Новини
Останні статті і огляди
Геймери все частіше купують OLED-монітори. Обсяги поставок за підсумками року зростуть на 86%
-
Enjthesilence
Member
Жесть, пішов жирок. Вже їм треба 2000ніт з HDR
і це пишуть тіпи на IPS моніторах, ну про HDR викупаєте? Не годуйте тролів
-
StTechnik
Member
Vladys77
Rtings.com с тобой не согласны, но кто они такие против твоего экспертного мнения
Rtings.com с тобой не согласны, но кто они такие против твоего экспертного мнения
-
Gold_Star
Member
Ото вже 15 сторінка пішла, а ще жоден власник оледів ще не показав вигорання та мерехтіння через 2 роки експлуатації 
-
rizakrko
Member
Gold_Star
На ютубі ж є? Є. Отже і в нас є - просто ми добре це приховуємо!
На ютубі ж є? Є. Отже і в нас є - просто ми добре це приховуємо!
-
Геральт
Active Member
Так вони ж дмухають на них, як колись на перші SSD дмухали.Gold_Star: ↑ 15.08.2025 21:13 Ото вже 15 сторінка пішла, а ще жоден власник оледів ще не показав вигорання та мерехтіння через 2 роки експлуатації![]()
От вам режим: 12-14 год щодня, з них 9год - офісні задачки. Решта часу - браузер/забавки. Ніяких скрінсейверів. Впродовж ~5 років. Це скільки там по "oled-курсу", років 15-20?
-
Gold_Star
Member
По суті жити перед монітором в перерві на сон та прийом їжіГеральт: ↑ 15.08.2025 21:29От вам режим: 12-14 год щодня, з них 9год - офісні задачки. Решта часу - браузер/забавки. Ніяких скрінсейверів. Впродовж ~5 років.
-
Геральт
Active Member
Gold_Star
В кожного свої недоліки )
То який тип матриці порекомендуєте, знавці. Бюджет...~500$....на 10 років. Тобто, якщо 1 монітор не витримає, то тоді хай буде 2 по 250
В кожного свої недоліки )
То який тип матриці порекомендуєте, знавці. Бюджет...~500$....на 10 років. Тобто, якщо 1 монітор не витримає, то тоді хай буде 2 по 250
-
Kirakishou
Member
Навіщо раціональній людині HDR, якщо в контенті, який вона споживає (в моєму випадку – аніме) ніколи не було і не буде справжнього HDR? Ми ж не будемо брати до уваги всякі мувіки типу чергового перевидання Ghost in the Shell з псевдо HDR, яке до того ж апскейлнуте кутеком (Q-TEC) до 2160р? Коли найкращу якість картинки з найкращою деталізацією мала трансляція 2007 року. І яку зберегли пірати, тоді як студія втратила цей матеріал, а тепер просто перевидає кутечне лайно. Ну це так, ліричний відступ.Enjthesilence: ↑ 15.08.2025 21:09це пишуть тіпи на IPS моніторах, ну про HDR викупаєте?
Надіюся, не дуже складний приклад? Втім, про що я? Вашим розумовим здібностям позаздрить навіть Урумі Кандзакі.
-
leif
Member
нормально нормально, краще вже про аніме ніж ахінєя від Геральт і його однодумців про монітори. їхня маячня і натягування сови на глобус значно програє цим ліричним відступамKirakishou: ↑ 15.08.2025 21:38Ну це так, ліричний відступ.
-
leif
Member
я міг би написати, що у мене більше ніж за рік немає жодного вигорання на олед-моніторі при тому що працюю я вдома і абсолютно більшість часу монітор використовується не для іграшок, але що це змінить? когось у чомусь переконає? ні. кому треба -- все і так розуміють, і самі вже давно все вирішили, кому не треба -- будуть тулити дичину і вигадувати цілі списки чому ОЛЕД це погана інвестиція. ну, погана і погана, раді Бога, купуйте що хочете.
з.і. а шо повідомлення перестали об'єднуватись? ок, зроз
з.і. а шо повідомлення перестали об'єднуватись? ок, зроз
Востаннє редагувалось 15.08.2025 21:46 користувачем leif, всього редагувалось 1 раз.
-
Gold_Star
Member
Геральт
А чого довго вагатися? Під ваш бюджет якраз підходять доступні моделі моніторів на QD-OLED Gen3, типу MSI MAG 271QP X24 чи недавно випущений Acer Predator X27UX1biiphx. А враховуючи вашу типову роботу за монітором при яскравості ~100 ніт (шиму немає, особисто перевіряв і на камері самсунг с24 ультра, і на айфоні 15 про макс, і на зеркалці соні a390), можливо й дійсно без жартів проживе років 15.
А чого довго вагатися? Під ваш бюджет якраз підходять доступні моделі моніторів на QD-OLED Gen3, типу MSI MAG 271QP X24 чи недавно випущений Acer Predator X27UX1biiphx. А враховуючи вашу типову роботу за монітором при яскравості ~100 ніт (шиму немає, особисто перевіряв і на камері самсунг с24 ультра, і на айфоні 15 про макс, і на зеркалці соні a390), можливо й дійсно без жартів проживе років 15.
-
Enjthesilence
Member
навіщо раціональна людина, цілий день в темі про олед монітори розповідає, який крутий в нього відкалібрований 10 бітний ips, як йому непотрібен олед і як він полюбляє аніме? ти 1 в 1, як юрка з його арм яблучним носиться в темах і розповідає, який він розумний, тому що в його задачах це найкращий вибір, розумієш?Kirakishou: ↑ 15.08.2025 21:38Навіщо раціональній людині HDR, якщо в контенті, який вона споживає (в моєму випадку – аніме) ніколи не було і не буде справжнього HDR? Ми ж не будемо брати до уваги всякі мувіки типу чергового перевидання Ghost in the Shell з псевдо HDR, яке до того ж апскейлнуте кутеком (Q-TEC) до 2160р? Коли найкращу якість картинки з найкращою деталізацією мала трансляція 2007 року. І яку зберегли пірати, тоді як студія втратила цей матеріал, а тепер просто перевидає кутечне лайно. Ну це так, ліричний відступ.Enjthesilence: ↑ 15.08.2025 21:09це пишуть тіпи на IPS моніторах, ну про HDR викупаєте?
Надіюся, не дуже складний приклад? Втім, про що я? Вашим розумовим здібностям позаздрить навіть Урумі Кандзакі.
ах і так, sdr контент все ще краще виглядає на оледі (який також можно відкалібрувати), про швидкість, гостінг, латенсі навіть заїкатись не стану, бо ти мені зараз про аніме чи гачу почнеш насипати, але нікому це нецікаво, розумієш?
-
leif
Member
мені ще сторінок 10 тому цікавіше стало про аніме, але просто вже треба дочитати, до чого це все обговорення дійдеEnjthesilence: ↑ 15.08.2025 21:47бо ти мені зараз про аніме чи гачу почнеш насипати, але нікому це нецікаво, розумієш
-
Gold_Star
Member
Я усього очікував, але скочування олед-треду в анімесрач...
-
Геральт
Active Member
Прийнято. Але міняти QHD на QHD не дуже цікаво, хотілося вже тоді 4K. Ті самі 27'. Щось типу AW2725QFGold_Star: ↑ 15.08.2025 21:46 MSI MAG 271QP X24 чи недавно випущений Acer Predator X27UX1biiphx.
І ви точно впевнені, що при таких режимах вказані моделі протримаються 10 років? Бо в мене таки величе-е-езні сумніви.
-
Gold_Star
Member
Геральт
Як я вже казав, на Gen3 панелях ресурс по піковій яскравості становить 3000 ніт, з яких використовується до третини лише в 10% екранного простору. Ну або можете почекати спад цін на Gen4, в яких ресурс уже 4000 ніт. Таких олед-панелей раніше взагалі не було, тому навпаки добре що ця технологія дозріла до масовості продукту.
Як я вже казав, на Gen3 панелях ресурс по піковій яскравості становить 3000 ніт, з яких використовується до третини лише в 10% екранного простору. Ну або можете почекати спад цін на Gen4, в яких ресурс уже 4000 ніт. Таких олед-панелей раніше взагалі не було, тому навпаки добре що ця технологія дозріла до масовості продукту.
-
Kirakishou
Member
Enjthesilence
По-друге, а ви тепер за весь форум відповідаєте? Чи не можете без підтримки, обов’язково маєте говорити за всіх? Триматися стада, так би мовити. Для вас це напевно буде новиною, але на цьому форумі не тільки норміси сидять, а й люди, які цікавляться японською і не тільки культурою.
Ну і якщо на те пішло, то тільки одна моя Ахерон Е6 коштує дорожче, ніж ваш OLED монітор. А це лише одна із багатьох в гаремі. І задоволення від неї я отримую вже другий рік поспіль. Але на відміну від вас, я цим не кичуся в кожній темі, як ви своїм залізом. І не переходжу на ти і на особистості. Бо я вихована людина, із сім’ї інженерів. Я маю повагу до себе і своїх батьків.
По-перше, я роблю це в перервах між грою в гача-ігри і роботою. Цікавих онгоїнгів сьогодні немає, так що сьогодні без аніме.Enjthesilence: ↑ 15.08.2025 21:47ти мені зараз про аніме чи гачу почнеш насипати, але нікому це нецікаво, розумієш?
По-друге, а ви тепер за весь форум відповідаєте? Чи не можете без підтримки, обов’язково маєте говорити за всіх? Триматися стада, так би мовити. Для вас це напевно буде новиною, але на цьому форумі не тільки норміси сидять, а й люди, які цікавляться японською і не тільки культурою.
Ну і якщо на те пішло, то тільки одна моя Ахерон Е6 коштує дорожче, ніж ваш OLED монітор. А це лише одна із багатьох в гаремі. І задоволення від неї я отримую вже другий рік поспіль. Але на відміну від вас, я цим не кичуся в кожній темі, як ви своїм залізом. І не переходжу на ти і на особистості. Бо я вихована людина, із сім’ї інженерів. Я маю повагу до себе і своїх батьків.
-
l-m
Member
Це не особисто я його використовував, а дівчина)Scoffer: ↑ 15.08.2025 19:01Ні такого не бачив. То ти його мабуть зовсім припікl-m: ↑ 15.08.2025 18:45У мене десь валяється монітор, на якому й через 10 років можна помітити знизу відбиток панелі ще віндовс ХР.![]()
У мене перший придбаний у 2008 році здох після оновлення прошивки. Другий 2010 року живий досі, десь валяється, з ~3000 циклами перезапису (це еквівалент записаних 6000 ТБ для сучасних 2 ТБ моделей). Оце надмухавГеральт: ↑ 15.08.2025 21:29Так вони ж дмухають на них, як колись на перші SSD дмухали.Gold_Star: ↑ 15.08.2025 21:13 Ото вже 15 сторінка пішла, а ще жоден власник оледів ще не показав вигорання та мерехтіння через 2 роки експлуатації![]()
![]()
Вже дуже давно дивлюсь дуже мало аніме, але без проблем з наскоку пригадав Kimi no na wa. та Tenki no Ko у яких одна з найкращих реалізацій HDR, що я бачив з сотень фільмів та серіалів. Принаймні так мені запам'яталось після покупки OLED.Kirakishou: ↑ 15.08.2025 21:38Навіщо раціональній людині HDR, якщо в контенті, який вона споживає (в моєму випадку – аніме) ніколи не було і не буде справжнього HDR?
-
Геральт
Active Member
Gold_Star
Оті пікові НІТ-и мені не потрібні фактично. І для мене це маркетингова лабуда. 9год потрібна рівномірна яскравість на всій площі (монітор напроти вікна). Решту часу ролі особливої не грає, бо то вечірні/нічні години
Та ясно, що можу почекати. Від добра добра не шукають, та ще й з незрозумілою durability. Бо поклавши руку на серце, ви ж самі не зможете гарантувати безпроблемну роботу (брак не враховуємо) запропонованих моделей.
Ото Enjthesilence прилетіло
Оті пікові НІТ-и мені не потрібні фактично. І для мене це маркетингова лабуда. 9год потрібна рівномірна яскравість на всій площі (монітор напроти вікна). Решту часу ролі особливої не грає, бо то вечірні/нічні години
Та ясно, що можу почекати. Від добра добра не шукають, та ще й з незрозумілою durability. Бо поклавши руку на серце, ви ж самі не зможете гарантувати безпроблемну роботу (брак не враховуємо) запропонованих моделей.
Ото Enjthesilence прилетіло
-
Enjthesilence
Member
дуже вихована людина чомусь перша перейшла на особистості, щось там намагаючись пукнути про мої розумові здібності, але я не ображаюсь. я лише можу припустити, що в темі про олед монітори, дивно читати про твої вподобання в аніме, японською культурою. я написав в цій темі декілька повідомлень, всі обґрунтовані і так, в мене олед, тому я і ділюсь досвідом, навіть тобі скинув статті, які ти так просив, напевно ти вже їх оцінив, все ж таки з сім'ї інженера)Kirakishou: ↑ 15.08.2025 22:13 По-перше, я роблю це в перервах між грою в гача-ігри і роботою. Цікавих онгоїнгів сьогодні немає, так що сьогодні без аніме.
якщо ти не зрозумів, ти виглядаєш як людинка, яка в темі про сучасну ігрову легку мишку зайде і напише про те, як їй зручно працювати з 150-грамовою вертикального хвату мишкою зразка 2010 року, і що для неї ця легка ігрова є нераціональною, чи от якби я зайшов в тему аніме і написав, наскільки це відсталий стиль анімації і яка крута "історія іграшок" від піскар.
з ахерон6 вітаю, це напевно дуже круто, твої батьки можуть пишатись
Востаннє редагувалось 15.08.2025 22:29 користувачем Enjthesilence, всього редагувалось 1 раз.