Огляд ігрових мишей Lamzu: Atlantis Pro, Maya X Aimlabs та Inca

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
daesz
Member

Повідомлення

funkwish: 30.07.2025 14:48
Geinz21: 30.07.2025 14:32 я цю нинішню шизофренію з легкими мишами не розумію....
Теж так думав, поки не замінив свій старенький razer basilisk на razer deathadder v3, який в 2 рази легше. Думка швидко змінюється і тепер повертатись до гризунів вагою з цеглу я точно не буду.
100% погоджусь, все життя користувався мишами вагою біля 80грам, перейшов на 55грам і більше назад не повернусь. Здається що залегка/різниці не буде доки не спробуєш сам покористуватись.
Devijack
Member

Повідомлення

Rage86: 30.07.2025 18:58Для меня basilisk благодаря своей форме просто идеальнейшая мышь, лучше всего что я перепробывал.
+100 ергономіка це перше місце, якщо лодоні зручно то все інше не помітне
den888
Member

Повідомлення

Що це за … черговий китайський клон? Дешева підробка на логітек g pro …
dead_rat
Member

Повідомлення

den888: 30.07.2025 21:56 Що це за … черговий китайський клон? Дешева підробка на логітек g pro …
Ви ціну бачили? G pro дешевше :laugh:
den888
Member

Повідомлення

dead_rat: 30.07.2025 22:10
den888: 30.07.2025 21:56 Що це за … черговий китайський клон? Дешева підробка на логітек g pro …
Ви ціну бачили? G pro дешевше :laugh:
В темі написано. 4000-5000 гривень. І шо? Скільки там оригінал коштує з якого «невідомі професійні гравці» вкрали форму та дизайн?
Такий приходиш в магазин, і от вам 5000 гривень, не треба мені ваш Logitech/Razer, дайте мені LAMZU :lol:
он китайці продають чудо продукт AYANEO, ціни на голову не налізуть. Багато вони ринку взяли в порівняні зі steam deck чи всякими asus/lenovo/msi?
MqM
Member

Повідомлення

Ostin: 30.07.2025 15:56
MqM: 30.07.2025 15:54треба вертикальна миша
Я таке пробував в дешевій реалізації. І не зайшло) Можливо, варто було б спробувати дорогу брендову)
В дешевій китайській реалізації звісно не зайде, я настільки замучився обирати миші серед того малого вибору.
Спробуйте Логітек вертікал ліфт

Відправлено через 1 хвилину 43 секунди:
Telcontar: 30.07.2025 15:57
MqM: 30.07.2025 15:54 Щоб його не було, треба змінити положення руки, а для цього треба вертикальна миша :)
Звісно треба, треба регулярно робити розминку, давати фізичні навантаження і т.д. Але ж ми живемо не в ідеальному світі і більшість людей не переймаються своїм здоров'ям :(
Це лише буде відтерміновувати, а не вирішує проблему.
Анатомічно звичайні миші людям не підходять, перетискаються нерви
cspp
Member

Повідомлення

Передние ножки лично мне нравятся пошире, как тефлон вот сзади налепили норм. Просто кажется мусора больше липнуть будет, а эргономика меня не интересует потому что разминка за фортепиано решает все туннельные синдромы.
Ostin
Member

Повідомлення

MqM: 31.07.2025 02:35Спробуйте Логітек вертікал ліфт
Там написано 125 грам :D
leif
Member

Повідомлення

Ostin: 31.07.2025 08:18
Якщо працювати, а не грати, то це байдуже

Ну, добре, майже байдуже :) бо мені, скажімо, для будь яких тасків за компом подобається легша миша. Але вага зовсім не настільки принципово змінює ікспірєнс в "повільних" робочих тасках ніж в іграшках
Востаннє редагувалось 31.07.2025 09:57 користувачем leif, всього редагувалось 1 раз.
Artem_M
Member

Повідомлення

Ostin: 31.07.2025 08:18
Я колись чисто по приколу взяв б.у. за 1000 грн ASUS ROG Spatha X.
168 грам і 137x89x45 таке собі задоволення, але багато кнопок)
Ostin
Member

Повідомлення

leif: 31.07.2025 09:53Якщо працювати, а не грати, то це байдуже
Та то я жартую, бо в темі зараз в топі "надлегкі" миші) Колись мав досвід з асус якоюсь, до неї йшли ще грузила (набір). І вона сама по собі важила десь як вказаний логітеч, чи +\-. То в неігровому використанні воно мені навіть подобалось. А, ще згадав, в контрі автоматичною снайперкою мені подобалось з неї пуляти) Бо воно нерухоме, зафіксив приціл і жмакаєш собі) Все, як у житті)
Input_Lag
Member

Повідомлення

Чим миша легше - тим вона краще.
Доведено кращими кіберспортсменами.
anyname
Member

Повідомлення

Input_Lag: 31.07.2025 13:21 Чим миша легше - тим вона краще.
Кіберспортсмени доведуть що найкращий ігровий маніпулятор - граблі.звісно якщо їм за це заплатять.колись доказували що надо багато dpi , потім що потрібно витримувати божевільні прискорення , зараз в тренді - мала вага. можливо в майбутньому почнуть доводити що навпаки - вага це добре , вага це надійно (й далі по Г.Річі)
leif
Member

Повідомлення

anyname: 31.07.2025 14:40Кіберспортсмени доведуть що найкращий ігровий маніпулятор - граблі.звісно якщо їм за це заплатять.колись доказували що надо багато dpi , потім що потрібно витримувати божевільні прискорення , зараз в тренді - мала вага. можливо в майбутньому почнуть доводити що навпаки - вага це добре , вага це надійно (й далі по Г.Річі)
якщо ви не вірити в відгуки кіборспорстменів та пересічних юзерів про вагу, то найкращим варіантом буде взяти і перевірити самому, як воно -- маркетинговий скам чи реально круто :idea:
Avenger80
Member

Повідомлення

Input_Lag: 31.07.2025 13:21Чим миша легше - тим вона краще.
Та то понятно, но почему раньше вот такая мода была:
спойлер
Зображення
leif
Member

Повідомлення

Avenger80: 31.07.2025 14:49но почему раньше вот такая мода была:
тут десь хтось вже писав, що були інші, менш досконалі сенсори, яким пасував інший стиль управління, тобто гравці б і раді були перейти на легші миші ще 20 років тому, але їх не було на основі чого робити, щоб це все адекватно працювало, тому виходили з того, що мали. як тільки можливість робити легші миші реально з'явилась, так одразу і понеслось.
Melofon
Member

Повідомлення

Geinz21: 30.07.2025 14:32Цікаво, щоб зараз сказали про Logitech g5/g9x з можливістю міняти вагу за допомогою обтяжувачів
Прошлый век, вот что сказали бы, да и не все производители ещё и отказались от мышек с доп грузиками для ценителей кирпичей ;) , даже моя старая Asus ROG Chakram Core которую я иногда использую помимо своей беспроводной легкой имеет возможность добавать один грузик на 13,6 грамм !!! при том что она и без него весит 99г, понятно что я его никогда даже не использовал его т.к. никогда и не понимал большего веса по сравнению со стандартным, разок вставил покрутил мышкой и высунул, плюсов в доп. весе никаких не заметил.

Отправлено спустя 5 минут :
leif: 31.07.2025 09:53 скажімо, для будь яких тасків за компом подобається легша миша. Але вага зовсім не настільки принципово змінює ікспірєнс в "повільних" робочих тасках ніж в іграшках
Мне так же само, легкая мышь везде удобна, но для игр особенно, этого не понимают только те кто их не пробовал и сидят на 100+ граммовых мышках доказывая что легкий вес в мышке абсолютно не нужен и это всё только маркетинг :lol:
Geinz21
Member

Повідомлення

Melofon: 01.08.2025 14:36 Мне так же само, легкая мышь везде удобна, но для игр особенно, этого не понимают только те кто их не пробовал и сидят на 100+ граммовых мышках доказывая что легкий вес в мышке абсолютно не нужен и это всё только маркетинг :lol:
Ну тут уже как сказать. Махины, типа как Razer Naga для шутеров уж точно не удобны ;) Исходя из его своего 20-летнего опыта замесов по сетевым играм, сделал два вывода: на первом месте должна быть форма мыши, которую удобно в руке держать, а на втором качественная поверхность, чтобы иметь возможность четко ею управлять. Так что в моем случае вес это второстепенная опция. А чтобы избежать туннельного синдрома, как тут писали в ветке, зарядочку полагается делать, много времени она не займет, а рука скажет спасибо.
Melofon
Member

Повідомлення

Geinz21

Ага, второстепенная сразу после формы, тоесть одна из важнейших, удобная но тяжелая будет куда менее приятной и сейчас учитывая рынок мало кто будет смотреть на тяжелый вариант когда есть куча полегче, вес это один из важнейших критериев, понятно что там ещё важны сенсор, переключатели, но учитывая что в среднем сегменте там уже давно топовые сенсоры и нормальные переключатели и энкодеры то приходится выбирать только форму и вес, а поверхность то уже явно второстепенное т.к. покупается отдельно, любая понравившаяся поверхность подойдёт к любой современной мышке на современном сенсоре, современным топовым сенсорам пофиг на поверхность, они работают на любой. ;)

Отправлено спустя 8 минут 26 секунд:
Geinz21: 01.08.2025 14:51 Исходя из его своего 20-летнего опыта замесов по сетевым играм

У меня опыт не меньше т.к. мне 41 а с компами я на ты ещё с лет 14-ти.
Geinz21
Member

Повідомлення

Melofon
напомню, что классическая IntelliMouse, которую любили киберкотлеты тех лет и от которой потом большинство производителей мышек начали отплясывать, весила что-то около 110-120 грамм, точно сейчас не вспомню.
а поверхность то уже явно второстепенное т.к. покупается отдельно, любая понравившаяся поверхность подойдёт к любой современной мышке на современном сенсоре, современным топовым сенсорам пофиг на поверхность, они работают на любой.
Предлагаю поиграть на столешнице с порами :gigi: Работать-то оно работает, только потом ножки в хлам превратятся после такой эксплуатации, не говоря уже о грохоте, если не сам живешь и не играешь в наушниках. А что касается поверхности, то разница есть и весьма заметная. У меня сейчас обычный тканевый коврик, до этого был с алиэкспресса, с имитацией под стекло (кажется, нитроткань она называется). Так вот более плавного и удобного движения чем на последнем я нигде не испытывал. Единственная проблема - за полгода он стерся в хлам по центру, из-за чего сейчас зарекаюсь что-то подобное покупать. А отдавать 4к за японские Артизаны пока что жаба давит, хотя по отзывам с реддита, их надолго хватает.
Відповісти