«Играю в игру» около года. Никакого интерфейса не вижу. Я не в ту игру играю? Или может не так играю? Ты расскажи, что не так я делаю?я не хочу неделю поиграть в игру, а потом годами видеть ее интерфейс запеченный в матрице.
Новини
Останні статті і огляди
Геймери все частіше купують OLED-монітори. Обсяги поставок за підсумками року зростуть на 86%
-
StTechnik
Member
Tailmon
-
Gold_Star
Member
Tailmon
Граю в ігри з хадом, панель в браузері не ховаю, темну тему не юзаю, за півроку експлуатації і натяку немає на вигорання. Що я роблю не так?
Граю в ігри з хадом, панель в браузері не ховаю, темну тему не юзаю, за півроку експлуатації і натяку немає на вигорання. Що я роблю не так?
-
Inqizitor2022
Member
воу воу, не избавились, а диммингом задушили и флагман с диммингом - мой виво х100 ультра, у которого шим от 4 до 9%. В остальных еще хуже. И гугл просто один из. Юродивый тот, кто вместо ипс ставит олед в телефон.1234waltz: ↑ 15.08.2025 15:24від якого хочаб в флагманах мобілок здихались (всі окрім юродивих з Гугла).
-
Inqizitor2022
Member
ключевое слово - полгода. Через 5 лет посмотрим.Gold_Star: ↑ 15.08.2025 18:21 Граю в ігри з хадом, панель в браузері не ховаю, темну тему не юзаю, за півроку експлуатації і натяку немає на вигорання. Що я роблю не так?
-
Геральт
Active Member
Отой Dell U2412M, що в профілі, модель 2011року. Всі пікселі на місці. Я б в 2039 глянув, що з тим OLED буде. Хоча стоп, воно ж не виживе стільки.Gold_Star: ↑ 15.08.2025 18:21 за півроку експлуатації
-
Kirakishou
Member
Але яка природа цього? Залипають кристали чи вигорає плівка? Я погоджуюся, що в будь-якого рідкокристалічного дисплею можуть бути проблеми з підсвіткою матриці, але не можу зрозуміти, як можуть вигоріти самі кристали. Якщо загуглити "ips burn-in issues", то відповідь буде "IPS screens can completely avoid burn-in", "No, IPS displays don't have burn-in issues" і тому подібні.Scoffer: ↑ 15.08.2025 17:46На IPS існує ефект коли останнє статичне зображення наче таким собі привидом висить ще деякий час після зміни картинки.
-
FirstTDM
Member
Угу... был у меня давно такой монитор - кнопочки сбоку/справа на рамке экрана. Хороший аппарат. Наверняка и мой экземпляр всё еще жив и трудится где-то в будке охранника, показывая картинку с камер. Только зачем о нём говорить в 2025 году?Геральт: ↑ 15.08.2025 18:33Отой Dell U2412M, що в профілі, модель 2011року. Всі пікселі на місці.
Хорошая шуткаГеральт: ↑ 15.08.2025 18:33Я б в 2039 глянув, що з тим OLED буде. Хоча стоп, воно ж не виживе стільки.
Всё верно и пора подводить итоги:Inqizitor2022: ↑ 15.08.2025 18:28ключевое слово - полгода. Через 5 лет посмотрим.
* OLED панели 3-го поколения избавились от всех основных недостатков и на сегодня являются лучшими мониторами;
* OLED панели всё еще дорогие и несмотря на прогнозируемые +86% к продажам - неизвестно когда они станут "народными";
* что будет через 5-7 лет никто не знает, т.к. новым мониторам не более года;
-
l-m
Member
Деякий час))Scoffer: ↑ 15.08.2025 17:46На IPS існує ефект коли останнє статичне зображення наче таким собі привидом висить ще деякий час після зміни картинки
У мене десь валяється монітор, на якому й через 10 років можна помітити знизу відбиток панелі ще віндовс ХР.
Притому що він був у роботі всього років 5-6 та використовувався всього по 2-6 годин на день. Я навіть пошукав модель - Dell U2311H, e-IPS матриця.
-
rizakrko
Member
Звісно. Його викинуть на смітник та утилізують задовго до. Моя nokia 603 також досі включається, але це не означає що була хоч одна причина її використовувати останніх років 10.Геральт: ↑ 15.08.2025 18:33Отой Dell U2412M, що в профілі, модель 2011року. Всі пікселі на місці. Я б в 2039 глянув, що з тим OLED буде. Хоча стоп, воно ж не виживе стільки.Gold_Star: ↑ 15.08.2025 18:21 за півроку експлуатації![]()
-
Gold_Star
Member
А що тут дивитися? 5 років це не так багато - думаю тут є люди, які в 2020 році купували тодішній олед. Було б цікаво почути їхній досвід користування.Inqizitor2022: ↑ 15.08.2025 18:28ключевое слово - полгода. Через 5 лет посмотрим.
Не знаю, у мене попередній монітор на IPS попрацював 6 років, після чого почала збоїти материнська плата, заміну якої не зміг знайти навіть СЦ після запиту до виробника. Ба більше - у мене телевізори мінялися якраз кожні 7 років з приходом нових технологій, окрім передостаннього VAшного, єдиний в якому був незвичайний "червоний" шим, а убогий градієнт та кути огляду а-ля TN відбивали бажання дивитися більше двух годин. Так що тут одне з двух - або у вас монітор стоїть в якості фонової декорації, або просто звикли "їсти кактус".Геральт: ↑ 15.08.2025 18:33Отой Dell U2412M, що в профілі, модель 2011року. Всі пікселі на місці. Я б в 2039 глянув, що з тим OLED буде. Хоча стоп, воно ж не виживе стільки.
-
StTechnik
Member
Чего люди только не нафантазируют что бы не платить 40-60к грн за моник 
-
Геральт
Active Member
Як цікаво, моніторам рік, статки по них нема, але це вже кращі монітори. Може варто трохи зачекати з висновками хоча б рочки 2-3?FirstTDM: ↑ 15.08.2025 18:41 Разве у монитора цель выжить более 5-7 лет?
* OLED панели 3-го поколения избавились от всех основных недостатков и на сегодня являются лучшими мониторами;
* OLED панели всё еще дорогие и несмотря на прогнозируемые +86% к продажам - неизвестно когда они станут "народными";
А ціль у монітора (зрештою, як і в будь-якої залізяки) - служити максимально довго. Навіть якщо він набридне чи мені захочеться новинок, то робочий монітор пристроїти/продати набагато простіше. То якщо зі сторони споживача. А якщо виробника/продавана, то так, ціль - витримати гарантійний термін. Ну, може щось трошки зверху. А тоді на звалище.
Той мон працює кожний день, без нарікань. В тому числі і робота з текстом.Gold_Star: ↑ 15.08.2025 18:52 Так що тут одне з двух - або у вас монітор стоїть в якості фонової декорації, або просто звикли "їсти кактус".
Востаннє редагувалось 15.08.2025 19:02 користувачем Геральт, всього редагувалось 1 раз.
-
Scoffer
Member
Не знаю.Kirakishou: ↑ 15.08.2025 18:35Але яка природа цього?
Ні такого не бачив. То ти його мабуть зовсім припікl-m: ↑ 15.08.2025 18:45У мене десь валяється монітор, на якому й через 10 років можна помітити знизу відбиток панелі ще віндовс ХР.
-
xIIImaL
Member
То, что вы в своей жизни не видели выгоревших ips - не значит что этого нет. Я видел лично 2 таких случая , один из которых - мой ips Dell 2412 , на котором после 5 лет использования навсегда отпечаталось окно браузера в правом верхнем углу .Kirakishou: ↑ 15.08.2025 17:31Доволі цікаві історії ви розповідаєте, адже у мене на роботі у охорони стоять самі дешеві IPS монітори, які працюють 24/7 роками. Вони взагалі не вимикаються, бо охорона працює цілодобово. І там не тільки немає ніякого вигорання, там навіть підсвітка самої матриці не згоріла. Єдине, що в минулому році, коли вимикали світло, в одного монітора згорів блок живлення. У мене вдома вже четвертий рік 4К IPS працює мінімум 10 годин на добу, причому в ігри я граю порівняно мало, зазвичай я спілкуюся на форумах та дивлюся ютуб. Причому ютуб дивлюся не в повноекранному режимі. Ніякого вигорання також немає. Але за чотири роки користування воно б мало бути, чи не так?xIIImaL: ↑ 15.08.2025 15:45От статики любая матрица выгорит , не только олед.
-
Gold_Star
Member
І яскравість ні разу не просіла? У мене кілька знайомих, у яких залишилися ЖК телевізори тих часів, вже встигли міняти підсвітку через років 4-5 постійної роботи.Геральт: ↑ 15.08.2025 18:59Той мон працює кожний день, без нарікань. В тому числі і робота з текстом.
-
Геральт
Active Member
Gold_Star
Ну, згадати яка вона там була буде важкувато. Може й просіла, але стоїть зараз на 85/66 (яскр/контр). Підсвітка не мінялась, до монітора всередину взагалі не лазили.
Ну, згадати яка вона там була буде важкувато. Може й просіла, але стоїть зараз на 85/66 (яскр/контр). Підсвітка не мінялась, до монітора всередину взагалі не лазили.
-
Kirakishou
Member
FirstTDM
Про дорогу вартість OLED і про те, що якщо не буде дешевого та довговічного OLED, то він так і залишиться нішевим товаром або поступиться новим технологіям, ми з початку цієї теми говоримо.
xIIImaL
Як і завжди, всі залишаться при своїх переконаннях. Але як ви тут всю тему флексите… майже… через… повідомлення… своїм… OLED… від… MSI… – ми зацінили.FirstTDM: ↑ 15.08.2025 18:41Всё верно и пора подводить итоги:
Про дорогу вартість OLED і про те, що якщо не буде дешевого та довговічного OLED, то він так і залишиться нішевим товаром або поступиться новим технологіям, ми з початку цієї теми говоримо.
xIIImaL
Схоже, що ви експерт. Поясніть мені природу цього явища.xIIImaL: ↑ 15.08.2025 19:05То, что вы в своей жизни не видели выгоревших ips - не значит что этого нет. Я видел лично 2 таких случая , один из которых - мой ips Dell 2412 , на котором после 5 лет использования навсегда отпечаталось окно браузера в правом верхнем углу .
-
Gold_Star
Member
Ну це багато, а точніше підсвітка вже майже на межі ресурсу. Я на своєму VA більше 25/50 не піднімаю, але й там запас 400 ніт і повноматрична підсвітка. Ще би не було там кольорових шлейфів без увімкнення овердрайву і враження від фреймтайму на QD-OLED то хай би собі служив довго, а так є мотивація поміняти на щось з Tandem OLED або QD-OLED gen4Геральт: ↑ 15.08.2025 19:23Може й просіла, але стоїть зараз на 85/66 (яскр/контр).
Востаннє редагувалось 15.08.2025 19:45 користувачем Gold_Star, всього редагувалось 1 раз.
-
Gold_Star
Member
Так він всього 25к коштує - за надійний QD-OLED 3 покоління це краще ніж розпіарений манялед за ті ж гроші. До того, ж дивитись монгольські мультики на чесних 10 бітах та 99.9% DCI-P3 якось приємніше.Kirakishou: ↑ 15.08.2025 19:27Про дорогу вартість OLED і про те, що якщо не буде дешевого та довговічного OLED
-
Kirakishou
Member
Gold_Star
Я вам більше скажу, для японських мультиків навіть 1080р монітора забагато. Адже всі мультики малюють в значно меншій роздільній здатності, і чесні 1080 є тільки в опенінгах та ендінгах. Ще в мувіках. Якщо аніме намальоване хоча б в 910р, то це вже круто. Зазвичай там менше. Саме тому анімефаги це одні з першопроходьців по обробці відео та впровадженню нових кодеків. 10-бітне х264 масово почали використовувати саме анімуфаги. Як і найкращі відеоплеєри пишуть анімуфаги. Той же mpv.
Ви, наприклад, знали, що ті люди, які займаються ріпами аніме, даунскейлять картинку до рідної роздільної здатності, а потім апскейлять до 1080р, тільки використовуючи більш кращі апскейлери, а не бікубік, який використовують японські студії?
Ну і до речі, якщо ви вже підняли тему японців. Це одна із небагатьох країн, населення якої складається переважно із людей середнього класу. Тобто вони можуть дозволити собі подорожувати, купувати айфончики і тому подібне. Я, звичайно, підписаний на ютуб-канали багатьох японських сейю, тревел-блогерів та техноблогерів. І, знаєте, вони оглядають не тільки дорогу техніку, огляд якої їм проспонсорували. А й дешеві корейські та китайські монітори за 150 доларів. Навіщо це в країні, де касир отримує 2000 доларів на місяць? І це не англомовні канали, а канали, спрямовані на внутрішню аудиторію. Я, до речі, і комп’ютерний корпус собі обрав саме за рекомендацією японського техноблогера. Antec P101 Silent.
Ви мені краще поясніть природу явища вигорання IPS. А то купа прикладів із власного досвіду, а ніхто так і не пояснив, як рідкі кристали можуть вигоріти. Якось дивно, що до сих пір ніхто не розібрався в природі цього явища.
Чудово дивлюся японські мультики на 10-бітному відкаліброваному 4К IPS, до цього дивився на відкаліброваному 8-бітному 1080р. У яких не було проблем з бандінгом та напівтонами. Тобто в Tasogare Otome x Amnesia я бачив задницю Юко. Хоча, я її ще в 2012 бачив, коли це аніме було онгоїнг, про що створив тред на одній популярній іміджборді. І був здивований тим, що багато людей її не помітили через погані монітори. Як і задницю Кафки, як і задницю Макіми. Купу прикладів маю. Я їх зберіг у вигляді скріншотів в окрему папку TV_LEVELS_TEST і користуюся для перевірки телевізорів та моніторів.Gold_Star: ↑ 15.08.2025 19:40Так він всього 25к коштує - за надійний QD-OLED 3 покоління це краще ніж розпіарений манялед за ті ж гроші. До того, ж дивитись монгольські мультики на чесних 10 бітах та 99.9% DCI-P3 якось приємніше.
Я вам більше скажу, для японських мультиків навіть 1080р монітора забагато. Адже всі мультики малюють в значно меншій роздільній здатності, і чесні 1080 є тільки в опенінгах та ендінгах. Ще в мувіках. Якщо аніме намальоване хоча б в 910р, то це вже круто. Зазвичай там менше. Саме тому анімефаги це одні з першопроходьців по обробці відео та впровадженню нових кодеків. 10-бітне х264 масово почали використовувати саме анімуфаги. Як і найкращі відеоплеєри пишуть анімуфаги. Той же mpv.
Ви, наприклад, знали, що ті люди, які займаються ріпами аніме, даунскейлять картинку до рідної роздільної здатності, а потім апскейлять до 1080р, тільки використовуючи більш кращі апскейлери, а не бікубік, який використовують японські студії?
Ну і до речі, якщо ви вже підняли тему японців. Це одна із небагатьох країн, населення якої складається переважно із людей середнього класу. Тобто вони можуть дозволити собі подорожувати, купувати айфончики і тому подібне. Я, звичайно, підписаний на ютуб-канали багатьох японських сейю, тревел-блогерів та техноблогерів. І, знаєте, вони оглядають не тільки дорогу техніку, огляд якої їм проспонсорували. А й дешеві корейські та китайські монітори за 150 доларів. Навіщо це в країні, де касир отримує 2000 доларів на місяць? І це не англомовні канали, а канали, спрямовані на внутрішню аудиторію. Я, до речі, і комп’ютерний корпус собі обрав саме за рекомендацією японського техноблогера. Antec P101 Silent.
Ви мені краще поясніть природу явища вигорання IPS. А то купа прикладів із власного досвіду, а ніхто так і не пояснив, як рідкі кристали можуть вигоріти. Якось дивно, що до сих пір ніхто не розібрався в природі цього явища.