Також ви можете розраховувати на серйозне прискорення відносно минулого покоління відеокарт. Експорт однакового відеофайлу на GeForce RTX 5090 відбувається в середньому вчетверо швидше порівняно з GeForce RTX 3090.
Новини
Останні статті і огляди
Відеокарти GeForce RTX 50 для ШІ та творців контенту — які можливості пропонує архітектура Blackwell
-
Misanthrop
Member
Пропоную обговорити Відеокарти GeForce RTX 50 для ШІ та творців контенту — які можливості пропонує архітектура Blackwell
щось покоління пропустили у спущенному від зелених тексті...
-
Джон_Иваныч
Member
Та ми вже зрозуміли які класні та технологічні карти у зелених, дякуємо, вже 3й огляд "фішок" за тиждень блін)
-
1234waltz
Member
Дякуйте що графіки малювали не з Паскалем порівнюючи.
-
Misanthrop
Member
Головна фішка - оновлені драйвери
І на сторінку розписати чому це добре
-
Enjthesilence
Member
сайт кормлять і на тому дякуйтеДжон_Иваныч: ↑ 03.07.2025 14:50 Та ми вже зрозуміли які класні та технологічні карти у зелених, дякуємо, вже 3й огляд "фішок" за тиждень блін)
-
MSiAventador
Member
Останні пів року постійно юзаю RTX Video Super Resolution (VSR) - для покращення якості відео під 4К екран.
-
unique-neon
Member
Тиждень ейайниці. То мабуть в партнерів залежалось на складах заліза.
-
Misanthrop
Member
Кормлять чи тиснуть як на інших "не будете хвалити DLSS та тестити як ми скажемо - ніколи взагалі не отримаєте відеокарти на тести від жодного бренду"Enjthesilence: ↑ 03.07.2025 15:19сайт кормлять і на тому дякуйтеДжон_Иваныч: ↑ 03.07.2025 14:50 Та ми вже зрозуміли які класні та технологічні карти у зелених, дякуємо, вже 3й огляд "фішок" за тиждень блін)
Знаємо як nvidia вміє
-
Enjthesilence
Member
на огляди ос.юа карти дає не нвідія, а і я так розумію всі тести зелених карт і їх технологій на цьому сайті то виключно з подачки нвідії, ну прикол.Misanthrop: ↑ 03.07.2025 15:45Кормлять чи тиснуть як на інших "не будете хвалити DLSS та тестити як ми скажемо - ніколи взагалі не отримаєте відеокарти на тести від жодного бренду"
Знаємо як nvidia вміє
а хоча знаєш, так ти правий. шантаж нвідії не знає меж. настільки нішевий сайт як ос.юа, особисто отримав від жупана попередження, як і всі реселери в Україні і аів партнери, що якщо такий медіагігант не буде робити що сказав жупан, ніхто не має права надавати їм карти на огляд, всі залишаться без гпу, так воно і є, це ж банально магазин навіть не відправить гпу на огляд, щоб підвищити продажі на місці, бо жупан слідкує абсолютно за кожним оглядом, особливо на ос.юа.
-
Kashtan
Member
Редакція й так геть жевріє я так зрозумів, від безгрошів’я, якщо почала вже такі мракетингові матеріали брати до публікації, навіть без примітки що це реклама.Джон_Иваныч: ↑ 03.07.2025 14:50 Та ми вже зрозуміли які класні та технологічні карти у зелених, дякуємо, вже 3й огляд "фішок" за тиждень блін)
-
l-m
Member
Вже котрий такий матеріал без помітки реклама (раніше відмічали) 
-
erkins007
Member
Новый декодер действительно лучше чем у 30 серии. С тем же третьим квестом заметно улучшение качества и стабильности.
-
cspp
Member
Чат ртх какая то шляпа, полгода назад удалил, он вообще сканировать доки не может , бубен завял, спрашиваю ты можешь прочитать пдф ? Типа да, могу, но сказать что там он не в состоянии.
-
erkins007
Member
Ну естественно не может. У чат гпт сотни тысяч H100/A100, куча прогеров, а вы хотите чуда на одной видяхе.cspp: ↑ 03.07.2025 23:09 Чат ртх какая то шляпа, полгода назад удалил, он вообще сканировать доки не может , бубен завял, спрашиваю ты можешь прочитать пдф ? Типа да, могу, но сказать что там он не в состоянии.
Полностью локального ИИ тоже хватает, но в основном он предварительно натренирован на тех же серверах. Самый известный пример Stable diffusion.
-
Earanak
Member
erkins007
Думаю стоит уточнить что Stable Diffusion и Chat RTX — это нейросети разного типа, первая генерирует/анализирует изображения, вторая - тексты, код. Есть конечно помесь и того и того... И все же если приводить локальные аналоги Chat RTX под какую нить LM Studio то их на самом деле много. Например - Mistral, Mixtral, LLaMA, Phi-3, OpenChat, Qwen, DeepSeek, Zephyr, Gemma и тд и тп... Это все аналоги Chat RTX, бесплатные и которые можно локально поставить в разных их вариантах, в зависимости от железа и задач.
IMHO - Chat RTX слишком легенький в этом плане и простенький, ну, что бы он на каждом кудахтере домашнем работал, оно и понятно. А вот есть модели которые что бы запустить нужно порой и больше 256гб ОЗУ и/или пачка видях на овердофига памяти )) Но не обязательно. Чуть ли не у каждой модели есть 100500 ее вариаций, дистиллятов под разные задачи и разная квантизация, которая лучше подходит под CPU/GPU. Так что если уж упарываться этими локальными чатами то лучше уж специализированно подбирать модели под разные нужды и переключаться между ними.
Я например когда ковырял C++ в UE5, ставил QwenCoder 7B и вешал его на ОЗУ и Проц, не дергая видяху. Да, работал не так быстро но пока он там фоном писал мне код или правил что-то, я себе тестил или допиливал что-то паралелльно. А если надо было что бы шустрее мне отписал все это, то я подрубал к просчету видяху. В общем - удобно. Особенно если под это дело второй комп держать.
Думаю стоит уточнить что Stable Diffusion и Chat RTX — это нейросети разного типа, первая генерирует/анализирует изображения, вторая - тексты, код. Есть конечно помесь и того и того... И все же если приводить локальные аналоги Chat RTX под какую нить LM Studio то их на самом деле много. Например - Mistral, Mixtral, LLaMA, Phi-3, OpenChat, Qwen, DeepSeek, Zephyr, Gemma и тд и тп... Это все аналоги Chat RTX, бесплатные и которые можно локально поставить в разных их вариантах, в зависимости от железа и задач.
IMHO - Chat RTX слишком легенький в этом плане и простенький, ну, что бы он на каждом кудахтере домашнем работал, оно и понятно. А вот есть модели которые что бы запустить нужно порой и больше 256гб ОЗУ и/или пачка видях на овердофига памяти )) Но не обязательно. Чуть ли не у каждой модели есть 100500 ее вариаций, дистиллятов под разные задачи и разная квантизация, которая лучше подходит под CPU/GPU. Так что если уж упарываться этими локальными чатами то лучше уж специализированно подбирать модели под разные нужды и переключаться между ними.
Я например когда ковырял C++ в UE5, ставил QwenCoder 7B и вешал его на ОЗУ и Проц, не дергая видяху. Да, работал не так быстро но пока он там фоном писал мне код или правил что-то, я себе тестил или допиливал что-то паралелльно. А если надо было что бы шустрее мне отписал все это, то я подрубал к просчету видяху. В общем - удобно. Особенно если под это дело второй комп держать.