Выбор клавиатуры под все нужды и направления

Клавиатуры, мыши и прочая периферия
Відповісти
Автор
Повідомлення
SleepNeep
Member

Повідомлення

leif: 26.08.2025 16:29 потрібна розшифровка цього речення. якщо глючить саме світч -- замінити його, якщо глючить сокет плати, то дивитись що можна зробити. інколи достатньо трохи підігнути ногу світча, буквально на півміліметра. щоб вона заходила в сокет, але не строго по центру
Всі світчі працюють.
При друку, коли натискаю клавішу, бувають друкуються дабл-тріпл букви цієї клавіши.
leif
Member

Повідомлення

SleepNeep: 26.08.2025 16:38При друку, коли натискаю клавішу, бувають друкуються дабл-тріпл букви цієї клавіши.
це я зрозумів. от ти подивився, що є подвійні введення на якійсь клавіші, уявімо, що це літера А -- міняв там світч на інший або запасний? саме на літері А. що відбувається після цього?
SleepNeep
Member

Повідомлення

leif: 26.08.2025 16:41
SleepNeep: 26.08.2025 16:38При друку, коли натискаю клавішу, бувають друкуються дабл-тріпл букви цієї клавіши.
це я зрозумів. от ти подивився, що є подвійні введення на якійсь клавіші, уявімо, що це літера А -- міняв там світч на інший або запасний? саме на літері А. що відбувається після цього?
Ні, не змінював. В мене склалося враження, що так усі клавіши працюють. Це відловити непросто, бо воно не завжди так працює.
Ок, спробую знайти конкретну з дефектом і замінити світч.
leif
Member

Повідомлення

SleepNeep: 26.08.2025 16:47усі клавіши працюють
тоді це питання не до світчів. так щоб тобі попалась ціла пачка бракованих світчів це дуже маленька імовірність
SleepNeep
Member

Повідомлення

leif: 26.08.2025 16:48 тоді це питання не до світчів. так щоб тобі попалась ціла пачка бракованих світчів це дуже маленька імовірність
Ну вони все таки різні бувають, тому може ці не підходять, думаю. Брязкіт контактів ітп ніхто не відміняв.
Читав пост по цій проблемі, що замінив на Brown якісь і все стало гаразд.
Але не хочеться моїх позбуватись, подобаються.
leif
Member

Повідомлення

SleepNeep
"Не підходять" це як? По якому параметру сумність не забезпечилась?
SleepNeep
Member

Повідомлення

leif: 26.08.2025 17:04 SleepNeep
"Не підходять" це як? По якому параметру сумність не забезпечилась?
Switch-related causes

Debounce issues in the switch itself:
Mechanical switches have tiny metal contacts inside. When you press a key, the contacts "bounce" for a few milliseconds before settling. Normally, the keyboard’s firmware ignores the extra bounces. If the switch is worn out or dirty, it can produce longer or irregular bouncing, which might trigger multiple presses.

Worn or oxidized contacts:
Older switches or those exposed to dust, sweat, or moisture can develop oxidation or pitting on the metal contacts, leading to unstable signals when actuated.

Switch design flaws or low quality:
Some cheaper switches have poor tolerances or inconsistent materials, making them more prone to chatter (the technical term for this problem).
leif
Member

Повідомлення

SleepNeep
Це все зрозуміло. Але ТТС гарний виробник з високою якістю продукції, особисто мені не зустрічались випадки, щоб вони так себе поводили. Хіба що у тебе якесь ультра пильне середовище і в світчі понабивалось бруду :dontknow:

Ну, можливо, офк, це реально тобі пощастило вихопити цілу пачку бракованих світчів з якимись дефектними ліфами (теоретично можливо, звісно), або щось глючить в самому кейхроні.

З сотнями перепробуваних конфігів світч-пцб випадків "несумісності" світчів особисто я ніколи не зустрічав, від інших людей не чув також :) якщо світч не бракований то все окей, якщо з ліфами якийсь бок — можуть бути подвійні введення, колись таке було з інками першої ревізії, але це років 5 тому. В цілому такі браковані світчі вже досить давно трапляються вкрай рідко. Тим паче від таких іменитих виробників як TTC
7mindfields
Member

Повідомлення

leif: випадків "несумісності" світчів особисто я ніколи не зустрічав, від інших людей не чув також :)
Тоді моя черга розповідати прохолодну історію, як neo80 тупо не бачила обидва стейти caps lock (звичайний і stepped) з Akko silent penguin, перевірив десь на пʼяти світчах з одного сету, зате без проблем працювала з mmd princess і durock dolphin :laugh:
leif
Member

Повідомлення

7mindfields: 26.08.2025 19:20
leif: випадків "несумісності" світчів особисто я ніколи не зустрічав, від інших людей не чув також :)
Тоді моя черга розповідати прохолодну історію, як neo80 тупо не бачила обидва стейти caps lock (звичайний і stepped) з Akko silent penguin, перевірив десь на пʼяти світчах з одного сету, зате без проблем працювала з mmd princess і durock dolphin :laugh:
Ставлю велике капучіно, що як раз прикол з ногами, що вони занадто тонкі у акко. Спробуй трошки їх розкорячити :)
7mindfields
Member

Повідомлення

leif: 26.08.2025 19:50 прикол з ногами, що вони занадто тонкі у акко.
Спробуй трошки їх розкорячити :)
Так і є :)
Щоб в мене вийшли більш сумісні світчі? Ще чого :laugh:
Насправді попередній власник підкинув більш екстравагантну пропозицію, підкинути металеві піни з іншого світчу суто заради наукового інтересу, але якось одразу інструментів не було, а потім в доску перекочував сет дельфінів і ентузіазм кудись зник
leif
Member

Повідомлення

7mindfields: 27.08.2025 01:01Насправді попередній власник підкинув більш екстравагантну пропозицію, підкинути металеві піни з іншого світчу суто заради наукового інтересу
та ну нема потреби аж так заморочуватись. у мене ось на гммк про вже старенька пцб, 4 роки і в принципі достатньо замін світчів як для тих дешманських ХС сокетів. деякі з них вже роздовбані, контакту немає на світчах з тонкими ногами, якщо ноги рівні і заходять строго по центру. але трошечки підгинаю ногу в вертикальній площині і нормально все працює B-)
KVM
Member

Повідомлення

A4Tech FX60 варта уваги? Є хтось хто вживу її щупав?
PhoenixTMS
Member

Повідомлення

Доброго.
Подскажите пожалуйста, нужна:
- полноразмерная клавиатура (цифровой блок + островок со стрелочками и островком из 6/9 клавиш над ним)
- мембранка или механика - не важно
- проводная или радио - не важно
- приятный звук тапинга
- не черная
- энтер прямой или _|-образный
- высокие клавиши, не ноутбучные
- правильной прямоугольной формы
По структуре что-то на подобии
спойлер
Зображення
karokum
Member

Повідомлення

PhoenixTMS
Ви не вказали головний параметр - бюджет :D
"Приємний звук" взагалі річ суб'єктивна
По решті запитів складається враження що вам підійде будь яка, хоч та що на фото :)
Раджу піти в магазин\шоурум і там власноруч спробувати
PhoenixTMS
Member

Повідомлення

karokum
Бюджет - 100-150 долларов.
destructX
Member

Повідомлення

PhoenixTMS: 01.09.2025 21:43 karokum
Бюджет - 100-150 долларов.
треба звужувати коло пошуку, по запросам підійде яка завгодно, шо приглянеться візуально, в рамках бюджету))
як мінімум визначитись потрібно з типом клави: механіка чи мембранка, та почекати на ютубі як звучить той чи інший світч, якшо це механічна клава. (бо мені наприклад подобається цокіт outemu blue :laugh:, інших ця печатна машинка з розуму зводить) Ці параметри значно допоможуть в варіаціях ;)
leif
Member

Повідомлення

спойлер
Зображення
ніштяки з новелкейс під'їхали :banan:

Відправлено через 40 хвилин 37 секунд:
спойлер
Зображення
geon f2
hmx sonja on alu
hiney h87 solder
gmk metropolis midnight

норм свіжеотриманий сет став на цей борд

Відправлено через 46 хвилин 53 секунди:
Глянув ще раз... ну фотка коряво передає поєднання кольорів. тут такі полутона, що айфон дещо промахується по кольорах, хоч це і натуральне світло в кімнаті, та й переекспоновує. банальність, але правда в житті набагато краще виглядає :-/
leif
Member

Повідомлення

PhoenixTMS
типова набита фоамами недорога пластмасова клавіатура від цілком норм виробника. Для невибагливого юзера — все ок з нею, можна брати.

Відправлено через 4 години 57 хвилин 35 секунд:
спойлер
Зображення
Перезмащую сьогодні один зі своїх трьох сетів черрі блеків, той, який у мене з пц філмами ТХ та пружинами TX long 55гр. До цього в якості експерименту я пробував його юзати зі змащенням лише ліф + ніжки на стемі + пружина, тобто без змащення рейлів в боттом хаузінгу та стема. але так мені не зайшло :-/ при чому, скажімо, hmx цілком прикольні в такому варіанті змащення (лише пружина та ліф), а от черрі — ні, потрібне повноцінне змащення усього окрім pole, інакше нема сатисфакції (тепер перевірено)

Відправлено через 1 хвилину 44 секунди:
Сьогодні змащую не по фен-шую, розсортовуючи всі складові розібраних світчів по окремих ємностях, а по хардкору, розкидуючи все просто по столу як прийдеться :lol: B-)

Відправлено через 3 хвилини :
Взагалі я мав би змащувати отримані вчора світчі дезігну алексотоса, але давно треба було пофіксити цей сет блеків і рука не піднялась спочатку зайнятись granit'ами. All hail to the king :pray:

Відправлено через 25 хвилин 8 секунд:
фан60 юзається під час змащування тому що:
- вона з пбт-капами, за які я не переживатиму, якщо треба набрати щось на ній не ідеально чистими руками (зі слідами 3204 або gpl105) в процесі
- вона з усіх моїх бордів найбільш компактна і не заважає займати всю вільну площу стола розібраними світчами :gigi:
Відповісти