Технологія Intel XeSS 2 тепер доступна на Radeon та GeForce

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

Предлагаю обсудить Технологія Intel XeSS 2 тепер доступна на Radeon та GeForce

Правильной дорогой пошли :write:
Геральт
Active Member

Все правильно. Більше залізяк підтримує - більше стимулу розробникам додавати в забавки. Ну і легендарна 10xx протримається ще трохи довше
Enjthesilence
Member

Afit: 01.08.2025 11:05 Предлагаю обсудить Технологія Intel XeSS 2 тепер доступна на Radeon та GeForce

На відміну від амд, який під нда сховали фср4 для розробників с закритим кодом, через що доводиться місяцями чекати підтримку в іграх, коли длсс4 плагін вже півроку у вільному доступі для всіх абсолютно. «Пропрієтарщина» вона така :rolleyes:
IronWithin
Member

Геральт: 01.08.2025 11:12 Все правильно. Більше залізяк підтримує - більше стимулу розробникам додавати в забавки. Ну і легендарна 10xx протримається ще трохи довше
Ви ж в кожній темі писали «тільки натив, тільки справжні кадри», що сталося за останні півроку? :D

Відправлено через 2 хвилини 14 секунд:
Enjthesilence: 01.08.2025 11:25
Afit: 01.08.2025 11:05 Предлагаю обсудить Технологія Intel XeSS 2 тепер доступна на Radeon та GeForce

На відміну від амд, який під нда сховали фср4 для розробників с закритим кодом, через що доводиться місяцями чекати підтримку в іграх, коли длсс4 плагін вже півроку у вільному доступі для всіх абсолютно. «Пропрієтарщина» вона така :rolleyes:
І тут такі фанати амд, у нас є gpuopen і zluda, а ігри не в пріоритеті :lol:
P.S в них там є ще 10% ринку чи вже менше?
denizen
Member

тільки старовери зараз грають в нативі, всі адекватні люди використовують і маштабування і генерацію кадрів, бо сучасні ігри дуже неоптимізовані
Martix
Member

Не похоже на Интел. Вероятно подразделение ответственное за технологии xess немного не в курсе политики бренда :laugh:
спойлер
:up:
IronWithin
Member

Martix: 01.08.2025 11:34 Не похоже на Интел. Вероятно подразделение ответственное за технологии xess немного не в курсе политики бренда :laugh:
спойлер
:up:
В них карт-бланш на 4 покоління, а там може й бутан не протримається))

Відправлено через 2 хвилини 16 секунд:
denizen: 01.08.2025 11:32 тільки старовери зараз грають в нативі, всі адекватні люди використовують і маштабування і генерацію кадрів, бо сучасні ігри дуже неоптимізовані
Генератор не впевнений то на любителя штука, але масштабування так, чому ні, буст під 40-60%, а для ока різниця не помітна взагалі(зір 0.9 - 1.0)
Martix
Member

Enjthesilence: 01.08.2025 11:25На відміну від амд

+. Попытки начались ещё с выходом 7-го поколения. Фрейм-гену зажали сперва и антилаг 2 потом моддеры их активировали и АМД внедрила выключатель для всех. Но функционал драйвера все равно для 6-ой серии порезала. Скур :censoured: илась :mad: Даже нвидия не зажала DLSS4 для старших поколений, а Интел вот вообще в альтруизм играет :laugh:
Геральт
Active Member

IronWithin: 01.08.2025 11:31
Геральт: 01.08.2025 11:12 Все правильно. Більше залізяк підтримує - більше стимулу розробникам додавати в забавки. Ну і легендарна 10xx протримається ще трохи довше
Ви ж в кожній темі писали «тільки натив, тільки справжні кадри», що сталося за останні півроку? :D
На нових картах натив, а старі вже можуть і не тягнути. Не бачу причин соромитись апскейлу на умовній 1066.
І це я також писав "в кожній темі"
denizen: 01.08.2025 11:32 тільки старовери зараз грають в нативі, всі адекватні люди використовують і маштабування і генерацію кадрів, бо сучасні ігри дуже неоптимізовані
І як це я ще жодного разу не скористався масштабуванням. В тому числі ні в догмі ні в старфілді. Не знаю, чи виходило щось гірше по оптимізації.
IronWithin
Member

Геральт: 01.08.2025 11:51

На нових картах натив, а старі вже можуть і не тягнути. Не бачу причин соромитись апскейлу на умовній 1066.
Краще пізно ніж ніколи, але в клуб поки що зась! :)
Martix
Member

Геральт: 01.08.2025 11:51На нових картах натив, а старі вже можуть і не тягнути. Не бачу причин соромитись апскейлу на умовній 1066.
Апскейлы разные бывают. В СР2077 XeSS сильно поправлял ситуацию, а FSR до обновления версии до 3 был просто неюзабилен. DLSS лучше обоих на порядок, но не мог это оценить, когда сидел на радеоне :rolleyes: . Новый XeeS для всех это однозначный респект :super: :up: :up:
Enjthesilence
Member

Геральт: 01.08.2025 11:51

І як це я ще жодного разу не скористався масштабуванням. В тому числі ні в догмі ні в старфілді. Не знаю, чи виходило щось гірше по оптимізації.
Ти чудово в сталкер з фреймгеном грав, поціновувач нативу)) тобто, коли частину пікселів домальовує апскейл, це жах, а коли кожен другий кадр на екрані повністю згенерований - це норм? Ще й фреймген старий від амд, не кажу вже про інпутлаг. Порвався натівщик, давайте наступного)
01Mirage09
Member

Геральт: 01.08.2025 11:51 І як це я ще жодного разу не скористався масштабуванням. В тому числі ні в догмі ні в старфілді. Не знаю, чи виходило щось гірше по оптимізації.
Ну з dlss 3 ще було зрозуміло, воно дійсно трохи милило картинку, хотя на фоні темпорального згладжування всеодно виглядало краще, но який сенс не використовувати dlss 4 який працює майже ідеально і в багатьох іграх банально найкращий метод згладжування чисто візуально, я не розумію.
В тому ж RDR 2 різниця між високою темпоралкою чи навіть мультисемплінгом в порівнянні з якісним dlss 4 просто колосальна, якщо ще через драйвер примусово включити dlaa то взагалі красота.

Відправлено через 4 хвилини 33 секунди:
Enjthesilence: 01.08.2025 12:03 Ти чудово в сталкер з фреймгеном грав, поціновувач нативу)) тобто, коли частину пікселів домальовує апскейл, це жах, а коли кожен другий кадр на екрані повністю згенерований - це норм? Ще й фреймген старий від амд, не кажу вже про інпутлаг. Порвався натівщик, давайте наступного)
Генератор в нових версіях сталкеру працює на диво добре, якщо на релізі там був ужас з інпут лагом, то зараз він майже не відчутний(сам пройшов повністю з генератором, побачив тільки рідкісні баги з точками в коліматорному прицілі і впринципі все)
Ну а от з dlss ситуація протилежна, навіть на якісному пресеті вже дивитись на це неможливо, дерева перетворюються в кашу в метрі від тебе.
Тому якщо хочеш 100+ фпс в сталкері, тільки генератор і лишається включати
Enjthesilence
Member

01Mirage09: 01.08.2025 12:16
Геральт: 01.08.2025 11:51 І як це я ще жодного разу не скористався масштабуванням. В тому числі ні в догмі ні в старфілді. Не знаю, чи виходило щось гірше по оптимізації.
Ну з dlss 3 ще було зрозуміло, воно дійсно трохи милило картинку, хотя на фоні темпорального згладжування всеодно виглядало краще, но який сенс не використовувати dlss 4 який працює майже ідеально і в багатьох іграх банально найкращий метод згладжування чисто візуально, я не розумію.
В тому ж RDR 2 різниця між високою темпоралкою чи навіть мультисемплінгом в порівнянні з якісним dlss 4 просто колосальна, якщо ще через драйвер примусово включити dlaa то взагалі красота.
причина на поверхні - для гарного апскейлера потрібна нова гпу. для длсс4 все що з 2000ртх, для фср4 9000 серія. а так можна нити про те які апскейлери жахливі і який ти поціновувач нативу, звичайно маючи лише фср3, я би також тільки з нативом грав, чи на крайняк хесс'ом рятувався.

Відправлено через 4 хвилини 30 секунд:
01Mirage09: 01.08.2025 12:20 Генератор в нових версіях сталкеру працює на диво добре, якщо на релізі там був ужас з інпут лагом, то зараз він майже не відчутний(сам пройшов повністю з генератором, побачив тільки рідкісні баги з точками в коліматорному прицілі і впринципі все)
Ну а от з dlss ситуація протилежна, навіть на якісному пресеті вже дивитись на це неможливо, дерева перетворюються в кашу в метрі від тебе.
Тому якщо хочеш 100+ фпс в сталкері, тільки генератор і лишається включати
я генератор юзав тільки в двох іграх: сталкер і кб77. в сталкері через длсс свапер, ставив останній пресет фг, для мене важливо мати не менше 80, а краще 90 нативних кадрів, щоб юзати фг, якщо по якості зображення проблем майже нема, то інпут я таки відчуваю, звичайно при 100+ взагалі проблем нема, але це мова за імплементований у гру фреймген від нвідії, стара версія фг від амд кривенька і додає більше латенсі та артефактів, мені здається, що краще обійтись апскейлером, а фреймген розглядати в останню чергу, якщо звісно кадрів не під сотку
Геральт
Active Member

01Mirage09
RDR2 пройшов на 5700XT в нативі, але щось там хімічив з конфігами. Бо рендер був зломаний і сильно милив. Про який DLSS4 в ті часи мова? (Припустимо, що мав би тоді 2070S)
AW2 з коробки також в милі і потребує напильника. І т.д. Ну, тобто наводити в приклад паршивий натив, то є cherry picking.

DLAA то не апскейл, а я про апскейли. Тим більше пропрієтарні.

О, трігернувся Enjthesilence. :D
Не тільки Сталкер, а ще й Shadows. Але не тому, що генератор дає "кращу" якість, а тому що система не тягнула. Може й апскелом колись доведеться користуватись, не зарікаюсь. :-/
01Mirage09
Member

Геральт: 01.08.2025 12:28 О, трігернувся Enjthesilence. :D
Не тільки Сталкер, а ще й Shadows. Але не тому, що генератор дає "кращу" якість, а тому що система не тягнула. Може й апскелом колись доведеться користуватись, не зарікаюсь. :-/
Розумію, но я не мав на увазі в 2019 грати з dlss 4 RDR 2, це просто приклад останньої гри де я сам це побачив
Я тільки зараз сів грати його і різниця між якісним dlss і нативом величезна, хотя і на нативі фпс достатньо для комфортної гри, але він просто виглядає гірше, то вже як мінімум нема сенсу його ставити
Ну і звісно це не єдина гра де dlss виглядає краще. Їх насправді дуже багато, і є сенс використовувати апскейл просто через те, що він виглядає краще, а не для того, щоб збільшити фпс, мій посил був в цьому

Відправлено через 23 секунди:
Розумію, но я не мав на увазі в 2019 грати з dlss 4 RDR 2, це просто приклад останньої гри де я сам це побачив
Я тільки зараз сів грати його і різниця між якісним dlss і нативом величезна, хотя і на нативі фпс достатньо для комфортної гри, але він просто виглядає гірше, то вже як мінімум нема сенсу його ставити
Ну і звісно це не єдина гра де dlss виглядає краще. Їх насправді дуже багато, і є сенс використовувати апскейл просто через те, що він виглядає краще, а не для того, щоб збільшити фпс, мій посил був в цьому
[/quote]
Enjthesilence
Member

Геральт: 01.08.2025 12:28 Не тільки Сталкер, а ще й Shadows. Але не тому, що генератор дає "кращу" якість, а тому що система не тягнула. Може й апскелом колись доведеться користуватись, не зарікаюсь. :-/[/off]
DLAA - це апскейл, длсс який бере (100%) рендера, він так само з допомоги тензорів і ші покращує картинку, саме тому воно виглядає на голову краще твого "нативиного" методу згладжування.
а длсс4 дає кращу якість і продуктивність, дива уявляєш? щей фср4, так
Последний раз редактировалось Enjthesilence 01.08.2025 12:45, всего редактировалось 5 раз.
01Mirage09
Member

Геральт: 01.08.2025 12:28 RDR2 пройшов на 5700XT в нативі, але щось там хімічив з конфігами. Бо рендер був зломаний і сильно милив. Про який DLSS4 в ті часи мова? (Припустимо, що мав би тоді 2070S)
AW2 з коробки також в милі і потребує напильника. І т.д. Ну, тобто наводити в приклад паршивий натив, то є cherry picking.

DLAA то не апскейл, а я про апскейли. Тим більше пропрієтарні.

p.s. жесть там форум начудив з цитатами зверху :gigi:
1234waltz
Member

Martix: 01.08.2025 11:42 +. Попытки начались ещё с выходом 7-го поколения. Фрейм-гену зажали сперва и антилаг 2 потом моддеры их активировали и АМД внедрила выключатель для всех. Но функционал драйвера все равно для 6-ой серии порезала. Скур :censoured: илась :mad:
Там все простіше. 6000 покоління доволі кастроване в технічному плані, там окрім доволі слабких блоків для обчислення променів нічого немає (в 5000 гені все ще гірше було). Там немає на чому обчислювати всі ці фреймгени та ШІ-апскейли (Tensor Cores то немає), бо якщо це робити на існуючих блоках, буде така просадка продуктивності, що це нематиме сенсу. Тільки в 7000 поколінні відсипали тензорних ядер нарешті.
Геральт
Active Member

01Mirage09
Рідко граю ігри з коробки. Тому навіть натив часто "правлю" під свої уподобання. Комусь DLSS з променями, комусь рішейд. То ж така справа, добровільна )
спойлер
Изображение
Изображение
Скрінів з RDR2, на жаль, не маю.
Ответить