я катав так плотненько натиск-лайт і чого я там тільки не бачивdestructX: ↑ 19.09.2025 08:37виливається в типового 44% гравця з 300 урона середнього по аккаунту
Новини
Останні статті і огляди
World of Tanks (часть 4)
-
Patruletz
Member
-
Ostin
Member
Patruletz
То в людини на скріншоті тисячу боїв зіграно. Що там мало б бути? Я колись, пам'ятаю, всі гілки початкові пробував, і там ще той треш робився в 2011 році.
То в людини на скріншоті тисячу боїв зіграно. Що там мало б бути? Я колись, пам'ятаю, всі гілки початкові пробував, і там ще той треш робився в 2011 році.
-
Patruletz
Member
в мене 2 бої зіграно і що?Ostin: ↑ 19.09.2025 09:42То в людини на скріншоті тисячу боїв зіграно.
вже не 11 рік і альтернативні снаряди не за реальні гроші, тому можна спокійно пакуватись ними і пробиватиOstin: ↑ 19.09.2025 09:42Я колись, пам'ятаю, всі гілки початкові пробував, і там ще той треш робився в 2011 році.
у нього 120 боїв на пантері44 і 97 дамагу середнього, адекватність у людини відсутня
-
destructX
Member
Ну це боти, або йому снєжки ліплять з дитинства, тож таке. А от коли шось схоже при 30-40-50+ тисячах боїв - ото вже клініка))Patruletz: ↑ 19.09.2025 09:14я катав так плотненько натиск-лайт і чого я там тільки не бачивdestructX: ↑ 19.09.2025 08:37виливається в типового 44% гравця з 300 урона середнього по аккаунту![]()
А натиск то зло... Я минулий сезон брав Стінгера, думав з розуму зійду
Відправлено через 44 секунди:
Мейн показуй))Patruletz: ↑ 19.09.2025 10:01в мене 2 бої зіграно і що?Ostin: ↑ 19.09.2025 09:42То в людини на скріншоті тисячу боїв зіграно.
-
Patruletz
Member
так це і є основа, не твінкарь, просто вирішив не грати у рандом з представниками фауниdestructX: ↑ 19.09.2025 10:04Мейн показуй))
-
destructX
Member
А, навіть такPatruletz: ↑ 19.09.2025 10:25так це і є основа, не твінкарь, просто вирішив не грати у рандом з представниками фауниdestructX: ↑ 19.09.2025 10:04Мейн показуй))![]()
А я чогось навпаки горю більше від натиску, мабуть від ЕЛО рейтингу. Одне діло в рандомі, там більш все рівно, інше коли на Вестфілді в тебе в команді бабахи та стрв, у ворога Йохи з Конями, а в тебе катка до некст рангу
-
lewerlin
Member
Елементарно - оцей "прогрес" по життю заї.... вже. Залежить від віку/досвіду. Психіці потрібна противага, щось де можна тупо покласти на всіх і постраждати фігнею.destructX: ↑ 19.09.2025 08:37 не знаю як можна кайфувати від процесу в якому ти ніяк особисто не прогресуєш,
Про скіллову аудиторію я вже писав - вона танкам в їх нинішньому вигляді лише руїнить(на рівні з самим Варгеймінгом
-
Bender911
Member
Виглядає або як завищені очікування від свого скіла, або не ту техніку вибрали. Якщо взяв умовного Мауса чи T57 хеві, то не бачу ніяких проблем з попаданням, головне голову включати, танкувати та настрілювати.rage11: ↑ 19.09.2025 00:50 SaxOFFoN в некоторых боях тебе как будто обрезают крылья, летит в землю, экран не пробит, попаданаие, ваш танк уничтожын. в этих боях я себя чувствую как Майкл Джордан в мультике Бакс Банни баскетбол, когда он играл с уродами на планете кретинов с привязанными гирями на ногах.
Про обрізання - треба меньше думати про попередній промах, а готувати наступний постріл. Такій підхід не тільки в іграх допомагає.
За багато років не пам'ятаю, щоб мене деморалізувала ця іграшка, а підпали чужих дуп, коли після бої пишуть мені прокльони та матюки в чат, то взагалі ржака і ще більше кайфу.
-
SaxOFFoN
Member
destructX
А що таке прогрес і який в ньому сенс? У грі буквально не існує концепту прогресії "рівня гри" як у інших змагальних проектах. І це добре)
До прикладу середня шкода - це "костиль" придуманий гравцями, який лише псує ігровий досвід, якщо на нього орієнтуватися, бо змушує мислити через призму "набити шкоди" та сприймати перебіг бою виключно орієнтуючись на дану мету. В результаті кожна гра - це поїздка в одну і ту ж саму точку на карті з повторенням одних і тих самих дій, незалежно від типу техніки та перебігу бою. Як наслідок і тіммейти роблять "не те що ти хочеш" і арта постійно криє такі точки, і в цілому весь досвід зводиться до чогось типу "безкінечно повторюємо геймплей першого акту будь-якого діаблоїда", але з нереалістичними придуманими для себе самого очікуваннями.
Це і призводить до того, що людина починає ненавидіти геймплей та писати все те про гру що тут пишуть вище.
Бажання впливати на перемоги - ще одне джерело самознищення
Дуже тяжко дійсно впливати на перемоги відчутно вище 50% навіть у іграх 5х5 де ти на "кері" персонажі, якщо не відбулося якихось подій(ігрових чи людського фактору), які роблять тебе відчутно сильнішим за опонентів. Танки ж під час гри сильнішими не стають і в принципі не надто сильніші один за одного по сукупності всіх факторів, різниця і близько не така як між умовно перекачаним кері персонажем та відстаючим сапортом.
А до цього ще додається гігантський розкид через велику кількість машин(15x15) і залежність ефективності будь-чого від типу карти та конкретної локації на ній. Не може бути відчутного впливу на перемогу одного гравця ніколи, окрім одного моменту, того на який ви жалієтесь, а саме - люди формату "типового 44% гравця з 300 урона середнього по аккаунту" - це скарб даної гри. Виключно вони дозволяють генерувати приємні ігрові ситуації, настрілювати, пересвічувати, мати можливість перемагати вище 50% завдяки таким людям в команді супротивника та все інше)
Прогрес тут - знати карти + вчитися гарно відігрувати(і в результаті отримувати задоволення від цього процесу) на тій техніці, яка концептуально подобається. Все. Це дуже мало і дуже неспішно та розслабляюче у всіх сенсах порівняно з іншими іграми)
Якщо вам так цікаво які в мене циферки з таким підходом до гри, то ось.
А що таке прогрес і який в ньому сенс? У грі буквально не існує концепту прогресії "рівня гри" як у інших змагальних проектах. І це добре)
До прикладу середня шкода - це "костиль" придуманий гравцями, який лише псує ігровий досвід, якщо на нього орієнтуватися, бо змушує мислити через призму "набити шкоди" та сприймати перебіг бою виключно орієнтуючись на дану мету. В результаті кожна гра - це поїздка в одну і ту ж саму точку на карті з повторенням одних і тих самих дій, незалежно від типу техніки та перебігу бою. Як наслідок і тіммейти роблять "не те що ти хочеш" і арта постійно криє такі точки, і в цілому весь досвід зводиться до чогось типу "безкінечно повторюємо геймплей першого акту будь-якого діаблоїда", але з нереалістичними придуманими для себе самого очікуваннями.
Це і призводить до того, що людина починає ненавидіти геймплей та писати все те про гру що тут пишуть вище.
Бажання впливати на перемоги - ще одне джерело самознищення
А до цього ще додається гігантський розкид через велику кількість машин(15x15) і залежність ефективності будь-чого від типу карти та конкретної локації на ній. Не може бути відчутного впливу на перемогу одного гравця ніколи, окрім одного моменту, того на який ви жалієтесь, а саме - люди формату "типового 44% гравця з 300 урона середнього по аккаунту" - це скарб даної гри. Виключно вони дозволяють генерувати приємні ігрові ситуації, настрілювати, пересвічувати, мати можливість перемагати вище 50% завдяки таким людям в команді супротивника та все інше)
Прогрес тут - знати карти + вчитися гарно відігрувати(і в результаті отримувати задоволення від цього процесу) на тій техніці, яка концептуально подобається. Все. Це дуже мало і дуже неспішно та розслабляюче у всіх сенсах порівняно з іншими іграми)
Якщо вам так цікаво які в мене циферки з таким підходом до гри, то ось.
-
Bender911
Member
Дуже багато в чому згоден. Додав би, що крім "типового гравця" людський фактор виражається і в емоціях - противник не пробив\не попав\не вийшло закрутити, починає нервувати і ти виграєш в критичний момент. І це також додає яскравості в гру.SaxOFFoN: ↑ 19.09.2025 12:34 А до цього ще додається гігантський розкид через велику кількість машин(15x15) і залежність ефективності будь-чого від типу карти та конкретної локації на ній. Не може бути відчутного впливу на перемогу одного гравця ніколи, окрім одного моменту, того на який ви жалієтесь, а саме - люди формату "типового 44% гравця з 300 урона середнього по аккаунту" - це скарб даної гри. Виключно вони дозволяють генерувати приємні ігрові ситуації, настрілювати, пересвічувати, мати можливість перемагати вище 50% завдяки таким людям в команді супротивника та все інше)
-
SaxOFFoN
Member
lewerlin
Пам'ятаю як раніше сприймав змагальні ігри - вау, це так круто, ніякого впливу донату на геймплей плюс все залежить виключно від твого скіла та його розвитку, ось це правильні онлайн ігри
А в результаті що це дає? Гра перетворюється у роботу, де ти безкінечно "прогресуєш" рухаючись з такими ж людьми по ело рейтингу вгору. І все, це безкінечний процес заради процесу, без жодного результату і головне та найстрашніше - без задоволення від процесу. Бо фан в таких ситуаціях буває лише коли ти заходиш в звичайні ігрові режими та граєш проти відчутно слабших гравців, які не дійшли до твого рівня прогресу, тоді так, "нагіб" і ось те все, але воно в результаті занадто одноманітно й з часом перестає приносити будь-які емоції.
Цей концепт виправданий для тих, хто побудував кар'єру на таких іграх(кіберспорт чи стріми), у всіх інших випадках - злиті тисячі годин життя на нікому непотрібний "прогрес", де або продовжуєш варитися в цій емоційній м'ясорубці свого ело рейтингу(навіщо? простіше вже варитися в емоційній м'ясорубці складної роботи та генерувати собі гроші замість "нічого" у випадку з грою, по рівню задоволення та челенджу переваг у гри немає, з точки зору прикладання зусиль теж - гра не простіше, якщо ще не складніше, кажу як людина яка зараз на двох роботах
), або відпочиваєш в "одноманітті" каток слабших гравців. Способів грати такі ігри в задоволення в результаті просто не залишається. Хіба ситуативно з друзями, де основним моментом буде ваша комунікація, а гра виключно як фон.
Те що танки цього всього не мають і в цілому у них все працює по принципу "звичайних ігрових режимів" інших проектів та тримається на "типових 44% гравцях" в сукупністю з рандомністю та різноманніттям подій, і робить її цілком годною грою)
Я б задумався і над цікавим проектом де є активно виражений пей ту він, де "відпочинок" буде триматись не на 44% гравцях, а на реальних ігрових перевагах, але щось нічого цікавого та якісного не знайшов такого формату
Пам'ятаю як раніше сприймав змагальні ігри - вау, це так круто, ніякого впливу донату на геймплей плюс все залежить виключно від твого скіла та його розвитку, ось це правильні онлайн ігри
А в результаті що це дає? Гра перетворюється у роботу, де ти безкінечно "прогресуєш" рухаючись з такими ж людьми по ело рейтингу вгору. І все, це безкінечний процес заради процесу, без жодного результату і головне та найстрашніше - без задоволення від процесу. Бо фан в таких ситуаціях буває лише коли ти заходиш в звичайні ігрові режими та граєш проти відчутно слабших гравців, які не дійшли до твого рівня прогресу, тоді так, "нагіб" і ось те все, але воно в результаті занадто одноманітно й з часом перестає приносити будь-які емоції.
Цей концепт виправданий для тих, хто побудував кар'єру на таких іграх(кіберспорт чи стріми), у всіх інших випадках - злиті тисячі годин життя на нікому непотрібний "прогрес", де або продовжуєш варитися в цій емоційній м'ясорубці свого ело рейтингу(навіщо? простіше вже варитися в емоційній м'ясорубці складної роботи та генерувати собі гроші замість "нічого" у випадку з грою, по рівню задоволення та челенджу переваг у гри немає, з точки зору прикладання зусиль теж - гра не простіше, якщо ще не складніше, кажу як людина яка зараз на двох роботах
Те що танки цього всього не мають і в цілому у них все працює по принципу "звичайних ігрових режимів" інших проектів та тримається на "типових 44% гравцях" в сукупністю з рандомністю та різноманніттям подій, і робить її цілком годною грою)
Я б задумався і над цікавим проектом де є активно виражений пей ту він, де "відпочинок" буде триматись не на 44% гравцях, а на реальних ігрових перевагах, але щось нічого цікавого та якісного не знайшов такого формату
-
rage11
Member
Bender911 речь про самые точные пушки в игре леопарда, стрв. и в одном бою у тебя 5к урона, а в другом ноль или чуть больше, при этом как я говорил, то в землю то рикошет, то не пробил в бок и тд с завидной регулярностью.
-
VovaII
Member
Забули вказати:SaxOFFoN: ↑ 19.09.2025 00:29Танки
1)що бій до 15 хвилин і не більше. Хоч грай, хоч не грай. — Тобто неможливо напружуватись годинами, спалюючи нервові клітини, щоб в кінці програти;
2)Має чимале значення знайти "свій" танк чи танки. — Комусь артилерія подобається.
— Таких боїв рівно третина. Просто негатив довше пам'ятається. Ще третина із зворотнім ефектом, і ще третина просто рандом. Можу порадити, для підвищення цікавості, навчиться вгадувати в який бій Вас кинуло. — Іншими очима подивитесь на гру.rage11: ↑ 19.09.2025 00:50SaxOFFoN в некоторых боях тебе как будто обрезают крылья, летит в землю, экран не пробит, попаданаие, ваш танк уничтожын.
Відправлено через 4 хвилини 24 секунди:
Нижче 33% впасти просто не можливо. Якщо грати не будете, то інші гравці "витягнуть" бій без вашої участі. Володарі акаунтів де по 1% — самі невпевнено казали, що то якимись читами робилось. Точніше, навіть казати побоялись. Можливо задіяні були і розробники?destructX: ↑ 19.09.2025 08:37"просто їздить та стрілять" виливається в типового 44% гравця з 300 урона середнього по аккаунту
Відправлено через 17 хвилин 55 секунд:
Витрачати хоч якісь зусилля на гру перестав після того, як побачив дальність огляду англійського ЛТ 8 рівня. У простого гравця із простою оборудкою і трьома(3+) перками була на ~90 метрів менша ніж у стрімера(з фіолетовою оборудкою, "кока-колою", перків до другого краю екрану) із якогось топового клану.
—rage11: ↑ 19.09.2025 13:57Bender911 речь про самые точные пушки в игре леопарда, стрв. и в одном бою у тебя 5к урона, а в другом ноль или чуть больше, при этом как я говорил, то в землю то рикошет, то не пробил в бок и тд с завидной регулярностью.
VovaII: ↑ 19.09.2025 15:38— Таких боїв рівно третина. Просто негатив довше пам'ятається. Ще третина із зворотнім ефектом, і ще третина просто рандом.
-
Bender911
Member
Так це нормально, це просто сприйняття реальності. Я не вірю що немає урону, прямо в 0 саме через гру. Зрозуміло що там є рандом, не завжди летить, але не весь бій. Частіше чи сам натупив, був втомлений чи навпаки занадто збуджений. Крім того, те що я писав раніше. Якщо думає про промах, то більш вірогідно промажеш знову - це психологія. У мене є ST-62 Version 2, дуже класна пушка з дозарядкою, але також буває пагані бої.rage11: ↑ 19.09.2025 13:57 Bender911 речь про самые точные пушки в игре леопарда, стрв. и в одном бою у тебя 5к урона, а в другом ноль или чуть больше, при этом как я говорил, то в землю то рикошет, то не пробил в бок и тд с завидной регулярностью.
-
rage11
Member
Bender911 промах не изза того что я не туда стреляю и то что ублюдский разброс, может еще накладываются
интернетные задержки, но тк это не в каждом бою, я склонен думать что игра ухудшает характеристики твоего танка.
интернетные задержки, но тк это не в каждом бою, я склонен думать что игра ухудшает характеристики твоего танка.
-
Qwerty1987
Member
Прямо представил как разраб лично включает режим персонального угнетения для каждого игрока 
-
destructX
Member
А шо заважає зробити так само? Це ж не "стрімерські" привілегії, у кожного може бути, питання витраченого часу та прокачки. Бо якось дивно сетувати на те, шо у когось шось краще, бо в нього прокачаний екіпаж та він катається на нормальній оборудкі з пайкомVovaII: ↑ 19.09.2025 15:55
Витрачати хоч якісь зусилля на гру перестав після того, як побачив дальність огляду англійського ЛТ 8 рівня. У простого гравця із простою оборудкою і трьома(3+) перками була на ~90 метрів менша ніж у стрімера(з фіолетовою оборудкою, "кока-колою", перків до другого краю екрану) із якогось топового клану.
Востаннє редагувалось 19.09.2025 18:14 користувачем destructX, всього редагувалось 1 раз.
-
mycolaevich
Member
Qwerty1987
Для цього є автоматичні системи. Ви серйозно вважаєте, що маючи офіційний рандом в грі розробники не будуть користуватись можливістю цим рандомом керувати?
Для цього є автоматичні системи. Ви серйозно вважаєте, що маючи офіційний рандом в грі розробники не будуть користуватись можливістю цим рандомом керувати?
-
destructX
Member
Щоб досягти таких циферок мало звичайного "просто"SaxOFFoN: ↑ 19.09.2025 12:34 Якщо вам так цікаво які в мене циферки з таким підходом до гри, то ось.
Цьому доказ 80% жителів рандому. Так, дійсно, коли базові речі вивчились то становиться легко і не дуже напряжно в цій грі (вбр не враховуєм), але це ж треба шось було вивчити та якось прогресувати. Чого більшість тут не робить десятками! (а деякі й сотнями) тисяч боїв.
І так, я згоден з тим, шо свою стату, урони та в цілому "тащерскі" бої були зроблені завдяки наявності таких гравців. Але в чому заключається їх задоволення від постійного пососу - я ніколи не зрозумію
Відправлено через 2 хвилини 5 секунд:
Особливо теплові карти, про які побічно натякалось самими ВГ в недавніх анонсах 2.0 про новий балансерmycolaevich: ↑ 19.09.2025 18:14 Qwerty1987
Але зламати відкрутку це теж мистецтво
-
Qwerty1987
Member
Это все из серии " стримерам подкручивают", я играю много в танки и этого в упор не вижу, сама система +- 25 работает в длинную нормально, где то тебе повезло, где-то противнику.mycolaevich: ↑ 19.09.2025 18:14 Qwerty1987