Ну поки що у сегменті до 200$ на чіпсеті B850 "Asus помойка опасная, AsRock или Gigabyte или MSI только вменяемые для АМД сейчас."
Пруф прямо туточки:
- спойлер
У меня сдохла mini itx версия этой платы. Вообще приехало с разваленным креплением wifi модуля. Плюс потом этот модуль имел обыкновение отрубать то BT, то Wifi когда ему вздумается. С высокой вероятностью ПК включался с вырубленным BT, пока не сделаешь ребутLiberty: ↑ 29.08.2025 13:09 Маю от таке чудо з Killer E3100G на борту, який відвалився майже одразу. Система просто не бачить LAN пристрою. Нахіба ASRock впихнули туди цей глючний Intel'івський мережевий недоконтролер, я взагалі не розумію.
Интересует сугубо х870 и х870Е, зачем мне какие-то урезанные чипсеты. И если зайти на реддит в темы соответствующие - там, в основном, асрок ругают.Georgin: ↑ 29.08.2025 17:16 Ну поки що у сегменті до 200$ на чіпсеті B850 "Asus помойка опасная, AsRock или Gigabyte или MSI только вменяемые для АМД сейчас."
Згоден ,на профільній платі що 7700,що 7800х3д тепер ,прекрасно себе почувають, відмінна плата, І в середньому та нижньому сегменті Асрок в рази краще асуса та гнілобайта, прийнаннні на АМД.STARL1GHT: ↑ 29.08.2025 15:02Не згоден. Профільна мамка бачила більшу половину зоопарку АМ5 у себе на борту по ~декілька місяців, і все ок.Inqizitor2022: ↑ 29.08.2025 14:53 Асрак помойка опасная, МСИ или Асус только вменяемые для АМД сейчас.
У Asrock повно цікавих продуктів. Часто вони навіть пропонують більше ніж конкуренти, у своїх цінових категоріях.
Щиро бажаю побороти їм проблему.![]()
Автор відео чомусь оминув тему мору 9xxxX3D на асроках. Краще взяти щось інше на $20 дорожче, ніж брати вбивцю сповільненої дії. Навіщо ризикувати?Georgin: ↑ 29.08.2025 17:16 Ну поки що у сегменті до 200$ на чіпсеті B850 "Asus помойка опасная, AsRock или Gigabyte или MSI только вменяемые для АМД сейчас."
Пруф прямо туточки:
- спойлер
Дійсно вважаєте що проблему не зможуть вирішити? А стосовно апгрейду є досить переконлива думка що 9ти тисячна лінійка не остання під АМ5, відповідно апгрейдитись можна буде значно більш безпечноNutbar: ↑ 29.08.2025 23:48 ...але хто зна чи не з'явиться бажання колись зробити апгрейд...
Тоді логічно зробити висновок, що це просто % бракованого, адже 120 одиниць це навіть не 0.001%.Georgin: ↑ 30.08.2025 09:15 Nutbar
Ось Вам статистика, зібрана ChatGPT у відповідь на питання "Please count all confirmed cases of Ryzen X3D "frying"/burning out" on motherboards from all vendors worldwide."
The total number of confirmed or reliably reported Ryzen X3D (and related) CPU fry‑outs worldwide stands at approximately 120 cases.
ASRock: ~98 cases
ASUS: ~16 cases
MSI: ~5 cases
Gigabyte: ~1 case
These figures are from user-reported incidents, mainly compiled via Reddit and quoted in tech media — they are not official AMD or manufacturer-confirmed statistics.
Якщо брати загальні тиражі цих процесорів - це крапля в морі. Більшість техноканалів на цю тему вже все давно сказали. Проблеми з BIOS, їх фіксять і зрештою пофіксять.
Юзерам, які не користуються CPU X3D взагалі нічого не загрожує, тому тема вже майже згасла.
Брух…
А з чого ви взяли, що слово фанати (в множині) адресувалось вам персонально?Georgin: ↑ 30.08.2025 16:06 З чого Ви взяли, що я фанат AsRock?
А я типу поливаю? Можна цитату? Об'єктивно з платами в цьому поколінні є проблеми. Ви це заперечуєте.Georgin: ↑ 30.08.2025 16:06 Тому, що я не поливаю бездумно його гівном?
Що саме безпредметного? Знову: є факти. Який саме відсоток користувачів "попали" ни ви ні я ні будь-яка мовна модель сказати не можемо. Тому що даних тупо недостатньо. Особисто ви надали застарілі дані з редіту, які всі тут вже сто разів бачили і які кількісно вже давно свою актуальність втратили, та й не були репрезентативними ніколи, через особливості вибірки.Georgin: ↑ 30.08.2025 16:06безпредметним флудом дискусію?
Nutbar: ↑ 30.08.2025 23:18
Отже, є підтвержена амд, асроком та багатьма користувачами проблема. Її можна гарантовано уникнути, вибравши точно таку саму за можливостями плату іншого виробника на $10-20 дорожче. При ціні комплекту в $700 (і це не враховуючи пам'ять, бж, відео та все інше) то є каплею в морі. Розумно буде купувати асрок? - ні. Абсолютно ні. Любите ризикувати? - без питань, купляйте. Але радити ці плати іншим і заперечувати (або замовчувати, як автор відео) проблему буде неправильно.
Ні не боляче, ну може трохи тільки щелепа від сміху вже болить, ви продовжуйте адже місцями недолугістю рекорди ставите.Nutbar: ↑ 30.08.2025 12:40
Я розумію, що ви фанати асроку і вам боляче це читати, ну але вже шо поробиш.
Це ж чудово, саме таким я і хотів здатись.