Видеонаблюдение: все вопросы здесь

Разговоры обо всем
Відповісти
Автор
Повідомлення
Shpoker
Member

Повідомлення

moonlight49
прямо синолоджи типа DVA3221 так и просится (раз хиквижны или дахуа не то)))... и камер к нему любых (там 8 лицензий в коробке, камеры от синолоджи лицензии не жрут)
поклацай пиратку с рутрекера в виртуалке, почитай доку, интересные железяки для маленьких офисов
https://kb.synology.com/ru-ru/Surveilla ... recordings
(dual-recording) на руссише - двойная запись (в их облако за бабки некоторые)
или бэкап тасками
или сторейдж примонтировать по тому-же нфс (или смб, не помню чо там из коробки) и потом там уже страдать фигней, короче, вариантов много
а особенно если линукс знаешь и можешь выйти за ограничения гуя - то хоть по крону на фтп аплоади видосики, хоть рсинком гоняй

ну а если совсем нахаляву - то zoneminder на комп и хоть на ушах стой (линукс наше всё, но оно того реально стоит)
moonlight49
Member

Повідомлення

Shpoker: 30.05.2025 23:45 прямо синолоджи типа DVA3221 так и просится
Shpoker: 30.05.2025 23:45
ну а если совсем - то zoneminder на комп и хоть на ушах стой (линукс наше всё, но оно того реально стоит)
Дякую
Востаннє редагувалось 31.05.2025 00:08 користувачем moonlight49, всього редагувалось 1 раз.
Shpoker
Member

Повідомлення

moonlight49
Но ты обязательно почитай доку и поклацай. Что б точно устроило.
murzik
Member

Повідомлення

якщо є локальний nvr, то навіщо ще і софт на комп?
tablestikus
Member

Повідомлення

Shpoker
zoneminder за останні 5 років якось допиляли чи він так і залишився огризком який жере ресурси пишучи навіть в невеликій роздільній здатності з дуже убогим інтерфейсом?
Shpoker
Member

Повідомлення

tablestikus
ставил где-то год назад, там пушка-гонка была, однако, даже в 2015 такого поведения не видел, хотя интерфейс был не очень, это да (не мжпег случайно писал?)
Васильович
Member

Повідомлення

Шановні гуру, допоможіть нубу розібратися в ситуації.
Є дача з наявним відеонаглядом HD-CVI стандарту.
Задіяний реєстратор Dahua DH-XVR4108C-I і три зовнішні камери.
Власник хоче поставити нову камеру з датчиком руху і отримувати сповіщення про події в аппку на телефоні.
Гугління підказує, що камери даного стандарту існують з PIR дачиком.
Це і буде вирішенням задачі чи я копаю не туди?
Наперед вдячний :beer:

ChatGPT підказав, що виявляти рух вміють вже наявні камери :lol:
Питання закрите.
Востаннє редагувалось 07.06.2025 13:22 користувачем Васильович, всього редагувалось 1 раз.
tablestikus
Member

Повідомлення

Shpoker: 31.05.2025 18:39 tablestikus
ставил где-то год назад, там пушка-гонка была, однако, даже в 2015 такого поведения не видел, хотя интерфейс был не очень, это да (не мжпег случайно писал?)
Я його намагався на 16 камер поставити, помучалися десь пару місяців і купили хардварний реєстратор. Ні, не мжпег писало, в щось інше.
murzik
Member

Повідомлення

Васильович
бажано щоб камера була такого ж виробникка, як і реєстратор. Детекція руху це базовий фукнкіонал всіх камер, але якщо камера і реєстратор різного виробника то можуть бути нюанси, особливо якщо це ІР камера, яка підключена по Onvif

стосовно повідомлень про рух:
1. можуть буути хибні тривоги. якщо камера чи реєстратор без відеоаналітики розпізнавання об'єктів (людина машина), то будуть тривоги на дощ, рух листя, сніг, пил тощо.
2. щоб приходили повідомлення, треба в хмару виробника підключати реєстратор, Р2Р у Дахуа, Хікконнект у хіквіжн.
Васильович
Member

Повідомлення

murzik
Дякую за інформацію.
Виявилося, що в аппці на телефоні просто треба для потрібної камери додати необхідні типи сповіщення.
Вибрав "Виявлення руху - Особа" - працює просто чудово.
EvgeniyK86
Member

Повідомлення

Потрібна камера у приміщення, щоб можна було будь де з телефона чи ноутбука зайти подивитись. Я так розумію це називається IP камера?
Порадьте не дорогий варіант, можливо з Алі. Або які фірми/моделі треба дивитись?
Shpoker
Member

Повідомлення

EvgeniyK86: 24.07.2025 17:40 Я так розумію це називається IP камера
айпи камера - это камера которая гонит стрим через ip протокол, по вайфай или сетевому кабелю, а не по коаксиальному

а тебе нужно нечто что умеет какой-либо китайский клауд, или какой-либо другой клауд производителя, куда б ты мог зайти с любой точки мира через приложуху и посмотреть что там тебе нужно (это всё по платной подписке, если что). тысячи их, разной степени хреновости, ничего советовать не буду
EvgeniyK86
Member

Повідомлення

Shpoker
Наприклад Xiaomi Smart Camera C301 або TP-LINK Tapo C220 можуть робити то що мені потрібно? Бо щось я недозрозумів це воно чи ні.
І невже там тільки платно?
Shpoker
Member

Повідомлення

EvgeniyK86
Буду завтра у компа - гляну. А как бесплатно тебе организовать хранение + коннект во внешний мир пролезая всякие наты? Кто за траф платить будет?))
Хош бесплатно - бери рег (камеру никто не отменял), организовывай впны или дыры во внешний мир, ставь софт на телефон который умеет конкретно протоколы твоей камеры (если онвиф не купил)...
Хочешь просто и быстро - плати, шаришь - городи сам из чего попало. Общемировая практика
EvgeniyK86
Member

Повідомлення

Shpoker
Дякую за уточнення. Якось не вказують ніде, що там окрема платня.
Shpoker
Member

Повідомлення

EvgeniyK86
В тплинке есть tapo care который как-раз тебя интересует, там в базе камера стоит 3 евро в месяц и записи хранят неделю...

В хлаоми черт ногу сломит, наскоком выгуглить не вышло, но я уверен что +- то-же самое
murzik
Member

Повідомлення

Shpoker
EvgeniyK86
камера з підтримкою SD карти. Буде писати на саму камеру. Доступ з телефону чи компа - через вбудований функціонал виробника, в усіх камерах що я мав справу це безкоштовно. Якщо хмарне зберігання- тоді потрібно платити.
про Тп лінк тут
Shpoker
Member

Повідомлення

murzik
Тоесть не с вайфая, в котором камера и висит, а именно извне работает бесплатно?! Да откуда ж такая щедрость? (Китайцы продают видосики налево?)
Действительно тплинк лив вью дает бесплатно

Безкоштовно
Без Tapo Care

Перегляд у реальному часі
Миттєві повідомлення
Двустороннє аудіо
Зони активності
Локальне зберігання
Виявлення руху

https://www.tp-link.com/uk-ua/tapocare/
Востаннє редагувалось 26.07.2025 22:51 користувачем Shpoker, всього редагувалось 1 раз.
EvgeniyK86
Member

Повідомлення

murzik
Дякую, це вже те що хочу. Бо платити помісячно за камеру зовсім не хочеться.
Зберігання у хмару мені й не треба, треба стрім.
murzik
Member

Повідомлення

Shpoker
Hikvision і Dahua теж безкоштовно дають віддалений перегляд
Відповісти