Я для мака пам'ятаю що мусив ставити 46 чи якийсь такий канал, але то був старезний мак 2012го, не думаю що у сучасних бувають такі проблемиUntegental: ↑ 04.06.2025 17:14 AFU_power
Айфон в цілому наче вже норм працює, основна проблема з маком. У дружини вже істерика бо не може працювати
Новини
Останні статті і огляди
Xiaomi Be5000 погано працює з епловими дивайсами
-
AFU_power
Member
-
Untegental
Member
Я не можу зайти в цю програму, я витратив годину на проходження капч але в результаті воно мені каже введіть ваш номер телефону для підтвердження де вказано регіон Укр але стоїть код не укр і змінити його не можна.0kie: ↑ 04.06.2025 16:10Качаешь на смартфон с Андроид приложение Mi WiFi
Тим не менш в браузері пише що прошивка остання у роутера
Все ж таки знайшов щоб прочитати таке "На жаль маршрутизатор до якого ви підкючаєтесь не підримує програму mi-wifi, скористайтесь програмою mi home"
А mi home не хоче його конектити через якісь приколи з регіоном
Отправлено спустя 17 минут 49 секунд:
Перевірив інфу, дійно mi wifi не підтримує be5000, можливо у вас інший роутер.
Також оновлення вже встановлене остенне.
Інше все зробив як сказав пан 0kie, тестую
-
0kie
Member
Untegental
Ставь регион "Китай" - у тебя же китайская версия, они другие регионы не принимают.
Ставь регион "Китай" - у тебя же китайская версия, они другие регионы не принимают.
-
Untegental
Member
Коротше проблема так і не зникла, вона наче вирішилась короткостроково але зараз знову на маку постійно відпадає цей роутер і на деякий яблучних телефонах.
Прошивка остання на роутері.
Ще доречі перестав перекладач адекватно працювати в хромі піля оновлення хрому, 2\3 тексту не перекладені.
Щось ще можу зробити, настрій відчай, вже бажання позбутись його і купити якийсь тплінк\асус
Прошивка остання на роутері.
Ще доречі перестав перекладач адекватно працювати в хромі піля оновлення хрому, 2\3 тексту не перекладені.
Щось ще можу зробити, настрій відчай, вже бажання позбутись його і купити якийсь тплінк\асус
-
7mindfields
Member
Не буди лихо crumdUntegental: ↑ 29.07.2025 14:41 вже бажання позбутись його і купити якийсь тплінк
-
EvgeniyK86
Member
А поставити openwrt не варіант?Untegental: ↑ 29.07.2025 14:41 вже бажання позбутись його і купити якийсь тплінк\асус
-
Untegental
Member
Дякую, але не шукаю нових ребусів. Для мене придбання китайського Xiaomi вже було шляхом ускладнення. Послухав поради, що нічого складного — не страшно, що китайський інтерфейс, один раз налаштував і все буде ок. Фактично ж він уже «з'їв» кілька робочих днів на постійні переналаштування і регулярні перезапуски.EvgeniyK86: ↑ 29.07.2025 15:08openwrt
Ті самі TP-Link у мене стабільно працювали по 3–4 роки і виконували всі поставлені завдання.
Я не прошу поради щодо вибору роутера, вже порадили. Зараз питання в тому, як змусити це працювати.
Якщо таки дійду до заміни, візьму щось поширене за відгуками розетки.
Питання щодо справності пристроїв умовно відкидаю, бо роутер працює нормально з усім, окрім двох макбуків і айпада (Все на м1\м2 може в цьому справа) . Айфони, здається, вже також працюють без проблем.
-
0kie
Member
Untegental
Выставь вручную 40 канал для 5 ГГц, шифрование гибридное WPA3/WPA2, частоты "ширины" 20/40/80/160 МГц, объедини 2.4 и 5 ГГц в одну сеть, MU-MIMO включи, возможно надо будет включить "Режим совместимости WiFi5", что плохо - лучше без него. Easy Connect должен быть выключен. Равно как и DMZ должен быть выключен. Регион - Китай. У меня все Айфоны работают с такими настройками роутера без проблем.
Программу для Андроид пробовал, которая делает оптимизацию сети WiFi?
Выставь вручную 40 канал для 5 ГГц, шифрование гибридное WPA3/WPA2, частоты "ширины" 20/40/80/160 МГц, объедини 2.4 и 5 ГГц в одну сеть, MU-MIMO включи, возможно надо будет включить "Режим совместимости WiFi5", что плохо - лучше без него. Easy Connect должен быть выключен. Равно как и DMZ должен быть выключен. Регион - Китай. У меня все Айфоны работают с такими настройками роутера без проблем.
Программу для Андроид пробовал, которая делает оптимизацию сети WiFi?
-
Gold_Star
Member
Untegental
Покажіть скріни з усіма перекладеними настройками, які ви встановлювали (крім іп чи рррое). Просто цікаво що у вас там наклацано
Покажіть скріни з усіма перекладеними настройками, які ви встановлювали (крім іп чи рррое). Просто цікаво що у вас там наклацано
-
Untegental
Member
0kie
Все в майже так і налаштовано, окрім не знаю що таке easy connect і dmz (припущу що easy connect це найнижче налаштування в першому меню) , і не бачу таких налаштувань шифрування пробував всі варіанти, зараз стоїть тільки wpa2.
З телефоном андроїд і апкою не вийшло, апку яку ви скинули не підтримує жоден телефон і роутер. Роутер каже що замість неї міхоум, але міхоум не підтягує роутер хоч ти всрись.
Про айфони я ж писав що теж проблеми вже нема, проблема з гаджетами на м1\м2
Отправлено спустя 21 минуту 12 секунд:
Спробував зробити підключення до апки з айфона замість андроіда, і вийшло. Але оптимізація каже що встановлені оптимальні налаштування
Все в майже так і налаштовано, окрім не знаю що таке easy connect і dmz (припущу що easy connect це найнижче налаштування в першому меню) , і не бачу таких налаштувань шифрування пробував всі варіанти, зараз стоїть тільки wpa2.
З телефоном андроїд і апкою не вийшло, апку яку ви скинули не підтримує жоден телефон і роутер. Роутер каже що замість неї міхоум, але міхоум не підтягує роутер хоч ти всрись.
Про айфони я ж писав що теж проблеми вже нема, проблема з гаджетами на м1\м2
Отправлено спустя 21 минуту 12 секунд:
Спробував зробити підключення до апки з айфона замість андроіда, і вийшло. Але оптимізація каже що встановлені оптимальні налаштування
-
0kie
Member
Untegental: ↑ 29.07.2025 17:17не знаю що таке easy connect і dmz
- спойлер
Untegental: ↑ 29.07.2025 17:17зараз стоїть тільки wpa2
- спойлер
-
Filabatya
Member
0kie
а чому 20мгц на 2,4, а не 20/40?
Відправлено через 2 години 14 хвилин 27 секунд:
0kie
дуже дякую, поставив 20 на 2,4 і роутер став чудово стабільно добивати всюди
а чому 20мгц на 2,4, а не 20/40?
Відправлено через 2 години 14 хвилин 27 секунд:
0kie
дуже дякую, поставив 20 на 2,4 і роутер став чудово стабільно добивати всюди
-
SERGBILL
Member
що не так з Сяомі?crumd: ↑ 04.06.2025 09:36 Интересно, в эту тему зайдут помочь продаваны с olx, которые в теме выбора роутеров рекламируют Сяоми?
-
Avenger80
Member
Возможно то, что если возникают такие проблемы как у автора темы - помочь некому. Когда всё хорошо, то хорошо. А вот когда возникают вопросы - тут тяжко... на родной прошивке. Если OpenWRT, то понятно. А вот если родная - к кому обращаться по специфическим непоняткам? В принципе, такая ситуация и на TP-Link тоже...SERGBILL: ↑ 29.07.2025 20:59що не так з Сяомі?
-
Untegental
Member
0kie
Все ідентично, відрізнявся тільки тип шифрування, але виправив на як у вас, і радіоканал в мене стоїть автоматично на 2.4
Easy Connect і dmz були вимкнуті
Отправлено спустя 3 минуты 12 секунд:
SERGBILL
Те що це китайське
без фактичного сервісу яке погано працює з деякими приладами, і як і каже Avenger80 тільки що і можно зробити це шукати рішення на форумах. Якого, як мені вже здається, просто не має.
Все ідентично, відрізнявся тільки тип шифрування, але виправив на як у вас, і радіоканал в мене стоїть автоматично на 2.4
Easy Connect і dmz були вимкнуті
Отправлено спустя 3 минуты 12 секунд:
SERGBILL
Те що це китайське
-
Gold_Star
Member
Untegental
Якщо у вас настройки ідентичні 0kie - рекомендую виставити на 5 ГГц канал не автоматично, а від 36 до 48. Ширину смуги - 80 МГц. Мережі 2.4 та 5 ГГц навпаки розділити (вимкнути загальний SSID на обох частотах), оскільки в цій функції немає безшовного переходу чи MLO - телефон буде в рандомний момент перепідключатись між мережами з затримкою або з'єднання буде дропатись на деяких пристроях.
Отправлено спустя 1 минуту 38 секунд:
Якщо у вас настройки ідентичні 0kie - рекомендую виставити на 5 ГГц канал не автоматично, а від 36 до 48. Ширину смуги - 80 МГц. Мережі 2.4 та 5 ГГц навпаки розділити (вимкнути загальний SSID на обох частотах), оскільки в цій функції немає безшовного переходу чи MLO - телефон буде в рандомний момент перепідключатись між мережами з затримкою або з'єднання буде дропатись на деяких пристроях.
Отправлено спустя 1 минуту 38 секунд:
Цікаво, чому власник супер крутого роутеру інтернет-центру сам не допоміг?Avenger80: ↑ 29.07.2025 21:28Возможно то, что если возникают такие проблемы как у автора темы - помочь некому.
-
SERGBILL
Member
чому ви впевнені, що питання саме до роутера, а не до тих приладів, з якими проблеми?Avenger80: ↑ 29.07.2025 21:28 Возможно то, что если возникают такие проблемы как у автора темы - помочь некому. Когда всё хорошо, то хорошо. А вот когда возникают вопросы - тут тяжко... на родной прошивке. Если OpenWRT, то понятно. А вот если родная - к кому обращаться по специфическим непоняткам? В принципе, такая ситуация и на TP-Link тоже...![]()
-
0kie
Member
Untegental
Канал для 5 ГГц выше 40-го не ставь. Для 2.4 ГГц пусть будет "авто" - там будет гулять от начальных до 12-го. Глянь, на какой частоте твои проблемные девайсы подключены к роутеру? Бывает, что на 2.4 ГГц, что как-бы и хорошо для них, но мало. Прошивки на девайсах и роутере последние?
И таки нет - переход на ОпенВРТ вряд ли спасёт ситуацию, ибо там головняка будет на порядок выше, а проблему никто вообще не решит. Ибо там каждый сам себе фюрер и мнение других ни во что не ставят. Плюс постоянные "что-то там прошил нового, бо старое глючит" - оно тебе надо? Нет. Это комментарий к твоему "китайське лайно без сервiсу i нема кого спитати".

Отправлено спустя 2 минуты 37 секунд:
SERGBILL
И я о чём. Со смартами вроде как заработало. Осталось планшеты заставить работать или сменить на вменяемые. Роутер свою функцию выполняет исправно.
Канал для 5 ГГц выше 40-го не ставь. Для 2.4 ГГц пусть будет "авто" - там будет гулять от начальных до 12-го. Глянь, на какой частоте твои проблемные девайсы подключены к роутеру? Бывает, что на 2.4 ГГц, что как-бы и хорошо для них, но мало. Прошивки на девайсах и роутере последние?
И таки нет - переход на ОпенВРТ вряд ли спасёт ситуацию, ибо там головняка будет на порядок выше, а проблему никто вообще не решит. Ибо там каждый сам себе фюрер и мнение других ни во что не ставят. Плюс постоянные "что-то там прошил нового, бо старое глючит" - оно тебе надо? Нет. Это комментарий к твоему "китайське лайно без сервiсу i нема кого спитати".
Перезагрузи роутер и заново подключи все устройства. Бывает, что не сразу отдупляется. Яблочные хреновины любят только свою всратую экосистему.Untegental: ↑ 29.07.2025 22:42відрізнявся тільки тип шифрування, але виправив на як у вас
Отправлено спустя 2 минуты 37 секунд:
SERGBILL
И я о чём. Со смартами вроде как заработало. Осталось планшеты заставить работать или сменить на вменяемые. Роутер свою функцию выполняет исправно.
-
Martix
Member
Пользую 52 канал для 5ггц, все ок. Роутер - старенький Keenetic Viva. У сына Mac Mini на M4
-
0kie
Member
Martix
Для меня тоже нет проблем выставить каналы от 50-го и всё работает. Но для ТС это не выход.
Для меня тоже нет проблем выставить каналы от 50-го и всё работает. Но для ТС это не выход.