►
Filabatya,

гадаєте, що тих, хто з сторінки на сторінку критикує мій підхід та вибір СДД це заспокоїть? Тоді - ОК

. Урочисто присягаюсь

рочків через 3-4 перенести всі свої "харди" на окремий сервер, відправити свій оцей теперішній, ново-спечений 500-гігабайтний Самсунг, на кеш, поставити як головний та єдиний - М.2 на 2Тб (з високоякісним швидкісним контролером, буфером обміну і т.д.) і нарешті бути щасливим та задоволеним!
► Е-ех... було б того щастя, що тільки в хорошому ССД: тут ще не знаєш чи "проц" стабільно вивезе "оперативку" на 6400 у співвідношенні 1:1 - отут "вєсєлуха" буде, якщо кремнієва "калоша" попалася... а ССД - справа в будь-який момент виправна.
Відправлено через 31 хвилину 52 секунди:
►
alumem, та я ж - без негатива до тих, хто відписує та пояснює мені

і тим більше без якоїсь тупоголової впертості чи шкідливості до самого себе пишу оце все або не хочу чи не можу зрозуміти того, що пишуть мені. У мене немає концепції збирати компи собі на десятиліття вперед - просто так вже складаються у мене життєві обставини, що змушений користуватися технікою, допоки хоч щось на ній можу робити.
► Звісно, як буде можливість, то я обов'язково заміню на цій платформі "проц" на Райзен 10 або років через 4-5 зберу собі новий комп... Тільки от, якщо теперішня комплектація не відригне і добре себе зарекомендує, то я буду сидіти на ній довго, дуже ДОВГО. Я не з тих, хто буде заради азарту і бажання новинки, будь-що збагрювати робочу, перевірену машину, щоб тільки на 10-15% взяти собі нову через пару-трійку років - ну, не потрібно воно мені оце все (тим більше, що продати я нічого ніколи вдало не вмів і вчитись "впарювати" не збираюсь). Щось доапгрейдити чи розігнати - так. А щоб повністю міняти машину - треба мати багато натхнення, часу і ще більше "дурних" грошей: з цього всього тільки натхнення і є... на жаль.
► Зараз у мене в планах - зібратися на потенційну 6070Ті, років через два, і "не опухнути з голоду" при цьому (бо нестабільний заробіток, поточні витрати, хвороби і допомогу товаришам на передовій - ніхто не відмінить).
► Що до корпуса з 2 полосками перфорації, то там, насправді, решітка "в повний зріст" і майже на всю "морду" по ширині - робоча ширина лопастей 140-вих "вінтів" відкрита, а з фільтрів - досить широка нейлонова сітка. Оця глуха передня стінка - це дверцята, які закриті на "холостих" ходах в більшості часу роботи компа - менше шуму і пилюки всередині, а коли "тапка в підлогу", то - дверцята відчиняються і 5 (можливо 6 - побачу по замірах температури) 140-вих вентилятори на своїх максималках витягнуть все по спрямованому вектору спереду - назад-вверх (на 650Вт повноцінного "жигова" така конструкція у мене вже успішно перевірена... що буде більше 700Вт - отут питання, але щось придумаю...).
► Просто без контексту важко зрозуміти, нащо мені подібна конструкція корпуса, а пояснювати її - то ще пара "простирадл", які читають, блін, по-діагоналі

. В темі про облаштування місця за ПК детально (і

вирвиочно) розказано, чому так, але в цілому - у мене давно застосовувався принцип "дверцят" щодо системника, який стоїть ніби в коробці з спеціальним тепловідводом позаду і зверху. Це, звісно, далеко не те ж саме, коли б системник просто стояв на столі або вільно під столом, але в умовах пиле-захисту і "мішанини під ногами" такий варіант дуже непоганий виявився. З дверцятами на системному корпусі потреба в дверцятах "системного відсіку" стола - відпадає (хіба що як декоративний елемент... але у мене там ТАКИЙ декор

, що краще отакі зайві елементи поприбирати з очей). В таких умовах дуже важливо, щоб бокові стінки були повністю "глухими", бо інакше з охолодженням починається треш і трошки содомія.