Выбор клавиатуры под все нужды и направления

Клавиатуры, мыши и прочая периферия
Відповісти
Автор
Повідомлення
feniks_tm
Member

Повідомлення

DjonM: 22.07.2025 00:52 Підкажіть будь ласка механічну повнорозмірну клавіатуру для роботи, бюджет 3000 грн
Класика… Aula F108
feniks_tm
Member

Повідомлення

feniks_tm: 19.07.2025 20:08 Тепер впланах пощупати UR Studio Ice Ultra та, можливо, якісь нові капи взяти.
Швиденько пощупав, і, напрочуд, стокові Hejin мені подобаються більше. UR Ice трошки важчі, голосніші і не так глибоко звучать. Попри повністю прозорий корпус підсвітка теж дивна, чомусь уходить у жовтий колір та нерівномірна по відтінку від свічі до свіча. Вобл стему зовсім трошки краще, на практиці різниця непомітна, я б сказав. Невже з коробки все ок, і не треба нікуди рипатись :rotate: Стаб Enter'у витащив, ручками розшевелив, поставив назд - тепер все ок. Після деякого часу використання і пробіл став приємніше і стабільніше звучати.
У кого є бажання пощупати UR Ice Ultra на своїх магнітках - маякніть в пп.
leif
Member

Повідомлення

трапився огляд мого імбового гамінг контроллеру fun60 ultra. в цілому більше адекватний ніж неадекватний, але, скажімо так, досить дивний огляд.

про те, що корпус, хоч і з алюмінію, але дешевого і клавіатура відчувається зовсім бюджетною і звучить погано і світчі погані і софт трешачок, це я все сам писав тут в топіку раніше, це все зрозуміло і тут у мене і у оглядача співпадають оцінки. але далі він навіщось починає тикати в клавіатуру механічні світчі і задвигати про якісь абсолютно всраті сценарії використання клавіатури, коли тільки ігрові (при чому ігровими він чомусь вважає тільки WSAD :think: ...шо???) клавіші заміняються магнітними світчами, а решта -- ставляться MX-світчі, типу щоб краще звучало.

але, як на мене, якщо і йти таким оригінальним сценарієм (лише ставлячи з дюжину магнітних світчів, а не 4шт), це буде вкрай дивний вінігрет зі звуків і відчуттів, який сильно навряд комусь сподобається. в підсумку оглядач робить висновок, що краще вже купити M1W V5 TMR, якщо вам потрібна одна клавіатура, бо ніби як остання краще звучить і відчувається ніж фан60. зі свого боку можу додати, що справді, використовувати фан60, як клавіатуру, а не ігровий контролер це :horror: . скажімо, умовний gmmk pro, який я тут, до речі, таки зібрав (HMX Vintage Citrus, fr4 плейт від avx works, кейс та 4мм пцб-фоами від stupid fish, nicePBT classic beige), щоб не стояв голий на фотках:
спойлер
Зображення
так от він відчувається просто кейкультом, джейн2 і кохаку в порівнянні з фан60 :lol: :laugh:

вкрай побіжно в огляді було згадано основну кіллєрфічу фан60: ультрапотужна латенсі і швидкість за свої гроші. це імба, це абсолютно виправдовує ціну клавіатури, це дуже сильно відчувається в іграшках. втім, автор огляду вже давно топить що НЕ-клавіатури це майже маркетинговий скам, якщо ти не мега-про гамер, тому цілком зрозуміло, чому найголовніше і було пропущено, а замість цього був зовсім непотрібний тест. єдине, що варто її використовувати лише в конфігу принаймні з двох клавіатур: для гамінгу і для решти. тоді все буде ок. якщо ж ви хочете одну клавіатуру, то 103% треба пошукати щось ще.

Відправлено через 44 хвилини 22 секунди:
aaleksandrenko: 20.07.2025 22:22До речі знайшов наче непогані сайлент HE світчі Haimu Dove HE
замовив собі 60шт таких для фан60, подивимось, що воно таке. в теорії мало б бути кращим модінгом ніж усе вкупі, що той кулібін з ОЛХ наліпив на фан60 за 9200грн :gigi:

Відправлено через 5 хвилин 35 секунд:
не знайшов я згадки, що ці світчі сумісні з фан60, але ніби як у дошки заявлена сумісність з великою кількістю мейнстрім світчів, а у світча -- з мейстрім дошками, то ж мало б працювати, але фіг знає, чи вона відкалібрується нормально під нього, чи буде все належним чином реєструватись. тут тільки тестити за відсутності відгуків поки що.

Відправлено через 5 годин 54 хвилини 40 секунд:
під'їхали плейти для нео ерго від HYPERBORING замовлені на алі
коробочка навіть брендована, все серйозно, упаковано на совсість:
спойлер
Зображення
Зображення
Зображення
самі плейти нарізані дійсно акуратно, є невеличкі коцки на мідному (не критично, чисто косметика, яку все одно не видно), але в цілому дуже непогано. алю плейт гарно пофарбований, вирізи під світчі — оптимальні: і не занадто щільні і тримають добре, розміри всіх інших вирізів без нарікань взагалі:
спойлер
Зображення
Зображення
Зображення
на останній фотці видно, що мідний плейт реально важкий, бо з ним ерго неслабо так додав по вазі :D

Відправлено через 5 хвилин 54 секунди:
враховуючи ціну у ~50 баксів за два плейти я задоволений. спробую у цього виробника ще щось купити для інших дошок за нагоди і вам рекомендую, з того, що я бачу, підхід у них гарний до роботи, мали б і інші плейти бути ок
7mindfields
Member

Повідомлення

leif: 28.07.2025 18:39

трапився огляд мого імбового гамінг контроллеру fun60 ultra. в цілому більше адекватний ніж неадекватний, але, скажімо так, досить дивний огляд.

про те, що корпус, хоч і з алюмінію, але дешевого і клавіатура відчувається зовсім бюджетною і звучить погано і світчі погані і софт трешачок, це я все сам писав тут в топіку раніше, це все зрозуміло і тут у мене і у оглядача співпадають оцінки. але далі він навіщось починає тикати в клавіатуру механічні світчі і задвигати про якісь абсолютно всраті сценарії використання клавіатури, коли тільки ігрові (при чому ігровими він чомусь вважає тільки WSAD :think: ...шо???) клавіші заміняються магнітними світчами, а решта -- ставляться MX-світчі, типу щоб краще звучало.

але, як на мене, якщо і йти таким оригінальним сценарієм (лише ставлячи з дюжину магнітних світчів, а не 4шт), це буде вкрай дивний вінігрет зі звуків і відчуттів, який сильно навряд комусь сподобається. в підсумку оглядач робить висновок, що краще вже купити M1W V5 TMR, якщо вам потрібна одна клавіатура, бо ніби як остання краще звучить і відчувається ніж фан60. зі свого боку можу додати, що справді, використовувати фан60, як клавіатуру, а не ігровий контролер це :horror: . скажімо, умовний gmmk pro, який я тут, до речі, таки зібрав (HMX Vintage Citrus, fr4 плейт від avx works, кейс та 4мм пцб-фоами від stupid fish, nicePBT classic beige), щоб не стояв голий на фотках:
спойлер
Зображення
так от він відчувається просто кейкультом, джейн2 і кохаку в порівнянні з фан60 :lol: :laugh:

вкрай побіжно в огляді було згадано основну кіллєрфічу фан60: ультрапотужна латенсі і швидкість за свої гроші. це імба, це абсолютно виправдовує ціну клавіатури, це дуже сильно відчувається в іграшках. втім, автор огляду вже давно топить що НЕ-клавіатури це майже маркетинговий скам, якщо ти не мега-про гамер, тому цілком зрозуміло, чому найголовніше і було пропущено, а замість цього був зовсім непотрібний тест. єдине, що варто її використовувати лише в конфігу принаймні з двох клавіатур: для гамінгу і для решти. тоді все буде ок. якщо ж ви хочете одну клавіатуру, то 103% треба пошукати щось ще.

Відправлено через 44 хвилини 22 секунди:
aaleksandrenko: 20.07.2025 22:22До речі знайшов наче непогані сайлент HE світчі Haimu Dove HE
замовив собі 60шт таких для фан60, подивимось, що воно таке. в теорії мало б бути кращим модінгом ніж усе вкупі, що той кулібін з ОЛХ наліпив на фан60 за 9200грн :gigi:

Відправлено через 5 хвилин 35 секунд:
не знайшов я згадки, що ці світчі сумісні з фан60, але ніби як у дошки заявлена сумісність з великою кількістю мейнстрім світчів, а у світча -- з мейстрім дошками, то ж мало б працювати, але фіг знає, чи вона відкалібрується нормально під нього, чи буде все належним чином реєструватись. тут тільки тестити за відсутності відгуків поки що.

Відправлено через 5 годин 54 хвилини 40 секунд:
під'їхали плейти для нео ерго від HYPERBORING замовлені на алі
коробочка навіть брендована, все серйозно, упаковано на совсість:
спойлер
Зображення
Зображення
Зображення
самі плейти нарізані дійсно акуратно, є невеличкі коцки на мідному (не критично, чисто косметика, яку все одно не видно), але в цілому дуже непогано. алю плейт гарно пофарбований, вирізи під світчі — оптимальні: і не занадто щільні і тримають добре, розміри всіх інших вирізів без нарікань взагалі:
спойлер
Зображення
Зображення
Зображення
на останній фотці видно, що мідний плейт реально важкий, бо з ним ерго неслабо так додав по вазі :D

Відправлено через 5 хвилин 54 секунди:
враховуючи ціну у ~50 баксів за два плейти я задоволений. спробую у цього виробника ще щось купити для інших дошок за нагоди і вам рекомендую, з того, що я бачу, підхід у них гарний до роботи, мали б і інші плейти бути ок
Стільки всього відбулося в клавіатурному житті, а я встиг тільки вкотре розчаруватися, на цей раз в tx uxl 22mm 70g, теж виявилися важкуватими :lamer:
leif
Member

Повідомлення

7mindfields: 28.07.2025 21:04 Стільки всього відбулося в клавіатурному житті, а я встиг тільки вкотре розчаруватися, на цей раз в tx uxl 22mm 70g, теж виявилися важкуватими :lamer:
Тут Діма сакредкібз як раз щойно викатив нову замітку про пружини в світчах:
https://www.sacredkeebs.com/blog/pruzhi ... ta-nyuansi
Зі свого досвіду, я практично з усім там згоден і розписав він непогано. Я тобі тут по частинках добру половину цієї інфи точно писав, і графік скидав, але у нього зібрано в 1 місці, може так легше сприйматиметься і чимось допоможе в виборі
7mindfields
Member

Повідомлення

leif: 28.07.2025 21:51
7mindfields: 28.07.2025 21:04 Стільки всього відбулося в клавіатурному житті, а я встиг тільки вкотре розчаруватися, на цей раз в tx uxl 22mm 70g, теж виявилися важкуватими :lamer:
Тут Діма сакредкібз як раз щойно викатив нову замітку про пружини в світчах:
https://www.sacredkeebs.com/blog/pruzhi ... ta-nyuansi
Зі свого досвіду, я практично з усім там згоден і розписав він непогано. Я тобі тут по частинках добру половину цієї інфи точно писав, і графік скидав, але у нього зібрано в 1 місці, може так легше сприйматиметься і чимось допоможе в виборі
Так, бачив вже, дуже багато корисної інформації
leif
Member

Повідомлення

мідний плейт вельми специфічна штука на ерго :gigi: по звуку він такий глибокий, масивний, навіть трохи грузний, якщо намагатись описати словами + металеве відлуння інше ніж з алю, що не є несподіванкою, але, тим не менш, привертає мою увагу. а також це дуже твердий плейт по відчуттях, така долбьожка виходить на ерго з його маунтом, після пластикового плейту відбиває пальці добряче, контраст дуже потужний і це звісно на любителя. основна перевага, це, офк, цікаве забарвлення звуку.

зараз вже перезібрав з алю плейтом і тут звук більш легкий, живєнькій, але плейт все ще металевий і це звучить добре. по м'якості відчувається значно краще, хоча і то метал і то метал, але все таки щільність відіграє свою роль. з трьох плейтів, що у мене є для ерго, алю на першому місці з WS morandi. спробую ще інші свічті :kbd:
PerfectO
Member

Повідомлення

посоветуйте, пожалуйста, бюджетную магнитную клавиатуру для КС 2 с функциями Set Action Point, Rapid Trigger Mode, Release Dual-Trigger и Last Win (или аналогами под другим названием, я не сильно разбираюсь). это будет второе устройство только для игры, поэтому звук и качество печати текста не важны.

Каталог EK или можно на OLX:
спойлер
https://ek.ua/ek-list.php?presets_=5357 ... _podbor_=1
знакомый хорошо отзывался про Attack Shark, но у него механика. может рассмотреть Attack Shark X68 HE?
leif
Member

Повідомлення

а це що за звір? :spy:
PerfectO: 30.07.2025 10:26 это будет второе устройство только для игры
як раз на пару постів вище писав, що в такій ролі fun60 (в версії на ваш смак, підійде будь-яка) цілком собі класний девайс за недорого
PerfectO
Member

Повідомлення

leif: 30.07.2025 12:15
а це що за звір? :spy:
Что такое Snap Tap (или «Last Win»)?
Snap Tap обеспечивает приоритет последнего нажатия среди одновременно удерживаемых клавиш. Это означает, что если вы удерживаете одну клавишу, а затем нажимаете другую, система отдаёт приоритет именно последней нажатой. Это критично в FPS-играх при быстро меняющемся направлении движения или комбинировании действий.
Иногда такую логику называют «last key wins» — когда именно последнее нажатие считается действительным, игнорируя предыдущее. Это повышает отзывчивость и точность управления.
leif
Member

Повідомлення

PerfectO
А, це знаю звичайно, дякую. Просто таку назву не бачив. На fun60 все перелічене вами працює чудово.
murzik
Member

Повідомлення

знову я)
а яка клавіатура буде найбільш стійка до шерсті?
якщо я візьму таку https://www.itbox.ua/ua/product/Klaviat ... tline_5714
мені з нею потрібно щось робити в обслуговуванні?
aaleksandrenko
Member

Повідомлення

murzik: 30.07.2025 20:23 знову я)
а яка клавіатура буде найбільш стійка до шерсті?
якщо я візьму таку https://www.itbox.ua/ua/product/Klaviat ... tline_5714
мені з нею потрібно щось робити в обслуговуванні?
Шерсть буде збиратись під кейкапами. Їх треба знімати і чистити щіткою
Не критично, працюватиме й так нормально. Шерсть в світч навряд чи потрапить, в мене не було такого. Або брати магнітку, там в світчі немає контактів.
murzik
Member

Повідомлення

aaleksandrenko
а така? з регуляторами гучності
https://www.itbox.ua/ua/product/Klaviat ... -p1042644/
7mindfields
Member

Повідомлення

murzik: 30.07.2025 21:05 aaleksandrenko
а така? з регуляторами гучності
https://www.itbox.ua/ua/product/Klaviat ... -p1042644/
Гроші у смітник
leif
Member

Повідомлення

APAYADO треба брати :learn:

Відправлено через 4 хвилини 59 секунд:
На початку жовтня буде рік як murzik обирає клавіатуру, хоча його evga заглючила раніше ж, мабуть. Цікаво, купить до жовтня чи ні :write: два місяці залишається

Ставлю баунті, що ні :popcorn:

Я просто слідкував за гостосюжетним триллером в велотопіку як мурзік велосипед обирав))
murzik
Member

Повідомлення

leif
да вже не працюж 5 клавіш :D неможливо писати
Барбарис
Member

Повідомлення

leif, штани, шорти, відеоспостереження і безліч іншого.
murzik
Member

Повідомлення

Барбарис
що не так ?
leif
Member

Повідомлення

murzik
А чому ти аулу ф75 не хочеш взяти?

Он тут людина недавно рекламувала, продає на барахолці, купи у нього та й по всьому. Вона з хотсвапом, заглючить світч — заміниш.
Відповісти