► ...Планую вперше перейти і "прибратися" на М.2-ссд, думаю, як-то краще його об'єм використати... читаю все, що знаходиться по цій темі - так сюди і забрів...
► Кілька років тому також ще подавав ознаки "хвороби бережливості ресурсу ссд", але наразі "пацієнта різко дьорнуло в протилежну сторону" -

для мене будь-який ссд-шнік, то є тупо розхідник (напевно, потрібно "лікуватися" вже в зворотному напрямку). В 2018-му взяв кінгстоновський UV500 на 120Гб під ОС і основні програми (само-собою - згідно всіх правил
"почепив шапочку з фольги"... - виніс всі темпи, кеші і що тільки можна за межі ссд). Приблизно через 4 роки почалися проблеми, включно аж до "синіх екранів" і авто-перевантажень системи. Ну, які претензії: розхідник? - розхідник! 5 років гарантії практично відходив - та й пес із ним! Показник "здоров'я" йшов зі 100 і на п'ятий рік показував 83%. Вже тупо не підбираючи особливо взяв ще одне таке ж саме одоробло бюджетне, тільки ще попростіше - А400, а на UV500 переніс всі "каші" і інші подібні "радості" - хай вже конає до кінця.
► Але я от до чого вів:
-

. Стоять, значиться, зараз у мене в системі 2 оці Кінгстони - UV500 і А400 - а Kingston SSD Manager читає виключно А400, а UV500 взагалі не бачить, ніби його в системі немає, хоча він є і працює

. Отака-от кінгстоння, малята!