Тут ещё вопрос в гарантии на что? У нормальных водянок гарантия на все последствия протечки. Толку мне было с того что у меня за потекший дипкул вернули деньги если он залил мне 3080 в 20 году.kairo: ↑ 23.07.2025 21:15ще з гарантією 12 міс, в той час як у Арктіка 6 років.
Новини
Останні статті і огляди
Огляд та тестування системи рідинного охолодження ASUS ROG Ryuo IV SLC 360 ARGB. Топова AiO з вигнутим 2K-екраном
-
erkins007
Member
-
Inqizitor2022
Member
Либо на что-то хорошее, фабричное, пусть за штуку баксов, но зато чтобы на долгие годы хватило и было тихо и холодно. Чиллер, допустим, сделанный по современным технологиям, с тихой инверторной помпой и прочим. Но никто до сих пор не удосужился такое продавать, хотя напрашивается корпус, в который такой чиллер влезет и сам чиллер - денег на подобное не жалко. И я подчёркиваю - фабричное и хорошее, не самосбор и на коленке сделанное. Вот для примера хорошего фабричного продукта - Арктик III 420 - красивый, сделан нормально, монтируется удобно и продуман.waryag: ↑ 23.07.2025 13:46Ті, хто заробляє, можуть витрачати десятки, сотні тисяч (і не лише гривень) на таке лайно, що асус виглядатиме вершиною адекватності.
-
kairo
Member
Я про таке чув, але конкретно по цій водянці на сайті Асуса нічого подібного не знайшов.erkins007: ↑ 23.07.2025 22:56Тут ещё вопрос в гарантии на что? У нормальных водянок гарантия на все последствия протечки. Толку мне было с того что у меня за потекший дипкул вернули деньги если он залил мне 3080 в 20 году.
-
Lekrs
Member
Охлад по ціні 7800x3d. 
-
dead_rat
Member
Не вірю що буває гарантія на всі наслідки.erkins007: ↑ 23.07.2025 22:56Тут ещё вопрос в гарантии на что? У нормальных водянок гарантия на все последствия протечки. Толку мне было с того что у меня за потекший дипкул вернули деньги если он залил мне 3080 в 20 году.kairo: ↑ 23.07.2025 21:15ще з гарантією 12 міс, в той час як у Арктіка 6 років.
Так можна сказати що я через протік втратив контракт на мільйон.
-
Kashtan
Member
Ви можете грунтовніше описати, що у вашому розумінні - чілер по сучасним технологіям? Бо в мене чілер, хайлеа, і що там сучасного їм додати чи замінити - мені невідомо.Inqizitor2022: ↑ 23.07.2025 23:13Либо на что-то хорошее, фабричное, пусть за штуку баксов, но зато чтобы на долгие годы хватило и было тихо и холодно. Чиллер, допустим, сделанный по современным технологиям, с тихой инверторной помпой и прочим. Но никто до сих пор не удосужился такое продавать, хотя напрашивается корпус, в который такой чиллер влезет и сам чиллер - денег на подобное не жалко. И я подчёркиваю - фабричное и хорошее, не самосбор и на коленке сделанное. Вот для примера хорошего фабричного продукта - Арктик III 420 - красивый, сделан нормально, монтируется удобно и продуман.waryag: ↑ 23.07.2025 13:46Ті, хто заробляє, можуть витрачати десятки, сотні тисяч (і не лише гривень) на таке лайно, що асус виглядатиме вершиною адекватності.
Чілер - це для сучасних систем точно не буде тихим.
Проблема не в "продавати" - сьогодні час купувати і продавати, а щоб виготовити.
Нормальний чілер в типовий системник - не влізе. Лише найбільші корпуси вмістять у себе чілери, але через шум доцільно винести його за межі житлового приміщення.
І це - заводський вибір.
Недоречно порівнювати аіо з чілером по складності, шуму та ефективності.
-
erkins007
Member
Естественно не на контракты, а на залитые комплектухи.dead_rat: ↑ 24.07.2025 10:03Не вірю що буває гарантія на всі наслідки.erkins007: ↑ 23.07.2025 22:56
Тут ещё вопрос в гарантии на что? У нормальных водянок гарантия на все последствия протечки. Толку мне было с того что у меня за потекший дипкул вернули деньги если он залил мне 3080 в 20 году.
Так можна сказати що я через протік втратив контракт на мільйон.
-
Inqizitor2022
Member
Ну что-то тихое с инвертором, чтобы работало тихо и эффективно. Холодильник с данфосс компрессором у меня тихо работает, такой же или подобный компрессор взять и должно быть окKashtan: ↑ 24.07.2025 10:15Ви можете грунтовніше описати, що у вашому розумінні - чілер по сучасним технологіям? Бо в мене чілер, хайлеа, і що там сучасного їм додати чи замінити - мені невідомо.
Проблема не в "продавати" - сьогодні час купувати і продавати, а щоб виготовити.
Нормальний чілер в типовий системник - не влізе. Лише найбільші корпуси вмістять у себе чілери, але через шум доцільно винести його за межі житлового приміщення.
І це - заводський вибір.
-
Kashtan
Member
Побутові холодильники - слабкі з погляду холодоутворювання пристрої, кіловат вони не заморозять, який відходить від сучасної системи, і це мова про сучасну, а не навіть найближчу перспективу, нас чекають 52-х ядерні інтели та 48-поточні АМД вже через півтори роки, а головне що там підсунуть відеокарти- можна лише дати уяву фантазії, якщо 5090 та 5090д вживають 900 ват при знятих обмеженнях в біосі. Мова про те що потужний компресор - тихим не буде, а компресор побутового холодильника - до потужних, або достатньо потужним не є. Лінійні компресори LG найтихіші. Але чомусь чілери на них не виготовляють. Мій чілер за стіною, шланги проходять крізь вибиті дірки у стіні, це єдиний прийнятний варіант на практиці. Можлива альтернатива - взяти бак для води літрів зо сорок, теплоізольований, і слабкий чілер.Inqizitor2022: ↑ 24.07.2025 15:24Ну что-то тихое с инвертором, чтобы работало тихо и эффективно. Холодильник с данфосс компрессором у меня тихо работает, такой же или подобный компрессор взять и должно быть окKashtan: ↑ 24.07.2025 10:15Ви можете грунтовніше описати, що у вашому розумінні - чілер по сучасним технологіям? Бо в мене чілер, хайлеа, і що там сучасного їм додати чи замінити - мені невідомо.
І це - заводський вибір.
-
Inqizitor2022
Member
Может я туплю, но в холодильнике, морозильнике - минус 10 градусов, а в холодильном +5. Поэтому если у чиллера будет на -5 морозить непрерывно (можно взять 2 компрессора и 2 контура) и взять действительно бак воды литров 30, помпу для прокачки воды непрерывной - то система будет охлаждать лучше, чем 420мм водянка, у которой никогда не будет 30 литров бака и 2 больших компрессоров. Единственное, непонятно как в этом случае будет стартовать система, особенно в жару, нужен какой-то турборежим или третий шумный, но сверхмощный компрессор. Ну и габариты ПК возвращают тогда в 1960-е и шкаф будет.Kashtan: ↑ 25.07.2025 11:50кіловат вони не заморозять, який відходить від сучасної системи, і це мова про сучасну, а не навіть найближчу перспективу, нас чекають 52-х ядерні інтели та 48-поточні АМД вже через півтори роки... Можлива альтернатива - взяти бак для води літрів зо сорок, теплоізольований, і слабкий чілер.
-
Vladys77
Member
Дорого-багато для тих в кого зайві гроші на додатковий екран для мультиків на процесорі.
Відправлено через 1 хвилину 30 секунд:
Відправлено через 8 хвилин 51 секунду:
Відправлено через 4 хвилини 42 секунди:
А свої гроші зазвичай рахують. І до просто плдобається СРО за 18к треба як мінімум ПК за 200к. Інакше буде трохи нелогічно, якщо в тебе система охолодження процесора набагато дорожча за процесор. Тоді який в ній сенс?
Відправлено через 1 хвилину 30 секунд:
А ще краще Arctic Freezer 420Steady Connection: ↑ 22.07.2025 15:01 Не розумію навіщо взагалі всі ці додаткові монітори всередині корпусу. Наскільки вони реально корисні, щоб виправдати таку ціну? За вартість цієї СРО можна непоганий додатковий монітор купити, звісно не OLED, але для моніторингу температур, частот та всього іншого він і не потрібен. Ще й на Arctic Liquid Freezer III Pro 360 залишиться, який скоріше за все кращі температури видасть
Відправлено через 8 хвилин 51 секунду:
За ці гроші можна купити 6 арктиківHagen: ↑ 22.07.2025 15:18 Хотілось би запитати автора статті. Ви свідомо вибрали в конкуренти 280тку попереднього покоління Арктика щоб результати не виглядали зовсім не на користь Асуса? Бо якби порівняли з останньою 360ткою Арктика, то було б кумедно (особливо в контексті ціни)
Відправлено через 4 хвилини 42 секунди:
До "от просто подобається" треба ще зайвих 18к грн. У мамки 18к випросити на кулер до ПК для навчання буде складнуватоleif: ↑ 22.07.2025 15:28Це ви натягуєте свій особистий світогляд на всіх. Аж бігом придбають і ті хто у мамки випросить і ті хто сам заробляє. Тому що не всі рішення покупців є і мають бути суто раціональні+практичні.Kashtan: ↑ 22.07.2025 15:25 Hagen
Впевнений що ні. Але ніхто у здоровому глузді хто хоч трохи власноруч заробляє, не придбає оцей асусівський оверпрайс, який ще й просто гірший по температура - шум, не кажучи про ціна - якість.
інколи абсолютно валідною причиною для покупки може бути, що "от просто подобається і радує" і людина може виправдати для себе навіть таку переплату як за сабж![]()
А свої гроші зазвичай рахують. І до просто плдобається СРО за 18к треба як мінімум ПК за 200к. Інакше буде трохи нелогічно, якщо в тебе система охолодження процесора набагато дорожча за процесор. Тоді який в ній сенс?
-
Denvys5
Member
Inqizitor2022
Kashtan
Кондьори і теплонасоси вже існують
Просто кидаєш холодну сторону кондьора в свій бак з водою і чіллер готовий
Kashtan
Кондьори і теплонасоси вже існують
Просто кидаєш холодну сторону кондьора в свій бак з водою і чіллер готовий