Выбор смартфона / коммуникатора

Смартфоны, планшеты, другие мобильные устройства и телекоммуникации
Відповісти
Автор
Повідомлення
0trog0
Member

Повідомлення

Вітаю, панове. Справа така. Обирається смартфон на найближчі років 10 :D . Якщо серйозно, то років на 5 точно, судячи з попереднього досвіду. Минулий смарт з 2016 року потрібно замінити виключно по одній причині - обмеження андроід, і як наслідок - не підтримуються сучасні застосунки типу Дія і все таке. Ну і за цей час смарт став доволі... повільним :laugh:
Минулий смарт IPS, FHD, 5". Дуже зручно, дуже звично, нічого не вигоряє, нічого не ламається, в кишені будь-якій. Заміна батареї самостійно вже двічі) Але ніщо не вічне)
Що хотілося б. Максимально компактне. Із NFC. Достатня ємність або підтримка карти пам'яті (для музики). Екран, який не вигорятиме, бажано без ШИМ, якщо таке сьогодні є. Андроід максимально новий, бо як показує практика, іноді версія Андроід закінчується... Тільки новий. Тільки з магазину з гарантійним чеком. Батарея достатня (тут не про ємність, а на тривалість роботи, бо іноді воно розряджається швидко і при нормальній ємності). USB type-с 3.0 (або вище) (по ОТГ буде всяке підключатись). Бажана нормальна файлова система, але тут вже не критично. Як і швидкодія процесора.
З швидкого огляду пропозицій магазину - це Самсунг S24. Але воно коштує більше бажаної верхньої межі. Десь удвічі)
Так от, чи є альтернативи? Чи є альтернативою айфон? Справи не мав і не планував, але тут вже така справа, що просто немає на що дивитись...
Щось порадите?
ADv
Member

Повідомлення

0trog0
Определитесь с приоритетами. Если важна в первую очередь компактность, то альтернатив самсам банально почти нет. Есть vivo S30 Pro mini, но там усб 2.0 и цена не так, чтоб сильно дешевле самса 24. Сд карт в компактах давно уже нигде нет, шим - если есть личный опыт глазоболи, а не просто начитались блохеров - тогда смотреть в сторону китацев именитых, там традиционно с шимом сильно лучше относительно самсов и пикселей. Огрызки это отдельная тема, там и цена, и куча своих тонкостей и закидонов.
Если же от компактности можно отойти, тогда появляется большой круг возможных кандидатов, и моторолки разные, и реалме, и ванпласы - там уже под свой вкус можно подобрать соотношение цен и других параметров, в зависимости что более важно.
7mindfields
Member

Повідомлення

0trog0: 11.07.2025 16:52 Вітаю, панове. Справа така. Обирається смартфон на найближчі років 10 :D . Якщо серйозно, то років на 5 точно, судячи з попереднього досвіду. Минулий смарт з 2016 року потрібно замінити виключно по одній причині - обмеження андроід, і як наслідок - не підтримуються сучасні застосунки типу Дія і все таке. Ну і за цей час смарт став доволі... повільним :laugh:
Минулий смарт IPS, FHD, 5". Дуже зручно, дуже звично, нічого не вигоряє, нічого не ламається, в кишені будь-якій. Заміна батареї самостійно вже двічі) Але ніщо не вічне)
Що хотілося б. Максимально компактне. Із NFC. Достатня ємність або підтримка карти пам'яті (для музики). Екран, який не вигорятиме, бажано без ШИМ, якщо таке сьогодні є. Андроід максимально новий, бо як показує практика, іноді версія Андроід закінчується... Тільки новий. Тільки з магазину з гарантійним чеком. Батарея достатня (тут не про ємність, а на тривалість роботи, бо іноді воно розряджається швидко і при нормальній ємності). USB type-с 3.0 (або вище) (по ОТГ буде всяке підключатись). Бажана нормальна файлова система, але тут вже не критично. Як і швидкодія процесора.
З швидкого огляду пропозицій магазину - це Самсунг S24. Але воно коштує більше бажаної верхньої межі. Десь удвічі)
Так от, чи є альтернативи? Чи є альтернативою айфон? Справи не мав і не планував, але тут вже така справа, що просто немає на що дивитись...
Щось порадите?
Під всі вимоги підходить тільки unihertz jelly max (128.7mm) і iPhone SE 2022 (138.4mm)
Якщо розглядати девайси на амоледах, то найменші актуальні iPhone 13 mini (131.5mm) і samsung s23 (146.3mm)
0trog0
Member

Повідомлення

ADv: 11.07.2025 18:02Если же от компактности можно отойти
То на мене вивалиться стос однотипних з виду лопат, які не влазять в кишені)
Скажімо так, у дружини смарт 6.7, і для мене він некомфортний в плані "носити в кишені". Можливо, там іще чохол робить свою справу, але чохол не дуже товстий, просто накладка. Коротше кажучи, поки що вихід із комфорту з таким смартом і я не дуже розумію, як ним користуватись з собою, а не на дивані вдома :) Можливо, справа звички. Але при можливості, я все ж хотів глянути щось біля 6".
Якщо відкинути рідкісне і айфонне, то лишається тільки це. Подивлюсь ціни на нього.

Якщо відійти від крайньої компактності, але все інше лишити (ну картку можна забрати, але дивитись моделі від 256 і вище тоді) - які поради будуть? Щоб нормально, надійно, надовго. Ну і все ж не лізти в розміри ~7...
Filabatya
Member

Повідомлення

0trog0
останній такий самсунг був С20 з сша на снепі, далі карт памяті не ставили. правда екран заокруглений(
0trog0
Member

Повідомлення

Щось не можу зрозуміти. Швидкий пошук видає, що модель с23 коштує більше (або так само), як с24. Це так і має бути? :)

Відправлено через 3 хвилини 18 секунд:
Я, звісно, маю альтернативний варіант купити якийсь відновлений флагман на 12 андроіді за 100 баксів потрібного розміру із старих моделей. І пережити з ним ще кілька років. Просто я бачу що вибір зводиться до 23 і 24 за ціною ~30, а це не зовсім те, що потрібно людині, яка навіть в ігри не грає і зовсім не цікавиться потужністю процесора смартфона) Та й фото це взагалі не мій пріоритет. Є то і є, більше і не треба.

Давайте поглянемо щось із більшого розміру для варіантів)
ADv
Member

Повідомлення

Рынок диктует, к сожалению. Ничего компактного за адекватный ценник давно уже не выходило - слишком мало желающих на подобные аппараты. Обратите внимание на габариты 6.3-6.6 - некоторые модели буквально на миллиметры будут больше привычных компактов за счёт более узких рамок, зато выбор окажется существенно шире. Если не упарываться в толстый защитный чехол, то вполне удобно будет в кармане. И тут уже на первое место выйдет цена и те компромиссы, на которые придётся пойти по остальной комплектации.
0trog0
Member

Повідомлення

ADv: 11.07.2025 20:18компромиссы, на которые придётся пойти по остальной комплектации
Ну по всьому іншому у мене ж можна сказати вимоги ніякі. Чи не так?

Відправлено через 1 хвилину 19 секунд:
Закиньте кілька пристойних моделей із цього формату (щоб трохи орієнтуватись), та я вже піду собі сам обирати по фільтрам)
За відгуки дякую :beer:
ADv
Member

Повідомлення

Пожалуй из самых мелких у нас доступных - Motorola Edge 50 Neo. Минусы - не особо долгая поддержка крупных обновлений, что в целом характерно для всех моторол, хотя лет на 5+ должно хватить с лихвой. Не самая ёмкая батарейка. Пиксель 8 - подороже, зато поддержка длительней, более быстрая внутренняя система, усб 3. OnePlus Ace 5 Racing - этот крупней предыдущих, зато продвинутая кремнийуглеродная батарейка на 7100 mAh, поэтому если нужна автономность, то это весьма хороший выбор.
Avenger80
Member

Повідомлення

ADv
На счёт габаритов... Был у жены больше 5 лет Redmi Note 5, сдох. Взамен был куплен Xiaomi 14T - так они вообще одинаковые по габаритам, если приложить друг к другу. Хотя у первого экран - 5,99 дюймов, а у второго - 6,67. Т.е. в руку лёг идеально, хотя вроде бы такая разница в диагоналях.
0trog0
Member

Повідомлення

А чому дешевший Motorola G55 виглядає цікавіше за дорожчий Edge 50 Neo? (Не про зовнішність)
Що я не розумію в цьому світі гаджетів? :)
tribute
Member

Повідомлення

0trog0: 11.07.2025 16:52 Що хотілося б. Максимально компактне. Із NFC. Достатня ємність або підтримка карти пам'яті (для музики). Екран, який не вигорятиме, бажано без ШИМ, якщо таке сьогодні є. Андроід максимально новий, бо як показує практика, іноді версія Андроід закінчується... Тільки новий. Тільки з магазину з гарантійним чеком. Батарея достатня (тут не про ємність, а на тривалість роботи, бо іноді воно розряджається швидко і при нормальній ємності). USB type-с 3.0 (або вище) (по ОТГ буде всяке підключатись). Бажана нормальна файлова система, але тут вже не критично. Як і швидкодія процесора.
тут якщо "бюджетно" то певно Motorola Edge 50 Ultra :shuffle:
0trog0: 11.07.2025 21:39 А чому дешевший Motorola G55 виглядає цікавіше за дорожчий Edge 50 Neo? (Не про зовнішність)
Що я не розумію в цьому світі гаджетів? :)

Чим цікавіший?
от g54 як на мене цікавіший за 55-го... :shuffle:
ADv
Member

Повідомлення

На первый взгляд из-за экрана, более слабого проца, отсутствия влагозащиты. Ну и у маркетологов так моча в голову стукнула, не без этого :) Ипс по сравнению с хорошим оледом сильно проигрывает как по энергоэффективности, так и по яркости, особенно на солнце. А вот то, что шима не будет - далеко не всегда гарантия, тут надо смотреть тесты и обзоры. Плюс остальное по мелочи типа качества и количества динамиков, датчика отпечатков и его скорости и точности работы... В общем много там мелочей всяких, которые для одних вообще ни о чём, а для других ужос-ужос.
stnl79
Member

Повідомлення

4 рік війни. Щоночі півтисячі Шхедів зроблених на 60% з китайських деталей знищують цю країну. А люди всерйоз обговорюючи яке китайське лайно взяти і проспосорувати вбивства...
Думаю мінусів з 30 точно вліплять :super:
walkman3000
Member

Повідомлення

stnl79
телефон, зроблений/зібраний за межами китаю наведи. ти хоч розумієш як зараз працює світова економіка?
stnl79
Member

Повідомлення

Оффтоп
Більше писати не буду, але так , людина яка вчилася має знання як працює світова економіка.
Також знаю на що готові люди щоб виправдати себе.
Більше не пишу оффтопу.

Отправлено спустя 42 секунды:
Зроблений/зібраний - самсунг
walkman3000
Member

Повідомлення

stnl79: 12.07.2025 05:14Зроблений/зібраний - самсунг

мідл-лоу сегмент самсунга теж? чи мені треба тільки ультру брати, бо звичайний с23-25 це копіпаст?
Donate
Member

Повідомлення

stnl79: 12.07.2025 04:22 4 рік війни. Щоночі півтисячі Шхедів зроблених на 60% з китайських деталей знищують цю країну. А люди всерйоз обговорюючи яке китайське лайно взяти і проспосорувати вбивства...
Так проблема в тому що в наших випадках (грошей небагато) ми шукаємо щось де топ за свої кошти. Але ось фани мото набігли говорить що їх лайно топ...
Відкриваєш спеки мото г55 бачиш там GPU від IMG і викидуєш в смітник цей непотріб одразу :laugh: Їм гівна на лопаті навалили вони ще обирають :lol:
mult
Member

Повідомлення

stnl79
Я теж не дуже полюбляю китайське, навіть перейшов на Nothing Phone 2а з реалмі.
Відкрив меню, пункт про телефон, а там мейд ін чайна :)
Ну за те на задній кришці телефону написано Лондон, Англія :)
Це хіба що брати Самсунг, то там основні лінії збірки Корея вроді як, хоча є і китай.
Але я Самсунг не люблю через їх лаунчер, де напихано купу всього що мені не потрібно.
Айфони теж вроді основні лінії китай.
По факту весь світь під китаєм, що не купи брендове, все звідти.
Індія в якій багато чого збирають теж не дуже дружня до нас країна, мутить з рашкою.
Як так взяти то і купити нема чого, щоб не спонсорувати китай.
А ще купа бізнесу не вийшло з рашки.
А ще як тільки стане хоч який мир, то в рашку буквально за пару днів повернуться чи не всі країни.
Он недавно коли думали що скоро буде мир то і Японія заявила про повернення і купа інших країн, а це ще навіть мирну угоду не підписали, тільки балакали.
Тому що бізнесу пофіг на Україну, головне бабки.
Я не кажу що треба купляти китайське і я цим не задоволений.
Просто виходить ми як заручники, або не купляй майже нічого, або купляй китай.

Відправлено через 4 хвилини 24 секунди:
Waterpik нещодавно купив, іригатор, американська фірма, мейд ін чайна на коробці.
Хотів взяти щось брендове а не дешевий китай і тут підстава.
Alexsandr
Member

Повідомлення

stnl79: 12.07.2025 04:22 4 рік війни. Щоночі півтисячі Шхедів зроблених на 60% з китайських деталей знищують цю країну. А люди всерйоз обговорюючи яке китайське лайно взяти і проспосорувати вбивства...
Ну можете взять американский айфон, собранный в Китае и проспонсировать отжатие наших месторождений, без особой помощи.
Відповісти