тим часом я вияснив, що "ядібіл"leif: ↑ 07.08.2025 17:13мда...за ці гроші вже б хотілось контролю якості покраще. не за 50 же баксів дошка, як fun60artko: ↑ 07.08.2025 17:00трохи більше 4 місяців.
Новини
Останні статті і огляди
Выбор клавиатуры под все нужды и направления
-
artko
Member
-
leif
Member
artko
Прикол
Відправлено через 12 хвилин 8 секунд:
) в залежності від списку пріорітетів кожен обере своє
Відправлено через 12 хвилин 8 секунд:
чисто в моїй системі координат це дорогувато, як для клавіатури з гіршими ніж у лофрі свічтами, напівпластмасовим корпусом, без підтримки віа, і, імхо, гіршими кейкапами. вони спробували в дизайн і апелювання до мак-юзерів, так що може і буде продаватись достатньо непогано, адже не для всіх особливості, які я для себе визначаю як мінуси, типу якості виготовлення корпусу і т.д. будуть принциповими моментами при покупці. ту ж лофрі далеко не так зручно покласти на клавіатуру ноуту тому що справа випирає отой едд-он з батарейкою (і що найгірше з лого лофрі на пів третитину висоти7mindfields: ↑ 11.08.2025 14:16melgeek o2 подає я це як чималу перевагу над конкурентами в цій ніші, але коштує вже $130
-
leif
Member
приїхали Haimu Dove HE Silent:
- одного світча не вистачило, тому що не хотів брати ще 10 світчів заради 1шт, який потрібен суто для фен-шую. на одну клавішу довелось залишити акко
- під порон-фоамом (від іншої клавіатури, тому і виріз під дотер не на місці) є ще трохи фоамів
- як і очікувалось, світчі сумісні з клавіатурою повністю. відкалібрував, всі функції працюють як треба, жодних проблем і нюансів
- це дійсно справжні сайленти, хоча і по рівню шуму моя акко спр67 з ТТС сайлент фроузенами вийшла помітно тихіше ніж фан60 з цими хайму, що, звісно, не мало б нікого здивувати, але про всяк випадок зазначу.
- клавіатура в цілому стала НАБАГАТО краще, адже звук стокових світчів на алю плейті це просто треш. навіть не зважаючи на те, що я використвую фан60 виключно для іграшок, і як тільки закриваю іграшку -- клавіатуру відкладаю також, я дуже задоволений цим апгрейдом, це саме те, чого не вистачало цій клавіатурі, на мій погляд. якби ще можна було до неї фр4-плейт купити, взагалі ідеально було б. до речі, треба глянути не алі, чи не підсуєтілісь вже китайці з цього приводу
Відправлено через 5 хвилин 59 секунд:
також взяв разом з хайму ще сет ОГ sonja від hmx, у мене вже були sonja HC, але я побачив на одному відео, що вони досить помітно відрізняються по звуку і оригінальна версія звучала цікавіше і я вирішив теж спробувати і її, хоча по опису шорсткості при натисканні вона пропонує менше ніж хардкорна версія вже закінчились пластикові коробочки для складання світчів, замовив кілька штук, доїдуть -- покажу колекцію світчів, бо вже з часу, коли я її останній раз фоткав вона помітно додала, є підстави викласти апдейтнуту версію
- під порон-фоамом (від іншої клавіатури, тому і виріз під дотер не на місці) є ще трохи фоамів
- як і очікувалось, світчі сумісні з клавіатурою повністю. відкалібрував, всі функції працюють як треба, жодних проблем і нюансів
- це дійсно справжні сайленти, хоча і по рівню шуму моя акко спр67 з ТТС сайлент фроузенами вийшла помітно тихіше ніж фан60 з цими хайму, що, звісно, не мало б нікого здивувати, але про всяк випадок зазначу.
- клавіатура в цілому стала НАБАГАТО краще, адже звук стокових світчів на алю плейті це просто треш. навіть не зважаючи на те, що я використвую фан60 виключно для іграшок, і як тільки закриваю іграшку -- клавіатуру відкладаю також, я дуже задоволений цим апгрейдом, це саме те, чого не вистачало цій клавіатурі, на мій погляд. якби ще можна було до неї фр4-плейт купити, взагалі ідеально було б. до речі, треба глянути не алі, чи не підсуєтілісь вже китайці з цього приводу
Відправлено через 5 хвилин 59 секунд:
також взяв разом з хайму ще сет ОГ sonja від hmx, у мене вже були sonja HC, але я побачив на одному відео, що вони досить помітно відрізняються по звуку і оригінальна версія звучала цікавіше і я вирішив теж спробувати і її, хоча по опису шорсткості при натисканні вона пропонує менше ніж хардкорна версія вже закінчились пластикові коробочки для складання світчів, замовив кілька штук, доїдуть -- покажу колекцію світчів, бо вже з часу, коли я її останній раз фоткав вона помітно додала, є підстави викласти апдейтнуту версію
-
7mindfields
Member
Треба було акко на спейсбарі лишитиleif: ↑ 12.08.2025 18:19 - одного світча не вистачило, тому що не хотів брати ще 10 світчів заради 1шт, який потрібен суто для фен-шую. на одну клавішу довелось залишити акко![]()
-
feniks_tm
Member
На тао є продавець, який пиляє під величезну кількість бордів - https://item.taobao.com/item.htm?id=864778144317. Заодно і сет шумки пощупати можна взяти. ~12$ за плейт + повний пак шумки, з доставкою в 20$ влізете. Явно дешевше ніж алі, де тільки за шумку 17$ зараз просятьleif: ↑ 12.08.2025 18:19 якби ще можна було до неї фр4-плейт купити, взагалі ідеально було б. до речі, треба глянути не алі, чи не підсуєтілісь вже китайці з цього приводу
-
leif
Member
для справжніх клавіатурних гурманів7mindfields: ↑ 12.08.2025 20:57Треба було акко на спейсбарі лишити
так так, це вже цікаво, доведеться регатись на таобао і вивчати питання доставки, я звідти досі нічого не купував. дякую за підказкуfeniks_tm: ↑ 13.08.2025 01:45~12$ за плейт + повний пак шумки, з доставкою в 20$ влізете
-
leif
Member
що ще цікаво, так це те, що при встановленій однаковій висоті актуації (0.3мм)/резету/налаштуваннях RT, зі світчами Haimu Dove HE Silent у мене виходить суттєво менше помилкових введень при наборі тексту ніж зі стоковими акко-світчами ¯\_(ツ)_/¯ вчора поюзав їх (хайму), звернув на це увагу, але подумав, може здалось, сьогодні другий день користуюсь і це враження нікуди не пішло. навіть це повідомлення я друкую з фан60, в той час як на стокових акко я міг норм грати на 0.3мм, але не друкувати -- було напряжно через часті випадкові і подвійні введення. а тут раптом при тих же налаштуваннях вже можливо друкувати на такій же маленькій висоті актуації. це шо, в хайму магніти інакші/краще, чи що взагалі відбувається? у когось є пояснення, окрім того, що я це я просто радію апгрейду? 
Відправлено через 33 секунди:
з.і.
магнітів поруч з клавіатурою не було
Відправлено через 40 хвилин 50 секунд:
і не пам'ятаю, чи чувак з milktooth в відео-огляді про це каже, але це виявилось досить суттєвим моментом: за рахунок сайлент конструкції стемів (з амортизаторами, які в першу чергу зроблені для того, щоб приглушити звук боттом-ауту), хайму відчуваються сильно м'якше ніж акко при натисканні. і це не мінорні відмінності, це прям дві великі різниці (sic!), що навіть в іграшках поприємніше, бо акко на алю плейті та ще й з трей-маунтом це таке собі задоволення, доволі жостко
Відправлено через 33 секунди:
з.і.
магнітів поруч з клавіатурою не було
Відправлено через 40 хвилин 50 секунд:
і не пам'ятаю, чи чувак з milktooth в відео-огляді про це каже, але це виявилось досить суттєвим моментом: за рахунок сайлент конструкції стемів (з амортизаторами, які в першу чергу зроблені для того, щоб приглушити звук боттом-ауту), хайму відчуваються сильно м'якше ніж акко при натисканні. і це не мінорні відмінності, це прям дві великі різниці (sic!), що навіть в іграшках поприємніше, бо акко на алю плейті та ще й з трей-маунтом це таке собі задоволення, доволі жостко
-
artko
Member
можливо просто різні пружини? і тому haimu краще контролюються? ну або калібровка після перевстановлення свічив допомогла.leif: ↑ 13.08.2025 19:18в той час як на стокових акко я міг норм грати на 0.3мм, але не друкувати -- було напряжно через часті випадкові і подвійні введення. а тут раптом при тих же налаштуваннях вже можливо друкувати на такій же маленькій висоті актуації.
-
leif
Member
я перекалібровував і акко і навіть пару разів, коли розбирав-збирав, експериментував з фоамами. це ніяк не вплинуло на їхню поведінкуartko: ↑ 13.08.2025 20:11ну або калібровка після перевстановлення свічив допомогла.
не знайшов довжину пружини акко в спеках, але боттом аут у акко vs хайму 48гр проти 50гр, майже те саме. але от довжина і правда могла вплинути. якщо у хайму довша пружина, то вона мала б краще контролитись на початку ходу.artko: ↑ 13.08.2025 20:11можливо просто різні пружини?
Відправлено через 7 хвилин 48 секунд:
так і є, кєк справді, все логічно, довша пружина -- менший "провал" на початку ходу, краще контроль на малій висоті актуціїleif: ↑ 13.08.2025 20:34у хайму довша пружина
-
leif
Member
клавіатурну шафу вам в стрічку: 46 сетів по 90шт + ще один 60шт магнітних сайлентів, які всі встановлені в клавіатурі без залишку, як було описано вище.leif: ↑ 12.08.2025 18:19доїдуть -- покажу колекцію світчів
власне, там де коробочки майже порожні, то світчі з них тут:
-
leif
Member
Оце математикleif: ↑ 16.08.2025 19:27 46 сетів по 90шт + ще один 60шт магнітних сайлентів, які всі встановлені в клавіатурі без залишку, як було описано вище.
-
stnl79
Member
є в наявності Кейхрон К6
скажіть будь ласка як переключити на укр мову?
клава приєднана до мультимедіа приставки ( тв бокс)
скажіть будь ласка як переключити на укр мову?
клава приєднана до мультимедіа приставки ( тв бокс)
-
artko
Member
stnl79
мова введення керується пристроєм, до якого підключена клавіатура (тобто у вашому випадку - твбокс). шукайте інструкцію від нього, як перемикати.
мова введення керується пристроєм, до якого підключена клавіатура (тобто у вашому випадку - твбокс). шукайте інструкцію від нього, як перемикати.
-
leif
Member
https://geon.works/collections/cosmic-sans
з геймерським пробілом
Взагалі виглядає толково, лише розташування правого шифта -- шо це вбіса таке? Мені щось не здається що я швидко перевчусь аааж туди мізинець тягнути, особливо коли швидкість набрав
Взагалі виглядає толково, лише розташування правого шифта -- шо це вбіса таке? Мені щось не здається що я швидко перевчусь аааж туди мізинець тягнути, особливо коли швидкість набрав
-
leif
Member
закупив на алішці трохи ніжок-наліпок, експериментую з парочкою клавіатур, де мене не до кінця цей момент влаштовує. найбільше, звісно, це у ф2, тому що вона має оці дві довгі смуги на всю довжину борду. використання таких ніг доволі специфічно впливає на звук, мені не дуже подобається. наразі юзаю отакий варіант. колхознєнько, але відчувається краще
Відправлено через 56 секунд:
на цей аспект звернув мою увагу alexotos, він великий противник довгих ніжок-смужок, і я в принципі його зрозумів, має рацію і справді
Відправлено через 5 хвилин 34 секунди:
до слова, купив сет його (alexotos'а) світчів -- Granite на NK, ну і ще там закупився трошки. нарешті YiKB стаби взяв, NK стаби по знижці за 10 доларів також продають, взяв і їх (це neverending квест) але ще їде, очікую посилочку, цікаво потицяти що там. нова пошта змінила адресу складу в делавері, а я не дивився, що це сталось і купив на попередню, +5 днів додалось в підсумку, але добре, що хоч взагалі її знайшли ту посилку, бо я вже думав, що все, "потрачєно"
Відправлено через 12 хвилин 14 секунд:
до речі, про стаби. оце ф2 на фотці вище, ніяк не міг отримати там звучання стабу пробілу чисте з черрі ніксі на алю плейті, от шоб було саме так як мені подобається, пару днів довбався з ТХ стабами -- все якісь призвуки невеличкі псують нерви. в підсумку, як вже бувало раніше, єдине, що мене влаштувало це дюрок в2 з холі модом. отака фігня. в одному конфігу плейт-пцб-світчі, ТХ стаби (досить недешеві і з чудовою репутацією) працюють безвідмовно, ніяких холімодів не потрібно, особливо з BDZ, а в іншому перебираєш кілька скоб, кілька хаузінгів -- немає того самого звуку хоч як не крути. спишемо на "криві" гмк пробіли і маленькі зазори-допуски в ТХ
Відправлено через 3 хвилини 27 секунд:
а ось такі ніжки з алі були заюзані для фан60: товсті і прям дуже м'які. ну, як для сайлент білду, кєк
Відправлено через 35 секунд:
так, я розумію, що це ще більший колхоз ніж ф2, але це все чисто експериментальні досліди
на цей аспект звернув мою увагу alexotos, він великий противник довгих ніжок-смужок, і я в принципі його зрозумів, має рацію і справді
Відправлено через 5 хвилин 34 секунди:
до слова, купив сет його (alexotos'а) світчів -- Granite на NK, ну і ще там закупився трошки. нарешті YiKB стаби взяв, NK стаби по знижці за 10 доларів також продають, взяв і їх (це neverending квест) але ще їде, очікую посилочку, цікаво потицяти що там. нова пошта змінила адресу складу в делавері, а я не дивився, що це сталось і купив на попередню, +5 днів додалось в підсумку, але добре, що хоч взагалі її знайшли ту посилку, бо я вже думав, що все, "потрачєно"
Відправлено через 12 хвилин 14 секунд:
до речі, про стаби. оце ф2 на фотці вище, ніяк не міг отримати там звучання стабу пробілу чисте з черрі ніксі на алю плейті, от шоб було саме так як мені подобається, пару днів довбався з ТХ стабами -- все якісь призвуки невеличкі псують нерви. в підсумку, як вже бувало раніше, єдине, що мене влаштувало це дюрок в2 з холі модом. отака фігня. в одному конфігу плейт-пцб-світчі, ТХ стаби (досить недешеві і з чудовою репутацією) працюють безвідмовно, ніяких холімодів не потрібно, особливо з BDZ, а в іншому перебираєш кілька скоб, кілька хаузінгів -- немає того самого звуку хоч як не крути. спишемо на "криві" гмк пробіли і маленькі зазори-допуски в ТХ
Відправлено через 3 хвилини 27 секунд:
а ось такі ніжки з алі були заюзані для фан60: товсті і прям дуже м'які. ну, як для сайлент білду, кєк
Відправлено через 35 секунд:
так, я розумію, що це ще більший колхоз ніж ф2, але це все чисто експериментальні досліди
-
SleepNeep
Member
Йооо, оце ти гурман.leif: ↑ 16.08.2025 19:27 клавіатурну шафу вам в стрічку:
Може тоді гуру підкаже по моїй проблемі..
Маю Keychron Q3 MAX. Купив до них світчі TTC Silent Bluish White, кейкапи Акко.
Маю паразитні спрацьовування при одному натисненні клавіші з друком кількох букв. Нечасто, але дратує.
Я перечитав в Інеті і спробував купу всього. Єдиний варіант зараз бачу - це тільки заміна TTC. Є інші варіанти?
-
7mindfields
Member
Поціновувачі сайлент білдів на місці. Друком кількох однакових символів? Після заміни свічів на місцях з даблкліками на такі ж свічі з місць, де стабільно реєструється один натиск (цілком можливий qc фактор) дабл клік зникає?SleepNeep: ↑ 26.08.2025 14:01 Маю паразитні спрацьовування при одному натисненні клавіші з друком кількох букв.
якщо таки розглядається заміна і саме тактильних але з непрозорим топ хаузингом, є юзані впродовж десь двох місяців Akko silent penguin
-
SleepNeep
Member
7mindfields
Так, одна й та сама клавіша спрацьовує кілька разів. І це може бути більше ніж даблклік.
Це не залежить від місця розташування клавіші, наскільки я зрозумів з користування.
Я бачив на реддіті такі самі повідовлення, але поради звідти не допомогли (крім заміни світчів, планую спробувати)
Так, одна й та сама клавіша спрацьовує кілька разів. І це може бути більше ніж даблклік.
Це не залежить від місця розташування клавіші, наскільки я зрозумів з користування.
Я бачив на реддіті такі самі повідовлення, але поради звідти не допомогли (крім заміни світчів, планую спробувати)
-
Vinzy
Member
Посоветуйте беспроводную клавиатуру. Сейчас использую проводную Cougar Vantar AX USB и полностью ею доволен. Она хоть и мембранка, но очень напоминает ноутбучные и близка к ножницам и макбуку. И главное она безшумная практически. И метал. Так вот нужна типо такая же полноразмерная, но беспроводная. Если кто пользуется или пользовался или знает чтобы были безшумная и тонкая буду рад узнать от вас модели. Цена второстипенна
Можно и урезаные варианты, если есть интересные и похожие
Можно и урезаные варианты, если есть интересные и похожие
-
leif
Member
потрібна розшифровка цього речення. якщо глючить саме світч -- замінити його, якщо глючить сокет плати, то дивитись що можна зробити. інколи достатньо трохи підігнути ногу світча, буквально на півміліметра. щоб вона заходила в сокет, але не строго по центруSleepNeep: ↑ 26.08.2025 14:51Це не залежить від місця розташування клавіші, наскільки я зрозумів з користування.