Gold_Star: ↑ 15.08.2025 15:03 фото в профіль просто шикарні
Gold_Star: ↑ 15.08.2025 15:27 справа у всратості картинки.
Gold_Star: ↑ 15.08.2025 15:03 фото в профіль просто шикарні
Gold_Star: ↑ 15.08.2025 15:27 справа у всратості картинки.
На ОЛЕД я дивлюсь кожен день, вау ефекту не наблюдаюGold_Star: ↑ 15.08.2025 15:36 Юзери VA, які купили умовний Асус РОГ за кровно зароблені 8к грн і думають що намахали систему, можуть дивитись на ОЛЕД лише через фото на огляді, де постобробка добавляє деталей, яких в упор не видно на власні очі в реальності![]()
Так и есть! Полностью поддерживаю!Ostin: ↑ 15.08.2025 15:36Насправді, в темі про обговорення олед (і в маркетингу) варто писати наступне: забудьте про всі погані відгуки, вони всі стосуються колишніх реалізацій. Просто купіть сучасний олед і використовуйте його за бажанням, як і старий IPS.
Тут опять согласен.Ostin: ↑ 15.08.2025 15:36В будь-якому випадку лишається фактор ціни.
1234waltz: ↑ 15.08.2025 15:24Такс. Значить. Мені терміново треба купити ОЛЕД монік бо це майбутнє, він має купу переваг:FirstTDM: ↑ 15.08.2025 15:06 Ну и в общем для всех QD-OLED - не надо направлять яркий свет на экран (на проф. мониторах козырьки над экраном по бокам), не надо работать в ярко освещенном помещении (это вредно для глаз) - вот тогда и не будет "фиолетового" вместо черного.
1. В ігри граємо тільки динамічні - від статики екран вигорить.
2. Не користуватись офісними програмами - від статики екран вигорить.
3. В динамічні ігри довго не грати, або вимикати (якщо є опція) HUD - від статики екран вигорить.
4. Не редагуємо фото, бо це довга робота зі статичним інтерфейсом та картинкою - від статики екран вигорить.
5. В світлому приміщенні на монітор не дивитись. Інакше кляті юзери VA спитають чого цей жахливий фіолетовий і є "чорним кольором"? Бо всі знають, справжній чорний колір на моніторі треба дивтись тільки при "правильному освітленні", з козирьками над екранами, сидячі в колодязі в повнолуння.
6. В сонячні дні зашторити всі вікна, бо пунк 5.
7. Якщо користуємось статикою, юзаємо пропрієтарні "захищалки" екрану від виробників на основі "зміщення пікселів", які також шкодять зору, і з якими екран все одно вигорить
8. Всі тести де дорожчий OLED програє в якихось тестуваннях IPS або VA вважаємо не тестами.
Такс. Окрім мобілок та телевізорів юзеркейси для ОЛЕД будуть? Бо в ноутбуках ще й "прекрасний та корисний для зору" PWM додаєтьс, від якого хочаб в флагманах мобілок здихались (всі окрім юродивих з Гугла).
Ми якісь різні таблички дивимось?1234waltz: ↑ 15.08.2025 14:50Ой. Як невдобно вишло. А що таке, що 10-20 мс вже стали 4 мс?fantomrulezz: ↑ 15.08.2025 14:25 Правда не 1 мс, а мінімум 4-5 мс, тобто всього лише в 40-50 разів більше за олед.А якщо табличку глянути, так навіть трошки краще.fantomrulezz: ↑ 14.08.2025 17:30 Які не мають швидкості, як оледи (час відгуку мінімум 10-20 мс проти 0,1 мс у оледів).
- спойлер
Так, 30к грн це ж такі копійки, фактично бюджетний мон, в кожній хаті такі стоять1234waltz: ↑ 15.08.2025 14:50версія на 32 дюйма коштує 30к гривень
Ти схоже взагалі не розумієш, що таке в принпипі Ambient Black Level Raise1234waltz: ↑ 15.08.2025 14:50Найсмішніше, в їх порівнянні, це програний по кольорам тест в OLED версії монітора та повністю провалений Ambient Black Level Raise, який жеж повинен бути в мульйон разів краще в ОЛЕД, по словам маркетологів. Ну нічого що кольори гірщі, та чорний колір гірше, зато response time кращий, на три роки вистачить (якщо не редагувати фото, прибирати в іграх HUD та не юзати софт, де статичні елементи інтерфейсу займають багато місця ).
What it is:The lowest perceived black luminance of the monitor due to light scatter at an indirect illumination of 1000 lux, roughly equivalent to a brightly lit room in the daytime.
When it matters:When you want impactful contrast in bright environments.
How is it tested:Tested using a ring light and a CR-100 colorimeter. The monitor is turned on during this test and uses our recommended local dimming settings when available.
Оце і є єдина реально важлива причина.Ostin: ↑ 15.08.2025 14:57ому з переходом на олед не все так просто. І не тільки через небажання, а й через об'єктивну дороговизну вказаних моніторів станом на сьогодні.
1234waltz: ↑ 15.08.2025 15:44На ОЛЕД я дивлюсь кожен день
1234waltz: ↑ 15.08.2025 15:44робочий монік так взагалі зі столу прибрав і працюю на екрані ноута
Один раз в житті бачив вигорівший TN дисплей, в якомусь офісі, році в 2010. Там прогоріли буквально елементи інтерфейса вінди.xIIImaL: ↑ 15.08.2025 15:45 От статики любая матрица выгорит , не только олед. Это так , для общего развития![]()
рашистські нпзDiGiTaL: ↑ 15.08.2025 16:34как страшно жить, всё выгорает и ips и oled и айтишники за работой...
у меня был один из первых в мире C-PVA "Монітор 20" Samsung F2080" так 8 мс и когда "зоркий глаз" на 5+году нашел в его меню ускорить, то выставил толи 2 толи 4 - так сгорел через пару месяцев разгона... . Это к тому что 4-8мС, что на измеряли, может статься что ресурсу у всего на 1-2 года... а вот при 10-20мС на 3-5 лет.1234waltz: ↑ 15.08.2025 14:50Ой. Як невдобно вишло. А що таке, що 10-20 мс вже стали 4 мс?
Доволі цікаві історії ви розповідаєте, адже у мене на роботі у охорони стоять самі дешеві IPS монітори, які працюють 24/7 роками. Вони взагалі не вимикаються, бо охорона працює цілодобово. І там не тільки немає ніякого вигорання, там навіть підсвітка самої матриці не згоріла. Єдине, що в минулому році, коли вимикали світло, в одного монітора згорів блок живлення. У мене вдома вже четвертий рік 4К IPS працює мінімум 10 годин на добу, причому в ігри я граю порівняно мало, зазвичай я спілкуюся на форумах та дивлюся ютуб. Причому ютуб дивлюся не в повноекранному режимі. Ніякого вигорання також немає. Але за чотири роки користування воно б мало бути, чи не так?xIIImaL: ↑ 15.08.2025 15:45От статики любая матрица выгорит , не только олед.
Я навіть не розумію, як це може бути в теорії. Вигорає поляризаційна плівка чи що? Як рідкий кристал може вигоріти? Підсвітка може вигоріти, так. Вона або почне світити жовтим, або просто згорить. Але як рідкий кристал може вигоріти? Він може просто вийти з ладу, тобто ви матимете битий піксель.1234waltz: ↑ 15.08.2025 16:03Вигорівших IPS та VA досі не зустрічав, в теорії це звісно можливо
Samsung F2080 monitor was released in 2009. Проблема early adopters. Зараз би порівнювати ips та va матриці 2009 року та 2025.AssayMAS: ↑ 15.08.2025 17:05у меня был один из первых в мире C-PVA "Монітор 20" Samsung F2080" так 8 мс и когда "зоркий глаз" на 5+году нашел в его меню ускорить, то выставил толи 2 толи 4 - так сгорел через пару месяцев разгона... . Это к тому что 4-8мС, что на измеряли, может статься что ресурсу у всего на 1-2 года... а вот при 10-20мС на 3-5 лет.1234waltz: ↑ 15.08.2025 14:50Ой. Як невдобно вишло. А що таке, що 10-20 мс вже стали 4 мс?
Особисто бачив на деяких смартфонах з IPS відбитий інтерфейс на темному фоні. Ну і знову ж таки, на VA моніторах є включений за замовчуванням Pixel shifting - здавалося б, диму без вогню не буває?Kirakishou: ↑ 15.08.2025 17:34Я навіть не розумію, як це може бути в теорії. Вигорає поляризаційна плівка чи що? Як рідкий кристал може вигоріти? Підсвітка може вигоріти, так. Вона або почне світити жовтим, або просто згорить. Але як рідкий кристал може вигоріти? Він може просто вийти з ладу, тобто ви матимете битий піксель.1234waltz: ↑ 15.08.2025 16:03Вигорівших IPS та VA досі не зустрічав, в теорії це звісно можливо
Якщо за ips казати, то так в своєму роді, вона перестає адекватно повністю перемикати свої режими, через що полярізація ніби "застрягає". Піксель і не битий, але ніби частково фіксований в одному кольорі. Тобто невірний колір, яскравість інша, все це дає візуальний ефект, ніби проступає елементи (наприклад) таскбара вінди і тп. В олед це відрізняється тим, що різні кольори пікселів по різному зношуються і в різних кольорів стає різна яскравість.Kirakishou: ↑ 15.08.2025 17:34 Я навіть не розумію, як це може бути в теорії. Вигорає поляризаційна плівка чи що? Як рідкий кристал може вигоріти? Підсвітка може вигоріти, так. Вона або почне світити жовтим, або просто згорить. Але як рідкий кристал може вигоріти? Він може просто вийти з ладу, тобто ви матимете битий піксель.
на какое зло? Пусть сначала технологию до ума доведут, я не хочу неделю поиграть в игру, а потом годами видеть ее интерфейс запеченный в матрице. Ты мне напомнил тех, кто 12 лет назад советовал подкачку и кеш перемещать на hdd, чтоб не изнашивать ssd.fantomrulezz: ↑ 15.08.2025 14:52У цієї аргументації така само логіка (тобто відсутня) як у людей, які аргументують своє несприйняття оледів тим, що на початку роботи з ним бажано витратити аж цілих 5 хвилин на те, щоб зробити кілька кліків і налаштувати скриття панелі задач і включити автозміну шпалер.Ostin: ↑ 15.08.2025 14:19Це типу люди в маршрутках їздять в них через те, що не хочуть, аби автомобіль ними керував? Оце так логіка
Те, що замість цього вони потім витрачають сотні тисяч годин свого власного часу, працюючи чи граючи на екрані гіршої якості з поганими кольорами, кутами огляду, без чорного, з поганою контрастністю, з тормозним інпут-лагом і т.д. і т.п.
Зекономив 5 хвилин, і тепер страждає тисячи годин, зато не олед.
На зло бабусі відморозив вуха, молодець!