Класика… Aula F108DjonM: ↑ 22.07.2025 00:52 Підкажіть будь ласка механічну повнорозмірну клавіатуру для роботи, бюджет 3000 грн
Новини
Останні статті і огляди
Выбор клавиатуры под все нужды и направления
-
feniks_tm
Member
-
feniks_tm
Member
Швиденько пощупав, і, напрочуд, стокові Hejin мені подобаються більше. UR Ice трошки важчі, голосніші і не так глибоко звучать. Попри повністю прозорий корпус підсвітка теж дивна, чомусь уходить у жовтий колір та нерівномірна по відтінку від свічі до свіча. Вобл стему зовсім трошки краще, на практиці різниця непомітна, я б сказав. Невже з коробки все ок, і не треба нікуди рипатисьfeniks_tm: ↑ 19.07.2025 20:08 Тепер впланах пощупати UR Studio Ice Ultra та, можливо, якісь нові капи взяти.
У кого є бажання пощупати UR Ice Ultra на своїх магнітках - маякніть в пп.
-
leif
Member
трапився огляд мого імбового гамінг контроллеру fun60 ultra. в цілому більше адекватний ніж неадекватний, але, скажімо так, досить дивний огляд.
про те, що корпус, хоч і з алюмінію, але дешевого і клавіатура відчувається зовсім бюджетною і звучить погано і світчі погані і софт трешачок, це я все сам писав тут в топіку раніше, це все зрозуміло і тут у мене і у оглядача співпадають оцінки. але далі він навіщось починає тикати в клавіатуру механічні світчі і задвигати про якісь абсолютно всраті сценарії використання клавіатури, коли тільки ігрові (при чому ігровими він чомусь вважає тільки WSAD
але, як на мене, якщо і йти таким оригінальним сценарієм (лише ставлячи з дюжину магнітних світчів, а не 4шт), це буде вкрай дивний вінігрет зі звуків і відчуттів, який сильно навряд комусь сподобається. в підсумку оглядач робить висновок, що краще вже купити M1W V5 TMR, якщо вам потрібна одна клавіатура, бо ніби як остання краще звучить і відчувається ніж фан60. зі свого боку можу додати, що справді, використовувати фан60, як клавіатуру, а не ігровий контролер це
вкрай побіжно в огляді було згадано основну кіллєрфічу фан60: ультрапотужна латенсі і швидкість за свої гроші. це імба, це абсолютно виправдовує ціну клавіатури, це дуже сильно відчувається в іграшках. втім, автор огляду вже давно топить що НЕ-клавіатури це майже маркетинговий скам, якщо ти не мега-про гамер, тому цілком зрозуміло, чому найголовніше і було пропущено, а замість цього був зовсім непотрібний тест. єдине, що варто її використовувати лише в конфігу принаймні з двох клавіатур: для гамінгу і для решти. тоді все буде ок. якщо ж ви хочете одну клавіатуру, то 103% треба пошукати щось ще.
Відправлено через 44 хвилини 22 секунди:
замовив собі 60шт таких для фан60, подивимось, що воно таке. в теорії мало б бути кращим модінгом ніж усе вкупі, що той кулібін з ОЛХ наліпив на фан60 за 9200грнaaleksandrenko: ↑ 20.07.2025 22:22До речі знайшов наче непогані сайлент HE світчі Haimu Dove HE
Відправлено через 5 хвилин 35 секунд:
не знайшов я згадки, що ці світчі сумісні з фан60, але ніби як у дошки заявлена сумісність з великою кількістю мейнстрім світчів, а у світча -- з мейстрім дошками, то ж мало б працювати, але фіг знає, чи вона відкалібрується нормально під нього, чи буде все належним чином реєструватись. тут тільки тестити за відсутності відгуків поки що.
Відправлено через 5 годин 54 хвилини 40 секунд:
під'їхали плейти для нео ерго від HYPERBORING замовлені на алі
коробочка навіть брендована, все серйозно, упаковано на совсість: самі плейти нарізані дійсно акуратно, є невеличкі коцки на мідному (не критично, чисто косметика, яку все одно не видно), але в цілому дуже непогано. алю плейт гарно пофарбований, вирізи під світчі — оптимальні: і не занадто щільні і тримають добре, розміри всіх інших вирізів без нарікань взагалі: на останній фотці видно, що мідний плейт реально важкий, бо з ним ерго неслабо так додав по вазі
Відправлено через 5 хвилин 54 секунди:
враховуючи ціну у ~50 баксів за два плейти я задоволений. спробую у цього виробника ще щось купити для інших дошок за нагоди і вам рекомендую, з того, що я бачу, підхід у них гарний до роботи, мали б і інші плейти бути ок
-
7mindfields
Member
Стільки всього відбулося в клавіатурному житті, а я встиг тільки вкотре розчаруватися, на цей раз в tx uxl 22mm 70g, теж виявилися важкуватимиleif: ↑ 28.07.2025 18:39
трапився огляд мого імбового гамінг контроллеру fun60 ultra. в цілому більше адекватний ніж неадекватний, але, скажімо так, досить дивний огляд.
про те, що корпус, хоч і з алюмінію, але дешевого і клавіатура відчувається зовсім бюджетною і звучить погано і світчі погані і софт трешачок, це я все сам писав тут в топіку раніше, це все зрозуміло і тут у мене і у оглядача співпадають оцінки. але далі він навіщось починає тикати в клавіатуру механічні світчі і задвигати про якісь абсолютно всраті сценарії використання клавіатури, коли тільки ігрові (при чому ігровими він чомусь вважає тільки WSAD...шо???) клавіші заміняються магнітними світчами, а решта -- ставляться MX-світчі, типу щоб краще звучало.
але, як на мене, якщо і йти таким оригінальним сценарієм (лише ставлячи з дюжину магнітних світчів, а не 4шт), це буде вкрай дивний вінігрет зі звуків і відчуттів, який сильно навряд комусь сподобається. в підсумку оглядач робить висновок, що краще вже купити M1W V5 TMR, якщо вам потрібна одна клавіатура, бо ніби як остання краще звучить і відчувається ніж фан60. зі свого боку можу додати, що справді, використовувати фан60, як клавіатуру, а не ігровий контролер це. скажімо, умовний gmmk pro, який я тут, до речі, таки зібрав (HMX Vintage Citrus, fr4 плейт від avx works, кейс та 4мм пцб-фоами від stupid fish, nicePBT classic beige), щоб не стояв голий на фотках: так от він відчувається просто кейкультом, джейн2 і кохаку в порівнянні з фан60
![]()
![]()
вкрай побіжно в огляді було згадано основну кіллєрфічу фан60: ультрапотужна латенсі і швидкість за свої гроші. це імба, це абсолютно виправдовує ціну клавіатури, це дуже сильно відчувається в іграшках. втім, автор огляду вже давно топить що НЕ-клавіатури це майже маркетинговий скам, якщо ти не мега-про гамер, тому цілком зрозуміло, чому найголовніше і було пропущено, а замість цього був зовсім непотрібний тест. єдине, що варто її використовувати лише в конфігу принаймні з двох клавіатур: для гамінгу і для решти. тоді все буде ок. якщо ж ви хочете одну клавіатуру, то 103% треба пошукати щось ще.
Відправлено через 44 хвилини 22 секунди:замовив собі 60шт таких для фан60, подивимось, що воно таке. в теорії мало б бути кращим модінгом ніж усе вкупі, що той кулібін з ОЛХ наліпив на фан60 за 9200грнaaleksandrenko: ↑ 20.07.2025 22:22До речі знайшов наче непогані сайлент HE світчі Haimu Dove HE
Відправлено через 5 хвилин 35 секунд:
не знайшов я згадки, що ці світчі сумісні з фан60, але ніби як у дошки заявлена сумісність з великою кількістю мейнстрім світчів, а у світча -- з мейстрім дошками, то ж мало б працювати, але фіг знає, чи вона відкалібрується нормально під нього, чи буде все належним чином реєструватись. тут тільки тестити за відсутності відгуків поки що.
Відправлено через 5 годин 54 хвилини 40 секунд:
під'їхали плейти для нео ерго від HYPERBORING замовлені на алі
коробочка навіть брендована, все серйозно, упаковано на совсість: самі плейти нарізані дійсно акуратно, є невеличкі коцки на мідному (не критично, чисто косметика, яку все одно не видно), але в цілому дуже непогано. алю плейт гарно пофарбований, вирізи під світчі — оптимальні: і не занадто щільні і тримають добре, розміри всіх інших вирізів без нарікань взагалі: на останній фотці видно, що мідний плейт реально важкий, бо з ним ерго неслабо так додав по вазі
Відправлено через 5 хвилин 54 секунди:
враховуючи ціну у ~50 баксів за два плейти я задоволений. спробую у цього виробника ще щось купити для інших дошок за нагоди і вам рекомендую, з того, що я бачу, підхід у них гарний до роботи, мали б і інші плейти бути ок
-
leif
Member
Тут Діма сакредкібз як раз щойно викатив нову замітку про пружини в світчах:7mindfields: ↑ 28.07.2025 21:04 Стільки всього відбулося в клавіатурному житті, а я встиг тільки вкотре розчаруватися, на цей раз в tx uxl 22mm 70g, теж виявилися важкуватими![]()
https://www.sacredkeebs.com/blog/pruzhi ... ta-nyuansi
Зі свого досвіду, я практично з усім там згоден і розписав він непогано. Я тобі тут по частинках добру половину цієї інфи точно писав, і графік скидав, але у нього зібрано в 1 місці, може так легше сприйматиметься і чимось допоможе в виборі
-
7mindfields
Member
Так, бачив вже, дуже багато корисної інформаціїleif: ↑ 28.07.2025 21:51Тут Діма сакредкібз як раз щойно викатив нову замітку про пружини в світчах:7mindfields: ↑ 28.07.2025 21:04 Стільки всього відбулося в клавіатурному житті, а я встиг тільки вкотре розчаруватися, на цей раз в tx uxl 22mm 70g, теж виявилися важкуватими![]()
https://www.sacredkeebs.com/blog/pruzhi ... ta-nyuansi
Зі свого досвіду, я практично з усім там згоден і розписав він непогано. Я тобі тут по частинках добру половину цієї інфи точно писав, і графік скидав, але у нього зібрано в 1 місці, може так легше сприйматиметься і чимось допоможе в виборі
-
leif
Member
мідний плейт вельми специфічна штука на ерго
по звуку він такий глибокий, масивний, навіть трохи грузний, якщо намагатись описати словами + металеве відлуння інше ніж з алю, що не є несподіванкою, але, тим не менш, привертає мою увагу. а також це дуже твердий плейт по відчуттях, така долбьожка виходить на ерго з його маунтом, після пластикового плейту відбиває пальці добряче, контраст дуже потужний і це звісно на любителя. основна перевага, це, офк, цікаве забарвлення звуку.
зараз вже перезібрав з алю плейтом і тут звук більш легкий, живєнькій, але плейт все ще металевий і це звучить добре. по м'якості відчувається значно краще, хоча і то метал і то метал, але все таки щільність відіграє свою роль. з трьох плейтів, що у мене є для ерго, алю на першому місці з WS morandi. спробую ще інші свічті
зараз вже перезібрав з алю плейтом і тут звук більш легкий, живєнькій, але плейт все ще металевий і це звучить добре. по м'якості відчувається значно краще, хоча і то метал і то метал, але все таки щільність відіграє свою роль. з трьох плейтів, що у мене є для ерго, алю на першому місці з WS morandi. спробую ще інші свічті
-
PerfectO
Member
посоветуйте, пожалуйста, бюджетную магнитную клавиатуру для КС 2 с функциями Set Action Point, Rapid Trigger Mode, Release Dual-Trigger и Last Win (или аналогами под другим названием, я не сильно разбираюсь). это будет второе устройство только для игры, поэтому звук и качество печати текста не важны.
Каталог EK или можно на OLX: знакомый хорошо отзывался про Attack Shark, но у него механика. может рассмотреть Attack Shark X68 HE?
Каталог EK или можно на OLX: знакомый хорошо отзывался про Attack Shark, но у него механика. может рассмотреть Attack Shark X68 HE?
-
leif
Member
а це що за звір?PerfectO: ↑ 30.07.2025 10:26Last Win
як раз на пару постів вище писав, що в такій ролі fun60 (в версії на ваш смак, підійде будь-яка) цілком собі класний девайс за недорогоPerfectO: ↑ 30.07.2025 10:26 это будет второе устройство только для игры
-
PerfectO
Member
Что такое Snap Tap (или «Last Win»)?
Snap Tap обеспечивает приоритет последнего нажатия среди одновременно удерживаемых клавиш. Это означает, что если вы удерживаете одну клавишу, а затем нажимаете другую, система отдаёт приоритет именно последней нажатой. Это критично в FPS-играх при быстро меняющемся направлении движения или комбинировании действий.
Иногда такую логику называют «last key wins» — когда именно последнее нажатие считается действительным, игнорируя предыдущее. Это повышает отзывчивость и точность управления.
-
leif
Member
PerfectO
А, це знаю звичайно, дякую. Просто таку назву не бачив. На fun60 все перелічене вами працює чудово.
А, це знаю звичайно, дякую. Просто таку назву не бачив. На fun60 все перелічене вами працює чудово.
-
murzik
Member
знову я)
а яка клавіатура буде найбільш стійка до шерсті?
якщо я візьму таку https://www.itbox.ua/ua/product/Klaviat ... tline_5714
мені з нею потрібно щось робити в обслуговуванні?
-
aaleksandrenko
Member
Шерсть буде збиратись під кейкапами. Їх треба знімати і чистити щіткоюmurzik: ↑ 30.07.2025 20:23 знову я)
Не критично, працюватиме й так нормально. Шерсть в світч навряд чи потрапить, в мене не було такого. Або брати магнітку, там в світчі немає контактів.
-
murzik
Member
aaleksandrenko
а така? з регуляторами гучності
https://www.itbox.ua/ua/product/Klaviat ... -p1042644/
-
7mindfields
Member
Гроші у смітникmurzik: ↑ 30.07.2025 21:05 aaleksandrenko
-
leif
Member
APAYADO треба брати 
Відправлено через 4 хвилини 59 секунд:
На початку жовтня буде рік як murzik обирає клавіатуру, хоча його evga заглючила раніше ж, мабуть. Цікаво, купить до жовтня чи ні
два місяці залишається
Ставлю баунті, що ні
Я просто слідкував за гостосюжетним триллером в велотопіку як мурзік велосипед обирав))
Відправлено через 4 хвилини 59 секунд:
На початку жовтня буде рік як murzik обирає клавіатуру, хоча його evga заглючила раніше ж, мабуть. Цікаво, купить до жовтня чи ні
Ставлю баунті, що ні
Я просто слідкував за гостосюжетним триллером в велотопіку як мурзік велосипед обирав))
-
murzik
Member
leif
да вже не працюж 5 клавіш
неможливо писати
да вже не працюж 5 клавіш
-
Барбарис
Member
leif, штани, шорти, відеоспостереження і безліч іншого.
-
murzik
Member
Барбарис
що не так ?
що не так ?
-
leif
Member
murzik
А чому ти аулу ф75 не хочеш взяти?
Он тут людина недавно рекламувала, продає на барахолці, купи у нього та й по всьому. Вона з хотсвапом, заглючить світч — заміниш.
А чому ти аулу ф75 не хочеш взяти?
Он тут людина недавно рекламувала, продає на барахолці, купи у нього та й по всьому. Вона з хотсвапом, заглючить світч — заміниш.