Подивився на список учасників і виявилось, що крім GSC нікого не знаю. Погуглив їх сайти - зрозумів чому
Оце і вся наша ігрова індустрія?
Років 15-20 назад був впевнений, що в України куди більший потенціал - на рівні умовної Польщі чи Швеції...
Якби не війна, ми б точно були на рівні Польщі. ІТ в Україні досить добре розвинений.NUN4AG: ↑ 30.07.2025 13:58Років 15-20 назад був впевнений, що в України куди більший потенціал - на рівні умовної Польщі чи Швеції...
а що там за рівень польщі такий? сдпр і текланд?kairo: ↑ 30.07.2025 14:42Якби не війна, ми б точно були на рівні Польщі. ІТ в Україні досить добре розвинений.NUN4AG: ↑ 30.07.2025 13:58Років 15-20 назад був впевнений, що в України куди більший потенціал - на рівні умовної Польщі чи Швеції...
піпл кен флай вже рахуй мертва студія, остання гра провалилась. 11біт це середньобюджетні ігри, блубер теж саме інді "броділки" і ремейк сайлент хіла.Earanak: ↑ 30.07.2025 14:47 Enjthesilence, не слежу кто что там выпускал и кто что делает, но там еще People Can Fly, CI или как их там City Interactive, короч разрабы Lords of the Fallen, 11 бит Студия, Bloober. Всяко больше чем наши полторы студии![]()
Метро, правда це було, господи, 6 років назадStamb: ↑ 30.07.2025 15:09 я за іграми не слідкую, що там потужного виходило від укр студій протягом останніх років? крім сталкера
Та чого, не так давно для ВР ще випустилиEnjthesilence: ↑ 30.07.2025 15:28Метро, правда це було, господи, 6 років назадStamb: ↑ 30.07.2025 15:09 я за іграми не слідкую, що там потужного виходило від укр студій протягом останніх років? крім сталкера
нє, то інша студія робила. "вертіго геймс"
А, вибачаюсь за іпсошечку
і чому я не здивований, з таким підхідом я дуже сумніваюсь у нашій перемозіВже третій рік поспіль на ній буде організовано окремий український павільйон, де будуть представлені вітчизняні розробники ігор, сервісні компанії та креативні студії
Все серьезные уже давным давно за границей ( еще до полномасштабки ) . К примеру 4A Games - мальтийская студия уже давно , а Vostok Games в обще неизвстно жива лиNUN4AG: ↑ 30.07.2025 13:58 Пропоную обговорити Оголошено учасників українського павільйону на Gamescom 2025
Подивився на список учасників і виявилось, що крім GSC нікого не знаю. Погуглив їх сайти - зрозумів чому![]()
Оце і вся наша ігрова індустрія?
Років 15-20 назад був впевнений, що в України куди більший потенціал - на рівні умовної Польщі чи Швеції...
Живі, пилять Forest ReignsMetalistForever: ↑ 30.07.2025 17:42 а Vostok Games в обще неизвстно жива ли
Як рівень якості, кількості та різноманіття.Enjthesilence: ↑ 30.07.2025 14:43а що там за рівень польщі такий? сдпр і текланд?kairo: ↑ 30.07.2025 14:42
Якби не війна, ми б точно були на рівні Польщі. ІТ в Україні досить добре розвинений.
Фрогварес не інді студіяEnjthesilence: ↑ 30.07.2025 14:51піпл кен флай вже рахуй мертва студія, остання гра провалилась. 11біт це середньобюджетні ігри, блубер теж саме інді "броділки" і ремейк сайлент хіла.Earanak: ↑ 30.07.2025 14:47 Enjthesilence, не слежу кто что там выпускал и кто что делает, но там еще People Can Fly, CI или как их там City Interactive, короч разрабы Lords of the Fallen, 11 бит Студия, Bloober. Всяко больше чем наши полторы студии![]()
я погоджусь, що більше, але не прірва, якщо не рахувати індюшатіну, в нас там також всілякі Frogwares з їх шерлоками і тд є. а так з крупних, ну 4а геймс і гск, звичайно, купа народу звалила в чужі студії, тримати норм контору в Україні в геймдеві - таке собі зараз, "3 в ряд" лупити хіба що
11bit studio (this war of mine, frostpunk1+2, thaumaturge, the invincible, the alters)Enjthesilence: ↑ 30.07.2025 14:43а що там за рівень польщі такий? сдпр і текланд?kairo: ↑ 30.07.2025 14:42
Якби не війна, ми б точно були на рівні Польщі. ІТ в Україні досить добре розвинений.
я про рівень їх проектів. знаю, що в частині їх ігор був видавець, а на деякі ігри збирали краудфандінгомMqM: ↑ 30.07.2025 18:43Як рівень якості, кількості та різноманіття.
У нас на жаль з великих ігор остання тематика це постапокаліпсис, детективи і лавкрафт (ці два напрями суто на одній студії тримаються).
Якщо взяти порівняти ринки , то польський має більше саме пк проектів, порівняно з нашим який більше орієнтований на мобільний казуальний сегмент.
Мовчу про географію студій, якщо в Польщі студії розкидані по всіх великих і не дуже містах, то в нас переважно Києві, і трішечки десь там в Харкові, Одесі, Дніпрі - розрозбників три в ряд![]()
А така концентрація геймдев студій практично в одному місті розвитку індустрії не сприяє.
Відправлено через 1 хвилину 19 секунд:Фрогварес не інді студіяEnjthesilence: ↑ 30.07.2025 14:51
піпл кен флай вже рахуй мертва студія, остання гра провалилась. 11біт це середньобюджетні ігри, блубер теж саме інді "броділки" і ремейк сайлент хіла.
я погоджусь, що більше, але не прірва, якщо не рахувати індюшатіну, в нас там також всілякі Frogwares з їх шерлоками і тд є. а так з крупних, ну 4а геймс і гск, звичайно, купа народу звалила в чужі студії, тримати норм контору в Україні в геймдеві - таке собі зараз, "3 в ряд" лупити хіба щохоча би вікі глянули
а що з цього "світовий рівень?"daesz: ↑ 30.07.2025 18:5211bit studio (this war of mine, frostpunk1+2, thaumaturge, the invincible, the alters)
rebellion (sniper іліт(с) всі частини)
creativeforge (phantom doctrine, postal'и ще, але то лайно собаче, а не гра/ігри)
blooberteam (observer, layers of fear, cronos, medium, silent hill 2 remake)
Ну й згадалі cdpr та techland.
Які є українські франшизи світового рівня окрім сталкера та метро tho.
Про ці всі ігри знають і чули в світі, хто грає наші козаки крім самих українців?Enjthesilence: ↑ 30.07.2025 18:54а що з цього "світовий рівень?"