ASRock поліпшила стабільність роботи процесора у свіжих прошивках для плат AM5

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Georgin
Member

Повідомлення

Inqizitor2022
Ну поки що у сегменті до 200$ на чіпсеті B850 "Asus помойка опасная, AsRock или Gigabyte или MSI только вменяемые для АМД сейчас."

Пруф прямо туточки:
спойлер
У Вас є схожі пруфи чи Ви просто продовжуєте бути місцевим юродивим тролем?
Filabatya
Member

Повідомлення

Якщо дошка коштувала 210 наприклад, вона не попала в огляд, без 2 частини добірка не репрезентативна :shuffle:
Georgin
Member

Повідомлення

Filabatya
Там, скоріш за все, буде продовження. Вони і раніше робили серіями типу: до 200, 200-500 ну і т.д.
У ASUS, звісно, буде щось нормальне, але буде воно у верхній частині середнього сегменту або взагалі тільки у найвищому сегменті.
І, згідно з недоброю традицією ASUS, коштуватиме на кілька тисяч гривень дорожче конкурентів при однаковому функціоналі.
deviconte
Member

Повідомлення

Liberty: 29.08.2025 13:09 Маю от таке чудо з Killer E3100G на борту, який відвалився майже одразу. Система просто не бачить LAN пристрою. Нахіба ASRock впихнули туди цей глючний Intel'івський мережевий недоконтролер, я взагалі не розумію.
У меня сдохла mini itx версия этой платы. Вообще приехало с разваленным креплением wifi модуля. Плюс потом этот модуль имел обыкновение отрубать то BT, то Wifi когда ему вздумается. С высокой вероятностью ПК включался с вырубленным BT, пока не сделаешь ребут
Inqizitor2022
Member

Повідомлення

Georgin: 29.08.2025 17:16 Ну поки що у сегменті до 200$ на чіпсеті B850 "Asus помойка опасная, AsRock или Gigabyte или MSI только вменяемые для АМД сейчас."
Интересует сугубо х870 и х870Е, зачем мне какие-то урезанные чипсеты. И если зайти на реддит в темы соответствующие - там, в основном, асрок ругают.
Yurius
Member

Повідомлення

STARL1GHT: 29.08.2025 15:02
Inqizitor2022: 29.08.2025 14:53 Асрак помойка опасная, МСИ или Асус только вменяемые для АМД сейчас.
Не згоден. Профільна мамка бачила більшу половину зоопарку АМ5 у себе на борту по ~декілька місяців, і все ок.

У Asrock повно цікавих продуктів. Часто вони навіть пропонують більше ніж конкуренти, у своїх цінових категоріях.

Щиро бажаю побороти їм проблему. :super:
Згоден ,на профільній платі що 7700,що 7800х3д тепер ,прекрасно себе почувають, відмінна плата, І в середньому та нижньому сегменті Асрок в рази краще асуса та гнілобайта, прийнаннні на АМД.
Востаннє редагувалось 29.08.2025 22:56 користувачем Yurius, всього редагувалось 2 разів.
MessiaH
Member

Повідомлення

А на х670 чтп будет новый бивис?
Nutbar
Member

Повідомлення

Georgin: 29.08.2025 17:16 Ну поки що у сегменті до 200$ на чіпсеті B850 "Asus помойка опасная, AsRock или Gigabyte или MSI только вменяемые для АМД сейчас."

Пруф прямо туточки:
спойлер
Автор відео чомусь оминув тему мору 9xxxX3D на асроках. Краще взяти щось інше на $20 дорожче, ніж брати вбивцю сповільненої дії. Навіщо ризикувати?

Звісно, якщо планується щось з 7000 чи 9 не 3д, то можна брати, але хто зна чи не з'явиться бажання колись зробити апгрейд. Я б не радив асрок розглядати взагалі, економія того не варта. На папері і по базовим тестам плати чудові, тут нема про що сперечатись. Але але.
Technetium
Member

Повідомлення

Nutbar: 29.08.2025 23:48 ...але хто зна чи не з'явиться бажання колись зробити апгрейд...
Дійсно вважаєте що проблему не зможуть вирішити? А стосовно апгрейду є досить переконлива думка що 9ти тисячна лінійка не остання під АМ5, відповідно апгрейдитись можна буде значно більш безпечно
Аціо
Member

Повідомлення

Маю можливість дізнатись за парк у ~10000 систем, з яких десь половина Асрок, майже чверть Асус, чверть Мясай, та трохи зовсім Гіги.
Системи саме АМД на х370, в450, в550 та х470, в650, х670.
Від досить бюджетних ПРО до гарних Тайчі з МЕГ та Кросами, Елітами.
За роки праці якраз Асрок найменший відсоток вийшли з ладу, а Мясай та Асус лідери - виходу з ладу.
І це врахувати що Асрок більше інших, але іксПєрди зараз розповідатимуть як вони ніколи не купували Асрок - тому знають з особистого досвіду!

Ви тільки обміркуйте - люди в одному реченні пишуть, що ніколи не мали справ з Асрок тому що вони в них усі виходять з ладу, 3й ешелон, глючні та багато іншого...

А потім виходить подібне відео, і доводить 101% що вони просто харчувались лай***, але то таке ну і нехай смачного їм.
спойлер

І так це я ще не акцентую увагу на ставлення до покупця виробником.
Бо якщо саме Асрок та Асус не крутять носом, визнають, замінюють, ремонтують - лояльні до покупців.
То вже Мясай прихильникам краще мовчати, з їх ставленням до гарантії.
За Гігу поганого також не багато чув, окрім їх "інноваційних гель покращень вже сьогодні".
Georgin
Member

Повідомлення

Nutbar
Ось Вам статистика, зібрана ChatGPT у відповідь на питання "Please count all confirmed cases of Ryzen X3D "frying"/burning out" on motherboards from all vendors worldwide."

The total number of confirmed or reliably reported Ryzen X3D (and related) CPU fry‑outs worldwide stands at approximately 120 cases.

ASRock: ~98 cases
ASUS: ~16 cases
MSI: ~5 cases
Gigabyte: ~1 case

These figures are from user-reported incidents, mainly compiled via Reddit and quoted in tech media — they are not official AMD or manufacturer-confirmed statistics.

Якщо брати загальні тиражі цих процесорів - це крапля в морі. Більшість техноканалів на цю тему вже все давно сказали. Проблеми з BIOS, їх фіксять і зрештою пофіксять.
Юзерам, які не користуються CPU X3D взагалі нічого не загрожує, тому тема вже майже згасла.
Аціо
Member

Повідомлення

Georgin: 30.08.2025 09:15 Nutbar
Ось Вам статистика, зібрана ChatGPT у відповідь на питання "Please count all confirmed cases of Ryzen X3D "frying"/burning out" on motherboards from all vendors worldwide."

The total number of confirmed or reliably reported Ryzen X3D (and related) CPU fry‑outs worldwide stands at approximately 120 cases.

ASRock: ~98 cases
ASUS: ~16 cases
MSI: ~5 cases
Gigabyte: ~1 case

These figures are from user-reported incidents, mainly compiled via Reddit and quoted in tech media — they are not official AMD or manufacturer-confirmed statistics.

Якщо брати загальні тиражі цих процесорів - це крапля в морі. Більшість техноканалів на цю тему вже все давно сказали. Проблеми з BIOS, їх фіксять і зрештою пофіксять.
Юзерам, які не користуються CPU X3D взагалі нічого не загрожує, тому тема вже майже згасла.
Тоді логічно зробити висновок, що це просто % бракованого, адже 120 одиниць це навіть не 0.001%.
Фіга собі у АМД % бракованого, це рівень Ельфів!
Жартую, звичайно 90%+ не потрапляє на Редіт, а просто мовчки замінюється, але навіть так там виходить і 0.01% браку немає.
Nutbar
Member

Повідомлення

Georgin
Я ці цифри бачив ще взимку. Ух яку дослідницьку роботу провели! :lol: Дуже актуально.

Я розумію, що ви фанати асроку і вам боляче це читати, ну але вже шо поробиш. В мене самого досі працює плата на b85 чіпсеті більше 10 років, без питань. Але не можна закривати очі на проблему в цьому поколінні.

Різниця в ціні між платою, що вб'є ваш проц і точно такою ж, але що точно не вб'є, є мінімальною. Хочеться ризикнути? - вперед, але не радьте то робити іншим і не виправдовуйте виробника бракованої продукції. Хай навіть в минулому він був норм.
TarikMetalist
Junior

Повідомлення

Була версія біоса 3.20, вчора ввечері стала доступна для завантаження 3.40, зранку оновився. Сьогодні буду ганяти, як гамана. Якщо що, то з телефона відпишуся.
Duck
Junior

Повідомлення

Georgin: 30.08.2025 09:15 Nutbar
Ось Вам статистика, зібрана ChatGPT...
Брух…
Georgin
Member

Повідомлення

Nutbar
Схоже, Ви мало що розумієте. З чого Ви взяли, що я фанат AsRock? Тому, що я не поливаю бездумно його гівном?
Не знаю, що Ви там і коли бачили але можете скопіювати це питання і завдати його будь якому AI. Також можете самостійно проаналізувати усю інформацію у мережі,
зробити аналітичні викладки і навести їх у цій темі. Ви ж можете? Чи все, на що Вас вистачає - засирати своїм безпредметним флудом дискусію?
Nutbar
Member

Повідомлення

Georgin: 30.08.2025 16:06 З чого Ви взяли, що я фанат AsRock?
А з чого ви взяли, що слово фанати (в множині) адресувалось вам персонально?
Georgin: 30.08.2025 16:06 Тому, що я не поливаю бездумно його гівном?
А я типу поливаю? Можна цитату? Об'єктивно з платами в цьому поколінні є проблеми. Ви це заперечуєте.
Georgin: 30.08.2025 16:06безпредметним флудом дискусію?
Що саме безпредметного? Знову: є факти. Який саме відсоток користувачів "попали" ни ви ні я ні будь-яка мовна модель сказати не можемо. Тому що даних тупо недостатньо. Особисто ви надали застарілі дані з редіту, які всі тут вже сто разів бачили і які кількісно вже давно свою актуальність втратили, та й не були репрезентативними ніколи, через особливості вибірки.

Отже, є підтвержена амд, асроком та багатьма користувачами проблема. Її можна гарантовано уникнути, вибравши точно таку саму за можливостями плату іншого виробника на $10-20 дорожче. При ціні комплекту в $700 (і це не враховуючи пам'ять, бж, відео та все інше) то є каплею в морі. Розумно буде купувати асрок? - ні. Абсолютно ні. Любите ризикувати? - без питань, купляйте. Але радити ці плати іншим і заперечувати (або замовчувати, як автор відео) проблему буде неправильно.
Аціо
Member

Повідомлення

Nutbar: 30.08.2025 23:18
Отже, є підтвержена амд, асроком та багатьма користувачами проблема. Її можна гарантовано уникнути, вибравши точно таку саму за можливостями плату іншого виробника на $10-20 дорожче. При ціні комплекту в $700 (і це не враховуючи пам'ять, бж, відео та все інше) то є каплею в морі. Розумно буде купувати асрок? - ні. Абсолютно ні. Любите ризикувати? - без питань, купляйте. Але радити ці плати іншим і заперечувати (або замовчувати, як автор відео) проблему буде неправильно.

Я так і не побачив у вашому ланцюжку де ризик, які 20 баксів, проблеми якісь хтось замовчує...

Асрок має гарантію, замінює своє, а АМД замінює своє, вартість буває так і 200, і 1000 баксів різниця взагалі то і за гірше ніж у Асрок. Усі цю проблему роздмухали, а не замовчують - ви все переплутали, "давай Михайло все знов с початку, а то ніхто грошей не дасть" - це як Адольфович казав. :lol:
Nutbar: 30.08.2025 12:40

Я розумію, що ви фанати асроку і вам боляче це читати, ну але вже шо поробиш.
Ні не боляче, ну може трохи тільки щелепа від сміху вже болить, ви продовжуйте адже місцями недолугістю рекорди ставите.
Earanak
Member

Повідомлення

Аціо, ну ты и вправду со стороны выглядишь как шиз помешанный на Асроке :think:
Аціо
Member

Повідомлення

Earanak: 31.08.2025 03:56 Аціо, ну ты и вправду со стороны выглядишь как шиз помешанный на Асроке :think:
Це ж чудово, саме таким я і хотів здатись.
- Щоб повністю відповідати рівню своїх опонентів дзеркально.

Earanak
спойлер
А хочете ще вам нагадаю, як начитавшись ви жахливих історій за АМД тут переймались,
ну що як справдились ці історії? 4 планки ніколи не заведуться @5000+ на АМД? І оте все інше реальної шизи?
Відповісти