До эпохи ИИ у АМД тоже было далеко не 50/50 было аж 12% в 20 годуADv: ↑ 03.09.2025 10:37 Интересно какая будет картина если из статистики убрать те карты, которые пошли в китай и другие страны исключительно под ИИ датацентры, став по сути инструментом зарабатывания бабла. Сколько на этом форе придётся единиц процентов прибыли с продаж обычным геймерам.
Новини
Останні статті і огляди
Минулого кварталу NVIDIA зайняла 94% ринку дискретних відеокарт
-
erkins007
Member
-
Аціо
Member
Ну як на мене 9070хт коштує 500 баксів - у гарному виконанні.
За 9070 червона ціна баксів 450.
А от наприклад 9060хт16 коштує 350 баксів.
-
artko
Member
вже місяць як замінена відеоплата. причому одразу на двох машинах. нема запиту.tornadox: ↑ 03.09.2025 13:22абсолютно мимо, опитування приходить після того як ви встановлюєте стім на нове залізо, або в наявному залізі були зроблені якісь великі зміни.
-
erkins007
Member
Там требования от фонаря. Если 9070/5079 ещё можно с натяжечкой хоть как-то уравнять, то b580 там и рядом не стояла, она хуже 5060Геральт: ↑ 03.09.2025 10:49Вони й так випускають конкурентні карти.Ararat: ↑ 03.09.2025 10:26 И что антимонопольщики сделают? Заставят интел и амуде выпускать конкурентные карты?
-
item2
Member
Хм, цікаво. А чого тоді його товаришу "кожен місяць" приходить, чи то художнє перебільшення?tornadox: ↑ 03.09.2025 13:22 після того як ви встановлюєте стім на нове залізо, або в наявному залізі були зроблені якісь великі зміни.
Мені прийшло на макбук після встановлення стіма і через 2 години гри в Metro Exodus
-
waryag
Member
erkins007: ↑ 03.09.2025 10:25Должны насильно людей заставить "топ за свои деньги" покупать? АМД вместо залива баблом блогеров и обзорщиков нужно было это бабло в разрабов вливать, как это делала нвидиа на старте длсс.
Да куча вариантов, если не искать абсурдно глупые:Ararat: ↑ 03.09.2025 10:26 И что антимонопольщики сделают? Заставят интел и амуде выпускать конкурентные карты?
- убрать блок с проприетарных технологий нвидиа вроде ДЛСС и КУДА. В том числе, и для более старых карт самой нвидиа.
- а лучше конвертировать их в открытые или лицензируемые стандарты.
- проверить неконкурентные и сомнительные близнес практики нвидиа, на которые пока закрывают глаза. Все понимают, что 90% доли нвидиа не итог выбора пользователя в магазинах (там расклады другие), а заложены на этапе производства готовых устройств.
- и, как крайняя мера, разделение нвидиа на 2-3 взаимно конкурирующих компании.
-
Аціо
Member
От знов ви "фейсом об тейбл" так людину, я помітив у вас хобі от так жорстоко нищити усі сподівання та мрії фанатів, жорстока ви людина, ну хоч маленьку шпаринку залиште людям.erkins007: ↑ 03.09.2025 13:23Да, да, это мы тоже уже который месяц слышим. Вот только у нвидиа в статистике Стима есть вся линейка от новой 5060, до крайне дорогой 5090, а у АМД там ни одной карты 9000 серии нет за полгодаitem2: ↑ 03.09.2025 10:32Фактично ці 6% - це дві карти: 9070xt та 9070. 9060 вийшла тільки під кінець кварталу і ще була дорогою. Поставки попереднього покоління припинили раніше.
-
erkins007
Member
Вот, даже Володя понимает, а АМД который год на софт и технологии болт кладет. Сначала на Куду, потом на стриминг и ВР, потом на лучи и тензоры. В итоге компания в позиции вечного доганяющего. Для того чтобы увеличивать рынок им нужно не "ну почти такие же карты" за такой же прайс выпускать, а или цену сильно снижать или производительность сильно повышать.Volodya811: ↑ 03.09.2025 11:08Якщо щороку втрачають ринок, то не дуже конкурентні карти АМД випускає. Логічно, що якщо АМД економить гроші на розвитку програмного забезпечення, то хоч би сиру потужність давали на 20-30% більшу, ніж у Нвідіа за аналогічний прайс. Але й того АМД не робить. Подивіться на 9060ХТ, який вийшов слабшим за 5060 Ті, має застарілу і гарячу пам'ять та ще й коштує майже так само, як 5060 Ті (яка крім ігор добре підходить для роботи, стрімінгу і навіть програм з ШІ).
Отправлено спустя 1 минуту 39 секунд:
Там печаль в том что и продвинутым пользователям их карты слабо интересны так как весь проф софт на куда и тензорахdenizen: ↑ 03.09.2025 11:14 та де вони конкурентні? звичайний споживач дивиться, на ціну, енергоспживання, та наявність всіх технологій для ігор. так ось виходить, вони трохи дешевші, але гріються помітно більше, технології для ігор гірші (маштабування, генерація кадрів гірше ніж у нвідіа), також поступаються по лучах
Отправлено спустя 4 минуты 9 секунд:
Да и в начале я писал в том числе и тут что АМД молодцы, фср4 крутая фича. Прошло полгода и что в итоге? Фср4 внедряется черепашьими темпами как длсс в 2018 году. Вот только щас не 2018 год и нормальный апскейлер это не маркетинговая блажь (как щас х4 фреймген), а обязанная функция.Enjthesilence: ↑ 03.09.2025 11:40Але радеон почав рухатись в правильному напрямку, нормальний апскейлер
Фреймген обычный на 4.0 фср у АМД вообще всё ещё недоступен. Реконструкция лучей тоже. В итоге на бумаге у Радеона такие же тензоры как и у РТХ, а по факту все печально.
-
OldBoyUA
Member
Чергова новина штибу "хоч бути успішним - здавайся успішним" . А те що в вестренів різниця між асус прайм 5070 і 9070хт 200 баксів, а в нас нема такої різниці навіть між 5060ті і 9070хт це типу нічого . А на момент коментаря різниця між аналогічними моделями прайму 5070 і 9070хт 40 доларів . Тому для загального розвитку може новина й цікава але в наших реаліях відео вестренів про те що 5070 краща по фпс за долар взагалі не натягується на наш ринок і різницю цін . При 530 $ за 5070 питань чому її купують в вестренів в мене нема , але це сумнівний вибір за 30-31к на асус прайм в офіціалів коли в них же 29 500 9070 
Востаннє редагувалось 03.09.2025 13:40 користувачем OldBoyUA, всього редагувалось 1 раз.
-
erkins007
Member
Вот, это отличный пример когда монополия легко и просто ломается. Достаточно просто делать продукт лучше чем у конкурента.Васильович: ↑ 03.09.2025 13:25Як влучно хтось висловився на Реддіті: "В AMD команді Radeon треба припинити себе поводити, наче вони команда Ryzen".Аціо: ↑ 03.09.2025 12:47Ну а чого ви очікували? Цінова політика АМД - лай.. погана!
-
tornadox
Member
я не знаю внутрішньої кухні, але помітив що стім запускає опитувальник після нової інсталяції або логіну якщо на цьому залізі ви раніше не проходили опитування. Мені так потрібно було запустити одну гру на ПК який є NAS але з відеокартою, вставив туди флешку з WindowsToGo і після декількох годин гри прийшло опитування.artko: ↑ 03.09.2025 13:26 вже місяць як замінена відеоплата. причому одразу на двох машинах. нема запиту.
-
artko
Member
cuda, якщо що - пропрієтарна технологія nvidia. як amd повинна її підтримувати? в неї є свій аналог, rocm.erkins007: ↑ 03.09.2025 13:37АМД который год на софт и технологии болт кладет. Сначала на Куду
кому як. мені особисто не подобаються апскейлери за самим принципом - вигадати щось, базуючись на невідомих алгоритмах.erkins007: ↑ 03.09.2025 13:37 нормальный апскейлер это не маркетинговая блажь (как щас х4 фреймген), а обязанная функция.
-
tornadox
Member
швидше за все що друге, не бачу сенсу навіщо стіму цікаво знати кожен місяць яке у того товариша залізо, хіба що товариш любить кучеряво грати і змінює свій HWID чи ще щось таке.item2: ↑ 03.09.2025 13:28Хм, цікаво. А чого тоді його товаришу "кожен місяць" приходить, чи то художнє перебільшення?
Пробігся по реддіту, і там розібралися що опитування приходять не частіше ніж 1 раз в рік.
-
artko
Member
враховуючи це (невідомо як працюють опитування) - хтозна, яка достовірність статистики стіму.. цікаво, чому вони просто не збирають її автоматично в останній день місяця, наприклад, у всіх, де користувач дозволив?tornadox: ↑ 03.09.2025 13:41я не знаю внутрішньої кухні, але помітив що стім запускає опитувальник після нової інсталяції або логіну якщо на цьому залізі ви раніше не проходили опитування.
Відправлено через 1 хвилину 5 секунд:
якщо так, то 9ххх серія з'явиться аж у наступному році? якось трохи дивно виглядає.tornadox: ↑ 03.09.2025 13:44Пробігся по реддіту, і там розібралися що опитування приходять не частіше ніж 1 раз в рік.
-
kairo
Member
Немає сенсу опитувати кожного. Після певної кількості опитуваних користувачів, точність статистики зростає мінімально. На великих масивах, 1000 респондентів дає похибку приблизно в 3%. Стім опитує мільйон користувачів.artko: ↑ 03.09.2025 13:26вже місяць як замінена відеоплата. причому одразу на двох машинах. нема запиту.
Востаннє редагувалось 03.09.2025 14:12 користувачем kairo, всього редагувалось 2 разів.
-
erkins007
Member
Гениальное решение. А давайте ещё патентное право и ИС нивелируем по всему миру.waryag: ↑ 03.09.2025 13:28убрать блок с проприетарных технологий нвидиа вроде ДЛСС и КУДА.
Ведь в ситуации когда ты 20 лет вкладывал миллиарды в науку, разработку и сообщество, конкурент пинал болт будет справедливо если вы поделитесь с ним наработками.
Так же справедливо если вы после покупки квартиры на которую вы 20 лет откладывали соседу алкашу половину перепишите. А то чё это у вас есть, а у него нет. Несправедливо.
Это вообще можно не комментировать. Заставить технологию которая требует тензоров работать на 10 летних картах с преуращенной поддержкой без тензоров.waryag: ↑ 03.09.2025 13:28том числе, и для более старых карт самой нвидиа.
Круче только идея напечатать много денег и раздать всем бедным будет.
Да, да, это все заговоров жидомасонов, а не выбор пользователей лучшего продукта.waryag: ↑ 03.09.2025 13:28Все понимают, что 90% доли нвидиа не итог выбора пользователя в магазинах (там расклады другие), а заложены на этапе производства готовых устройств.
Вот щас пользователи стали с Интела на Рязани переходить это тоже не их выбор, а заговор теневого правительства.
Это вон даже с Гуглом и хромом не прокатило, а там это хотябы формально технически возможно было. В случае с нвидиа там нечего делить - единые технологии и база во всей линейке от 5050 до 5090waryag: ↑ 03.09.2025 13:28и, как крайняя мера, разделение нвидиа на 2-3 взаимно конкурирующих компании.
-
tornadox
Member
artko
кажуть що в файлі config.vdf є запис SurveyDate там записується дата останнього опитування, якщо при запуску воно буде більше чим рік від сьогодні (або можливо пусте чи інший запис) то вам запропонує пройти опитування.
кажуть що в файлі config.vdf є запис SurveyDate там записується дата останнього опитування, якщо при запуску воно буде більше чим рік від сьогодні (або можливо пусте чи інший запис) то вам запропонує пройти опитування.
-
Hotspur
Member
Монополії завжди погано. Не купляйте Нвідіа
-
erkins007
Member
Мечты это "вот АМД в рдна5 выкатит конкурента 5090 за 500$" это мечты.Аціо: ↑ 03.09.2025 13:30От знов ви "фейсом об тейбл" так людину, я помітив у вас хобі от так жорстоко нищити усі сподівання та мрії фанатів, жорстока ви людина, ну хоч маленьку шпаринку залиште людям.erkins007: ↑ 03.09.2025 13:23
Да, да, это мы тоже уже который месяц слышим. Вот только у нвидиа в статистике Стима есть вся линейка от новой 5060, до крайне дорогой 5090, а у АМД там ни одной карты 9000 серии нет за полгода![]()
А "АМД нет в статистике потому что это заговор Стима и Хуанга" это отрицание реальности.
-
Аціо
Member
А наприклад статистика Hotline вас би зацікавила?artko: ↑ 03.09.2025 13:46
враховуючи це (невідомо як працюють опитування) - хтозна, яка достовірність статистики стіму.. цікаво, чому вони просто не збирають її автоматично в останній день місяця, наприклад, у всіх, де користувач дозволив?
Можете в них придбати, там приблизно 20 до 1 на користь Нвідії придбано за цей рік.
Дивно так, але збігається.