Геймери все частіше купують OLED-монітори. Обсяги поставок за підсумками року зростуть на 86%

Обсуждение статей и новостей сайта
Відповісти
Автор
Повідомлення
Kirakishou
Member

Повідомлення

l-m: 15.08.2025 22:18Вже дуже давно дивлюсь дуже мало аніме, але без проблем з наскоку пригадав Kimi no na wa. та Tenki no Ko у яких одна з найкращих реалізацій HDR, що я бачив з сотень фільмів та серіалів. Принаймні так мені запам'яталось після покупки OLED.
Це сучасні мувіки. І навіть вони є виключеннями із правила. Так, тут є і справжнє 4К, і HDR. Але їх загалом максимум десяток, а то і менше. Навіть новий мувік по Оверлорду вийшов без 4К та HDR, а це набагато популярніша та прибутковіша франшиза, ніж ваші приклади. Навіть мувіки по тому ж Фейту вийшли в звичайному 1080, та ще й апскейл.
StTechnik
Member

Повідомлення

Kirakishou: 15.08.2025 22:13 Enjthesilence
Enjthesilence: 15.08.2025 21:47ти мені зараз про аніме чи гачу почнеш насипати, але нікому це нецікаво, розумієш?
По-перше, я роблю це в перервах між грою в гача-ігри і роботою. Цікавих онгоїнгів сьогодні немає, так що сьогодні без аніме.
По-друге, а ви тепер за весь форум відповідаєте? Чи не можете без підтримки, обов’язково маєте говорити за всіх? Триматися стада, так би мовити. Для вас це напевно буде новиною, але на цьому форумі не тільки норміси сидять, а й люди, які цікавляться японською і не тільки культурою.
Ну і якщо на те пішло, то тільки одна моя Ахерон Е6 коштує дорожче, ніж ваш OLED монітор. А це лише одна із багатьох в гаремі. І задоволення від неї я отримую вже другий рік поспіль. Але на відміну від вас, я цим не кичуся в кожній темі, як ви своїм залізом. І не переходжу на ти і на особистості. Бо я вихована людина, із сім’ї інженерів. Я маю повагу до себе і своїх батьків.
Откройте форточку. Как то душно стало
:)
Gold_Star
Member

Повідомлення

Геральт
Вони тому і пікові, що визначають фізичний ресурс органічних світлодіодів, а не для використання в реальному кейсі :) Рівень яскравості ви собі ставите який вам буде найзручніший, або увімкните датчик освітленості, щоб у вечірній час очі приберегти.
Геральт: 15.08.2025 22:25потрібна рівномірна яскравість на всій площі (монітор напроти вікна)
Не бачу проблеми - у QD-OLED світлопоглинаюче скло. Та й з його яскравістю хоч студійним прожектором світіть у екран, а зображення не переб'єте.
Геральт: 15.08.2025 22:25Від добра добра не шукають, та ще й з незрозумілою durability. Бо поклавши руку на серце, ви ж самі не зможете гарантувати безпроблемну роботу (брак не враховуємо) запропонованих моделей.
Ну матриця там і так однакова і виробник у неї на щастя лише один, тому наразі можливі недостатки можна звести хіба що до гіпотетичних випадків із браком
Kirakishou
Member

Повідомлення

Enjthesilence: 15.08.2025 22:26дуже вихована людина чомусь перша перейшла на особистості, щось там намагаючись пукнути про мої розумові здібності
То ви ще й брехун, крім всього? Перечитайте своє повідомлення ще раз:
Enjthesilence: 15.08.2025 21:04та йому непотрібні ніякі "наукові статті", він зможе їх зрозуміти?
Продовжимо розмову тільки після ваших вибачень.
Enjthesilence
Member

Повідомлення

Kirakishou: 15.08.2025 22:39
Enjthesilence: 15.08.2025 22:26дуже вихована людина чомусь перша перейшла на особистості, щось там намагаючись пукнути про мої розумові здібності
То ви ще й брехун, крім всього? Перечитайте своє повідомлення ще раз:
Enjthesilence: 15.08.2025 21:04та йому непотрібні ніякі "наукові статті", він зможе їх зрозуміти?
Продовжимо розмову тільки після ваших вибачень.
йди поплач, ображений
Геральт
Active Member

Повідомлення

Gold_Star
Ок, я як щодо AW2725Q? Ніби та сама QD-OLED.
Звик вже до Dell.
Gold_Star
Member

Повідомлення

Геральт
Судячи з огляду на rtings у нього стокова калібровка з незначними недоліками. Можете в принципі на їхньому сайті орієнтуватися по QD-OLED моніторам.

Ось цей Dell має найвищу оцінку по Color accuracy. Але коштує, звичайно... :)
Kirakishou
Member

Повідомлення

Scoffer: 15.08.2025 20:48Тому що це не вигорання, а щось інше
Щиро дякую за посилання. Як я і думав, це ніяке не вигорання, а stuck pixels, які лікуються. Я застав ще чорно-білі монітори з захисними екранами від випромінювання, але за весь час жодного разу не бачив ці застряглі пікселі на IPS наживо.
Доволі дивно, до речі. Бо у мене був період в житті, коли я працював з дому і я взагалі не вимикав комп’ютер, у мене постійно були увімкнені два монітори з одними і тими ж шпалерами, які висіли на робочому столі роками. Що там говорити, навіть зараз на одному із вже нових моніторів висить одна із цих шпалер. Вона гріє мені душу, так би мовити. І я не бачив цих застряглих пікселів. Вигорання підсвітки матриці бачив неодноразово.
Навіть смішно, що цим намагаються крити аргумент про вигорання дисплеїв на органічних світлодіодах.
Alexsandr
Member

Повідомлення

Gold_Star: 15.08.2025 01:28 Ніхто це не називає "компенсацією". З таким же успіхом можна казати про "розгін" підсівшої підсвітки LCD, яка приказала довго жити. У випадку з оледами мається на увазі ресурс по яскравості, наприклад у панелей QD-OLED 3-го покоління максимальна пікова яскравість складає 3000 ніт, з яких реально може використовуватися лише від 900 до 1500 ніт при 10% екранного простору, а при 100% екранної яскравості навіть не перевищувати 500 ніт. Це не йде в порівняння з ранішніми оледами, якими тут всіх страшили, у яких такі показники яскравості втричі нижчі.
Нет. Каждый цвет у ОЛЕД имеет свой срок службы поэтому это именно компенсация, когда на каждый субпиксель (ну точно на синий) нужно вводить поправку. на яркости 3000 нагрев, а это выгорание, а это как написали ограничение по площади. Но это все не то. Какое время жизни официальное у каждого цвета субпикселя? 30тыс часов, 100тыс или больше? Там приличный разброс по времени, отсюда механизмы выравнивая и коррекции.
Alexsandr
Member

Повідомлення

StTechnik: 15.08.2025 11:09
Просто у меня нет цели завещать монитор (что то еще) своим внукам. Современный темп развития технологий очень сильно ускорился по сравнению с прошлыми периодами.
Где? Антигравы стали применять? Где ускорились? Каждый чих считать чем-то кардинально новым?
ОЛЕД новая технология (сколько лет?), а вот ее замена, все еще непонятна.
StTechnik: 15.08.2025 11:09И ценность "ВЕЩЬ НА ВЕКА" и "ВОТ РАНЬШЕ ДЕЛАЛИ" - уже не совсем как бы ценность.
Толку например сейчас от ТВ на Элт, который "до сих пор работает"?
Только этот ЭЛТ пережил сколько лет? Первые плоские телевизоры ТФТ он тоже пережил :)
StTechnik: 15.08.2025 11:09вечные пасики на протяжках. Вот смысл? Жить прошлым "когда мы были молодые"?
отсутствие замены :) блютуз колонки самое близкое, но это два устройства.
StTechnik: 15.08.2025 11:09через 5 лет условно в массы пойдет МикроЛЭД (тот же ОЛЕД но без органики) - и я с радостью перейду на него к примеру. Ну ка кто так вообщем.
Если он принесет что-то новое кроме времени службы. Иначе существующая техника будет гоняться до последнего :)
AssayMAS
Member

Повідомлення

Tailmon: 15.08.2025 18:15чтоб не изнашивать ssd.
новый 60ГБ MLC sata 500МБ в сек линейного чтения, "по изнашивал" его до 72% ресурсу так 200МБ в сек стало. То есть в 2+ раза стал медленнее. И так у многих СДД - хорошие показатели только когда новые и пустые... .
AssayMAS
Member

Повідомлення

Alexsandr: 16.08.2025 00:05Только этот ЭЛТ пережил сколько лет? Первые плоские телевизоры ТФТ он тоже пережил
у меня 15+ лет стояли "на складе" ЭЛТ никого не трогали, но я решил ими попользоваться - так за несколько месяцев весь запас ЭЛТ монитов в виде 3 штук погорел как и переходник HDMI --> VGA. Вообщем есть ЭЛТ вечные - но на момент их рыночной жизни они стоили как пол царства и у простого народа не встречается.
Геральт
Active Member

Повідомлення

Gold_Star: 15.08.2025 22:59 Геральт
Ось цей Dell має найвищу оцінку по Color accuracy. Але коштує, звичайно... :)
То 32ка (та ще й гнута), а хочеться пряму 27ку. Але то таке. Більше бентежить Noticeable VRR flicker with changing frame rates. І притаманне воно як цим делам так і іншим QD-OLED. Це ще одна хвороба тих матриць чи що? Бо на пару до монітора брати 5090 для стабільного фреймрейту я не збираюсь. Як і лочити на 60 (30) кадрах. Глянув на ютубі, що воно таке і жодний глибокий чорний, як на мене, не перекриє того стробоскопу

Асусу від калібрації погіршало, хех
спойлер
Зображення
Геральт
Active Member

Повідомлення

upd. Глянув заради цікавості свій поточний IPS, ніякого тобі моргання.
спойлер
Зображення
waryag
Member

Повідомлення

Alexsandr: 16.08.2025 00:05 ОЛЕД новая технология (сколько лет?), а вот ее замена, все еще непонятна.
Наоборот. Постоянно выходят обновления/развития как ОЛЕД, так и конкурирующих технологий.
Перспективная замена тоже очевидна - трансляция на сетчатку или сразу в мозг.
Alexsandr: 16.08.2025 00:05 Только этот ЭЛТ пережил сколько лет? Первые плоские телевизоры ТФТ он тоже пережил :)
Старые ТФТ мониторы/ТВ в массе нормально работают (часть - после несложного ремонта) по всяким бухталтериям и прочим отстойникам хлама. ЭЛТ в массе отправились на помойку.
Alexsandr: 16.08.2025 00:05 Если он принесет что-то новое кроме времени службы. Иначе существующая техника будет гоняться до последнего :)
Если бы не война, я бы давно поменял старенький ИПС на что-то посвежее.
Scoffer
Member

Повідомлення

Kirakishou: 15.08.2025 23:43Як я і думав, це ніяке не вигорання, а stuck pixels, які лікуються
Не лікується воно. Якщо монітор зловив оце застрявання пікселів, то і надалі буде воно після кожної статики. І чим довше статика, тим довше відходняки.
waryag
Member

Повідомлення

Scoffer: 16.08.2025 10:35 Не лікується воно. Якщо монітор зловив оце застрявання пікселів, то і надалі буде воно після кожної статики. І чим довше статика, тим довше відходняки.
Лікується. Достатньо поставити темнішу тему і інколи трохи змінювати порядок елементів інтерфейсу.
Scoffer
Member

Повідомлення

waryag
Мова не про OLED, а про той рідкісний випадок коли IPS залипає. Якщо почав залипати то це вже з кінцями. Чорне ще й видніше буде.
fantomrulezz
Member

Повідомлення

Inqizitor2022: 15.08.2025 18:28
Gold_Star: 15.08.2025 18:21 Граю в ігри з хадом, панель в браузері не ховаю, темну тему не юзаю, за півроку експлуатації і натяку немає на вигорання. Що я роблю не так?
ключевое слово - полгода. Через 5 лет посмотрим.
Телевізор LG OLED65CX використовую вже 5 років.
Сценарій - споживання контенту: фільми, серіали, ютуб, ігри на консолі.
Жодних ознак вигоряння не помічено.

Ноутбук Zenbook UX5401 з олед екраном використовую вже 4 роки.
Сценарій - браузінг, пошта, робота з аналітикою в екселі, трошки ігор і ютубу.

Як монітор використовую LG OLED42C2 вже 3 роки.
Сценарій - серфінг, ютуб, ігри.

Телефонів з олед екранами змінив вже з десяток як мінімум - на всіх сучасних (кілька айфонів, кілька самсунгів, нексус) за пару років використання нуль вигоряння, останній раз бачив сліди зносу на Motorola Droid Turbo, от тільки то телефон 2015 року, буквально десятиріччя вже пройшло.

Наочно доведено купою тестів і підтверджено моїм особистим досвідом - на сучасних олед матрицях проблема вигоряння зведена до мінімуму, а в сценаріях споживання контенту шанси стикнутись з нею взагалі близькі до нуля.

Єдине виключення - перше покоління qd-oled панелей було сирим. Це в принципі будь-якої технології стосується, ніколи не можна брати перше покоління з дитячими хворобами.

Сучасні woled і сучасні qd-oled можна брати взагалі не парячись для типових споживацьких юзеркейсів.
Для ігор олед - це безумовно найкращий тип матриць взагалі, який в абсолютно всіх аспектах розриває конкурентів.
waryag
Member

Повідомлення

Scoffer: 16.08.2025 11:25 Мова не про OLED, а про той рідкісний випадок коли IPS залипає. Якщо почав залипати то це вже з кінцями. Чорне ще й видніше буде.
А я про IPS і пишу. На власному досвіді.
Відповісти