизацию делать понятия не имею но факт остается таким что когда у5 основа, будет гарантировано лютейшая хрень в плане оптимизации. А если это опнвролд то умножать все проблемы на х3.Vlaad13: ↑ 24.09.2025 20:27Батла - это фростбайт. Его ЕА годами пилит доводя до совершенства.
Если это другой движок то там как повезет и часто намного лучше дела обстоят чем что либо на 5 унриле.
Ну и как апогей абсурда 5 унрила сейчас этот бордерленд. Собрал в к проблемы унрила с самой наверно тяжелой нагрузкой на железо вообще из существующих даже по сравнению с играми на патрейсинге. При этом использует стилизацию которая рассчитана именно скрывать недочеты визуализации в которую очень удобно зорушю оптимизацию вносить можно. Если я не ошибаюсь изначально даже было решение первой борды с таким стилем чтобы какраз экономить на картинке. И это сейчас до абсурда довели. Сделав все наоборот по смыслу. Картинка под оптимизацию а оптимизация поделилась на ноль.
-
daesz
Member
Знову ж таки - бо студії мають свій енджин, який вони самі ж розробити і до якого в них є своя документація як із ним працювати. А коли компанія просто купляє доступ до UЕ5 - в них ні документації, ні розуміння, як зробити і гарно, і щоб не потребувало 5090 для 1080@30 немає.Alvaro: ↑ 24.09.2025 20:50полно игр с открытым миром с нормальными движками с красивым графоном идущие на среднем железе без лютых лагов каждые 20 метров
-
Nouriel
Member
Alvaro
уе5 найновіший з усіх, та і не сказав би шо кінгдомкам 2 така уже оптимізація класна
уе5 найновіший з усіх, та і не сказав би шо кінгдомкам 2 така уже оптимізація класна
-
Alvaro
Member
У многих разных студий аналогичные общие движки. Биовар использует тот же движок что дайс, и батлфил и масс эффект и драгон ейдж на одном движке, кингдом кам на тот же движке что ранние фар край были, дедстрендинг и хорайзен две разные студии на одном движке и так далее.daesz: ↑ 24.09.2025 21:18Знову ж таки - бо студії мають свій енджин, який вони самі ж розробити і до якого в них є своя документація як із ним працювати. А коли компанія просто купляє доступ до UЕ5 - в них ні документації, ні розуміння, як зробити і гарно, і щоб не потребувало 5090 для 1080@30 немає.
Т.е. сотни игр делали всегда на каких-то общих движках которые каждая студия под себя настраивала. И только с появлением у5 началась повальная полоса стабильно угребищной оптимизации, независимо от масштаба студии. При этом скорее даже более дорогие студии с дорогими играми выдают стабиль но хуже оптимизацию. Как пример бордерлендса последнего. Причем ничего подобного у них не было когда они выпускали первые части на унрил 3. Они были относительно хорошо оптимизированы.
Т.е. имеем наглядно богатую студию с большим бюджетом которая работала на старых версиях унрила намного лучше чем на новых. При том когда начинала на старых бюджеты были небольшие.
Т.е. здесь не укладывается логика никак что перестали под себя как-то движек использовать удобно, первые игры все использовали нормально, а последния игра лютый кошмар, при этом с в разы более расширенными бюджетами, но внезапно пропали возможности делать оптимизацию. Т.е. это очевидно указывает что какие-то вопросы в самом движке новом, для которого по какой-то причине стало или очень сложно или очень дорого делать нормальную оптимизацию.
Так просто сравни визуал и реальные системные требования с другими любыми играми в открытом мире. И назови игры которые выдают лучше графику и требуют такое же или слабее железо. Ответ на поверхности. Объективно одна из самых красивых и оптимизированных игр за последние лет 5. А может и больше . Причем вторая часть еще и значительно более оптимизированная чем первая 17 года по цпу. Т.е. буквально игра 25 года идет на том же процессоре и движке без преувеличения минимум в два раза лучше чем игра 17. Буквально показатель того что разработчики нормально вложились в оптимизацию.Nouriel: ↑ 24.09.2025 22:58уе5 найновіший з усіх, та і не сказав би шо кінгдомкам 2 така уже оптимізація класна
В то время если сравнить бордерлендсы то новая во много раз тяжелее чем предыдущие игры серии. Буквально самая тяжелая игра сейчас из выходишь вообще любых игр киберпанка алана вейка ассасина шадовс и прочих графонистых блокбастеров.
-
daesz
Member
Без різниці скільки студій використовує, у них у всіх (в межах 1 видавця) є доступ до загальної документації і, більше ніж впевнений, всі їхні нові працівники проходять тренинг на їхньому енджині.Alvaro: ↑ 25.09.2025 05:24У многих разных студий аналогичные общие движки. Биовар использует тот же движок что дайс, и батлфил и масс эффект и драгон ейдж на одном движке, кингдом кам на тот же движке что ранние фар край были, дедстрендинг и хорайзен две разные студии на одном движке и так далее.
Ви просто не стикались із іграми на УЕ4, коли він був актуальним та іграми на ньому, які на тогочасному залізі так же "плавно" йшли. Можете у месайї попитати його думку про ігри на УЕ4Alvaro: ↑ 25.09.2025 05:24И только с появлением у5 началась повальная полоса стабильно угребищной оптимизации, независимо от масштаба студии.
Настільки добре справлялись, що навіть тоді ХА робили гайд по оптимізації налаштувань в БЛ3Alvaro: ↑ 25.09.2025 05:24Т.е. имеем наглядно богатую студию с большим бюджетом которая работала на старых версиях унрила намного лучше чем на новых. При том когда начинала на старых бюджеты были небольшие.
- спойлер
-
Vlaad13
Member
UE 5 дуже красивий - але оптимізація поки що в деяких іграх проблемна
думаю з роками його таки допилять і будемо усі кайфовати, просто залишилосмь дочекатися
питання скільки ще чекати
думаю з роками його таки допилять і будемо усі кайфовати, просто залишилосмь дочекатися
питання скільки ще чекати
-
luckygamerks
Member
Доброго ранку, є в когось свіжий промокод click?
-
daesz
Member
Ага, всякими 15800х3д та 9070тісупердупертіай'ями допилятьVlaad13: ↑ 25.09.2025 07:33думаю з роками його таки допилять
-
oh_boy
Member
CLKNXT835luckygamerks: ↑ 25.09.2025 09:37 Доброго ранку, є в когось свіжий промокод click?
-
CMEPTb_HD
Member
Вся фішка в тому що движок оновлюється, а проекти не перетягують майже ніколи, тому маємо що маємо.Vlaad13: ↑ 25.09.2025 07:33 UE 5 дуже красивий - але оптимізація поки що в деяких іграх проблемна
питання скільки ще чекати![]()
Це така реальність.
-
ilcattivo
Member
Якщо будете щось брати, то краще дочекатись вечора. На click.ua чомусь ціни нижче після 18:00luckygamerks: ↑ 25.09.2025 09:37 Доброго ранку, є в когось свіжий промокод click?
-
Entar
Member
Мені дуже подобається і UE5 і новий двіжок у тому ж драгон ейдж, і взагалі, я чесно не розумію про що кажуть всі ті люди, хто "графіка давно не міняється, і взагалі стає ще гіршою, раніше було краще".Vlaad13: ↑ 25.09.2025 07:33 UE 5 дуже красивий - але оптимізація поки що в деяких іграх проблемна
Я граю далеко не в усі жанри ігр, і значну частину часу граю в інді, і вперше UE5 (чи що там?) побачив в Avowed і я був в захваті від тої графіки. Dragon age нова також має шикарну графіку. Експедиція Надіюсь скоро побачу ANNO про римську імперію і теж буду задоволений.
А "кайфувати" від графіки ми будемо виключно в залежності від нашої готовності купувати нові відеокарти високого рівня)
-
Геральт
Member
А що там порівнювати? Практично будь-що від юбіків видасть кращу графіку при співставних вимогах. Фаркраї/асасіни і т.д. Якщо щось і буде жерти більше, то і картинку дасть таку, що тому кінгдому і не снилась. В кінгдом гарні пейзажі, так. Але як тільки ближче підійти, то одразу видно те мило замість текстур. Ну і відсутню фізику можна ще згадати. А найкращий (найоптимальніший в співвідношенні якість/вимоги) рушій, імхо, в Horizon. І фізика на місці і текстури чіткі і літає на відрах.Alvaro: ↑ 25.09.2025 05:24 Так просто сравни визуал и реальные системные требования с другими любыми играми в открытом мире. И назови игры которые выдают лучше графику и требуют такое же или слабее железо. Ответ на поверхности. Объективно одна из самых красивых и оптимизированных игр за последние лет 5
- спойлер

bucket s3
Просто гра 25 не дуже відрізняється від гри 17. От і весь фокусAlvaro: ↑ 25.09.2025 05:24 Т.е. буквально игра 25 года идет на том же процессоре и движке без преувеличения минимум в два раза лучше чем игра 17. Буквально показатель того что разработчики нормально вложились в оптимизацию.
-
SPEC1AL1ST
Member
Цього ще тут нехватало...Геральт: ↑ 25.09.2025 12:01А що там порівнювати? Практично будь-що від юбіків видасть кращу графіку при співставних вимогах. Фаркраї/асасіни і т.д. Якщо щось і буде жерти більше, то і картинку дасть таку, що тому кінгдому і не снилась. В кінгдом гарні пейзажі, так. Але як тільки ближче підійти, то одразу видно те мило замість текстур. Ну і відсутню фізику можна ще згадати. А найкращий (найоптимальніший в співвідношенні якість/вимоги) рушій, імхо, в Horizon. І фізика на місці і текстури чіткі і літає на відрах.Alvaro: ↑ 25.09.2025 05:24 Так просто сравни визуал и реальные системные требования с другими любыми играми в открытом мире. И назови игры которые выдают лучше графику и требуют такое же или слабее железо. Ответ на поверхности. Объективно одна из самых красивых и оптимизированных игр за последние лет 5
- спойлер
bucket s3Просто гра 25 не дуже відрізняється від гри 17. От і весь фокусAlvaro: ↑ 25.09.2025 05:24 Т.е. буквально игра 25 года идет на том же процессоре и движке без преувеличения минимум в два раза лучше чем игра 17. Буквально показатель того что разработчики нормально вложились в оптимизацию.![]()
-
Vlaad13
Member
ну нажаль так завжди працювали компьютерні ігри - хочеш красиву картинку? - купуй дорогий монітор і залізоEntar: ↑ 25.09.2025 11:47Мені дуже подобається і UE5 і новий двіжок у тому ж драгон ейдж, і взагалі, я чесно не розумію про що кажуть всі ті люди, хто "графіка давно не міняється, і взагалі стає ще гіршою, раніше було краще".Vlaad13: ↑ 25.09.2025 07:33 UE 5 дуже красивий - але оптимізація поки що в деяких іграх проблемна
Я граю далеко не в усі жанри ігр, і значну частину часу граю в інді, і вперше UE5 (чи що там?) побачив в Avowed і я був в захваті від тої графіки. Dragon age нова також має шикарну графіку. Експедиція Надіюсь скоро побачу ANNO про римську імперію і теж буду задоволений.
А "кайфувати" від графіки ми будемо виключно в залежності від нашої готовності купувати нові відеокарти високого рівня)
чи можливо колись було по іншому?
Відправлено через 2 хвилини 16 секунд:
просто а як ви хотіли?daesz: ↑ 25.09.2025 09:43Ага, всякими 15800х3д та 9070тісупердупертіай'ями допилятьVlaad13: ↑ 25.09.2025 07:33думаю з роками його таки допилять![]()
новий рушій щоб жер менше ресурсів при цьому був красивіший за старий?
теоретично це можливо - але щось мені підказує що тільки теоретично
і всі ці пости що ігри були раніше красивіше - це все брехня
чим сучасніша гра - тим красивіша
-
Yurius
Member
Там у Клік+Мономаркет 5070 ti в цікавому виконанні MSI Expert OC за 36400грн
- спойлер
Краще брати у Клік через мономаркет буде залізно -10% ,а не 5%,ще й не на всі товари.luckygamerks: ↑ 25.09.2025 09:37 Доброго ранку, є в когось свіжий промокод click?
-
oversteve
Member
краще переконайтеся, що вона полізе в корпус, бо вона дуже широка порівняно із іншими картами, але загалом ціна дуже приваблива вийшлаYurius: ↑ 25.09.2025 14:19 Там у Клік+Мономаркет 5070 ti в цікавому виконанні MSI Expert OC за 36400грн![]()
Відправлено через 6 хвилин 32 секунди:
- спойлер
- Screenshot_20250925-141023.png
Краще брати у Клік через мономаркет буде залізно -10% ,а не 5%,ще й не на всі товари.luckygamerks: ↑ 25.09.2025 09:37 Доброго ранку, є в когось свіжий промокод click?
-
Yurius
Member
Це не моя,але так 150мм +16пін конектор не заглиблений,хто надумає обережно, ваш корпус по спекам повинен вміщати кулер процесора мінімум 170 мм,а краще 175 і вище.oversteve: ↑ 25.09.2025 14:52краще переконайтеся, що вона полізе в корпус, бо вона дуже широка порівняно із іншими картами, але загалом ціна дуже приваблива вийшлаYurius: ↑ 25.09.2025 14:19 Там у Клік+Мономаркет 5070 ti в цікавому виконанні MSI Expert OC за 36400грн![]()
Відправлено через 6 хвилин 32 секунди:
- спойлер
- Screenshot_20250925-141023.png
Краще брати у Клік через мономаркет буде залізно -10% ,а не 5%,ще й не на всі товари.![]()
Востаннє редагувалось 25.09.2025 15:04 користувачем Yurius, всього редагувалось 1 раз.