Steam позбудеться підтримки 32-бітних ОС Windows на початку наступного року

Обсуждение статей и новостей сайта
Відповісти
Автор
Повідомлення
vamic
Junior

Повідомлення

Тим часом версія для Linux досі працює на лише 32-бітних бібліотеках, через що дистрибутиви вимушені їх тримати :-/
tornadox
Member

Повідомлення

dead_rat
думав що в цій вітці знайдеться перепис тих хто досі сидить на він7.

vamic
Наскільки я знаю що в апстрімі вже роздумують над тим щоб все ж таки дропнути 32 бітні бібліотеки, а пізніше розробник підтвердив що це таки станеться.
https://www.gamingonlinux.com/2025/06/f ... am-gamers/
vamic
Junior

Повідомлення

tornadox: 18.09.2025 14:59 vamic
Наскільки я знаю що в апстрімі вже роздумують над тим щоб все ж таки дропнути 32 бітні бібліотеки, а пізніше розробник підтвердив що це таки станеться.
https://www.gamingonlinux.com/2025/06/f ... am-gamers/
Пізніше розробники Fedora відмовились від цього, якраз через Steam
tornadox
Member

Повідомлення

vamic: 18.09.2025 15:09 Пізніше розробники Fedora відмовились від цього, якраз через Steam
це станеться таки, так само як Епл дропнули 32 біти.
vamic
Junior

Повідомлення

tornadox: 18.09.2025 15:12 це станеться таки, так само як Епл дропнули 32 біти.
Думаю десь в 2030х, ближче до Проблеми 2036
tablestikus
Member

Повідомлення

tornadox: 18.09.2025 14:59 dead_rat
думав що в цій вітці знайдеться перепис тих хто досі сидить на він7.
Може навіть ХРішники підтягнуться)
Bukakanga
Member

Повідомлення

у меня на одной машине стоит 32-битный вин7. А все потому что на старый принтер 64-битных драйверов нет, а новый купить всем влом.
erkins007
Member

Повідомлення

Bukakanga: 18.09.2025 20:46 у меня на одной машине стоит 32-битный вин7. А все потому что на старый принтер 64-битных драйверов нет, а новый купить всем влом.
Я вас таки удивлю, но 32 битное ПО прекрасно работает в 64 битной ОС.
Bukakanga
Member

Повідомлення

erkins007: 19.09.2025 00:53
Bukakanga: 18.09.2025 20:46 у меня на одной машине стоит 32-битный вин7. А все потому что на старый принтер 64-битных драйверов нет, а новый купить всем влом.
Я вас таки удивлю, но 32 битное ПО прекрасно работает в 64 битной ОС.
по - да, а вот старинный драйвер не завелся
Afit
Member

Повідомлення

Интересно, что это даст на практике? Более шустрая работа клиента? Более широкие возможности?
uncle_doc
Member

Повідомлення

Afit: 19.09.2025 02:50 Интересно, что это даст на практике? Более шустрая работа клиента? Более широкие возможности?
разрабам меньше телодвижений делать
CADR
Member

Повідомлення

Облом, на Slackware престанет запускаться )))
kalakawa
Member

Повідомлення

CADR: 19.09.2025 21:07 Облом, на Slackware престанет запускаться )))
оно живо? :insane:
за почти 10 лет линуксячества знал лишь одного беларуского плихопата, который этим серьезно баловался, и то в далеком прошлом
Kassatka
Member

Повідомлення

Власне я ніколи в житі 32-розрядну Windows 10 не встановлював і не використовував. Для ігор, що вередують на 64-розрядній ОС, у мене завжди є поряд Windows XP. А якщо комп - дуже старе барахло, то краще вже на нього Win 7 x64 встановити, ніж Win 10, яка буде гальмувати безбожно. Ну або Win XP якщо дуже вже старе барахло, що й 64-розряди не підтримує.
CADR
Member

Повідомлення

kalakawa: 19.09.2025 22:04
CADR: 19.09.2025 21:07 Облом, на Slackware престанет запускаться )))
оно живо? :insane:
за почти 10 лет линуксячества знал лишь одного беларуского плихопата, который этим серьезно баловался, и то в далеком прошлом
Мой первый Линукс. И еще жив )
Я был молод. У меня было куча времени самому собирать tgz пакеты на 386DX-40.
Ekz0rcyst
Member

Повідомлення

На якомусь ретро геймінг ПК доведеться піратити. А могли б якусь легасі збірку для старих систем залишити, просто не вівши розробку цієї гілки і не імплементуючи новий функціонал.
SergiusTheBest
Member

Повідомлення

vamic: 18.09.2025 14:09 Тим часом версія для Linux досі працює на лише 32-бітних бібліотеках, через що дистрибутиви вимушені їх тримати :-/
Windows теж тримає 32-бітні бібліотеки (C:\Windows\SysWOW64) - і нікуди вони найближчим часом не дінуться, бо ще купа 32-бітного софта, особливо старих ігор, які вже ніхто переписувати не буде.
Відповісти