Новини
Останні статті і огляди
AMD пояснила вихід з ладу CPU AM5 недотриманням офіційних специфікацій виробниками матплат
-
GreenSnake
Junior
ИМХО, передали хлопцы напруги, скорее всего.
-
kyon
Member
лол тебе ровно -7 наставили, мне в другой теме тоже -7 наставили, тут у нас похоже каста асрока в количестве 7 аколитовdeviconte: ↑ 25.08.2025 13:41 Предлагаю обсудить AMD пояснила вихід з ладу CPU AM5 недотриманням офіційних специфікацій виробниками матплат
Причем asrock продолжает дохнуть, даже после апдейтов биоса. Намедни думал что меня также коснулась данная проблема, но к счастью "просто" сдохла сама плата (asrock b650 mini itx) (9800 жив).
Не являюсь поклонником gigabyte (взял b850m) но случаев на их платах буквально единицы и по статистике Reddit около 1%.
Где там тот клоун который ставил минусы, когда я писал о горелом asrock ?
-
Аціо
Member
Напевно мене тут спалять на багатті, але я проводив своє маленьке дослідження, колупався у змісті коду не тільки Асрок, порівнював передивлявся, чисто як хобі.VladimirV: ↑ 25.08.2025 16:40 Там ще не дуже ясно, чи повністю Асрок винен. Я періодично пролистую їх, щоб просто "бути в темі"
В темах нижче створена форма звортнього зв'язку, з якої збирають статистику і відсилають розробникам/в АМД
Взагалі є дві теми, перша закрита недавно по "сроку давності" https://www.reddit.com/r/ASRock/comment ... egathread/
і перевалила в другу https://www.reddit.com/r/ASRock/comment ... athread_2/
Там є різні твердження. Але факт один - причина до кінця не знайдена. Вони один на одного "пальцями тикають". Ну і періодично стверджується, що не тільки Асрок. Наприклад останню яку я читав не Асрок була Tuf B850M Wi-Fi Plus. (Приклад Приклад)Так що я б не займався "push the horses"![]()
А взагалі краще заощадити зараз, і взяти 7800x3d / 7700...
Особисто мій висновок - Асрок любить трохи підкручувати вище частоти, збільшувати швидкодію, і що увага - навіть не підіймаючи напругу, цим вони активно ще у АМ4 займались, і у часи АМ4 цим займались і Гіга, і Асус, і інші, але от з АМ5 здебільшого тільки у Асрок це і далі продовжилось, так от я зробив висновок що вони випадково здибали хайддерект апаратний, який задля контролю саме швидкодії контролював частоту-швидкодію, і зачепили його працю, а він з огляду з усього має один з режимів реагування - дедпоінт, і почав спрацьовувати в супереч сценарію, чи може Асрок випадково відтворили схожий сценарій режиму, тобто - цілком так може статись що фактично "заплановане застарівання" і тут вже "запланована швидкодія", і то вже учорашній день, а строк праці камінців АМД визначає АМД загалом, а також контролюють швидкодію, а якщо спробуєте бажати більшого...
P.S. Капелюшок з фольги не пропанувати, в мене вже їх є два!
-
Valera1976
Junior
От почитаєш усіляке і гадаєш як жити далі? І що тепер мені робити? Асрок з 9800x3d горить, 5090 роз'єм 12V-2x6 палає! навіть маю ссд на Phison контролері і поновленнями KB5063878 і KB5062660. Мій комп не має шансів на існування ))) і як тільки я з нього пишу!? 3 тих 200 випадків половина фейків. Якщо взяти кількість проданих плат ці мізер, хтось хайпує, а дурні повторюють. Там вже 3 місяці ні одного нового випадку. Але гівно продовжує бурлити.
-
Аціо
Member
Дійсно! Як оті брехуни всі дістали! Вигадують маячню!Valera1976: ↑ 26.08.2025 02:34 От почитаєш усіляке і гадаєш як жити далі? І що тепер мені робити? Асрок з 9800x3d горить, 5090 роз'єм 12V-2x6 палає! навіть маю ссд на Phison контролері і поновленнями KB5063878 і KB5062660. Мій комп не має шансів на існування ))) і як тільки я з нього пишу!? 3 тих 200 випадків половина фейків. Якщо взяти кількість проданих плат ці мізер, хтось хайпує, а дурні повторюють. Там вже 3 місяці ні одного нового випадку. Але гівно продовжує бурлити.
Вигадали ото що є якийсь космос, планети, радіація ніби там, чорні діри, квазари, зірки!
Та я от живу на землі яка в космосі скільки років і нічого мене в чорну діру не засмоктало, та взагалі нікого не засмоктало, не вбило тими космічними проміннями!
І як я тільки з плоскої землі під небесною твердю пишу!?
Але вони продовжують бурлити!
-
deviconte
Member
Серьезно? 3 месяца все прям магическим образом наладилось?Valera1976: ↑ 26.08.2025 02:34 От почитаєш усіляке і гадаєш як жити далі? І що тепер мені робити? Асрок з 9800x3d горить, 5090 роз'єм 12V-2x6 палає! навіть маю ссд на Phison контролері і поновленнями KB5063878 і KB5062660. Мій комп не має шансів на існування ))) і як тільки я з нього пишу!? 3 тих 200 випадків половина фейків. Якщо взяти кількість проданих плат ці мізер, хтось хайпує, а дурні повторюють. Там вже 3 місяці ні одного нового випадку. Але гівно продовжує бурлити.
https://www.reddit.com/r/ASRock/s/fMIcG0Kpqc
Это ваше право сидеть с закрытыми глазами и говорить "я в домике".
Всего 200 из них 100 реальных и это вынудило АМД делать заявления по поводу? И клепать биос за биосом AssRock ? Причем они тоже признали проблему. И это только те, кто в теме, как здесь уже обсуждали, понимает о чем речь вообще. А сколько тех кто не поделился, так как просто не понимает и не знает о проблеме (комп просто не запускается).
Ну а у вас все красиво, фейки, заговоры, главное чтобы ваша прекрасная 870 от AssRock не поджарила в один прекрасный момент камушек.
-
AssayMAS
Member
если корпус из сталюки в 1-3мм для ПК не помогает - то шапочка из силюминя на твоей башке (что школу прогуливала) точно поможет. Просто в корпус ПК засовывали счётчик частиц и их в природе много, а тех процесс маленький... вот и ловят тонкие тех процессы ошибки... а толстые тех процессы нет - там с десятки раз больше энергии надо для активации транзистора.mraleks: ↑ 25.08.2025 17:02Подейкують що шапочка з фольги допомагає
Відправлено через 8 хвилин 25 секунд:
купил пианино всё сразу пианист, купил ПК всё сразу программист...Kirakishou: ↑ 25.08.2025 15:57Ви купуєте готовий продукт, який із коробки має працювати.
Ты готовый продукт в виде оверпрайсного моноблока\ноута, с "дешевыми" комплектухами для знающих не путай.
Там у моноблоков или ноутов на древнем проце - ничё не надо обновлять в биосе.
брака на конвеере всегда <1%Kirakishou: ↑ 25.08.2025 15:57Це ж вона не дотрималася рекомендацій AMD і призвела до виходу процесору із ладу, хай вона і відшкодовує збитки. Здається, що нам не все розповідають.
и слить репу "жопного камня" в плюс к карме АМД - это реклама - а не как "богомерзкий" интел с 14 серией "мол сами спалили разогнав в 200..250+Ватт мы нипричём" (всего навсего такое разрешили в кристалле и бивисе)...
Відправлено через 7 хвилин :
личная попаболь с "жопным камнем" была в том что мать имеет все кричащие бирки мол ОС, супер пупер - дешевле чем у всех на рынке, а на мосеты и VRM посмотришь там 120Ватт в долгую чудом выдаёт, что не отменяет пиков в 180Ватт на минуту другую... а конкурентов на 20..30% платы дороже но там у людей проц о 200-250Ватт днями работает.Аціо: ↑ 26.08.2025 01:37у Асрок це і далі продовжилось
Как понять что контора изготовляющая матери ДНО - это маркетинговые надписи дросселя\мосфеты "ДО 80..150Ампер"... когда у всех нормальных прям на коробке пишут проц до 65, 95, 120 Ватт.
-
8day
Junior
Ви всі тут такі розумні зі своїм фіговим Асроком... За проблеми з материнкими Асус забули? А за вибухаючі БЖ МСІ? Здається і з материнкими там були якісь проблеми. А Гігабайт? На той момент коли я обирав МП для АМ5 на них були масові скарги про пищання, як і на МСІ.
До речі, брав B650M HDV/M.2, і от вона мала найменший час тренування ДДР5: 12 секунд проти 1 хв і більше в деяких конкурентів. Білдзоїд також хвалив.
Може Асрок і фіговий, але де є 100% надійні альтернативи?
До речі, брав B650M HDV/M.2, і от вона мала найменший час тренування ДДР5: 12 секунд проти 1 хв і більше в деяких конкурентів. Білдзоїд також хвалив.
Може Асрок і фіговий, але де є 100% надійні альтернативи?
-
Геральт
Active Member
8day
Пищання і дохлий проц то трохи різного типу проблеми )
Пищання і дохлий проц то трохи різного типу проблеми )
-
Earanak
Member
Судя по комментариям пригорают не только процы но и жопки бедолаг на владельцах aSSrock-ов 
-
alexeygalas
Member
Пишу цей пост з Asrock b650i lightniing та 9800X3d
P.S. Asrock = top
P.S. Asrock = top
-
Bloodfallen
Member
Яка у вас версія біос? Сам на цій платі сиджу, але не на х3д проці.alexeygalas: ↑ 26.08.2025 14:02 Пишу цей пост з Asrock b650i lightniing та 9800X3d
P.S. Asrock = top![]()
-
alexeygalas
Member
Bloodfallen
3.20
3.20
- спойлер
-
deviconte
Member
Это выглядит как какая-то секта реально. Какая к черту разница, какой бренд если он имеет доказанные проблемы, зачем они наяривают как умалишенные для меня загадка. Это похоже на секту бмвистов, такая же неадекватность.Earanak: ↑ 26.08.2025 10:47 Судя по комментариям пригорают не только процы но и жопки бедолаг на владельцах aSSrock-ов![]()
Мне совершенно без разницы, какая там наклейка и какие буковки написаны, мне необходимо чтобы железо выполняло свою функцию.
-
anatolikostis
Member
очень интересно жить в выдуманном мире, где Келлер внезапно стал "выходцем из интуля"?Kattelia: ↑ 25.08.2025 14:02 что без Келлера (гения, выходца из Интела)
-
waryag
Member
Та же история, что с интелами (у тех еще и проблемы производства наложились). Если ущерб кристаллу нанесен, биос не спасет.deviconte: ↑ 25.08.2025 13:41Причем asrock продолжает дохнуть, даже после апдейтов биоса. Намедни думал что меня также коснулась данная проблема, но к счастью "просто" сдохла сама плата (asrock b650 mini itx) (9800 жив).
Відправлено через 4 хвилини 17 секунд:
Брак є у всіх виробників будь-якого заліза. Але у випадку асрок частота відмов значно вище за ринкову долюVladimirV: ↑ 25.08.2025 16:40Там є різні твердження. Але факт один - причина до кінця не знайдена. Вони один на одного "пальцями тикають". Ну і періодично стверджується, що не тільки Асрок. Наприклад останню яку я читав не Асрок була Tuf B850M Wi-Fi Plus. (Приклад Приклад)Так що я б не займався "push the horses"
Відправлено через 4 хвилини 30 секунд:
Проблема интел в очень долгом отрицании проблем.AssayMAS: ↑ 26.08.2025 08:46и слить репу "жопного камня" в плюс к карме АМД - это реклама - а не как "богомерзкий" интел с 14 серией "мол сами спалили разогнав в 200..250+Ватт мы нипричём" (всего навсего такое разрешили в кристалле и бивисе)...
И нет, в изначальном варианте не просто разрешали, а наваливали паверлимиты и напругу сверх меры из коробки без участия юзера ради лишних попугаев в обзорах.
-
Аціо
Member
По живленню якраз у Асрок одні з кращих показники, як і по надійності якості виробництва.AssayMAS: ↑ 26.08.2025 08:46
личная попаболь с "жопным камнем" была в том что мать имеет все кричащие бирки мол ОС, супер пупер - дешевле чем у всех на рынке, а на мосеты и VRM посмотришь там 120Ватт в долгую чудом выдаёт, что не отменяет пиков в 180Ватт на минуту другую... а конкурентов на 20..30% платы дороже но там у людей проц о 200-250Ватт днями работает.
Как понять что контора изготовляющая матери ДНО - это маркетинговые надписи дросселя\мосфеты "ДО 80..150Ампер"... когда у всех нормальных прям на коробке пишут проц до 65, 95, 120 Ватт.
Ну це до слова.
- спойлер
А саме від чого в мене має пригоріти?Earanak: ↑ 26.08.2025 10:47 Судя по комментариям пригорают не только процы но и жопки бедолаг на владельцах aSSrock-ов![]()
Все чудово працює на 7800x3D та 5700x3D.
А до того Чудово Асрок працювали з Сандіком, а до того чудово з Феномом, а до того з Пентіумом.
А от наприклад Гіга мені спалила Радеон 7950 окис контактів PCI коли наприклад у поганого Асрока там за дефолтом була ще с часів Пенька позолота, а Мясай вбив мою колекцію фільмів разом з ОЗП КЗ системної плати.
Earanak
P.S. І це пише людина з Мясай, дивіться не пригоріть коли напрацюєте великі масиви,
а воно раптом вам подарує радість та щастя і у хмарі не збережеться.
-
AssayMAS
Member
вот. Но как понять норм продукт или нет? Часами "наяривать в интернете" обзоры "не заинтересованных" блогеров... Или уверовать в репу или личный опыт? Репутация она зарабатывается крупинками, а разбрасывается пригоршнями. В основе экономики доверие - нет доверия к бренду нет роста его экономики.deviconte: ↑ 26.08.2025 15:59мне необходимо чтобы железо выполняло свою функцию.
Ладно есть с совестью техно блогеры и выкладывают полученные в процессе скрины - на которых видно что написанный текст проплаченная реклама. Типо в статье мать тянет 250Ватный проц в 240Ватт - но на скринах видно что мосфеты под 80 градусов на открытом стенде с здоровым радиатором. Или видно по частоте что проц отборной при отборной. Или выйдет положительный обзор на какую-то железку - а через пол года уже всё другое на плате напаяно кроме названия... . Или как асус заказывает мосфеты с спец маркировкой... а спеки на них дикие при дикие - но не написано при каких условиях они полученные типо охлаждение жидкий азот, или радиатор медь о пол КГ, или... хотя у нормальных мосфетов всё пишут в *.PDF
-
Earanak
Member
Я обобщал а не говорил за вас конкретно. Вижу просто бедолаг которые как пузыри полопались на этой теме, шкварчат и это потешно со стороны.Аціо: ↑ 26.08.2025 19:33А саме від чого в мене має пригоріти?
Вообще в схожих ситуациях мне например плевать, со всей силы на отзывы отдельных людей. Ведь статистика сама за себя говорит.
Это вот как с 13-14 Интелами, у меня 34 месяца уже 13900KF работает стабильно и шпарит в 100% нагрузках в многочасовых рендерах.
И че ? Да какая разница что у меня одного все окей, если статистика и массовые жалобы, расширение гарантии до 5 лет, пачка микрокодов - говорят за себя.
Вот и с aSSRock-ом, мне как то начхать что у кого то - "все норм". Расскажите про это пострадавшим
У меня несколько рендер нод дублирующих и файловый сервер для бэкапа на распрекраснейшем aSSRock-е, и облака, повода за меня переживать нету )))Аціо: ↑ 26.08.2025 19:33І це пише людина з Мясай, дивіться не пригоріть коли напрацюєте великі масиви,
а воно раптом вам подарує радість та щастя і у хмарі не збережеться.
-
Valera1976
Junior
[/quote]
Серьезно? 3 месяца все прям магическим образом наладилось?
Всего 200 из них 100 реальных и это вынудило АМД делать заявления по поводу? И клепать биос за биосом AssRock ? Причем они тоже признали проблему. И это только те, кто в теме, как здесь уже обсуждали, понимает о чем речь вообще. А сколько тех кто не поделился, так как просто не понимает и не знает о проблеме (комп просто не запускается).
Ну а у вас все красиво, фейки, заговоры, главное чтобы ваша прекрасная 870 от AssRock не поджарила в один прекрасный момент камушек.
[/quote]
Поясню інакше: уявіть, що ви прийшли до лікарні і стоїте в черзі. Скільки навколо вас здорових людей? До лікарні здорові люди не ходять. Розумієте, про що я?
Ця ситуація — як тема на редіті: в одного нежить, в іншого понос. А ті мільйони людей, що ходять по своїх справах, минаючи лікарню, навіть не підозрюють про вас і вашу хворобу — вони просто юзають свою плату і процесор і нікуда не пишуть.
На мільйон плат — 200 випадків... Якщо 1 млн плат випускається за півроку, це який відсоток браку? 0.02%))) При тому, що в світі ідеалом вважається <0.1%.
От і виходить, що наша тема про здорових користувачів Asrock тут нічого не варта і не дає статистики для впертих та переляканих (бо не горить і не згоріло)! А от на редіті — то інша справа! Тож буржуйський редіт, ооо... Вони там пам'ять у 1 і 3 слот пхають, потім здають по гарантії й кричать: «Asrock винуватий, бо олень читати не вміє».
Випадки існують і будуть існувати — завдяки браку й дурням — але кінець світу з того не настане.
Серьезно? 3 месяца все прям магическим образом наладилось?
[/quote]
Поясню інакше: уявіть, що ви прийшли до лікарні і стоїте в черзі. Скільки навколо вас здорових людей? До лікарні здорові люди не ходять. Розумієте, про що я?
Ця ситуація — як тема на редіті: в одного нежить, в іншого понос. А ті мільйони людей, що ходять по своїх справах, минаючи лікарню, навіть не підозрюють про вас і вашу хворобу — вони просто юзають свою плату і процесор і нікуда не пишуть.
На мільйон плат — 200 випадків... Якщо 1 млн плат випускається за півроку, це який відсоток браку? 0.02%))) При тому, що в світі ідеалом вважається <0.1%.
От і виходить, що наша тема про здорових користувачів Asrock тут нічого не варта і не дає статистики для впертих та переляканих (бо не горить і не згоріло)! А от на редіті — то інша справа! Тож буржуйський редіт, ооо... Вони там пам'ять у 1 і 3 слот пхають, потім здають по гарантії й кричать: «Asrock винуватий, бо олень читати не вміє».
Випадки існують і будуть існувати — завдяки браку й дурням — але кінець світу з того не настане.