Албанія призначила ШІ на посаду міністра для регулювання держзакупівель

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
dead_rat
Member

Повідомлення

lamer: 12.09.2025 17:23 Ви не думали, чому цього досі немає в провідних економічних країнах?
Тому що коли в країні все норм, ніхто нічого не робитиме. І так норм. Саме тоиу в ЄС все відстале і не діджиталізоване, наприклад Німецьке ІТ це взагалі мем.

А от в Албанії все достатньо погано щоб треба було ворушитися, і не настільки погано, що ворушитися вже неможливо
Tiufin
Member

Повідомлення

Аціо: 12.09.2025 17:23
dead_rat: 12.09.2025 17:18

А що тут розуміти? Ніхто не хоче на війну, ніхто не хоче ризикувати життям і вмирати. Потужний звичайно :censoured: , але навіть якби він був Ісусом Христом, всі б знайшли інше пояснення чому ні.

Я не засуджую, навпаки кажу, що це природня реакція 99% людей.
Ні ви не зрозуміли, як воно поєднано я питаю - тому що якщо визнати що це напад на НАТО, вбити дрібну шкіряну валізу з **йном, то війни якраз не буде, а от якщо брехати що то помилка 99% те полізе і до Польщі, і далі.
Це тільки за російською логікою - знищення ворога призведе до війни.
А я кажу - знищення ворога призведе до миру.
Так і я ж про це - йди знищуй ворога, а не волай у кожній темі про концтабір, гІнАцид та іншу фігню. Будь послідовним, або стули пельку та не рознось фейки та зраду.
Gold_Star
Member

Повідомлення

А хто вам сказав, що вдосконалена версія ШІ не зможе феєрично обманювати людей? :rotate:
Tiufin
Member

Повідомлення

vmsolver: 12.09.2025 17:21Если что, эти самые "те" покупают услуги умных людей. Так что, всё сложней.
Це ті "вумні" люди прийшли до висновку, що якщо завести в країну багато мільйонів людей із зовсім іншою культурою та світоглядом - то країну чекає економічний розвиток та гарне майбутнє? Чи що, якщо із усіляких трансендерів, яких і 1% населення не набереться, намагатись зробити топ соціальну тему (наче їх половина населення) - то це шлях до розвитку? Або що треба тему фемінізму та рівності роздувати до такого абсурду, щоб це призвело до демографічних катастроф у їх країнах?
Або, що це гарна ідея- в іншу величезну країну із ворожою політичною ідеологією вкласти трильйони доларів, побудувати там промисловість та віддати їй купу технологій.
Востаннє редагувалось 12.09.2025 18:37 користувачем Tiufin, всього редагувалось 3 разів.
Аціо
Member

Повідомлення

Tiufin: 12.09.2025 18:04
Так і я ж про це - йди знищуй ворога, а не волай у кожній темі про концтабір, гІнАцид та іншу фігню. Будь послідовним, або стули пельку та не рознось фейки та зраду.
А от тепер зрозумів - ви росіянин невдоволений що хтось за вас не йде помирати, так і застосуйте вашу пораду до себе. Адже навіть перше зауваження ваше не суперечить другому, я вже казав - я буду невдоволений злочином, навіть якщо цей злочин скоять свої.
Що стосується фейків - пожніть що посіяли, щоб усі ваші рідні пожали ваші фейки ж, ну не страшно ж якщо фейки то навіть добра вам побажав, але ні я знаю що ви огида брехлива, і навіть ви знаєте що ви огида брехлива, і так звані "фейки" вже вбили тисячі людей. А зраду якщо шукаєте - підійдіть до дзеркала, та роздивіться уважно, прискіпливо, але тільки не відвертайтесь - дзеркало не бреше, воно покаже обличчя зради та фейку.

Tiufin
Хоча так я зрозумів чому ви біситесь та вимагаєте мене забанити Адміністрацію, бо вам хотілось, зручно було бачити навчену-вимушену безпорадність, вам подобається як безсилі Українці помирають, благаючи про себе бога, навіть не здіймаючи галасу тихенько заплакали та померли - це ваша мрія.
Це як відео от недавно де дівчина отримала ножові поранення від Африканця, тихесенько підібрала ніженьки, заплющила обличчя рученьками, заплакала та тихесенько щоб нікого не турбувати померла.
От це ваша мрія, і оце ваша мета зрозумів росіянине я вас, але ніколи таку гидоти як ви не послухаю.
vmsolver
Member

Повідомлення

Tiufin: 12.09.2025 18:12 Це ті "вумні" люди прийшли до висновку, що якщо завести в країну багато мільйонів людей із зовсім іншою культурою та світоглядом - то країну чекає економічний розвиток та гарне майбутнє? Чи що, якщо із усіляких трансендерів, яких і 1% населення не набереться, намагатись зробити топ соціальну тему (наче їх половина населення) - то це шлях до розвитку? Або що треба тему рівності статей роздувати до такого абсурду, щоб це призвело до демографічних катастроф у їх країнах?
Або, що це гарна ідея- в іншу величезну країну із ворожою політичною ідеологією вкласти трильйони доларів, побудувати там промисловість та віддати їй купу технологій.
Вы не поняли что я сказал.
Эти умные люди не принимают решений.
Denvys5
Member

Повідомлення

DDt: 12.09.2025 16:54мне так платили ЗП, в чём состоит коррупция в данном случае?
Корупційов немає, просто обмеження для вас по кзоту. Бо ставку знижати проблема, а премію завжди можна зрізати. А ще потім в виплати по звільненню - премія не рахуватиметься - якщо не помиляюсь. В різницю по відпустках точно не рахується
Gold_Star
Member

Повідомлення

Аціо: 12.09.2025 18:23Українці помирають, благаючи про себе бога, навіть не здіймаючи галасу тихенько заплакали та померли - це ваша мрія.
Це як відео от недавно де дівчина отримала ножові поранення від Африканця, тихесенько підібрала ніженьки, заплющила обличчя рученьками, заплакала та тихесенько щоб нікого не турбувати померла.
Друже, просто... зупинись. В будь-якій війні перемагали ті, хто вижив. Допоміг переселенцю з Донбаса вибратись з пекла - молодець, не допоміг - просто мовчи і перевірся на вітаміни, щоб менше негативу в голову лізло.
Tiufin
Member

Повідомлення

vmsolver: 12.09.2025 18:25
Tiufin: 12.09.2025 18:12 Це ті "вумні" люди прийшли до висновку, що якщо завести в країну багато мільйонів людей із зовсім іншою культурою та світоглядом - то країну чекає економічний розвиток та гарне майбутнє? Чи що, якщо із усіляких трансендерів, яких і 1% населення не набереться, намагатись зробити топ соціальну тему (наче їх половина населення) - то це шлях до розвитку? Або що треба тему рівності статей роздувати до такого абсурду, щоб це призвело до демографічних катастроф у їх країнах?
Вы не поняли что я сказал.
Эти умные люди не принимают решений.
Ну як я зрозумів, ви сказали, що якщо лідери і дурні, але вони користуються послугами всіляких розумних радників. От я і навів приклади того, що розумні радники їм нарадили. А якщо радники нарадили не це, а дійсно розумні речі, але їх не послухали, бо врешті-решт не вони приймають рішення- то який толк із тих радників? Відповідно, ви самі ж свій аргумент про розумних радників спростували тим, що вони не приймають рішень.

Відправлено через 1 хвилину 58 секунд:
Аціо: 12.09.2025 18:23
А от тепер зрозумів - ви росіянин невдоволений що хтось за вас не йде помирати, так і застосуйте вашу пораду до себе. Адже навіть перше зауваження ваше не суперечить другому, я вже казав - я буду невдоволений злочином, навіть якщо цей злочин скоять свої.
Що стосується фейків - пожніть що посіяли, щоб усі ваші рідні пожали ваші фейки ж, ну не страшно ж якщо фейки то навіть добра вам побажав, але ні я знаю що ви огида брехлива, і навіть ви знаєте що ви огида брехлива, і так звані "фейки" вже вбили тисячі людей. А зраду якщо шукаєте - підійдіть до дзеркала, та роздивіться уважно, прискіпливо, але тільки не відвертайтесь - дзеркало не бреше, воно покаже обличчя зради та фейку.

Tiufin
Хоча так я зрозумів чому ви біситесь та вимагаєте мене забанити Адміністрацію, бо вам хотілось, зручно було бачити навчену-вимушену безпорадність, вам подобається як безсилі Українці помирають, благаючи про себе бога, навіть не здіймаючи галасу тихенько заплакали та померли - це ваша мрія.
От це ваша мрія, і оце ваша мета зрозумів росіянине я вас, але ніколи таку гидоти як ви не послухаю.
Все ж не забувай пігулки приймати. Від твоїх повідомлень прямо реально якоюсь шизофренією несе.
unique-neon
Member

Повідомлення

unique-neon: 12.09.2025 17:26
DDt: 12.09.2025 17:19

премии облагаются налогом, у меня в расчётном листе налоги уплачивались на всю сумму ставка+премии
Ну зараз так, а раніше було не так, хоча можу помилятись. Та і станом на зараз - я бачу в інетернеті:
"У більшості випадків з премії знімають 18% податку на доходи фізичних осіб (ПДФО) і додатково 1,5% військового збору, що загалом складає 19,5% від суми."
Це ок, але не бачу щоб ще стягувалось у пенсійний фонд цілих +20%

-----

Тут точно є якесь мухлювання, бо інакше немає сенсу бухгалетрії возитись іще з гарантованими що місячними преміями всім і кожному.
Бачу таки приклади що ЄСВ також нароховується. Ну все-одно історія мутна
kalakawa
Member

Повідомлення

Нам не грозит. ЗЕрмак предпочитают диктатуру в ручном режиме, ИИ разве что в помощь репрессивному аппарату.

Но вообще звоночек довольно тревожный. Надеюсь успею увидеть куда ведёт это "время перемен", пожить в сценарии фантастического фильма, так сказать
DDt
Member

Повідомлення

Denvys5: 12.09.2025 18:29
DDt: 12.09.2025 16:54мне так платили ЗП, в чём состоит коррупция в данном случае?
Корупційов немає, просто обмеження для вас по кзоту. Бо ставку знижати проблема, а премію завжди можна зрізати. А ще потім в виплати по звільненню - премія не рахуватиметься - якщо не помиляюсь. В різницю по відпустках точно не рахується
В моём случае никаких ограничений не было, т.к при устройстве на работу я начальнице кадров прямо сказал что работать за минималку 2400 (или сколько там была в 2015г) я не буду, и мне сразу обрисовали примерный уровень моей ЗП со всеми премиями и надбавками. И мой начальник, и главбух, и нач кадров, все знали что без адекватной ЗП я развернусь и уйду, так за время моей работы ко мне никаких претензий не было.
Alligator
Member

Повідомлення

unique-neon: 12.09.2025 17:26
DDt: 12.09.2025 17:19 премии облагаются налогом, у меня в расчётном листе налоги уплачивались на всю сумму ставка+премии
Ну зараз так, а раніше було не так, хоча можу помилятись. Та і станом на зараз - я бачу в інетернеті:
"У більшості випадків з премії знімають 18% податку на доходи фізичних осіб (ПДФО) і додатково 1,5% військового збору, що загалом складає 19,5% від суми."
Це ок, але не бачу щоб ще стягувалось у пенсійний фонд цілих +20%
-----
Тут точно є якесь мухлювання, бо інакше немає сенсу бухгалетрії возитись іще з гарантованими що місячними преміями всім і кожному.
Ну де мутка, де премія це премія, наприклад працюючи на ООО ти маєш ставку 35к грн та 5к премії якщо за місяць у тебе не було косяків, податок йде з 40к, а ось працюючи у Національній гвардії України, Державній прикордонній службі, Національній поліції, а також осіб цивільного та начальницького складу цивільного захисту ДСНС у тебе зарплата 5к, а далі в областях, не віднесених до районів ведення бойових дій, розмір виплати додаткової винагороди складе до 10 тис. гривень, де йдуть бойові дії - до 30 тис. гривень, при залученнях до 100 тис. гривень, потім надбавки за звання, за посаду, за стаж роботи, за преміювання у тебя може накопитись у місять 35к-200к грн і з них будуть виплачені всі налоги та військовий збір, АЛЕ для нарахування пенсій всі доплати зникнуть і пенсію будуть рахувати від зарплати в 5к :laugh: (на сайті кму є за 10-30-100к в місяць)
Ostin
Member

Повідомлення

Alligator: 12.09.2025 21:59АЛЕ для нарахування пенсій всі доплати зникнуть і пенсію будуть рахувати від зарплати в 5к
Що це ви таке напридумували? Вся сума, з якої стягнуто податки, враховується для нарахування пенсії. Інша справа, що для поліцаїв чи військових є свої спец. пенсії і їх мало тривожить, що там і як нараховується, бо там пенсія буде йти від звання (якщо я не помиляюсь, звісно, давно не цікавився).
А от цивільний, у якого з 50к вирахували податки, отримує в пенсійний залік повні 50к.
Alligator
Member

Повідомлення

Ostin: 12.09.2025 22:04
Alligator: 12.09.2025 21:59АЛЕ для нарахування пенсій всі доплати зникнуть і пенсію будуть рахувати від зарплати в 5к
Що це ви таке напридумували? Вся сума, з якої стягнуто податки, враховується для нарахування пенсії. Інша справа, що для поліцаїв чи військових є свої спец. пенсії і їх мало тривожить, що там і як нараховується, бо там пенсія буде йти від звання (якщо я не помиляюсь, звісно, давно не цікавився).
А от цивільний, у якого з 50к вирахували податки, отримує в пенсійний залік повні 50к.
Ключове слово "цивільний", можете його прирівнювати до працівника ООО, а я про тих к кого є звання, і вони не "на роботі", а "на службі по контракту", це два настільки різних лагеря, що навіть стаж рахується окремо, т.е. якщо ти пропрацював поліціантом 15 років з пагонами, а потім вирішив піти цивільним в той же кабінет у тебе буде 15 років військового стажу, та новий цивільний ну і як ітог через 10 років цивільним - 15 років військового і 10 років цивільного стажу і іди працюй далі пока не буде граничний вік чи десь на назбираєте роки для пенсії :(
Scoffer
Member

Повідомлення

Шо за маячня? На суму пенсії впливають виключно виплати в пенс фонд, а не твоя ставка. З премій вони теж знімаються в загальному випадку, і точно так само враховуються. Існують не загальні випадки типу резиденства дія сіті де у тебе може бути зп мільйон хоч з преміями хоч без, а податки мінімалка, ну тоді і пенсія буде мінімалка, але це знову ж таки тому що не платяться в повній мірі внески в пенс фонд.
Misanthrop
Member

Повідомлення

big_bang: 12.09.2025 13:48 буде прикольно, якщо ШІ створить свій власний кортель і почне кришувати злодюг))))
це ж Албанія Камон !
Одобрення будь якого проекту за партію відях щоб рости :laugh:
AssayMAS
Member

Повідомлення

Ostin: 12.09.2025 14:06Нещодавно натрапив на пізнавальне оповіданнячко. https://dou.ua/forums/topic/52204/
Мені сподобалось)
сказки всем нравятся
а в реальности капитализм это про жизнь от кризиса до кризиса - если капитализм проблему не может решить, то меняется его суть ну там с гос. капитализма на частный или наоборот. С 16 века наплодилось сотни сортов капитализма - на любой техноуровень="образование населения" и кошелёк= "доступность ресурсов". А если твоя модель "истинного" капитализма не принята (= не оплачена власть имущими) то обычно "учёные" ноют на Ютубе что твоё учение капитализма самое истинно и самое верное.
Это у комми догматы веры, а "религия" капитализм живее всех живых и мутирует со страшной силой порождая новые доселе невиданные сорта.
Это когда ты в феодализм (гос, армии или бюрократов) то любой капитализм эффективней тебя и твой природный враг ибо ты и твои люди\ресурсы пища для более экономически развитой формации.
Jager
Member

Повідомлення

Аціо: 12.09.2025 18:23

Tiufin
Ти помилився форумом, але тобі бракує клепки, щоб це зрозуміти
dfcz
Member

Повідомлення

Минус коррупция, плюс 15000 пакетиков соуса закупленных из-за галлюцинаций ИИ.
Відповісти