Ну что сказать - профи по работе с контентом сильно ругаются на мониторы после 4-5 лет эксплуатации... характеристики плывут... откуда 15 лет взялось?Inqizitor2022: ↑ 15.08.2025 10:36Срок службы монитора должен быть минимум 15 лет
Новини
Останні статті і огляди
Геймери все частіше купують OLED-монітори. Обсяги поставок за підсумками року зростуть на 86%
-
FirstTDM
Member
-
Gold_Star
Member
Тоді би вийшло щось на рівні хорошого IPS. Бадум-тссInqizitor2022: ↑ 15.08.2025 10:33Если бы вендоры целенаправленно не душили остальные технологии, а развивали VA мониторы
-
Gold_Star
Member
FirstTDM
Ну може людина як артефакт для онуків приберігає старенький TFT монітор, щоб показати який там теплий ламповий немов piss filter білий з антишпіонською технологією інвертування зображення при погляді збоку
Ну може людина як артефакт для онуків приберігає старенький TFT монітор, щоб показати який там теплий ламповий немов piss filter білий з антишпіонською технологією інвертування зображення при погляді збоку
-
Ostin
Member
Чому всі женуться за яскравістю, якщо це гарантований шлях перевтомити очі за короткий термін? Дійсно, в освітленій кімнаті корисно мати телевізор з гарною яскравістю. Але навіщо це монітору, який можна поставити в зручне місце і підібрати освітлення? До того ж, більшість часу використання НЕробочого екрану - це вечірній час вдома. Я особисто тільки знижую яскравість в більшості випадків.Gold_Star: ↑ 15.08.2025 10:41150 ніт
-
alexeygalas
Member
Ostin
Стандартом для SDR контенту являється 100 ніт в абсолютно темній кімнаті. А ми живемо з вікнами
Стандартом для SDR контенту являється 100 ніт в абсолютно темній кімнаті. А ми живемо з вікнами
-
Ostin
Member
alexeygalas
Для мене стандартом є факт, коли я відвожу очі від екрану - то я щось бачу навкруги. При високій яскравості я ніфіга не бачу певний час. А це цілком неприродний стан.
Для мене стандартом є факт, коли я відвожу очі від екрану - то я щось бачу навкруги. При високій яскравості я ніфіга не бачу певний час. А це цілком неприродний стан.
-
alexeygalas
Member
Ostin
А ви візміть колориметр і заміряйте - 150 ніт це не так і багато. Можливо ви саме з такою яскравістю працюєте щодня. Ну і на додачу сприйняття якскравості дуже сильно залежить від площі екрану. 100 ніт на 16" і на 42" сприймаються дуже по різному
А ви візміть колориметр і заміряйте - 150 ніт це не так і багато. Можливо ви саме з такою яскравістю працюєте щодня. Ну і на додачу сприйняття якскравості дуже сильно залежить від площі екрану. 100 ніт на 16" і на 42" сприймаються дуже по різному
-
Геральт
Active Member
Підсвідка вигорає мабуть на порядок повільніше. Та й міняється набагато простіше.Gold_Star: ↑ 15.08.2025 10:36 Тоді вам і LCD не підійдуть - там окрім пікселів ще й підсвітка вигорає.
Глянув - сиджу на 50% яскравості. Монітору рочків з 5.
-
Ostin
Member
Може бути. Я лише в загальному озвучив свої думки щодо гонитви за яскравістю в моніторах. В телевізорах - так, це виправдано з багатьох причин (відстань, більш освітлені кімнати і т.н.). Навіть з ноутбуками може бути доречно (працювати на вулиці чи сильно освітленому приміщенні). А от з моніторами я не бачу такої потреби шукати яскравість. З особистого досвіду, частіше знижую, ніж підвищую.alexeygalas: ↑ 15.08.2025 10:56150 ніт це не так і багато. Можливо ви саме з такою яскравістю працюєте щодня
Сиджу зараз на 30%. Кімната освітлена природнім світлом, але сонце у вікно не світить напряму.
Востаннє редагувалось 15.08.2025 11:05 користувачем Ostin, всього редагувалось 2 разів.
-
Ostin
Member
...
-
Lekrs
Member
Не дивно, олед краще що є на ринку. Дорого, але кольори і чіткість в динаміці, того варті.
-
FirstTDM
Member
Всё зависит от специфики работы - при создании мультимедийного контента авторы добиваются Вау! эффекта, а для этого надо использовать, в том числе, яркие вспышки, эффекты огня, прожекторов, взрывов... ну вот все эти эффекты отлично смотрятся при 400 нит и больше (не на всем экране, конечно) - вот поэтому современный монитор должен поддерживать "прыжки яркости" на ограниченном участке экрана...Ostin: ↑ 15.08.2025 10:50Чому всі женуться за яскравістю
-
StTechnik
Member
Inqizitor2022
Спасибо за поздравления.
Принимаю.
Просто у меня нет цели завещать монитор (что то еще) своим внукам. Современный темп развития технологий очень сильно ускорился по сравнению с прошлыми периодами. И ценность "ВЕЩЬ НА ВЕКА" и "ВОТ РАНЬШЕ ДЕЛАЛИ" - уже не совсем как бы ценность. Толку например сейчас от ТВ на Элт, который "до сих пор работает"? Или есть целые группы в соц сетях толкающие друг другу касетные Шарпы из 80х и смакующих какие в них вечные пасики на протяжках. Вот смысл? Жить прошлым "когда мы были молодые"?
Сейчас прогресс более стремителен. Более того -я сам до недавнего времени не сильно "тащился" от ОЛЕД в качестве ТВ или монитора. Я вкурсе был и про плывущие цвета, деградирующий синий, всякие ограничения и прочее. Мне не сильно нравились ОЛЕДы от ЛЖ. Но потом ворвались в рынок Самсунги со своими QD. Почитал, посмотрел, сравнил, осознал. В итоге взял и... "взял"
В спальне висит ОЛЕД (он там уместен, т.к. комната без засветов - лучше раскрывается черный) и монитор. Да, пока это дорого, пока не для всех, но это новый экспириенс, который стоит того что бы его использовать. через 5 лет условно в массы пойдет МикроЛЭД (тот же ОЛЕД но без органики) - и я с радостью перейду на него к примеру. Ну ка кто так вообщем.
Спасибо за поздравления.
Просто у меня нет цели завещать монитор (что то еще) своим внукам. Современный темп развития технологий очень сильно ускорился по сравнению с прошлыми периодами. И ценность "ВЕЩЬ НА ВЕКА" и "ВОТ РАНЬШЕ ДЕЛАЛИ" - уже не совсем как бы ценность. Толку например сейчас от ТВ на Элт, который "до сих пор работает"? Или есть целые группы в соц сетях толкающие друг другу касетные Шарпы из 80х и смакующих какие в них вечные пасики на протяжках. Вот смысл? Жить прошлым "когда мы были молодые"?
Сейчас прогресс более стремителен. Более того -я сам до недавнего времени не сильно "тащился" от ОЛЕД в качестве ТВ или монитора. Я вкурсе был и про плывущие цвета, деградирующий синий, всякие ограничения и прочее. Мне не сильно нравились ОЛЕДы от ЛЖ. Но потом ворвались в рынок Самсунги со своими QD. Почитал, посмотрел, сравнил, осознал. В итоге взял и... "взял"
Востаннє редагувалось 15.08.2025 11:11 користувачем StTechnik, всього редагувалось 1 раз.
-
FirstTDM
Member
Это просто относительные величины... вот сейчас я переключился в SDR - яркость 27%, контраст 70%... но экран может выдавать 1000 нит... запас по яркости - это же отлично...Ostin: ↑ 15.08.2025 11:00Сиджу зараз на 30%. Кімната освітлена природнім світлом, але сонце у вікно не світить напряму.
-
Ostin
Member
Загалом, з цим не посперечаєшсяFirstTDM: ↑ 15.08.2025 11:10запас по яркости - это же отлично...
-
Геральт
Active Member
Підміна понять. Пузатому ТВ і 40 років може бути. (Мому LCD TV вже 15, якби щось)StTechnik: ↑ 15.08.2025 11:09 Просто у меня нет цели завещать монитор (что то еще) своим внукам. Современный темп развития технологий очень сильно ускорился по сравнению с прошлыми периодами. И ценность "ВЕЩЬ НА ВЕКА" и "ВОТ РАНЬШЕ ДЕЛАЛИ" - уже не совсем как бы ценность. Толку например сейчас от ТВ на Элт, который "до сих пор работает"?
А тут пропонують раз в 5 років по кілька разів (what?
До речі, пралки/холодильники та інше також треба міняти, бо там кілька нових програм докинули і новий типу досвід?
-
StTechnik
Member
Геральт
Я ничего не предлагаю и не навязываю. Я просто высказываю свое мнение. Да, оно потребительское, да, я любою пробовать все новое, благо есть возможность. Да у меня горизонт планирования не более 5 лет. Вот скажи мне, нафига мне вещь на 15 лет, если я живу в стране которая воюет, когда у меня то кабы то шахеды раз в час - два и меня может не стать в любой момент? Мне этот монитор с 15 лет службой в гроб положат? Или что?
Я ничего не предлагаю и не навязываю. Я просто высказываю свое мнение. Да, оно потребительское, да, я любою пробовать все новое, благо есть возможность. Да у меня горизонт планирования не более 5 лет. Вот скажи мне, нафига мне вещь на 15 лет, если я живу в стране которая воюет, когда у меня то кабы то шахеды раз в час - два и меня может не стать в любой момент? Мне этот монитор с 15 лет службой в гроб положат? Или что?
-
Геральт
Active Member
StTechnik
З таким підходом горизонт і в 5років забагато. Відпрацював мон 3-6 місяців, от і добре, а там новий можна брати.
Під кабами і шахедами вкладатись в залізо? Оригінально..
З таким підходом горизонт і в 5років забагато. Відпрацював мон 3-6 місяців, от і добре, а там новий можна брати.
Під кабами і шахедами вкладатись в залізо? Оригінально..
-
leif
Member
флуд ні про що. у кожного свій бюджет, сценарії використання, очі і так далі. відповідно, кожен сам собі розставляє пріорітети при покупці такої штуки як монітор і робить згідно до цього свій вибір. "більш правильних" і "кращих ніж у інших" розстановок пріорітетів не існує апріорі! але ж ні, знаходяться унікуми, які починають доводити, що от вони знають як правильно купувати монітор, а лохи не шарять 
-
StTechnik
Member
Поверь, если будет такая необходимость по какой либо причине - именно так я и сделаю.Геральт: ↑ 15.08.2025 11:31Відпрацював мон 3-6 місяців, от і добре, а там новий можна брати.
Я в 22 году капитальный ремонт дизайнерский сделал. Тогда было все по обстановке серьезнее. И тем не менее. Я просто не откладываю жизнь на потом.Геральт: ↑ 15.08.2025 11:31Під кабами і шахедами вкладатись в залізо? Оригінально..