Гра Titan Quest 2 вийшла в дочасному доступі

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Vladys77
Member

Повідомлення

Питання чи варта вона тих 480 грн. Бо ні остання діабла, ні PoE 2 не врахили. А PoE 2 це взагалі якесь нескінченне онлайн знущання за якісь пряники.

Хоча колись Diablo було моєю улюбленою грою. Допоки не вийшли Готіка та Відьмак і я зрозумів, що РПГ в ізометричній проекції для мене померли :)

Відправлено через 9 хвилин 1 секунду:
Polaroid1962: 02.08.2025 13:18
zalizo_org: 02.08.2025 12:40
Я задав цілком нормальне питання. В силу того, що не бавився ні Path of Exile, ні Titan Quest 2, спитав по суті - а завдяки чому ці ігри заслуговують на увагу, ми ж маємо Diablo? І замість того, щоб дати якусь внятну відповідь, креветки просто мінусують. :rotate:
Конкретно мій підкол стосується лише сьогодення. Блізи довго та цілеспрямованно скатувались з Д3 та Д4. У той час як безкоштовна (монетизація є але вона дійсно адекватна) ПоЕ має купу контенту, якісного геймплею та уваги до дрібниць.
І PoE 2 немає нічого цікавого для сюжетного проходження. Постійна висока складність і нескінченні бої, в кожному з яких ти можеш здохнути, якщо завтикаєш. При цьому немає азарту в погоні за лутом, як було в Diablo. Тобто луту практично немає. Ти як пилосос змітаєш все сміття на своєму шляху, щоб здати на вторинну переробку і отримати якісь матеріали для покращення того, в чому ти вже пів гри бігаєш.

А грати в такі ігри вічно я не планую, тому онлайн режими і додаткові активності мене не цікавлять зовсім.
Є купа класних ігр і немає часу рік чи більше витрачати на якусь онлайн др...льню.
Kullerok
Member

Повідомлення

Игра точно норм будет. Но играть в неё надо когда полностью допилят всё.
Georgin
Member

Повідомлення

Спробував. Треба збільшувати швидкість бігу персонажа - він ледве рухається, як у болоті. Про анімацію бігу я вже мовчу - розробникам і раніше про це казали, але вони вирішили ігнорити.
daesz
Member

Повідомлення

TQ, як і, наприклад, torchlight - це ігри суто на одне проходження. Ендгєйм там відсутній повністю.
Буде видно чи друга частина це якось виправить, але ерлі ексес я точно скіпаю.
pe4ivko
Member

Повідомлення

Та можна і один раз пройти, воно і так файно має бути, мені перші частини дуже зайшли, тому цю вже придбав і треба буде на вихідних зіграти, якщо не буде жорстко лагат
Аціо
Member

Повідомлення

zalizo_org: 02.08.2025 12:40
Polaroid1962: 02.08.2025 12:31

Хіба це не просто ще один Path of Exile-клон, як Diablo?

Виправив.
Я задав цілком нормальне питання. В силу того, що не бавився ні Path of Exile, ні Titan Quest 2, спитав по суті - а завдяки чому ці ігри заслуговують на увагу, ми ж маємо Diablo? І замість того, щоб дати якусь внятну відповідь, креветки просто мінусують. :rotate:
Добре, пояснюю - Діабло 2 це 2х вимірна гра, класика 2003 року РПГ, а Тітан Квест який з'явився у 2006 повністю задав новий рівень 3х вимірних РПГ, купа нових ідей з лутом, з стешем, гріндом та білдами. Саме Тітан Квест це розпочав. Тобто - правильно казати - Діабло 3-4 клон Тітан Квеста, та ПоЕ це клон Тітан Квеста за багатьма першочинниками. А то багато хто думає що навпаки - а це помилка, велика помилка.

P.S.Так гру придбаю у обидвох виданнях.

daesz: 02.08.2025 21:44 TQ, як і, наприклад, torchlight - це ігри суто на одне проходження. Ендгєйм там відсутній повністю.
Велика помилка, отож ви і 20% справжнього Тітан Квеста не грали.
Адже навіть унік білди не бачили, які пов'язані з певним набором грінда, окрім гілок розвитку та їх поєднання.

Це на кшталт - В ПоЕ після сюжету+атласу немає що гріндити, адже ось так...
І таких 99%, що навіть норм грінд войсесів чи сімплексів не бачили, для них і нубський медж блад чи німіс це вже максимальний рівень грінду.
evenmore
Member

Повідомлення

zalizo_org: 02.08.2025 12:03 В чому її прикол? Хіба це не просто ще один Diablo-клон, як Path of Exile?
Забавно, что аж так минусов накидали, хотя в комментариях тему особого уникального пути франшизы не раскрыли.
Когда-то любил хакнслеш с элементами рпг - д1-д4, дивайн/бейонд дивинити, гримдаун, торчлайт 1/2, хельсинг 1/2, сакред 1/2 и ещё кучу старых или малоизвестных игр типа проклятых земель, dispel, талисмана, князя, львиного сердца и т.п.
У многих из этих игр были свои уникальные фишки.
Но титан квест на момент выхода был вторичен во всём, мб кроме сеттинга.
HazardVadim
Junior

Повідомлення

Titan Quest вышел почти одновременно с Dungeon Siege 2 но графика очень сильно отличается
fantomrulezz
Member

Повідомлення

Аціо: 03.08.2025 03:39Саме Тітан Квест це розпочав. Тобто - правильно казати - Діабло 3-4 клон Тітан Квеста, та ПоЕ це клон Тітан Квеста за багатьма першочинниками. А то багато хто думає що навпаки - а це помилка, велика помилка.
О, ще один винахідник нових жанрів намалювався :lol:

Коли я говорив про "тітансквестлайк" то просто хотів постібати фромодрочерів, які Demons Souls, майже повністю скопійований з Severance, новим жанром обізвали, я не всерйоз! А тепер оце.
спойлер
fantomrulezz: 12.07.2024 18:08Цікаво, що коли ізометричні ARPG називають д'яблоідами, то це хоч і явно не є якоюсь офіційною назвою жанру, а скоріше епонім, власне ім'я, що стало іменем загальним (як копір і ксерокс) в неформальному вжитку, то в цьому є хоч якийсь сенс. Бо Diablo дійсно була першим представником, грою яка винайшла і сформувала цю готову геймплейну формулу. Ніхто не видумує "тітансквестлайк" чи "пасофекзайллайк".
Але саме в фанатів серії соулс причинно-наслідкові зв'язки порушені повністю. Фроми спіонерили готову геймплейну формулу, ну ок, нехай буде, не вони перші, не вони останні. Але намагатись вкрасти додатково ще й права на першість називаючи себе "винахідниками нового жанру" - це прям охрінівання найвищого ступіня.

Аціо: 03.08.2025 03:39Тітан Квест який з'явився у 2006 повністю задав новий рівень 3х вимірних РПГ,
Перехід в 3D - ніяка не ознака нового жанру, це просто технічний розвиток, всі ігрові серії в нульових з 2D переходили в 3D.
І Diablo і GTA і десятки інших.
Камера там так само ізометрична. як і в Diablo.
Аціо: 03.08.2025 03:39купа нових ідей з лутом, з стешем, гріндом та білдами.
Всі ці механіки вже були в Diablo 2.

Неодноразово проходив Titan Quest різними білдами.
Геймплейно він повністю копіює Diablo 1-2, відрізняється лише сеттінгом і гарним на свій час графоном.
Непогана гра, але ідейно вона повністю вторинна.
Той же Sacred мав значно більше відмінностей від Diablo.
PoE і Grim Dawn тим більш.
Stamb
Member

Повідомлення

Награв я годин 5, магом холоду/блискавки і 2 клас це вогонь і щось там. Основні скіли із гілки холоду/блискавки. Нічого особливого не бачу. Як на версію 0.1 то нічого поганого теж. Як на мене то скіли у 1 частині кращі були, можливо із часом поправлять. Фпс низький, якщо порівнювати із аналогічними іграми, але знову ж таки, це ще не релізна версія. Вилетіла 1 раз.
Геральт
Active Member

Повідомлення

30$ за те, що розробники люб'язно нададуть можливість потестувати їхню гру? І це при живому абсолютно безкоштовному PoE
Nice try )
tablestikus
Member

Повідомлення

Геральт: 03.08.2025 14:15 30$ за те, що розробники люб'язно нададуть можливість потестувати їхню гру? І це при живому абсолютно безкоштовному PoE
Nice try )
А де ти $30 побачив?

Зображення
rizakrko
Member

Повідомлення

Пройшов ранній доступ. Зібрав воїна з луком і бафами/дебафами.
З хорошого:
1) Не вилетіло, що для сучасного раннього доступу вже чудово.
2) Є можливість переродити боса біля арени (але перемістіть ту штуку для переродження ближче!)
З очікуваного для раннього доступу:
1) Різноманітність властивостей предметів дуже низька. Супротив шкоді/два види броні/атрибути/крит шанс/крит шкода/шанс на статус/сила статусів/шкода від вогню/холоду/..., швидкість атаки-касту-пересування/cdr/glancing blow - це мабуть більша частина властивостей.
2) Мало унікальних предметів. За ~5 годин сюжету знайшов 4 чи 5 різних уніків, і це з невеликим гріндом босів.
3) Баланс на трієчку. То ходиш практично невразливий - ні боси, ні еліти не можуть нанести серйозної шкоди, то білий маг своєю блискавкою зносить половину здоров*я (мав кап супротиву, якщо що).
З поганого:
1) Дайте хтось тому персонажу стероїдів чи ще чогось. Світ доволі великий, а персонаж маскимально повільний. Найважливіша властивість з усіх предметів - швидкість пересування на взутті. Найважливіша навичка - баф на швидкість пересування.
2) Швидкодія доволі сумна, і це обмежить можливість розвитку гри. В мене на 3080ti в 4k/середні/dlss-q просідало до ~45 кадрів в деяких моментах, що доволі несподівано для такої повередньої картинки.
3) Мінікарта просто жахлива, особливо в болотах - важко щось розібрати.
4) Дерево навичок також сумне. Якщо активні здібності ще куди не йшло (chance for multishot, chance to split on impact і тому подібні зміни до активних здібностей), то пасивні геть ніякі. Я вибрав воїна та вбивцю, і майже всі їхні пасивні здібності це +5% damage в тому чи іншому вигляді.

Загалом виглядає як техно-демка за 480 гривень. Ні добре, ні погано.
Геральт
Active Member

Повідомлення

tablestikus: 03.08.2025 14:40 А де ти $30 побачив?
Ранню версію офіційно продають за $29,99

Народ зразу валить в коментарі, в новині на 6 речень :facepalm:
tablestikus
Member

Повідомлення

Геральт: 03.08.2025 16:39
tablestikus: 03.08.2025 14:40 А де ти $30 побачив?
Ранню версію офіційно продають за $29,99

Народ зразу валить в коментарі, в новині на 6 речень :facepalm:
Я тобі привів скріншот зі стіма, там якась неофіційна рання версія? Чи може ти останнє речення не прочитав?

Відправлено через 2 хвилини :
rizakrko: 03.08.2025 15:59 2) Мало унікальних предметів. За ~5 годин сюжету знайшов 4 чи 5 різних уніків, і це з невеликим гріндом босів.
Здається це досить великий рейт на уніки, вони ж не мають сипатися як з рогу...
Геральт
Active Member

Повідомлення

tablestikus
Ти питав, де я побачив таку ціну. В оцій новині і побачив. І твоє питання говорить про те, що ти не подужав навіть таку коротку новину прочитати до кінця.

І ні, 480грн не міняє для мене абсолютно нічого. Це ранній доступ, тобто не закінчений продукт. А тим більше РПГ, яку ще будуть перепилювати постійно.
_nevermind
Member

Повідомлення

evenmore: 03.08.2025 04:26
zalizo_org: 02.08.2025 12:03 В чому її прикол? Хіба це не просто ще один Diablo-клон, як Path of Exile?
Забавно, что аж так минусов накидали, хотя в комментариях тему особого уникального пути франшизы не раскрыли.
Когда-то любил хакнслеш с элементами рпг - д1-д4, дивайн/бейонд дивинити, гримдаун, торчлайт 1/2, хельсинг 1/2, сакред 1/2 и ещё кучу старых или малоизвестных игр типа проклятых земель, dispel, талисмана, князя, львиного сердца и т.п.
У многих из этих игр были свои уникальные фишки.
Но титан квест на момент выхода был вторичен во всём, мб кроме сеттинга.
Я согласен. D2 и Sacred1 тогда были популярнее. Титан Кв никого не цеплял тогда. Разок пройти и все.
И тогда же все начинали втягиваться в онлайн формат в L2 и WoW.

Тут история повторяется, снова выпустят поздно и никому не будет нужно, потому что есть D4 , POE 2, Last Epoch.

А потом Grim Dawn 2 опять превзойдет этот второй Титан Квест во всём.
Alukard
Junior

Повідомлення

Lekrs: 02.08.2025 16:56 Платний бета тест, почекаю релізу
Плюсую
tablestikus
Member

Повідомлення

Пограв я 5 годин і скажу - що це загалом демо-версія якась. А так то загалом все сподобалося, на релізі обов'язково куплю. Що цікаво на профільному конфігу в 4К з пресетом High жодних лагів та фрізів не побачив, чим був здивований, бо дуже багато народу у відгуках писало що є проблеми з оптимізацією.
Аціо
Member

Повідомлення

Придбав, пограв, і як прихильник серії - відчуваю що мене жорстоко відтра**ли,
Так відсотків 10% від гри не більше, це навіть на демо важко тягне.
Сюжет, картинки, локації, сет та багато іншого - НЕ ЗРОБЛЕНІ ЛЮДЬМИ, ЦЕ ШІ ГЕНЕРАЦІЯ 10% ТК ІТ+Р, з додаванням налаштувань та механік, гілок з д4 та ПоЕ2. Це тупо мульти генерація ШІ на новому рушії - все крапка, а ні не крапка. Як прихильник серії - нікому не раджу це купляти, бо 10% максимум контенту так ще і згенероване ШІ, а не зроблене видавцем, картинки, зображення, історія все має дитячі ШІ помилки, тобто видавець навіть помилками не займався, сором, ганьба, розчарування.

tablestikus
Там проблема не з оптимізацією, а з ШІ згенерованим лайном - то у воді пливе мертве тіло, а поряд літає пегас у воді, не плаває а саме літає, то історія за поглинання полеглих потворами а на екрані якісь поні рожеві з метеликами, ШІ непотріб це. І так хоч я і прихильник серії, але якщо воно смердить як лайно, виглядає як лайно - це і є лайно і коштувати на смак я його не збираюсь та іншим не запропоную.
Відповісти