Новини
Останні статті і огляди
Steam позбудеться підтримки 32-бітних ОС Windows на початку наступного року
-
dead_rat
Member
-
vamic
Junior
Тим часом версія для Linux досі працює на лише 32-бітних бібліотеках, через що дистрибутиви вимушені їх тримати 
-
tornadox
Member
dead_rat
думав що в цій вітці знайдеться перепис тих хто досі сидить на він7.
vamic
Наскільки я знаю що в апстрімі вже роздумують над тим щоб все ж таки дропнути 32 бітні бібліотеки, а пізніше розробник підтвердив що це таки станеться.
https://www.gamingonlinux.com/2025/06/f ... am-gamers/
vamic
Наскільки я знаю що в апстрімі вже роздумують над тим щоб все ж таки дропнути 32 бітні бібліотеки, а пізніше розробник підтвердив що це таки станеться.
-
vamic
Junior
Пізніше розробники Fedora відмовились від цього, якраз через Steamtornadox: ↑ 18.09.2025 14:59 vamic
-
tornadox
Member
це станеться таки, так само як Епл дропнули 32 біти.vamic: ↑ 18.09.2025 15:09 Пізніше розробники Fedora відмовились від цього, якраз через Steam
-
vamic
Junior
Думаю десь в 2030х, ближче до Проблеми 2036tornadox: ↑ 18.09.2025 15:12 це станеться таки, так само як Епл дропнули 32 біти.
-
tablestikus
Member
Може навіть ХРішники підтягнуться)tornadox: ↑ 18.09.2025 14:59 dead_rat
-
Bukakanga
Member
у меня на одной машине стоит 32-битный вин7. А все потому что на старый принтер 64-битных драйверов нет, а новый купить всем влом.
-
erkins007
Member
Я вас таки удивлю, но 32 битное ПО прекрасно работает в 64 битной ОС.Bukakanga: ↑ 18.09.2025 20:46 у меня на одной машине стоит 32-битный вин7. А все потому что на старый принтер 64-битных драйверов нет, а новый купить всем влом.
-
Bukakanga
Member
по - да, а вот старинный драйвер не завелсяerkins007: ↑ 19.09.2025 00:53Я вас таки удивлю, но 32 битное ПО прекрасно работает в 64 битной ОС.Bukakanga: ↑ 18.09.2025 20:46 у меня на одной машине стоит 32-битный вин7. А все потому что на старый принтер 64-битных драйверов нет, а новый купить всем влом.
-
Afit
Member
Интересно, что это даст на практике? Более шустрая работа клиента? Более широкие возможности?
-
uncle_doc
Member
разрабам меньше телодвижений делатьAfit: ↑ 19.09.2025 02:50 Интересно, что это даст на практике? Более шустрая работа клиента? Более широкие возможности?
-
CADR
Member
Облом, на Slackware престанет запускаться )))
-
kalakawa
Member
оно живо?CADR: ↑ 19.09.2025 21:07 Облом, на Slackware престанет запускаться )))
за почти 10 лет линуксячества знал лишь одного беларуского плихопата, который этим серьезно баловался, и то в далеком прошлом
-
Kassatka
Member
Власне я ніколи в житі 32-розрядну Windows 10 не встановлював і не використовував. Для ігор, що вередують на 64-розрядній ОС, у мене завжди є поряд Windows XP. А якщо комп - дуже старе барахло, то краще вже на нього Win 7 x64 встановити, ніж Win 10, яка буде гальмувати безбожно. Ну або Win XP якщо дуже вже старе барахло, що й 64-розряди не підтримує.
-
CADR
Member
Мой первый Линукс. И еще жив )kalakawa: ↑ 19.09.2025 22:04оно живо?CADR: ↑ 19.09.2025 21:07 Облом, на Slackware престанет запускаться )))![]()
за почти 10 лет линуксячества знал лишь одного беларуского плихопата, который этим серьезно баловался, и то в далеком прошлом
Я был молод. У меня было куча времени самому собирать tgz пакеты на 386DX-40.
-
Ekz0rcyst
Member
На якомусь ретро геймінг ПК доведеться піратити. А могли б якусь легасі збірку для старих систем залишити, просто не вівши розробку цієї гілки і не імплементуючи новий функціонал.
-
SergiusTheBest
Member
Windows теж тримає 32-бітні бібліотеки (C:\Windows\SysWOW64) - і нікуди вони найближчим часом не дінуться, бо ще купа 32-бітного софта, особливо старих ігор, які вже ніхто переписувати не буде.vamic: ↑ 18.09.2025 14:09 Тим часом версія для Linux досі працює на лише 32-бітних бібліотеках, через що дистрибутиви вимушені їх тримати![]()