Оголошено учасників українського павільйону на Gamescom 2025

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
NUN4AG
Member

Повідомлення

Пропоную обговорити Оголошено учасників українського павільйону на Gamescom 2025
Подивився на список учасників і виявилось, що крім GSC нікого не знаю. Погуглив їх сайти - зрозумів чому :gigi:
Оце і вся наша ігрова індустрія?
Років 15-20 назад був впевнений, що в України куди більший потенціал - на рівні умовної Польщі чи Швеції...
kairo
Member

Повідомлення

NUN4AG: 30.07.2025 13:58Років 15-20 назад був впевнений, що в України куди більший потенціал - на рівні умовної Польщі чи Швеції...
Якби не війна, ми б точно були на рівні Польщі. ІТ в Україні досить добре розвинений.
Enjthesilence
Member

Повідомлення

kairo: 30.07.2025 14:42
NUN4AG: 30.07.2025 13:58Років 15-20 назад був впевнений, що в України куди більший потенціал - на рівні умовної Польщі чи Швеції...
Якби не війна, ми б точно були на рівні Польщі. ІТ в Україні досить добре розвинений.
а що там за рівень польщі такий? сдпр і текланд?
Earanak
Member

Повідомлення

Enjthesilence, не слежу кто что там выпускал и кто что делает, но там еще People Can Fly, CI или как их там City Interactive, короч разрабы Lords of the Fallen, 11 бит Студия, Bloober. Всяко больше чем наши полторы студии :-/
kairo
Member

Повідомлення

Enjthesilence
Ще:
11bit
The Astronauts
Bloober Team
Та думаю вистачає студій поменше.
Enjthesilence
Member

Повідомлення

Earanak: 30.07.2025 14:47 Enjthesilence, не слежу кто что там выпускал и кто что делает, но там еще People Can Fly, CI или как их там City Interactive, короч разрабы Lords of the Fallen, 11 бит Студия, Bloober. Всяко больше чем наши полторы студии :-/
піпл кен флай вже рахуй мертва студія, остання гра провалилась. 11біт це середньобюджетні ігри, блубер теж саме інді "броділки" і ремейк сайлент хіла.
я погоджусь, що більше, але не прірва, якщо не рахувати індюшатіну, в нас там також всілякі Frogwares з їх шерлоками і тд є. а так з крупних, ну 4а геймс і гск, звичайно, купа народу звалила в чужі студії, тримати норм контору в Україні в геймдеві - таке собі зараз, "3 в ряд" лупити хіба що
Востаннє редагувалось 30.07.2025 14:55 користувачем Enjthesilence, всього редагувалось 1 раз.
Earanak
Member

Повідомлення

Да вроде бы и не шло речи про прям крупные студии. Если в стране развит геймдев то как по мне лучше много мелких и средних студий чем несколько крупных :think: Ладно, не суть...
Stamb
Member

Повідомлення

я за іграми не слідкую, що там потужного виходило від укр студій протягом останніх років? крім сталкера
Enjthesilence
Member

Повідомлення

Stamb: 30.07.2025 15:09 я за іграми не слідкую, що там потужного виходило від укр студій протягом останніх років? крім сталкера
Метро, правда це було, господи, 6 років назад
Duck
Junior

Повідомлення

Enjthesilence: 30.07.2025 15:28
Stamb: 30.07.2025 15:09 я за іграми не слідкую, що там потужного виходило від укр студій протягом останніх років? крім сталкера
Та чого, не так давно для ВР ще випустили
Enjthesilence
Member

Повідомлення

Duck: 30.07.2025 15:34
Enjthesilence: 30.07.2025 15:28

нє, то інша студія робила. "вертіго геймс"
Duck
Junior

Повідомлення

Enjthesilence: 30.07.2025 15:37
Duck: 30.07.2025 15:34
нє, то інша студія робила. "вертіго геймс"
А, вибачаюсь за іпсошечку :-/ Трохи дивно, що не самі, мають же свій досвід розробки ВР
OldGoodGames
Member

Повідомлення

четвертий рік війни...
а тим часом
Вже третій рік поспіль на ній буде організовано окремий український павільйон, де будуть представлені вітчизняні розробники ігор, сервісні компанії та креативні студії
і чому я не здивований, з таким підхідом я дуже сумніваюсь у нашій перемозі :shuffle:
MetalistForever
Member

Повідомлення

NUN4AG: 30.07.2025 13:58 Пропоную обговорити Оголошено учасників українського павільйону на Gamescom 2025
Подивився на список учасників і виявилось, що крім GSC нікого не знаю. Погуглив їх сайти - зрозумів чому :gigi:
Оце і вся наша ігрова індустрія?
Років 15-20 назад був впевнений, що в України куди більший потенціал - на рівні умовної Польщі чи Швеції...
Все серьезные уже давным давно за границей ( еще до полномасштабки ) . К примеру 4A Games - мальтийская студия уже давно , а Vostok Games в обще неизвстно жива ли
karokum
Member

Повідомлення

MetalistForever: 30.07.2025 17:42 а Vostok Games в обще неизвстно жива ли
Живі, пилять Forest Reigns
Tetronga
Member

Повідомлення

Ці учасники дані в Резерв+ оновили? На обліку стоять?
MqM
Member

Повідомлення

Enjthesilence: 30.07.2025 14:43
Як рівень якості, кількості та різноманіття.
У нас на жаль з великих ігор остання тематика це постапокаліпсис, детективи і лавкрафт (ці два напрями суто на одній студії тримаються).
Якщо взяти порівняти ринки , то польський має більше саме пк проектів, порівняно з нашим який більше орієнтований на мобільний казуальний сегмент.
Мовчу про географію студій, якщо в Польщі студії розкидані по всіх великих і не дуже містах, то в нас переважно Києві, і трішечки десь там в Харкові, Одесі, Дніпрі - розрозбників три в ряд :weep:
А така концентрація геймдев студій практично в одному місті розвитку індустрії не сприяє.

Відправлено через 1 хвилину 19 секунд:
Enjthesilence: 30.07.2025 14:51
Earanak: 30.07.2025 14:47 Enjthesilence, не слежу кто что там выпускал и кто что делает, но там еще People Can Fly, CI или как их там City Interactive, короч разрабы Lords of the Fallen, 11 бит Студия, Bloober. Всяко больше чем наши полторы студии :-/
піпл кен флай вже рахуй мертва студія, остання гра провалилась. 11біт це середньобюджетні ігри, блубер теж саме інді "броділки" і ремейк сайлент хіла.
я погоджусь, що більше, але не прірва, якщо не рахувати індюшатіну, в нас там також всілякі Frogwares з їх шерлоками і тд є. а так з крупних, ну 4а геймс і гск, звичайно, купа народу звалила в чужі студії, тримати норм контору в Україні в геймдеві - таке собі зараз, "3 в ряд" лупити хіба що
Фрогварес не інді студія :lol: хоча би вікі глянули
daesz
Member

Повідомлення

11bit studio (this war of mine, frostpunk1+2, thaumaturge, the invincible, the alters)
rebellion (sniper іліт(с) всі частини)
creativeforge (phantom doctrine, postal'и ще, але то лайно собаче, а не гра/ігри)
blooberteam (observer, layers of fear, cronos, medium, silent hill 2 remake)
Ну й згадалі cdpr та techland.

Які є українські франшизи світового рівня окрім сталкера та метро tho.
Enjthesilence
Member

Повідомлення

MqM: 30.07.2025 18:43

Як рівень якості, кількості та різноманіття.
У нас на жаль з великих ігор остання тематика це постапокаліпсис, детективи і лавкрафт (ці два напрями суто на одній студії тримаються).
Якщо взяти порівняти ринки , то польський має більше саме пк проектів, порівняно з нашим який більше орієнтований на мобільний казуальний сегмент.
Мовчу про географію студій, якщо в Польщі студії розкидані по всіх великих і не дуже містах, то в нас переважно Києві, і трішечки десь там в Харкові, Одесі, Дніпрі - розрозбників три в ряд :weep:
А така концентрація геймдев студій практично в одному місті розвитку індустрії не сприяє.

Відправлено через 1 хвилину 19 секунд:
Enjthesilence: 30.07.2025 14:51

Фрогварес не інді студія :lol: хоча би вікі глянули
я про рівень їх проектів. знаю, що в частині їх ігор був видавець, а на деякі ігри збирали краудфандінгом

Відправлено через 56 секунд:
daesz: 30.07.2025 18:52

11bit studio (this war of mine, frostpunk1+2, thaumaturge, the invincible, the alters)
creativeforge (phantom doctrine, postal'и ще, але то лайно собаче, а не гра/ігри)
Ну й згадалі cdpr та techland.

Які є українські франшизи світового рівня окрім сталкера та метро tho.
а що з цього "світовий рівень?"
daesz
Member

Повідомлення

Enjthesilence: 30.07.2025 18:54а що з цього "світовий рівень?"
Про ці всі ігри знають і чули в світі, хто грає наші козаки крім самих українців?
Це вже не кажучи про те, що навіть наші АААА проекти не в одній лінійці із тим же відьмаком чи кп77.
Той же сталкер - це набагато більше нішевий продукт, який швидше рівня даін лайт чим відьмака лол.

https://steamdb.info/app/1091500/charts/#max
https://steamdb.info/app/292030/charts/#max
vs
https://steamdb.info/app/412020/charts/#max
https://steamdb.info/app/1643320/charts/#max

https://steamdb.info/app/20900/charts/#max
vs
https://steamdb.info/app/4500/charts/

Навіть якийсь снайпір іліт(с) має більший ол тайм пік чим метро екзодус лол.
https://steamdb.info/app/312660/charts/#max
Відповісти