Посоветуйте пожалуйста как разбить SSD

SSD, HDD, Flash и прочие носители информации
Автор
Повідомлення
Васильович
Member

Повідомлення

DDt: 30.07.2025 15:53с винтами такого не было )))
Неправда, в мене особисто на початку 2010х здех Seagate, в якого теж масово були проблеми в прошивці. І так - про цю проблему я теж взнав, коли халепа вже сталася :)
https://www.techpowerup.com/82638/new-s ... -dangerous
Avenger80
Member

Повідомлення

Васильович
А у меня было два винта проблемных годов, 410AS, 418AS и все живы и по сей день. Никаких мух СС. Видно повезло.
Радрад
Member

Повідомлення

DDt: 30.07.2025 14:26
в 21м году взял самсунг (КАЧЕСТВО)
Samsung 870 EVO 500GB 2.5" SATAIII 3D V-NAND
тоже с 5ю годами гарантии
в прошлом году сдох по понятным причинам, отдал по гарантии - вернули бабки
А по каким причинам?
Радрад
Member

Повідомлення

То я знаю, но там же речь идёт о выходах из строя из-за брака SSD, выпущенных в 2021 в начале их эксплуатации. А у Вас 4 года прошло
Avenger80
Member

Повідомлення

Радрад: 30.07.2025 20:37А у Вас 4 года прошло
Так у меня всё нормально. Дата производства - сентябрь 2021г. В первую неделю пользования обновил прошивку, просто увидел, что есть новая прошивка в Samsung Magician и всё. А вот человек не обновил и всё, кранты диску. Честно сказать, я о этой проблеме узнал только год назад, наверное, из-за нашего форума, т.к. люди начали писать, что он проблемный. А я пользовался и не знал. :)
Dremjke
Member

Повідомлення

Shpoker: 30.07.2025 13:18родной софт кингстона то должен знать свои прошивки, потому рекомендовал бы глянуть им, что б понять, в какую сторону воевать
Так, встановив Kingston SSD Manager і там така сама картина :beer:
Мене влаштовує.
DDt
Member

Повідомлення

Радрад: 30.07.2025 20:37
То я знаю, но там же речь идёт о выходах из строя из-за брака SSD, выпущенных в 2021 в начале их эксплуатации. А у Вас 4 года прошло
ну так у меня как раз и был ссд выпущенный в 21м, я его как поставил так и не обновлял прошивку из коробки, потому что "а зачем?", и он работал 4 года пока не начал глючить

ты ж когда покупаешь видюху/мамку и т.д не идёшь сразу в интернет искать массовые жалобы, тем более если устройство недавно вышло?
ну и так получилось что новости про массовый брак у этой модели как-то мимо меня прошли
Avenger80
Member

Повідомлення

DDt: 31.07.2025 09:06ты ж когда покупаешь видюху/мамку и т.д не идёшь сразу в интернет искать массовые жалобы, тем более если устройство недавно вышло?
Зато я иду в инет и обновляю биос, прошивки и т.д. Касается всей электроники, которая имеет ПО. Обычное желание - обновить ПО до последней актуальной версии, если есть. :)
VovaII
Member

Повідомлення

Радрад: 29.07.2025 16:53І при цьому не бачу жодних переваг у роботі комп'ютера зі збільшеною пам'яттю. У мене на другому комп'ютері стоїть дві ОС. Одна Win7 32 біт і Win10 64 біт та різниці немає. Комп "літає" завдяки SSD. Тільки в тому різниця, що Win10 у 2 рази швидше витрачає ресурс SSD
Порівняння не коректне, бо Win7 32 не може використовувати 8Гб ОЗУ, а Win10 64 біт може.
Радрад: 29.07.2025 16:53Тільки в тому різниця, що Win10 у 2 рази швидше витрачає ресурс SSD
А якби стояла Win7 64 біт, то яка була б різниця у витрачанні ресурсу SSD, порівняно із Win10 64 біт?

Відправлено через 1 хвилину 37 секунд:
DDt: 31.07.2025 09:06ты ж когда покупаешь видюху/мамку и т.д не идёшь сразу в интернет искать массовые жалобы, тем более если устройство недавно вышло?
— І драйвера на відеокарту Ви ніколи не оновлювали. Вірю. :super:
МОНАХ
Member

Повідомлення

► ...Планую вперше перейти і "прибратися" на М.2-ссд, думаю, як-то краще його об'єм використати... читаю все, що знаходиться по цій темі - так сюди і забрів...

► Кілька років тому також ще подавав ознаки "хвороби бережливості ресурсу ссд", але наразі "пацієнта різко дьорнуло в протилежну сторону" - :D для мене будь-який ссд-шнік, то є тупо розхідник (напевно, потрібно "лікуватися" вже в зворотному напрямку). В 2018-му взяв кінгстоновський UV500 на 120Гб під ОС і основні програми (само-собою - згідно всіх правил "почепив шапочку з фольги"... - виніс всі темпи, кеші і що тільки можна за межі ссд). Приблизно через 4 роки почалися проблеми, включно аж до "синіх екранів" і авто-перевантажень системи. Ну, які претензії: розхідник? - розхідник! 5 років гарантії практично відходив - та й пес із ним! Показник "здоров'я" йшов зі 100 і на п'ятий рік показував 83%. Вже тупо не підбираючи особливо взяв ще одне таке ж саме одоробло бюджетне, тільки ще попростіше - А400, а на UV500 переніс всі "каші" і інші подібні "радості" - хай вже конає до кінця.

► Але я от до чого вів:
Dremjke: 30.07.2025 21:15 ...встановив Kingston SSD Manager і там така сама картина :beer: Мене влаштовує.
- :D . Стоять, значиться, зараз у мене в системі 2 оці Кінгстони - UV500 і А400 - а Kingston SSD Manager читає виключно А400, а UV500 взагалі не бачить, ніби його в системі немає, хоча він є і працює :gigi: . Отака-от кінгстоння, малята!
DDt
Member

Повідомлення

VovaII: 31.07.2025 11:42
— І драйвера на відеокарту Ви ніколи не оновлювали. Вірю. :super:
"работает - не трогай"©
ну дрова это не прошивка, ты давно биос на видюху обнавлял? а если б с обновами винды сейчас не прилетали обновы на биос(особенно на ноутах такое часто) ты б часто проверял свежую версию на сайте производителя?
вот разве что на видюхах есть смысл следить за обновлением дров, но в моём случае мне сейчас это не светит ))
Shpoker
Member

Повідомлення

МОНАХ: 31.07.2025 17:15а UV500 взагалі не бачить
а у кингстона есть минимум 2 версии их софта, один под диски до какого-то года, второй - после.
https://media.kingston.com/support/down ... .1.2.6.exe - старый
https://media.kingston.com/support/down ... .5.5.6.exe - новый
(ну и паль китайцы давно продают которая снаружи кингстон, а внутри - шопопало)
Востаннє редагувалось 31.07.2025 17:59 користувачем Shpoker, всього редагувалось 1 раз.
Avenger80
Member

Повідомлення

DDt: 31.07.2025 17:42ну дрова это не прошивка, ты давно биос на видюху обнавлял?
Ни разу не обновлял.
DDt: 31.07.2025 17:42а если б с обновами винды сейчас не прилетали обновы на биос(особенно на ноутах такое часто) ты б часто проверял свежую версию на сайте производителя?
Всё время проверяю и шью новый биос МП как только вышел. :)
valera60
Member

Повідомлення

Avenger80: 31.07.2025 17:59
DDt: 31.07.2025 17:42ну дрова это не прошивка, ты давно биос на видюху обнавлял?
Ни разу не обновлял.
Avenger80: 31.07.2025 17:59Всё время проверяю и шью новый биос МП как только вышел.
А зачем? Можешь логику объяснить?
Aleksandr1973
Member

Повідомлення

Ох и роздули на ровном месте . А все го лиш надо было автору темы в Гугл заглянуть , но не интересно . Вы темы созданные этим форумчанином посмотрите , что не тема то копец .
Dremjke
Member

Повідомлення

Aleksandr1973: 31.07.2025 21:14Ох и роздули на ровном месте . А все го лиш надо было автору темы в Гугл заглянуть , но не интересно . Вы темы созданные этим форумчанином посмотрите , что не тема то копец .
По його писанині видно, що це троль. Або людину реально в гуглі забанили чи він принципово не користується пошуковими системами :gigi:

Відправлено через 4 хвилини 52 секунди:
МОНАХ: 31.07.2025 17:15- . Стоять, значиться, зараз у мене в системі 2 оці Кінгстони - UV500 і А400 - а Kingston SSD Manager читає виключно А400, а UV500 взагалі не бачить, ніби його в системі немає, хоча він є і працює . Отака-от кінгстоння, малята!
В мене ця утиліта підхватила обидва кінгстоновські ссдшники:
спойлер
Зображення
В принципі, нічого такого, що не може показати Crystal Disk Info, ця софтина не показала. Але для NVME було оновлення прошивки, із цікавості оновив. Прошивка ще за 2022 рік, диск купляв в грудні 2021.
Avenger80
Member

Повідомлення

valera60: 31.07.2025 21:02А зачем? Можешь логику объяснить?
Привык ПО в актуальном состоянии держать, можно сказать по привычке обновляю. Вот, получается, что с SSD сыграло на руку, т.к. обновил и не знал, что это критически важно было. :)
МОНАХ
Member

Повідомлення

Shpoker: 31.07.2025 17:58 а у кингстона есть минимум 2 версии их софта, один под диски до какого-то года, второй - после.
► Та-а-а й... ітіть їх! Чес-слово! :laugh: Оце вони щось погнали собі нездорового біса! Але і без того - чорта-з-два я тепер щось конкретно у Кінгстона із звукосполученням "еС-еС-Де" буду купувати - годі обирати серед шматків лайна найбільш ласий :gigi: , онде апасеровські "Панцери" теж не гірше вигрібають свою роботу.
Shpoker: 31.07.2025 17:58 (ну и паль китайцы давно продают которая снаружи кингстон, а внутри - шопопало)
► Та у мене оригінал. Ще, пам'ятаю, як кілька тижнів вичитував інфу перед покупкою, а вибрав УВ-ешку якраз через марвеловський двонаправлений контролер, ще якось потім досліджував програмно, що там в моєму екземплярі насправді прийшло... Коротше: розхідник!

--------------------------------------------------------------------
Dremjke: 31.07.2025 21:42 В принципі, нічого такого, що не може показати Crystal Disk Info, ця софтина не показала...
► То і я забив "шиферного" на це їхнє спец-ПО і юзаю відтоді універсальне. Зараз переходжу паралельно на самсунговську продукцію, то ще поюзаю їхнє спец-ПО - що там справді корисного може бути?..
Dremjke
Member

Повідомлення

МОНАХ: 01.08.2025 09:56онде апасеровські "Панцери" теж не гірше вигрібають свою роботу.
Доречі - є такий в господарстві, виключно під ігри:
спойлер
Зображення
Більше 2х років трудиться і не підводить. Єдине, що дивує - будь-який софт показує в ньому стабільно 40 градусів Цельсія, не більше і не менше :gigi:
Відповісти