Статистика стіма є для цього, та приблизно так воно і є, амд не бореться за ринок.какая будет картина если из статистики убрать те карты, которые пошли в китай и другие страны исключительно под ИИ датацентры
Новини
Останні статті і огляди
Минулого кварталу NVIDIA зайняла 94% ринку дискретних відеокарт
-
Phos4
Member
ADv
-
Геральт
Active Member
Volodya811
asus-prime-geforce-rtx-5070
asus-prime-radeon-rx-9070-xt

Сподіваюсь, зниження цін на АМДVolodya811: ↑ 03.09.2025 11:08 А що буде, коли Хуанг випустить "супери" з 18 ГБ пам'яті?
- Вкладення
-
-
Enjthesilence
Member
Але радеон почав рухатись в правильному напрямку, нормальний апскейлер, продуктивність в рт зростає, то ж залишається "куда", енергоефективність, а "мфг" - це маркетинговий непотріб. Якщо і в наступному поколінні буде теж саме на 10% дешевше в растері, тоді все зрозуміло і банально їх доля ринку влаштовує амдVolodya811: ↑ 03.09.2025 11:08Якщо щороку втрачають ринок, то не дуже конкурентні карти АМД випускає. Логічно, що якщо АМД економить гроші на розвитку програмного забезпечення, то хоч би сиру потужність давали на 20-30% більшу, ніж у Нвідіа за аналогічний прайс. Але й того АМД не робить. Подивіться на 9060ХТ, який вийшов слабшим за 5060 Ті, має застарілу і гарячу пам'ять та ще й коштує майже так само, як 5060 Ті (яка крім ігор добре підходить для роботи, стрімінгу і навіть програм з ШІ).
Ціни на 9070 бачили? Уже 5070 коштують дешевше. І навіть в чистій растровій продуктивності суттєвої переваги у 9070 немає. А що буде, коли Хуанг випустить "супери" з 18 ГБ пам'яті? Відповідь проста і очевидна - подальша втрата ринку відеокарт компанією АМД.
З Хуангом хитрозробленими бути не вийде. Тому, АМД може і не сподіватися, що вона буде економити транзисторний бюджет (на чипах), буде ставити стару гарячу пам'ять, розганяти це все в хлам і продавати за цінами Нвідіа. Чудес не буває
-
MSiAventador
Member
Ой спалили "нефонатів" Радеона, ой спалили.
Так хвалили радеони так соромили РТХ а як гроші зібрали на апгрейд то всі побігли за фальшивими кадрами і Фрейм Генератором
Так хвалили радеони так соромили РТХ а як гроші зібрали на апгрейд то всі побігли за фальшивими кадрами і Фрейм Генератором
-
bombeybox
Member
Опустимо навіть що всі ці тейки можна заперечити в оглядах, В мене була трохи Asus Prime 9070ХТ і я можу порівняти зі своєю 5080:denizen: ↑ 03.09.2025 11:14вони трохи дешевші, але гріються помітно більше, технології для ігор гірші (маштабування, генерація кадрів гірше ніж у нвідіа), також поступаються по лучах
Радеон Не гріється більше, навіть навпаки, показує нижчі температури за аналогічну НВ без випаровувальної камери.
Радеон Не має гіршого апскелера чи генератора кадрів, ФСР4 чудово себе показав, я з лупою не можу знайти різницю.
Радеон має Мінімальне відставання в РТ\Растрі від 5080 по фпс, при тому що вона дешевше на 20 тис. грн (треба зауважити звісно, що і 5080 це оверпрайс, коли є 5070Ті). Де 9070ХТ не може - це Path Tracing, але це якісь 3 гри...
АМД просто не беруть бо це АМД, green bubble \ red bubble
-
MSiAventador
Member
Мені стало цікаво що це за диво-відяшка Radeon 9070ХТ, я як завжди відкрив глобальний сайт MSi , перевірити які модифікації Radeon 9070ХТ випускає найстаріший виробник відеокарт у світі і ...bombeybox: ↑ 03.09.2025 11:49Опустимо навіть що всі ці тейки можна заперечити в оглядах, В мене була трохи Asus Prime 9070ХТ і я можу порівняти зі своєю 5080:denizen: ↑ 03.09.2025 11:14вони трохи дешевші, але гріються помітно більше, технології для ігор гірші (маштабування, генерація кадрів гірше ніж у нвідіа), також поступаються по лучах
Радеон Не гріється більше, навіть навпаки, показує нижчі температури за аналогічну НВ без випаровувальної камери.
Радеон Не має гіршого апскелера чи генератора кадрів, ФСР4 чудово себе показав, я з лупою не можу знайти різницю.
Радеон має Мінімальне відставання в РТ\Растрі від 5080 по фпс, при тому що вона дешевше на 20 тис. грн (треба зауважити звісно, що і 5080 це оверпрайс, коли є 5070Ті). Де 9070ХТ не може - це Path Tracing, але це якісь 3 гри...
АМД просто не беруть бо це АМД, green bubble \ red bubble
він їх не виробляє ВЗАГАЛІ !
https://www.msi.com/Graphics-Cards/Prod ... X-7900-XTX
То як мені купувати відяшку якої не існує
-
bombeybox
Member
не зрозумів вашого тейку, в мене ось така була: https://www.asus.com/ua-ua/motherboards ... 70xt-o16g/MSiAventador: ↑ 03.09.2025 11:56То як мені купувати відяшку якої не існує
купити її можна кругом
-
MSiAventador
Member
У Асуса аж 2 моделі на Хотлайні і обидві - 3-и вентиляторні одоробла
https://hotline.ua/ua/computer/videokar ... -21167786/
https://hotline.ua/ua/computer/videokar ... -21167786/
-
Denvys5
Member
MSiAventador

https://www.powercolor.com/product3.htmМені стало цікаво що це за диво-відяшка RTX 5090, я як завжди відкрив глобальний сайт Powercolor, перевірити які модифікації RTX 5090 випускає найстаріший виробник відеокарт у світі і ...
він їх не виробляє ВЗАГАЛІ !
-
Аціо
Member
От таки так я помилився, я наврочив 95%, а вони тільки 94% спромоглись, втрачаю свої екстрасенсорні здібності, тре вже на пенсію йти.
Ну а чого ви очікували? Цінова політика АМД - лай.. погана!
АМД робить 9060 дорожчими на ринку за 5060, а зважаючи на вартість гддр6 10 баксів за 16гб, та це вже не плювок, а просто дощ, до тогож підозріло жовтенький до своїх покупців. Ну з 9070 та ж сама історія, і хтось доречно зауважить - що Нвідія робить так само, так Куртка робить де хоче-як хоче, але це у Нвідії 94% ринку, а невдовзі буде і 99%, тому що, що Нвідія може собі дозволити - для АМД смерть.
Ну а чого ви очікували? Цінова політика АМД - лай.. погана!
АМД робить 9060 дорожчими на ринку за 5060, а зважаючи на вартість гддр6 10 баксів за 16гб, та це вже не плювок, а просто дощ, до тогож підозріло жовтенький до своїх покупців. Ну з 9070 та ж сама історія, і хтось доречно зауважить - що Нвідія робить так само, так Куртка робить де хоче-як хоче, але це у Нвідії 94% ринку, а невдовзі буде і 99%, тому що, що Нвідія може собі дозволити - для АМД смерть.
-
KIS
Junior
Мені ніколи в житті неприходив запрос на "запис заліза" в цю фігню. А другу на нвідія відясі кожен місяць стабільно запрос приходить 
-
Аціо
Member
Мені ніколи в житті не приходив запит на "запис заліза" в цю фігню. А другу на АМД відясі кожен день стабільно запит приходитьKIS: ↑ 03.09.2025 12:59 Мені ніколи в житті неприходив запрос на "запис заліза" в цю фігню. А другу на нвідія відясі кожен місяць стабільно запрос приходить![]()
-
item2
Member
Я думаю це залежить від часу проведеного в іграх. Якщо ваш друг сидить по 8 годин кожен день, а ви заходите два рази на тиждень, або, як я, раз на місяць, то малоймовірно що нам колись прийде запрос. Тобто Steam показує статистику по тим, хто більше "задрочує" в іграх. Jon Peddie Research з новини навпаки аналізує дані від постачальників.KIS: ↑ 03.09.2025 12:59 Мені ніколи в житті неприходив запрос на "запис заліза" в цю фігню. А другу на нвідія відясі кожен місяць стабільно запрос приходить![]()
-
Аціо
Member
Як казали пращури - "Треба вміти відпускати те, що наполегливо хоче вийти у вікно хмарочоса, яким би прикрим не здавалось це самогубство."
-
mgerchik
Member
не можу з цим погодитись.item2: ↑ 03.09.2025 13:06Якщо ваш друг сидить по 8 годин кожен день, а ви заходите два рази на тиждень, або, як я, раз на місяць, то малоймовірно що нам колись прийде запрос
-
Vlaad13
Member
Якщо 9070хт така гарна, чому ви досі її не купили? Якої ціни чекаєте?Геральт: ↑ 03.09.2025 11:18 Volodya811
Сподіваюсь, зниження цін на АМДVolodya811: ↑ 03.09.2025 11:08 А що буде, коли Хуанг випустить "супери" з 18 ГБ пам'яті?![]()
-
tornadox
Member
абсолютно мимо, опитування приходить після того як ви встановлюєте стім на нове залізо, або в наявному залізі були зроблені якісь великі зміни.item2: ↑ 03.09.2025 13:06Я думаю це залежить від часу проведеного в іграх. Якщо ваш друг сидить по 8 годин кожен день, а ви заходите два рази на тиждень, або, як я, раз на місяць, то малоймовірно що нам колись прийде запрос. Тобто Steam показує статистику по тим, хто більше "задрочує" в іграх. Jon Peddie Research з новини навпаки аналізує дані від постачальників.
Мені прийшло на макбук після встановлення стіма і через 2 години гри в Metro Exodus
-
Геральт
Active Member
Vlaad13
Я ж писав вже, чи ти забув? 30к за гарне виконання типу XFX Merc OC. 25k за гірше. А карта гарна, так.
Я ж писав вже, чи ти забув? 30к за гарне виконання типу XFX Merc OC. 25k за гірше. А карта гарна, так.
-
erkins007
Member
Да, да, это мы тоже уже который месяц слышим. Вот только у нвидиа в статистике Стима есть вся линейка от новой 5060, до крайне дорогой 5090, а у АМД там ни одной карты 9000 серии нет за полгодаitem2: ↑ 03.09.2025 10:32Фактично ці 6% - це дві карти: 9070xt та 9070. 9060 вийшла тільки під кінець кварталу і ще була дорогою. Поставки попереднього покоління припинили раніше.
-
Васильович
Member
Як влучно хтось висловився на Реддіті: "В AMD команді Radeon треба припинити себе поводити, наче вони команда Ryzen".Аціо: ↑ 03.09.2025 12:47Ну а чого ви очікували? Цінова політика АМД - лай.. погана!