Gigabyte позбавила плати AM5/B650 неофіційної підтримки PCIe 5.0 у свіжих прошивках

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
daesz
Member

Повідомлення

coffeeman: 03.08.2025 13:53
Bloodfallen: 03.08.2025 13:26 Гнилобайт не берем, це ще з витіком термосоплей було ясно :gigi:
Так а що тоді брати? Biostar?! :eek:
Тобто крім гнилобайта та біостара - у амд більше немає партнерів які випускають дошки? :think:
waryag
Member

Повідомлення

Georgin: 03.08.2025 09:43 Вау... Це мені нагадало гру Destiny 2, коли з безплатної версії вирізали карти, які там вже були роками.
Там все гірше: з гри вирізали платні сюжетні компанії. Під приводом зменшення ваги клієнту, а фактично - зажали гроші на актуалізацію цих компаній.
І ці люди зараз вчать соні, як робити ігросервіси :rotate:
Li
Member

Повідомлення

Vlaad13: 03.08.2025 14:57 Асрок також офіційно не підтримує, просто коли стоїть профіль Авто воно чогось працює, хоча не має бути, якщо Амуде про це дізнається буде їм попа біль. Бо інакше покупка 850 плати не має сенсу.
Не только в режиме Авто, на моей можно выставить вручную GEN5. Биос последний, 3.30.
talex
Member

Повідомлення

Li: 03.08.2025 23:22
Vlaad13: 03.08.2025 14:57 Асрок також офіційно не підтримує, просто коли стоїть профіль Авто воно чогось працює, хоча не має бути, якщо Амуде про це дізнається буде їм попа біль. Бо інакше покупка 850 плати не має сенсу.
Не только в режиме Авто, на моей можно выставить вручную GEN5. Биос последний, 3.30.
Официально на вашей плате Ген5 только на М2 https://www.asrock.com/mb/AMD/B650M-HDVM.2/index.ru.asp
Li
Member

Повідомлення

talex: 03.08.2025 23:46
Li: 03.08.2025 23:22
Официально на вашей плате Ген5 только на М2 https://www.asrock.com/mb/AMD/B650M-HDVM.2/index.ru.asp
Именно! А по факту, все работает и настраивается. Прикол в том, что существует Asrock b650m-hdv/m.2 white, где уже официально поддерживается GEN5. https://asrock.com/MB/AMD/B650M-HDVM.2% ... cification
1234waltz
Member

Повідомлення

При тому, першими тоді це зробили здається також Гіга (прийнанні мою плату на той час так дропнули новим біосом).
МОНАХ
Member

Повідомлення

► Ітіть! :) А мене ж мало не вмовили недавно взяти В650-у; а я ж і Гігабайт приглядав... але, бачу, і про MSI про те ж пишуть (Azerty). "Н-н-н-даааааа... Магоні..." (С)
► Це до слова, нащо брати більший сокет і переплачувати за "материнку", коли, здавалося б, і молодшу достатньою базою "нафарширували"... а потім вилазить подібне і "починаються безсонні ночі".
8day
Junior

Повідомлення

kak_tak: 03.08.2025 11:46
Megaclite: 03.08.2025 11:36

Так AMD сказали їм прибрати, інакше оштрафують
Прямо сейчас сижу на asrock b650M-HDV/M.2, биос 3.30, никто ничего не отбирает, pcie 5 на месте
Це точно під відяху, а не НВМЕ? У мене така сама материнка, але відяха підтримує лише ПСІ 4, тому не можу протестувати.
Pride91
Member

Повідомлення

Обмеження підтримки суто програмні, а не фізичні, тому кастом біоси або попередні версії вирішать проблему. Не думаю що є привід сильно паритись.. Новина не нова. Так було завжди, так буде завжди. Ну і в цілому АМД останнім часом ведуть себе як Інтел, в багатьох питаннях, чи то загрались чи то зажрались.
doc-oc
Member

Повідомлення

Вот такой гнилой, мелочный маркетинг просто выбешивает! AMD та ещё гнилая конторка!

Купил месяц назад Asus B650M-K БИОС свежий. В настройках можно выбрать 5.0 для PCI-E x16 и для обоих накопителей M.2_1 и M 2_2 :super:

Зачем так позориться с программным урезанием мне непонятно! У кого есть деньги или навязчивая идея купить дорогую плату, тот и так купит и наоборот! Урезать скорость PCI-E на бюджетных мамках к которым как раз и берут бюджетные видеокарты-кастраты с шиной 8х - это преступление против человечества :laugh:
Відповісти