Тобто викинути роутер мікрот і точку рукус і купити убікюті? Впевнений?AFU_power: ↑ 01.07.2025 22:49 Хлопаки, не гадайте, купуйте Ubiquity, дорого, але працює ідеально, хотя би шлюз купіть в якості головного роутера, за точку можна залишити будь яке барахло з м'ясного ряду.
Новини
Останні статті і огляди
Вибір роутера
-
AlexKuzovkov
Member
-
Bruno Banani
Member
Тут xiaomi называют плохими словами, а что такое edup я вот не не знаюGold_Star: ↑ 01.07.2025 23:24Лафа закрита, тепер тільки EDUP, тільки хардкорBruno Banani: ↑ 01.07.2025 23:16Xiaomi AX3000T за 1000 грн с aliexpress![]()
-
AFU_power
Member
Ну якщо є сили його пердолити, то в принципі викидати не треба, в мене просто з роками рівень ентузіазму для пердолінгу впав. Я в училищі як вчився на свому телефоні ті кастоми кожного тижня міняв, прям як снапдрегон666, всякі фікси там накатував, зараз не сильно хочеться вивчати мікротікі, мені роутерОС чужа.AlexKuzovkov: ↑ 01.07.2025 23:25Тобто викинути роутер мікрот і точку рукус і купити убікюті? Впевнений?AFU_power: ↑ 01.07.2025 22:49 Хлопаки, не гадайте, купуйте Ubiquity, дорого, але працює ідеально, хотя би шлюз купіть в якості головного роутера, за точку можна залишити будь яке барахло з м'ясного ряду.![]()
-
Gold_Star
Member
Bruno Banani: ↑ 01.07.2025 23:25Тут xiaomi называют плохими словами, а что такое edup я вот не не знаю
-
Bruno Banani
Member
По 20$/шт я себе взял парочку правильных ax3000t) как-то не хотелось связываться с этим брендомGold_Star: ↑ 01.07.2025 23:29Bruno Banani: ↑ 01.07.2025 23:25Тут xiaomi называют плохими словами, а что такое edup я вот не не знаюТю, тут стільки разів про нього vdemeshko згадував, ще й недавно можна було урвати біля $20
Отправлено спустя 5 минут 32 секунды:
Посмотрел обзор Техносмак, так этот edup ещё и на снепшоте owrt, а не на финальной, тогда сразу мимо.
-
Gold_Star
Member
Оновлюється через sysupgrade на офіційну фінальну без пьєрдолінгуBruno Banani: ↑ 01.07.2025 23:37этот edup ещё и на снепшоте owrt, а не на финальной
Та новіша модель AX3000 так, ще поки що на снепшоті, але думаю це питання часу
-
vdemeshko
Member
17.7 с купонами и американской вилкой у БПGold_Star: ↑ 01.07.2025 23:29Bruno Banani: ↑ 01.07.2025 23:25Тут xiaomi называют плохими словами, а что такое edup я вот не не знаюТю, тут стільки разів про нього vdemeshko згадував, ще й недавно можна було урвати біля $20
Отправлено спустя 26 минут 21 секунду:
Bruno Banani
кто мешает поставить через sysupgrade image стабильную версию ?Посмотрел обзор Техносмак, так этот edup ещё и на снепшоте owrt, а не на финальной, тогда сразу мимо.
-
AFU_power
Member
Ваші думки на рахунок модема Gl.inet xe300? Треба саме модем, прикалує що немала батарея, є лан(та навіть Ван) порти, модем в слоті м.2, що можна буде легко проапгрейдити наприклад коли 5g пошириться
-
Shpoker
Member
Крумд проник в умы админов датацентра и они тплинк вместо роутера поставилиvdemeshko: ↑ 02.07.2025 00:31шо за дичь с форумом.. то не отправляются сообщения то 3 штуки дублирует.
-
artko
Member
умови мінімального споживання не було, тільки універсальність. щодо споживання - профільний роутер (х86 3,6ггц х 4 + 32GB RAM + 2 x 3.5HDD + 2xNVME + 1x 2.5 SSD + ONU + switch) ~ 30вт від розетки в типовому стані. Ніяких проблем зі швидкістю USB, ніяких обмежень на швидкість VPN та інших мережевих завдань та сервісів.AFU_power: ↑ 01.07.2025 20:53Все-таки краще щоб була точка, а не консумер вайфай карта в режимі AP. Набагато краще та економніше, якщо самому платити за електрику. Навіть мочний шлюз на арм та точка менше беруть чим один комп з роутерним ПЗartko: ↑ 01.07.2025 18:53ультракомпактний комп + будь яка AP. (ну або якщо один диапазон влаштує, то просто комп з роутерним ПЗ)
-
Ortyomko
Member
виходить на 20 вт більше за звичайний роутер. це на 62грн/міс більше. Або 744грн/рік.artko: ↑ 02.07.2025 07:44 ~ 30вт від розетки в типовому стані.
-
artko
Member
Ortyomko
"звичайний" роутер надає тільки один сервіс - інтернет. якщо це єдине що потрібно - так, можна економити. В моєму випадку це ще резервні копії інформації з домашньої мережі, автоматичне резервування контенту з телефонів (нагадайте, скільки коштує "хмара" під фото на пару терабайт у місяць?), домашні автоматизації, інші сервіси - те що типовий роутер надати просто не в змозі.
"звичайний" роутер надає тільки один сервіс - інтернет. якщо це єдине що потрібно - так, можна економити. В моєму випадку це ще резервні копії інформації з домашньої мережі, автоматичне резервування контенту з телефонів (нагадайте, скільки коштує "хмара" під фото на пару терабайт у місяць?), домашні автоматизації, інші сервіси - те що типовий роутер надати просто не в змозі.
-
Ortyomko
Member
я так розумію, непоганий роутер з openWRT + docker вирішили б це питання залишаючись у межах 10Вт?artko: ↑ 02.07.2025 09:40 Ortyomko
-
artko
Member
ні. швидкодії малувато. з усіма завантаженими сервісами споживання RAM близько 20ГБ. це ще не дивлячись що коли іде обробка фото нейромережею (смарт-пошук) роутер на армі невеликий скоріш за все зовсім відмовиться від повноцінної роботи.Ortyomko: ↑ 02.07.2025 09:42 я так розумію, непоганий роутер з openWRT + docker вирішили б це питання залишаючись у межах 10Вт?
Я тестував докер на Linksys MX4300. навіть один nextcloud вже його завантажує непогано, а в мене зараз 14 працюючих контейнерів, ще один в очікуванні (frigate, смарт NVR) та декілька віртуальних машин.
-
Bender911
Member
Тільки хмара ще рятує від втрати локального бекапу: пожежа/шахеди/блискавка (особисто знаю людей у яких погоріло обладнання коли поряд з будинком в дерево вдарила).artko: ↑ 02.07.2025 09:40 автоматичне резервування контенту з телефонів (нагадайте, скільки коштує "хмара" під фото на пару терабайт у місяць?)
Тому краще і локальний і хмара:)
-
vdemeshko
Member
роутеры.. ботнеты... мелочь все.. тв боксы
бот нет с 1 лямом девайсов
- спойлер
-
artko
Member
якщо до мене прилетить шахед чи щось такого типу, то втрата фоточок буде найменьшою проблемою, вважаю. щодо блискавки - все важливе розмазане вдома по физично 4-ма накопичувачам, ще і є один відімкнутий, куди інколи робиться копіювання. Хмари - теж горять, в комплекті з ДЦBender911: ↑ 02.07.2025 10:33Тільки хмара ще рятує від втрати локального бекапу: пожежа/шахеди/блискавка (особисто знаю людей у яких погоріло обладнання коли поряд з будинком в дерево вдарила).artko: ↑ 02.07.2025 09:40 автоматичне резервування контенту з телефонів (нагадайте, скільки коштує "хмара" під фото на пару терабайт у місяць?)
Тому краще і локальний і хмара:)