Флагманський AMD Ryzen Threadripper PRO 9995WX набрав понад 173 тисячі балів у Cinebench R23

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Denvys5
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 19.07.2025 23:26якщо хтось хоче мірятись - прошу давати результати в Cinebench 2024 і відразу споживання
А нашо 2024? У сабжі R23 - золотий стандарт індустрії
Його якраз для аппле робили, сцена така сама як був R20
Чого щось там шукати, якщо R23 вже є? І мак М4 у R23 достатньо результатів, і інших армів
kairo
Member

Повідомлення

IronWithin: 20.07.2025 10:13Просто стане як у «сусідів», доведеться рекламувати букмекерку і крипту… а то ще й гірше «британських вчених»
Сайти живуть від кількості переглядів банерів та спонсорських матеріалів. Чим більше людей буде заходити, щоб прокоментувати, тим краще.
yuriy_dd
Member

Повідомлення

item2: 20.07.2025 10:02Для порівняння сучасним серверам потрібно лише 32-36 x86 ядер щоб набрати 5000 балів у Cinebench 2024
цікаво що за проци такі? Останій Ryzen 9950X на 16 ядер має результат 2130 споживаючи 200 Вт
(https://www.anandtech.com/show/21524/th ... x-review/8)
Але це дуже швидкий високо-частотний проц. І навіть 2 таких проца в паралель не досягнуть 5000, при чому споживаючи 400 Вт
тобто старий АРМ і скоріший і швидший
item2: 20.07.2025 10:02Тобто Altra Max відстає по однопотоку майже в 4 рази від x86. Altra - це спеціалізований проц, де забили на однопотік, де забили на об'єм кешу на одне ядро, який дуже важливий для деяких задач
цікаво - знаєте актуальні на 2021 рік х86 проци які би були швидші?
item2: 20.07.2025 10:02x86 так теж може, якщо випустить проц на 128 e-ядер від Intel або LP-ядер від АМД, які в чотири+ рази менші за площею і значно менше споживають. А якщо ще порізати кеш і викинути застарілий набір команд, який використовують може пару відсотків користувачів...
ключеве тут - якщо
prosha_evolist: 20.07.2025 11:08а за ротацію головних персонажів
вам не подобається що я вас переконую фактами? ви так не звикли?

Відправлено через 2 хвилини 25 секунд:
Denvys5: 20.07.2025 12:33А нашо 2024? У сабжі R23 - золотий стандарт індустрії
я знаю що старі тести були менш оптимізовані під АРМ, і якраз 2024 - добре оптимізований

вам не подобаються новіші тести, де х86 показує себе гірше, і ви би хотіли використовувати старі тести, які менш оптимізовані під АРМ?

та так і кажіть тоді
prosha_evolist
HWBOT OC Team

Повідомлення

yuriy_dd: 20.07.2025 13:28вам не подобається що я вас переконую фактами? ви так не звикли?
Не вигадуйте те, чого я не писав ;) А то вже купа повідомлень де ви щось вигадали - а потім самі з цим й сперечаєтесь. :)

То де там результати вашого АРМ процу під короною? :popcorn:

Відправлено через 46 секунд:
вам не подобаються новіші тести, де х86 показує себе гірше, і ви би хотіли використовувати старі тести, які менш оптимізовані під АРМ?
:lol: Таке натягування ситуації на глобус викликає лише сміх :up:
item2
Member

Повідомлення

yuriy_dd
"цікаво що за проци такі?"

Старий 7970x на 32 ядра видавав 3600-3800. Новий 9970x на 32 ядра по прогнозам повинен видати 4000-4300. Умовний проц на 36 ядер - це приблизна екстраполяція (може ще треба ядер додати, це все сказано приблизно було).

P.S. В останніх тестах результати 9950x доходять до 2400. Хоча Cinebench 2024 погано масштабується з кількістю ядер, а тому складно прикинути скільки треба. Я б обрав більш лінійний тест, той же 2023-й.
Earanak
Member

Повідомлення

Если уж и говорить про рендрилки типа Corona/V-Ray и прочих аналогов, то в таком случае и про дистрибутивный рендер не стоит забывать. Ведь там компы в сети рендрят 'как бы' независимо друг от друга, инклюзивно так сказать а не в общем пулле/кластере. За счет этого там КПД близкое к 99% от рендер-нод, соответственно, вот рендришь ты картинку 4 часа, подключил в сеть второй комп с таким же процом, оп и уже 2 часа, еще два таких компа подрубил и оп уже 1 час и так далее. Главное что бы объем ОЗУ +/- совпадал у всех компов а процы вообще разные могут быть в сети. Так что я бы еще рассматривал такой вариант, когда собирается из мусора и помоев с всяких китайских пердей гора мусора серверного и можно себе норм рендрить а не вкладываться в один гига-дорогой Тредрипер или экзотику хрен пойми какую.

Выходит, этот 9955WX в 840вт разгоне фигачит на 173к баллов. Но ведь в стоке AMD заявляют 19% прироста в Cinebench относительно 7995WX.
То есть получается 9955WX в стоке бьет где то 120к баллов. Ну дык три компа на 9950X будут уже быстрее в дистрибутивном рендере :laugh:
Вдобавок к этому, мейнстрим рендер ноды удобно апгрейдить/продавать потом. Как это было с 1700X-5950X, 7950X-9950X и до Zen6.
А то какой нить условный двуголовый Эпик/Зион с инженерниками поди потом продай или тем более экзотику непонятную массовому потреблителю.
Востаннє редагувалось 20.07.2025 15:16 користувачем Earanak, всього редагувалось 3 разів.
Sanьka
Member

Повідомлення

kairo: 19.07.2025 13:23 Юра має знайти такий тест!
А мені б було страшно зайти в магазин заліза де один манагер Юра, а другий Володя.
Denvys5
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 20.07.2025 13:28я знаю що старі тести були менш оптимізовані під АРМ, і якраз 2024 - добре оптимізований
Та чого ж ви так
https://www.techpowerup.com/274543/maxo ... -benchmark
Cinebench brings support for Apple silicon with the ARM-based M1 processor found in the latest generation Apple MacBooks.
Якраз розкриває всі можливості АРМ :up:
Я ж не пропоную у R20, хоч для x86 він нічим від R23 не відрізняється

Відправлено через 5 хвилин 5 секунд:
item2: 20.07.2025 10:02x86 так теж може, якщо випустить проц на 128 e-ядер від Intel або LP-ядер від АМД, які в чотири+ рази менші за площею і значно менше споживають.
Ну таке вже є - Intel Xeon 6766E - Sierra Forest
https://www.intel.com/content/www/us/en ... tions.html
yuriy_dd
Member

Повідомлення

Denvys5: 20.07.2025 15:19я знаю що старі тести були менш оптимізовані під АРМ, і якраз 2024 - добре оптимізований
Та чого ж ви так
https://www.techpowerup.com/274543/maxo ... -benchmark
перша версія, випущена в 2020 році майже відразу з появою М1 - ну звичайно що вона була максимально оптимізована під АРМ :lol: :lol:
Denvys5: 20.07.2025 15:19x86 так теж може, якщо випустить проц на 128 e-ядер від Intel або LP-ядер від АМД, які в чотири+ рази менші за площею і значно менше споживають.
Ну таке вже є - Intel Xeon 6766E - Sierra Forest
https://www.intel.com/content/www/us/en ... tions.html
2x Xeon 6766E - мають швидкість 2,347 в Cinebench 2024 - це 288 сумарно ядер :weep: :weep:
може краще так не позорити х86?
Lorichic
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 20.07.2025 15:38перша версія, випущена в 2020 році майже відразу з появою М1 - ну звичайно що вона була максимально оптимізована під АРМ
Почему процессоры х86 которые вышли за год, два или три до и после появления Cinebench 23 не имеют проблем, а этот за кусок кала надо к каждой проге в отдельности оптимизировать?, сидишь такой и выбираешь, гуглишь что раньше вышло, ПО или это, ага, тут норм, а в самой популярной игре стима уровень нвидии 1030 с i3 восьмилетней давности, нема дурных, пускай допиливают, людям нужна универсальность
Extra
Member

Повідомлення

Lorichic: 20.07.2025 16:02 Почему процессоры х86 которые вышли за год, два или три до и после появления Cinebench 23 не имеют проблем, а этот за кусок кала надо к каждой проге в отдельности оптимизировать?
Класичний приклад питання, яке вже містить в собі відповідь.
:)

Насправді, я впевнений, там дійсно є оптимізація.
Її псевдо-код щось типу такого:

Код: Виділити все

var TestResult = getTestResult();
if (AppleCPUDetected) // Коли Apple занесла валізи
	TestResult *= 100500;
Та й усе.
dreikk91
Member

Повідомлення

Extra: 20.07.2025 16:21

Насправді, я впевнений, там дійсно є оптимізація.

TestResult *= 100500;
Та й усе.
/
Ну а що, ми ж не маємо вихідного коду cinebench
Denvys5
Member

Повідомлення

Extra: 20.07.2025 16:21Насправді, я впевнений, там дійсно є оптимізація.

TestResult *= 100500;
Та й усе.
Всесвітня змова проти аппле юри
Юра ж бігав як з торбою з отим одороблом від ампера, проти нього теж змова?
Alligator
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 20.07.2025 01:17подобаються ціни на електрику в Німечині?

А ще тікети у вихідні по 200 баксів за 30 хвилин роботи якщо БЖ чи диск вирішив вийти зі строю, трафік який вартує сотні баксів за пропускну полосу у сотню мегабіт, штрафи за ВХІДНУ ддос атаку. Багато чого подобається і це не тільки Німеччина :shuffle:
dead_rat
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 20.07.2025 01:17 але чому найбільший cloud provider AWS - більшу часнину нових серверів купує саме на АРМ?
Відкрита ліцензія на якій можна робити своі цп. А далі магічним демпінгом можна всіх задавити не зважаючи на якості.
Alligator
Member

Повідомлення

dead_rat: 20.07.2025 19:21
yuriy_dd: 20.07.2025 01:17 але чому найбільший cloud provider AWS - більшу часнину нових серверів купує саме на АРМ?
Відкрита ліцензія на якій можна робити своі цп. А далі магічним демпінгом можна всіх задавити не зважаючи на якості.
А ще у найбільших cloud provider AWS є свої розробники софту та можливість впливати на постачальників, у той час коли невеличкі ЦОДи користуються тим, що є на ринку, і банально перейти з Гіпервізору-1 який на даний час не має офіційної підтримки ARM, а вся інфраструктура хмарних рішень заточена під нього - неможливо, точніше економія умовних 100 грн на сервері за споживані тягне умовних 1000 грн ліцензій софт від Гіпервізору-2 з наявною підтримкою ARM та проблеми які можуть виникнути з клієнтської сторони де все зроблено під x86.
yuriy_dd
Member

Повідомлення

Extra: 20.07.2025 16:21Насправді, я впевнений, там дійсно є оптимізація.
TestResult *= 100500;
це ви мабуть переплутали з оптимізаціями в Matlab під Інтел
Denvys5: 20.07.2025 16:55 Всесвітня змова проти аппле юри
я ж дав АРМ проц, на 128 ядер - при чому тут Епл?
до речі - так ніхто конкурента Ampere Altra Max - так і не дав
Alligator: 20.07.2025 18:12А ще тікети у вихідні по 200 баксів за 30 хвилин роботи якщо БЖ чи диск вирішив вийти зі строю
але ж для цього має бути кластер. І почекаєте до робочого дня.
Alligator: 20.07.2025 18:12штрафи за ВХІДНУ ддос атаку
є методи, але це напевне оффтоп
dead_rat: 20.07.2025 19:21А далі магічним демпінгом можна всіх задавити не зважаючи на якості
Демпінг - це втрата грошей. Навіщо це Амазон? А всі інші провайдери - чому теж у них зростає частка АРМ? Всюди змова?
Alligator: 20.07.2025 19:46точніше економія умовних 100 грн на сервері за споживані тягне умовних 1000 грн ліцензій софт від Гіпервізору-2 з наявною підтримкою ARM
я не люблю віртуалізацію, але є безкоштовні для АРМ
я в принципі використовую open source - ніби все є що треба
Liam
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 19.07.2025 23:26 те що я пробую вам всім сказати - що у х86 нема майбутнього у порівнянні з АРМ
Я розумію, що Вас тут усі тролять, але ж Ви самі у цьому винні.
Не треба категорично стверджувати те, що не має стійких доказів.
dead_rat
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 20.07.2025 22:37
dead_rat: 20.07.2025 19:21А далі магічним демпінгом можна всіх задавити не зважаючи на якості
Демпінг - це втрата грошей. Навіщо це Амазон? А всі інші провайдери - чому теж у них зростає частка АРМ? Всюди змова?
Соромно, пане, ви зовсім з Амазоном незнайомі?

Порівняйте ціни іх проприєтарних технологій проти стандартних. Амазон завжди демпінгує, щоб пересадити клієнтів на проприєтарщину, бо тоді вони вже нікуди не дінуться.
Alligator
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 20.07.2025 22:37але ж для цього має бути кластер. І почекаєте до робочого дня.
Ага, а ще RAID масив, два БЖ й т.д., не підскажите як дублювання запіхнути у 1U коли у серверу навіть фізично відсутній слот під другий БП? А сам БЖ та диски коштують грошей? Додамо туди ще вартість електроживлення, вартість оренди юніта, вартість трафіку, вартість саппортів для чергування, на виході ціни космічні і наявність там процесору арм чи х86 виходить на рівні похибки для звичайної людини. А ось коли ти Амазон та маєш свій цод то на 1 000 серверах вже є доцільність в економії АРМ, не спорю.
Відповісти