Огляд бездротової ігрової миші Razer DeathAdder V4 Pro

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Nekros
Member

Повідомлення

MqM: 26.08.2025 11:23 Зрозумій не всі ходили в качалку аби ті миші по 110 грам вертіти в руках :D
У мене якось був другий рейзер ДА вагою 120гр та їх коврик контрольний. Глайди стерлися через 2 місяці і мишка дуже погано ковзала і через пару років почало боліти запʼястя і все закінчилося операцією. Причина - черезмерне навантаження на запʼястя.
Тяжка мишка це навантаження на суглоби, качайся не качайся а запʼястя потім скаже допобачення :gigi:
leif
Member

Повідомлення

Nekros: 26.08.2025 16:39 Причина - черезмерне навантаження на запʼястя.
так і ви регулярно тренувались при цьому?

Відправлено через 21 секунду:
маю на увазі, спортом займались?
Devijack
Member

Повідомлення

Ого така важка що мабуть коврик з нею рухався по столу.
DuckRider
Member

Повідомлення

leif: 26.08.2025 11:31 вважайте це суто моєю preference, як завгодно. але мені непросто уявити собі людину, яка не отримає в іграшках задоволення переходу на 35гр мишу навіть після тих же 56гр
Складно. Перелазив з дашки 13 і za13 на ss pime mini (61гр). Так, на аімдм легше, але є нюанс - спрей став дьорганий і це при сильному лоу сенсі. Пад гібридний, ніжки сток і 3м на даші і зоуі. Береш знову щось близьке до 80гр і спрей стає плавніше.
Nekros
Member

Повідомлення

leif: 26.08.2025 16:45 маю на увазі, спортом займались?
Так але спеціально запʼястя не тренував.
Справа у тому що мій низький сенс укупі з важкою мишкою (120гр) та погане сковзання по коврику дало знос суглобу та витоку суглобної рідини яка зкаплювалася з зовні суглобу і врешті це викликало біль при рухах запʼястям та майже неможливий опір на руку. Лікарі навпаки радять знизити навантаження на суглоб.

Відправлено через 1 хвилину 14 секунд:
DuckRider: 26.08.2025 17:23
спрей став дьорганий і це при сильному лоу сенсі. Пад гібридний, ніжки сток і 3м на даші і зоуі.
Треба більш контрольний пад
leif
Member

Повідомлення

Nekros: 26.08.2025 17:52Так але спеціально запʼястя не тренував.
та і не треба спеціально. достатньо регулярних звичайних силових тренувань, щоб зап'ястя були досить міцними.
Nekros: 26.08.2025 17:52Справа у тому що мій низький сенс укупі з важкою мишкою (120гр) та погане сковзання по коврику дало знос суглобу та витоку суглобної рідини яка зкаплювалася з зовні суглобу і врешті це викликало біль при рухах запʼястям та майже неможливий опір на руку.
жостко. так а скільки часу ви грали на тиждень/місяць? ви якось професійно займаєтесь цим?
waryag
Member

Повідомлення

leif: 26.08.2025 11:31вважайте це суто моєю preference, як завгодно. але мені непросто уявити собі людину, яка не отримає в іграшках задоволення переходу на 35гр мишу навіть після тих же 56гр
А що тут уявляти? Років надцять назад було модно ставити в мишки додаткові грузики для кращого балансу. :rotate:
Nekros
Member

Повідомлення

leif: 26.08.2025 18:24 жостко. так а скільки часу ви грали на тиждень/місяць? ви якось професійно займаєтесь цим?
Не те що би багато грав, але багато працював. Створюю 3д моделі для ігр та дуже багато доводиться рухати мишкою як при моделюванні, скульптингу, текстурингу, більше ніж в іграх )
Klon
CG graphikos fan

Повідомлення

Nekros: 26.08.2025 16:39Тяжка мишка це навантаження на суглоби, качайся не качайся а запʼястя потім скаже допобачення :gigi:

начебто туннельний сіндром не "закачаєшь" бо це зміна в механікі і зажим нервів, а з 10 грмі 100грм тільке це трохи відстрочить косяк тіла...

Я привчив себе з ДеадАддері В2 руку тримати напівбоком з розслабленням станом, а дружині купив "єргономічну" TRUST Bayo 2 Ergonomic (копія під Логітеч) - щоб спробувати "як воно" , і чутка сам покористувався - відчуття пріємні. Можливо потім куплю Логітеч.

п.с. - якщо кість болить або проблемна, я б відразу переходив на другі маніпулятори\миши, бо нафіга ці ігрови миши хоть в 5 грам, якщо потім операція :dontknow:
Nekros
Member

Повідомлення

Klon: 26.08.2025 19:14 Я привчив себе з ДеадАддері В2 руку тримати напівбоком з розслабленням станом, а дружині купив "єргономічну" TRUST Bayo 2 Ergonomic (копія під Логітеч) - щоб спробувати "як воно" , і чутка сам покористувався - відчуття пріємні. Можливо потім куплю Логітеч.
Зараз в мене xtrfy m4 wireless 70гр та схожа формою на ДА. Теж у розслабленому тримаю руку напів боком, але коли працюю і потрібна точність так не вийде тримати. Розглядаю зараз теж вертикальну але keychron m5, все наче сучасно, але 90гр ваги, тому компенсувати хочу швидким ковриком від esp tiger
OC Falcon
Member

Повідомлення

waryag: 26.08.2025 18:52 А що тут уявляти? Років надцять назад було модно ставити в мишки додаткові грузики для кращого балансу. :rotate:
Маркетингово було, модно нi. Я один раз спробував i вiдразу зрозумiв що однозначно нi.
З легкої мишi назад на важку вже складно переходити, особливо з безпровiдної. Бiльше не хочеться нi ваги, нi проводу.
Kotya
Member

Повідомлення

Років вже минуло багато, але Ouroboros - легенда!
То був просто кайф!
Зараз Lancehead - ну непогано.
Щось нове рейзера, не дуже вірю що є сенс.

Дякую за огляд. :up:
Mozdev
Member

Повідомлення

В мене A4Tech X7 провідна вже більше 10 років працює і радує, я не кіберкотлета і мене все влаштовує, сенсор в неї швидкий і тому не треба дуже сильно нею їздити по килимку, я коли дивився на ту мишу від райзер думав ну крайняк 1.5-2.5 тис. грн. коштуватиме, але не 10 тис. :eek: , за такі грощі вона має сама все робити, ще й біткойн майнити :lol:
Scoffer
Member

Повідомлення

leif: 26.08.2025 11:31але мені непросто уявити собі людину, яка не отримає в іграшках задоволення переходу на 35гр мишу навіть після тих же 56гр
Я не отримую задоволення від легких мишей тому що їм треба викручувати сенсу в нуль щоб не дьоргались на килимі і потім рукою махати по всьому столу як італійці під час сварки. Тим часом на важчу поставив сенс під дві тищі, і на розслабоні навіть передплічча не рухаєш, а точність позиціонування "потрапляю в піксель".
Легка миша в сумці з ноутом валяється, як доводиться юзати так одразу відчувається шо не то пальто.
У мене зараз під сто грамм важить і я б мабуть ще більше взяв би наступного разу. Коротше смаковщина вона така.
WWQ
Member

Повідомлення

Не понимаю этих трендов с лёгкими мышками... У самого logitech g9x и я не могу ею пользоваться комфортно если я из нее вытащу все грузики... А это всего лишь минус 28 грамм...
destructX
Member

Повідомлення

WWQ: 26.08.2025 23:00 Не понимаю этих трендов с лёгкими мышками... У самого logitech g9x и я не могу ею пользоваться комфортно если я из нее вытащу все грузики... А это всего лишь минус 28 грамм...
Діло звички. Так само і навпаки, після 50~ грамових сідаючи за 85-100+ починається дискомфорт в зап'ясті і вони здаються супер важкими
DuckRider
Member

Повідомлення

Nekros: 26.08.2025 17:52
leif: 26.08.2025 16:45 маю на увазі, спортом займались?
Так але спеціально запʼястя не тренував.
Справа у тому що мій низький сенс укупі з важкою мишкою (120гр) та погане сковзання по коврику дало знос суглобу та витоку суглобної рідини яка зкаплювалася з зовні суглобу і врешті це викликало біль при рухах запʼястям та майже неможливий опір на руку. Лікарі навпаки радять знизити навантаження на суглоб.
Завжди думав, що лоу сенс безпечніший, бо рука розслаблена, а великі рухи йдуть передпліччям
destructX
Member

Повідомлення

Scoffer: 26.08.2025 20:24
leif: 26.08.2025 11:31але мені непросто уявити собі людину, яка не отримає в іграшках задоволення переходу на 35гр мишу навіть після тих же 56гр
Я не отримую задоволення від легких мишей тому що їм треба викручувати сенсу в нуль щоб не дьоргались на килимі і потім рукою махати по всьому столу як італійці під час сварки. Тим часом на важчу поставив сенс під дві тищі, і на розслабоні навіть передплічча не рухаєш, а точність позиціонування "потрапляю в піксель".
Легка миша в сумці з ноутом валяється, як доводиться юзати так одразу відчувається шо не то пальто.
У мене зараз під сто грамм важить і я б мабуть ще більше взяв би наступного разу. Коротше смаковщина вона така.
800-1000dpi на 48 грамах вистачає, щоб діставати без передпліччя по краям екрану та "в піксель". Нюанси в звичкі, варіанту хвата, глайдах та ковру :yes:
DuckRider
Member

Повідомлення

Nekros: 26.08.2025 19:26
Klon: 26.08.2025 19:14 Я привчив себе з ДеадАддері В2 руку тримати напівбоком з розслабленням станом, а дружині купив "єргономічну" TRUST Bayo 2 Ergonomic (копія під Логітеч) - щоб спробувати "як воно" , і чутка сам покористувався - відчуття пріємні. Можливо потім куплю Логітеч.
Зараз в мене xtrfy m4 wireless 70гр та схожа формою на ДА. Теж у розслабленому тримаю руку напів боком, але коли працюю і потрібна точність так не вийде тримати. Розглядаю зараз теж вертикальну але keychron m5, все наче сучасно, але 90гр ваги, тому компенсувати хочу швидким ковриком від esp tiger
Може перо+планшет спробуєш? Можливо буде навіть зручніше, але сам я у роботі з фотошопом відкинув це, бо я лівша
MqM
Member

Повідомлення

Ostin: 26.08.2025 16:38 Якби таку купив, а жінка взнала ціну - то виглядав би як кіт на останньому фото :lol:
А якби це був фен Дайсон інша справа, це б вона зрозуміла :D

Відправлено через 1 хвилину 25 секунд:
Nekros: 26.08.2025 16:39
MqM: 26.08.2025 11:23 Зрозумій не всі ходили в качалку аби ті миші по 110 грам вертіти в руках :D
У мене якось був другий рейзер ДА вагою 120гр та їх коврик контрольний. Глайди стерлися через 2 місяці і мишка дуже погано ковзала і через пару років почало боліти запʼястя і все закінчилося операцією. Причина - черезмерне навантаження на запʼястя.
Тяжка мишка це навантаження на суглоби, качайся не качайся а запʼястя потім скаже допобачення :gigi:
Тут справа в іншому, а саме в тунельному синдромі. Тобто будь які горизонтальні миші погані, і саме тому я собі придбав вертикальну і все перестало боліти

Відправлено через 5 хвилин 52 секунди:
Klon: 26.08.2025 19:14
Nekros: 26.08.2025 16:39Тяжка мишка це навантаження на суглоби, качайся не качайся а запʼястя потім скаже допобачення :gigi:

Я привчив себе з ДеадАддері В2 руку тримати напівбоком з розслабленням станом, а дружині купив "єргономічну" TRUST Bayo 2 Ergonomic (копія під Логітеч) - щоб спробувати "як воно" , і чутка сам покористувався - відчуття пріємні. Можливо потім куплю Логітеч.

В мене така ж миша і дійсно відчув різницю за тиждень, спочптку заикав було незвично, а тепер по відчуттям наче звтчайна, навіть не задумуюся коли користуюся
Відповісти