Новини
Останні статті і огляди
Видеонаблюдение: все вопросы здесь
-
Shpoker
Member
moonlight49
прямо синолоджи типа DVA3221 так и просится (раз хиквижны или дахуа не то)))... и камер к нему любых (там 8 лицензий в коробке, камеры от синолоджи лицензии не жрут)
поклацай пиратку с рутрекера в виртуалке, почитай доку, интересные железяки для маленьких офисов
https://kb.synology.com/ru-ru/Surveilla ... recordings
(dual-recording) на руссише - двойная запись (в их облако за бабки некоторые)
или бэкап тасками
или сторейдж примонтировать по тому-же нфс (или смб, не помню чо там из коробки) и потом там уже страдать фигней, короче, вариантов много
а особенно если линукс знаешь и можешь выйти за ограничения гуя - то хоть по крону на фтп аплоади видосики, хоть рсинком гоняй
ну а если совсем нахаляву - то zoneminder на комп и хоть на ушах стой (линукс наше всё, но оно того реально стоит)
прямо синолоджи типа DVA3221 так и просится (раз хиквижны или дахуа не то)))... и камер к нему любых (там 8 лицензий в коробке, камеры от синолоджи лицензии не жрут)
поклацай пиратку с рутрекера в виртуалке, почитай доку, интересные железяки для маленьких офисов
https://kb.synology.com/ru-ru/Surveilla ... recordings
(dual-recording) на руссише - двойная запись (в их облако за бабки некоторые)
или бэкап тасками
или сторейдж примонтировать по тому-же нфс (или смб, не помню чо там из коробки) и потом там уже страдать фигней, короче, вариантов много
а особенно если линукс знаешь и можешь выйти за ограничения гуя - то хоть по крону на фтп аплоади видосики, хоть рсинком гоняй
ну а если совсем нахаляву - то zoneminder на комп и хоть на ушах стой (линукс наше всё, но оно того реально стоит)
-
moonlight49
Member
Shpoker: ↑ 30.05.2025 23:45 прямо синолоджи типа DVA3221 так и просится
ДякуюShpoker: ↑ 30.05.2025 23:45
ну а если совсем - то zoneminder на комп и хоть на ушах стой (линукс наше всё, но оно того реально стоит)
Востаннє редагувалось 31.05.2025 00:08 користувачем moonlight49, всього редагувалось 1 раз.
-
Shpoker
Member
moonlight49
Но ты обязательно почитай доку и поклацай. Что б точно устроило.
Но ты обязательно почитай доку и поклацай. Что б точно устроило.
-
murzik
Member
якщо є локальний nvr, то навіщо ще і софт на комп?
-
tablestikus
Member
Shpoker
zoneminder за останні 5 років якось допиляли чи він так і залишився огризком який жере ресурси пишучи навіть в невеликій роздільній здатності з дуже убогим інтерфейсом?
zoneminder за останні 5 років якось допиляли чи він так і залишився огризком який жере ресурси пишучи навіть в невеликій роздільній здатності з дуже убогим інтерфейсом?
-
Shpoker
Member
tablestikus
ставил где-то год назад, там пушка-гонка была, однако, даже в 2015 такого поведения не видел, хотя интерфейс был не очень, это да (не мжпег случайно писал?)
ставил где-то год назад, там пушка-гонка была, однако, даже в 2015 такого поведения не видел, хотя интерфейс был не очень, это да (не мжпег случайно писал?)
-
Васильович
Member
Шановні гуру, допоможіть нубу розібратися в ситуації.
Є дача з наявним відеонаглядом HD-CVI стандарту.
Задіяний реєстратор Dahua DH-XVR4108C-I і три зовнішні камери.
Власник хоче поставити нову камеру з датчиком руху і отримувати сповіщення про події в аппку на телефоні.
Гугління підказує, що камери даного стандарту існують з PIR дачиком.
Це і буде вирішенням задачі чи я копаю не туди?
Наперед вдячний
ChatGPT підказав, що виявляти рух вміють вже наявні камери
Питання закрите.
Є дача з наявним відеонаглядом HD-CVI стандарту.
Задіяний реєстратор Dahua DH-XVR4108C-I і три зовнішні камери.
Власник хоче поставити нову камеру з датчиком руху і отримувати сповіщення про події в аппку на телефоні.
Гугління підказує, що камери даного стандарту існують з PIR дачиком.
Це і буде вирішенням задачі чи я копаю не туди?
Наперед вдячний
ChatGPT підказав, що виявляти рух вміють вже наявні камери
Питання закрите.
Востаннє редагувалось 07.06.2025 13:22 користувачем Васильович, всього редагувалось 1 раз.
-
tablestikus
Member
Я його намагався на 16 камер поставити, помучалися десь пару місяців і купили хардварний реєстратор. Ні, не мжпег писало, в щось інше.Shpoker: ↑ 31.05.2025 18:39 tablestikus
-
murzik
Member
Васильович
бажано щоб камера була такого ж виробникка, як і реєстратор. Детекція руху це базовий фукнкіонал всіх камер, але якщо камера і реєстратор різного виробника то можуть бути нюанси, особливо якщо це ІР камера, яка підключена по Onvif
стосовно повідомлень про рух:
1. можуть буути хибні тривоги. якщо камера чи реєстратор без відеоаналітики розпізнавання об'єктів (людина машина), то будуть тривоги на дощ, рух листя, сніг, пил тощо.
2. щоб приходили повідомлення, треба в хмару виробника підключати реєстратор, Р2Р у Дахуа, Хікконнект у хіквіжн.
бажано щоб камера була такого ж виробникка, як і реєстратор. Детекція руху це базовий фукнкіонал всіх камер, але якщо камера і реєстратор різного виробника то можуть бути нюанси, особливо якщо це ІР камера, яка підключена по Onvif
стосовно повідомлень про рух:
1. можуть буути хибні тривоги. якщо камера чи реєстратор без відеоаналітики розпізнавання об'єктів (людина машина), то будуть тривоги на дощ, рух листя, сніг, пил тощо.
2. щоб приходили повідомлення, треба в хмару виробника підключати реєстратор, Р2Р у Дахуа, Хікконнект у хіквіжн.
-
Васильович
Member
murzik
Дякую за інформацію.
Виявилося, що в аппці на телефоні просто треба для потрібної камери додати необхідні типи сповіщення.
Вибрав "Виявлення руху - Особа" - працює просто чудово.
Дякую за інформацію.
Виявилося, що в аппці на телефоні просто треба для потрібної камери додати необхідні типи сповіщення.
Вибрав "Виявлення руху - Особа" - працює просто чудово.
-
EvgeniyK86
Member
Потрібна камера у приміщення, щоб можна було будь де з телефона чи ноутбука зайти подивитись. Я так розумію це називається IP камера?
Порадьте не дорогий варіант, можливо з Алі. Або які фірми/моделі треба дивитись?
Порадьте не дорогий варіант, можливо з Алі. Або які фірми/моделі треба дивитись?
-
Shpoker
Member
айпи камера - это камера которая гонит стрим через ip протокол, по вайфай или сетевому кабелю, а не по коаксиальномуEvgeniyK86: ↑ 24.07.2025 17:40 Я так розумію це називається IP камера
а тебе нужно нечто что умеет какой-либо китайский клауд, или какой-либо другой клауд производителя, куда б ты мог зайти с любой точки мира через приложуху и посмотреть что там тебе нужно (это всё по платной подписке, если что). тысячи их, разной степени хреновости, ничего советовать не буду
-
EvgeniyK86
Member
Shpoker
Наприклад Xiaomi Smart Camera C301 або TP-LINK Tapo C220 можуть робити то що мені потрібно? Бо щось я недозрозумів це воно чи ні.
І невже там тільки платно?
Наприклад Xiaomi Smart Camera C301 або TP-LINK Tapo C220 можуть робити то що мені потрібно? Бо щось я недозрозумів це воно чи ні.
І невже там тільки платно?
-
Shpoker
Member
EvgeniyK86
Буду завтра у компа - гляну. А как бесплатно тебе организовать хранение + коннект во внешний мир пролезая всякие наты? Кто за траф платить будет?))
Хош бесплатно - бери рег (камеру никто не отменял), организовывай впны или дыры во внешний мир, ставь софт на телефон который умеет конкретно протоколы твоей камеры (если онвиф не купил)...
Хочешь просто и быстро - плати, шаришь - городи сам из чего попало. Общемировая практика
Буду завтра у компа - гляну. А как бесплатно тебе организовать хранение + коннект во внешний мир пролезая всякие наты? Кто за траф платить будет?))
Хош бесплатно - бери рег (камеру никто не отменял), организовывай впны или дыры во внешний мир, ставь софт на телефон который умеет конкретно протоколы твоей камеры (если онвиф не купил)...
Хочешь просто и быстро - плати, шаришь - городи сам из чего попало. Общемировая практика
-
EvgeniyK86
Member
Shpoker
Дякую за уточнення. Якось не вказують ніде, що там окрема платня.
Дякую за уточнення. Якось не вказують ніде, що там окрема платня.
-
Shpoker
Member
EvgeniyK86
В тплинке есть tapo care который как-раз тебя интересует, там в базе камера стоит 3 евро в месяц и записи хранят неделю...
В хлаоми черт ногу сломит, наскоком выгуглить не вышло, но я уверен что +- то-же самое
В тплинке есть tapo care который как-раз тебя интересует, там в базе камера стоит 3 евро в месяц и записи хранят неделю...
В хлаоми черт ногу сломит, наскоком выгуглить не вышло, но я уверен что +- то-же самое
-
murzik
Member
Shpoker
EvgeniyK86
камера з підтримкою SD карти. Буде писати на саму камеру. Доступ з телефону чи компа - через вбудований функціонал виробника, в усіх камерах що я мав справу це безкоштовно. Якщо хмарне зберігання- тоді потрібно платити.
про Тп лінк тут
EvgeniyK86
камера з підтримкою SD карти. Буде писати на саму камеру. Доступ з телефону чи компа - через вбудований функціонал виробника, в усіх камерах що я мав справу це безкоштовно. Якщо хмарне зберігання- тоді потрібно платити.
про Тп лінк тут
-
Shpoker
Member
murzik
Тоесть не с вайфая, в котором камера и висит, а именно извне работает бесплатно?! Да откуда ж такая щедрость? (Китайцы продают видосики налево?)
Действительно тплинк лив вью дает бесплатно
Безкоштовно
Без Tapo Care
Перегляд у реальному часі
Миттєві повідомлення
Двустороннє аудіо
Зони активності
Локальне зберігання
Виявлення руху
https://www.tp-link.com/uk-ua/tapocare/
Тоесть не с вайфая, в котором камера и висит, а именно извне работает бесплатно?! Да откуда ж такая щедрость? (Китайцы продают видосики налево?)
Действительно тплинк лив вью дает бесплатно
Безкоштовно
Без Tapo Care
Перегляд у реальному часі
Миттєві повідомлення
Двустороннє аудіо
Зони активності
Локальне зберігання
Виявлення руху
https://www.tp-link.com/uk-ua/tapocare/
Востаннє редагувалось 26.07.2025 22:51 користувачем Shpoker, всього редагувалось 1 раз.
-
EvgeniyK86
Member
murzik
Дякую, це вже те що хочу. Бо платити помісячно за камеру зовсім не хочеться.
Зберігання у хмару мені й не треба, треба стрім.
Дякую, це вже те що хочу. Бо платити помісячно за камеру зовсім не хочеться.
Зберігання у хмару мені й не треба, треба стрім.
-
murzik
Member
Shpoker
Hikvision і Dahua теж безкоштовно дають віддалений перегляд
Hikvision і Dahua теж безкоштовно дають віддалений перегляд