Минулого кварталу NVIDIA зайняла 94% ринку дискретних відеокарт

Обсуждение статей и новостей сайта
Відповісти
Автор
Повідомлення
Phos4
Member

Повідомлення

ADv
какая будет картина если из статистики убрать те карты, которые пошли в китай и другие страны исключительно под ИИ датацентры
Статистика стіма є для цього, та приблизно так воно і є, амд не бореться за ринок.
Геральт
Active Member

Повідомлення

Volodya811
asus-prime-geforce-rtx-5070

asus-prime-radeon-rx-9070-xt
Volodya811: 03.09.2025 11:08 А що буде, коли Хуанг випустить "супери" з 18 ГБ пам'яті?
Сподіваюсь, зниження цін на АМД :rolleyes:
Вкладення
Untitled.png
Enjthesilence
Member

Повідомлення

Volodya811: 03.09.2025 11:08
Геральт: 03.09.2025 10:49
Вони й так випускають конкурентні карти.
Якщо щороку втрачають ринок, то не дуже конкурентні карти АМД випускає. Логічно, що якщо АМД економить гроші на розвитку програмного забезпечення, то хоч би сиру потужність давали на 20-30% більшу, ніж у Нвідіа за аналогічний прайс. Але й того АМД не робить. Подивіться на 9060ХТ, який вийшов слабшим за 5060 Ті, має застарілу і гарячу пам'ять та ще й коштує майже так само, як 5060 Ті (яка крім ігор добре підходить для роботи, стрімінгу і навіть програм з ШІ).

Ціни на 9070 бачили? Уже 5070 коштують дешевше. І навіть в чистій растровій продуктивності суттєвої переваги у 9070 немає. А що буде, коли Хуанг випустить "супери" з 18 ГБ пам'яті? Відповідь проста і очевидна - подальша втрата ринку відеокарт компанією АМД.

З Хуангом хитрозробленими бути не вийде. Тому, АМД може і не сподіватися, що вона буде економити транзисторний бюджет (на чипах), буде ставити стару гарячу пам'ять, розганяти це все в хлам і продавати за цінами Нвідіа. Чудес не буває
Але радеон почав рухатись в правильному напрямку, нормальний апскейлер, продуктивність в рт зростає, то ж залишається "куда", енергоефективність, а "мфг" - це маркетинговий непотріб. Якщо і в наступному поколінні буде теж саме на 10% дешевше в растері, тоді все зрозуміло і банально їх доля ринку влаштовує амд
MSiAventador
Member

Повідомлення

Ой спалили "нефонатів" Радеона, ой спалили.
Так хвалили радеони так соромили РТХ а як гроші зібрали на апгрейд то всі побігли за фальшивими кадрами і Фрейм Генератором :laugh:
bombeybox
Member

Повідомлення

denizen: 03.09.2025 11:14вони трохи дешевші, але гріються помітно більше, технології для ігор гірші (маштабування, генерація кадрів гірше ніж у нвідіа), також поступаються по лучах
Опустимо навіть що всі ці тейки можна заперечити в оглядах, В мене була трохи Asus Prime 9070ХТ і я можу порівняти зі своєю 5080:
Радеон Не гріється більше, навіть навпаки, показує нижчі температури за аналогічну НВ без випаровувальної камери.
Радеон Не має гіршого апскелера чи генератора кадрів, ФСР4 чудово себе показав, я з лупою не можу знайти різницю.
Радеон має Мінімальне відставання в РТ\Растрі від 5080 по фпс, при тому що вона дешевше на 20 тис. грн (треба зауважити звісно, що і 5080 це оверпрайс, коли є 5070Ті). Де 9070ХТ не може - це Path Tracing, але це якісь 3 гри...

АМД просто не беруть бо це АМД, green bubble \ red bubble
MSiAventador
Member

Повідомлення

bombeybox: 03.09.2025 11:49
denizen: 03.09.2025 11:14вони трохи дешевші, але гріються помітно більше, технології для ігор гірші (маштабування, генерація кадрів гірше ніж у нвідіа), також поступаються по лучах
Опустимо навіть що всі ці тейки можна заперечити в оглядах, В мене була трохи Asus Prime 9070ХТ і я можу порівняти зі своєю 5080:
Радеон Не гріється більше, навіть навпаки, показує нижчі температури за аналогічну НВ без випаровувальної камери.
Радеон Не має гіршого апскелера чи генератора кадрів, ФСР4 чудово себе показав, я з лупою не можу знайти різницю.
Радеон має Мінімальне відставання в РТ\Растрі від 5080 по фпс, при тому що вона дешевше на 20 тис. грн (треба зауважити звісно, що і 5080 це оверпрайс, коли є 5070Ті). Де 9070ХТ не може - це Path Tracing, але це якісь 3 гри...

АМД просто не беруть бо це АМД, green bubble \ red bubble
Мені стало цікаво що це за диво-відяшка Radeon 9070ХТ, я як завжди відкрив глобальний сайт MSi , перевірити які модифікації Radeon 9070ХТ випускає найстаріший виробник відеокарт у світі і ...
він їх не виробляє ВЗАГАЛІ !

https://www.msi.com/Graphics-Cards/Prod ... X-7900-XTX

То як мені купувати відяшку якої не існує :gigi:
bombeybox
Member

Повідомлення

MSiAventador: 03.09.2025 11:56То як мені купувати відяшку якої не існує
не зрозумів вашого тейку, в мене ось така була: https://www.asus.com/ua-ua/motherboards ... 70xt-o16g/
купити її можна кругом
MSiAventador
Member

Повідомлення

У Асуса аж 2 моделі на Хотлайні і обидві - 3-и вентиляторні одоробла
https://hotline.ua/ua/computer/videokar ... -21167786/
Denvys5
Member

Повідомлення

MSiAventador
Мені стало цікаво що це за диво-відяшка RTX 5090, я як завжди відкрив глобальний сайт Powercolor, перевірити які модифікації RTX 5090 випускає найстаріший виробник відеокарт у світі і ...
він їх не виробляє ВЗАГАЛІ !
https://www.powercolor.com/product3.htm

:laugh:
Аціо
Member

Повідомлення

От таки так я помилився, я наврочив 95%, а вони тільки 94% спромоглись, втрачаю свої екстрасенсорні здібності, тре вже на пенсію йти.

Ну а чого ви очікували? Цінова політика АМД - лай.. погана!
АМД робить 9060 дорожчими на ринку за 5060, а зважаючи на вартість гддр6 10 баксів за 16гб, та це вже не плювок, а просто дощ, до тогож підозріло жовтенький до своїх покупців. Ну з 9070 та ж сама історія, і хтось доречно зауважить - що Нвідія робить так само, так Куртка робить де хоче-як хоче, але це у Нвідії 94% ринку, а невдовзі буде і 99%, тому що, що Нвідія може собі дозволити - для АМД смерть.
KIS
Junior

Повідомлення

Мені ніколи в житті неприходив запрос на "запис заліза" в цю фігню. А другу на нвідія відясі кожен місяць стабільно запрос приходить :shuffle:
Аціо
Member

Повідомлення

KIS: 03.09.2025 12:59 Мені ніколи в житті неприходив запрос на "запис заліза" в цю фігню. А другу на нвідія відясі кожен місяць стабільно запрос приходить :shuffle:
Мені ніколи в житті не приходив запит на "запис заліза" в цю фігню. А другу на АМД відясі кожен день стабільно запит приходить :lamer:
item2
Member

Повідомлення

KIS: 03.09.2025 12:59 Мені ніколи в житті неприходив запрос на "запис заліза" в цю фігню. А другу на нвідія відясі кожен місяць стабільно запрос приходить :shuffle:
Я думаю це залежить від часу проведеного в іграх. Якщо ваш друг сидить по 8 годин кожен день, а ви заходите два рази на тиждень, або, як я, раз на місяць, то малоймовірно що нам колись прийде запрос. Тобто Steam показує статистику по тим, хто більше "задрочує" в іграх. Jon Peddie Research з новини навпаки аналізує дані від постачальників.
Аціо
Member

Повідомлення

Геральт: 03.09.2025 11:18 Сподіваюсь, зниження цін на АМД :rolleyes:
Як казали пращури - "Треба вміти відпускати те, що наполегливо хоче вийти у вікно хмарочоса, яким би прикрим не здавалось це самогубство."
mgerchik
Member

Повідомлення

item2: 03.09.2025 13:06Якщо ваш друг сидить по 8 годин кожен день, а ви заходите два рази на тиждень, або, як я, раз на місяць, то малоймовірно що нам колись прийде запрос
не можу з цим погодитись.
Vlaad13
Member

Повідомлення

Геральт: 03.09.2025 11:18 Volodya811
asus-prime-geforce-rtx-5070

asus-prime-radeon-rx-9070-xt
Volodya811: 03.09.2025 11:08 А що буде, коли Хуанг випустить "супери" з 18 ГБ пам'яті?
Сподіваюсь, зниження цін на АМД :rolleyes:
Якщо 9070хт така гарна, чому ви досі її не купили? Якої ціни чекаєте?
tornadox
Member

Повідомлення

item2: 03.09.2025 13:06Я думаю це залежить від часу проведеного в іграх. Якщо ваш друг сидить по 8 годин кожен день, а ви заходите два рази на тиждень, або, як я, раз на місяць, то малоймовірно що нам колись прийде запрос. Тобто Steam показує статистику по тим, хто більше "задрочує" в іграх. Jon Peddie Research з новини навпаки аналізує дані від постачальників.
абсолютно мимо, опитування приходить після того як ви встановлюєте стім на нове залізо, або в наявному залізі були зроблені якісь великі зміни.
Мені прийшло на макбук після встановлення стіма і через 2 години гри в Metro Exodus
Геральт
Active Member

Повідомлення

Vlaad13
Я ж писав вже, чи ти забув? 30к за гарне виконання типу XFX Merc OC. 25k за гірше. А карта гарна, так.
erkins007
Member

Повідомлення

item2: 03.09.2025 10:32Фактично ці 6% - це дві карти: 9070xt та 9070. 9060 вийшла тільки під кінець кварталу і ще була дорогою. Поставки попереднього покоління припинили раніше.
Да, да, это мы тоже уже который месяц слышим. Вот только у нвидиа в статистике Стима есть вся линейка от новой 5060, до крайне дорогой 5090, а у АМД там ни одной карты 9000 серии нет за полгода
Васильович
Member

Повідомлення

Аціо: 03.09.2025 12:47Ну а чого ви очікували? Цінова політика АМД - лай.. погана!
Як влучно хтось висловився на Реддіті: "В AMD команді Radeon треба припинити себе поводити, наче вони команда Ryzen".
Відповісти