NVIDIA може випустити GeForce RTX 5060 Super із 12 ГБ відеопам’яті

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Denvys5
Member

Повідомлення

Melofon: 01.07.2025 15:46А я не видел довольных , сами то довольны что такие цены на топы?
А їх на форумі вистачає
Почитайте що пишуть найбільш гучні власники
За топ треба платити відповідно
На топ грошей не шкода
Можу собі дозволити
Беру тільки найкраще

ну це ті ж в кого "як відеокарту купив то і грошей на новий атх3.1 бж замість атх3.0 буде"

І як я і казав раніше, це "дорого поки купують", а не про конкуренцію
MqM
Member

Повідомлення

Геральт: 01.07.2025 17:14 erkins007, qM
Господи, ну ми ж не на презентації НВ.
В 6900 цілком пристойна швидкодія в променях, тим більше в 2020. І вже точно ті промені в ~20% тайтлів не коштували лишні +50% до ціни
Апаратаний апскейлер на той момент в НВ був шлаковим шлаком. Що самі фан-бої і визнали, співючи осанни DLSS4

ЯкщоКоли АМД випустить топ, кращий абсолютно у всіх аспектах, то не має сенсу продавати його дешевше. Але такого не буде. Не тому, що АМД не зможе, а тому, що куртка в кожне покоління буде пхати якусь маркетингову пропрієтарщину, яка завадить наркоманам залежним зіскочити.

Зі, ось ціна "прогресу" від куртки з 10xx покоління, а мали б вже в 8к грати, за стільки-то часу і з таким жором/транзисторним бюджетом.
спойлер
Зображення
Лол, 5090 показує навіть гіршу швидкодію в 4к, ніж 1080Ті (в сучасних для обох карт іграх). А ховрашки далі захищають "технології".
https://www.computerbase.de/artikel/gra ... est.58666/
От стоїть тобі апаратно проапскейлити на пк відео чи згенерувати з нуля, удачі на АМД.
ШІ дійсно прискорюють багато процесів. В чому прикол наприклад купувати рішення від АМД, а потім оплачувати онлайн ші сервіси, які знову ж таки базуються на рішення Нвідіа?
Пс я не фанат Нвідії, і їх монопольне становище треба руйнувати, пле це не означає на зло собі відмовлятися від цілих сфер діяльності. Звісно з цінами Нвідіа та тою дурнуватою жадібністю на відепамять треба щось робити
waryag
Member

Повідомлення

Геральт: 01.07.2025 17:14ЯкщоКоли АМД випустить топ, кращий абсолютно у всіх аспектах, то не має сенсу продавати його дешевше. Але такого не буде. Не тому, що АМД не зможе, а тому, що куртка в кожне покоління буде пхати якусь маркетингову пропрієтарщину, яка завадить наркоманам залежним зіскочити.
Саме так це і працює. Ти не можеш виграти у грі з чужими правилами, що змінюються в процесі.
Також не варто забувати про значно кращу роботу нвідіа з виробниками ігор і софту.
1234waltz
Member

Повідомлення

MqM: 01.07.2025 19:28 От стоїть тобі апаратно проапскейлити на пк відео чи згенерувати з нуля, удачі на АМД.
ШІ дійсно прискорюють багато процесів. В чому прикол наприклад купувати рішення від АМД, а потім оплачувати онлайн ші сервіси, які знову ж таки базуються на рішення Нвідіа?
Пс я не фанат Нвідії, і їх монопольне становище треба руйнувати, пле це не означає на зло собі відмовлятися від цілих сфер діяльності. Звісно з цінами Нвідіа та тою дурнуватою жадібністю на відепамять треба щось робити
Всі "комерційні ШІ апскейлери для роботи з відео та фото (типу Топаза тогож) прекрасно працюють що на Радіках, що на Арках. І навіть на стаих без лучів, просто повільніше. Як людина, що крутила Топаз на 1650, риксє 6600 та Арк б570 (на останньому звісно швидше за всіх). ШІ апскейлери в середі ComfyUI також працюють буквально всьому перерахованому і навіть на старому макбуці з М1.
Геральт
Active Member

Повідомлення

MqM: 01.07.2025 19:28 Пс я не фанат Нвідії, і їх монопольне становище треба руйнувати
...купуючи й надалі продукцію НВ по оверпрайсу, успіхів в руйнуванні :)
firestarter256
Member

Повідомлення

Геральт
может отрендерить Геральта на Радеоне (он там лысый), так не смогли в свою технологию
Геральт
Active Member

Повідомлення

firestarter256
Саме кумедне, що "лисий Геральт" трапляється, бо одна чудова зелена "технологія" не дружить з іншою чудовою зеленою "технологією". Безвідносно карти.

комусь би в школу...
erkins007
Member

Повідомлення

Геральт: 01.07.2025 17:14В 6900 цілком пристойна швидкодія в променях, тим більше в 2020.
Ага, на уровне 3070 по цене 3080ти)
Геральт: 01.07.2025 17:14Апаратаний апскейлер на той момент в НВ був шлаковим шлаком. Що самі фан-бої і визнали, співючи осанни DLSS4
И снова мимо. Шлаковым шлаком был длсс1 времен старта 20 серии. На старте 30 уже был 2.3-2.5, который был гораздо лучше любых версий фср до аппаратной четвертой.

Геральт: 01.07.2025 17:14ЯкщоКоли АМД випустить топ, кращий абсолютно у всіх аспектах, то не має сенсу продавати його дешевше. Але такого не буде
Ну тогда и больше текущих 7-10% рынка у них не будет. Я напомню что 7800х3д вдвое дешевле 14900к был и именно по этой причине просто куча народу двинулась в сторону АМД.
Когда ты в роли отстающего недостаточно делать "ну почти такую же" нужно делать и лучше и дешевле
Геральт: 01.07.2025 17:145090 показує навіть гіршу швидкодію в 4к
Давайте карту от АМД которая покажет лучше пойду куплю ее.
(Про натив 4к, который в эпоху апскейлеров мертв я вообще молчу)

Отправлено спустя 1 минуту 41 секунду:
Enjthesilence: 01.07.2025 17:30ну це брєд маркетологів
Я думаю про бред маркетологов могут вам многое рассказать владельца 6000/7000 серии от АМД, которым 7 лет втирали что тензоры не нужны, а потом кинули, когда оказалось что таки нужны)

Отправлено спустя 1 минуту 52 секунды:
Denvys5: 01.07.2025 18:44це ті ж в кого "як відеокарту купив то і грошей на новий атх3.1 бж замість атх3.0 буде"
Так никто не заставляет. Пользуйтесь 3.0 или вообще через переходник. Можете еще V8 девяносто вторым заправить. Логика та же.

Отправлено спустя 2 минуты 5 секунд:
1234waltz: 01.07.2025 20:19Всі "комерційні ШІ апскейлери для роботи з відео та фото (типу Топаза тогож) прекрасно працюють що на Радіках, що на Арках. І навіть на стаих без лучів, просто повільніше
Не просто, а в несколько раз. И если задача одно фото сгенерировать, то там действительно разницы нет. Но если чёт посложнее, то без куда в проф задачи лезть дураков мало.

Отправлено спустя 3 минуты 57 секунд:
Геральт: 01.07.2025 20:39
MqM: 01.07.2025 19:28 Пс я не фанат Нвідії, і їх монопольне становище треба руйнувати
Вот снова таки какая альтернатива? Не, ладно 5070 и ниже там есть альтернативы от АМД и можно действительно говорить и приводить аргументы. Есть альтернатива 5080/5090?
С появлением у АМД аппаратного апскейлера я не вижу препятствий купить условную 10900хт если она будет мощнее и дешевле условной 6900. Но если будет такая же производительность за такой же прайс или "ну почти точно такое же, но дешевле", то это мимо.
Геральт
Active Member

Повідомлення

erkins007
3080Ti - 1200$, 6900 - 1000$.

3070 вже давно злилась. В тому числі і в променястих забавках (првіит індіана)

Той 2,3-2,5 був вже краще нативу, чи ще гірще?

До 7800 був 5800x3D за 450$, в інтуля 11900 за ті самі гроші.
14900К релізився з 589$, 7800X3D - ті ж таки 450$
Вдвічі дешевше, аякже.

Ні, покупки не буде, от якби така АМД була вдвчі дешевше... :D

Despite the company's claim that more than 80% of video card owners use DLSS, the actual number of those who do so consciously is probably much lower. The technology is automatically activated in supported games if users choose NVIDIA's standard settings. In addition, many developers use DLSS as a way to compensate for optimization shortcomings that have remained unresolved for months.
Там користувачі блур по дефолту лишають, чому не лишити дефолтний апскейл. :D
Апскейл - милиця для недолугих. Чи то карт, чи то розробників чи то користувачів.

Якщо альтернативи нема. то 5090 може і 300к коштувати. Зрештою, продати 1 карту по 300к мабуть цікавіше, ніж 2 по 150к. Продешевив куртка. Але з нішого боку, ховрашки не люблять різких рухів. Їх треба готувати потихеньку.
Ektalion
Member

Повідомлення

Геральт: 01.07.2025 22:38 14900К релізився з 589$, 7800X3D - ті ж таки 450$
Кип*ятильник 14900 досі дорожче.
erkins007
Member

Повідомлення

Геральт: 01.07.2025 22:383070 вже давно злилась. В тому числі і в променястих забавках (првіит індіана)
А 6900 в лучах слилась прям на старте. Именно поэтому люди брали 3080/3090, а не ее.
Геральт: 01.07.2025 22:38Той 2,3-2,5 був вже краще нативу, чи ще гірще?
Гораздо лучше программного фср.
Геральт: 01.07.2025 22:38Якщо альтернативи нема. то 5090 може і 300к коштувати
Конечно может. Посмотрите на проф сегмент. Вот там альтернативы нвидиа нет вообще ни малейшей и цены там просто неадекватные.
Именно поэтому я и желаю удачи АМД и хочу чтобы они выпускали не только бюджетки, но и топы.
MqM
Member

Повідомлення

1234waltz: 01.07.2025 20:19
MqM: 01.07.2025 19:28 От стоїть тобі апаратно проапскейлити на пк відео чи згенерувати з нуля, удачі на АМД.
Всі "комерційні ШІ апскейлери для роботи з відео та фото (типу Топаза тогож) прекрасно працюють що на Радіках, що на Арках. І навіть на стаих без лучів, просто повільніше. Як людина, що крутила Топаз на 1650, риксє 6600 та Арк б570 (на останньому звісно швидше за всіх). ШІ апскейлери в середі ComfyUI також працюють буквально всьому перерахованому і навіть на старому макбуці з М1.
Ой не бачу прекрасної роботи по відгукам людей, які ниють на проблеми. Дл речі Топаз хоча і якісно робить, аое дуже повільно. І завжди добре мати альтернативу з опенсорс нейронок. Цікаво за разунок чого на Арках швидше всього? В чому секрет?
Генерує відео теж добре на Амд?)
M1 окрема тема, там архітектура компенсує багато проблем по швидкодії

Відправлено через 4 хвилини 10 секунд:
Геральт: 01.07.2025 20:39
Купуючи Ладу підірвемо позиції БмВ!
Ось саме так звучить)
Думаю тут допоможе лише поява нового гравця і антимонопольне законодавство!
І це цілком реально, як показує недавнє рішення суду по Епл стору з Епік Геймс, була зруйнована монополія на розрахунки та комісії.
Або ж уніфікація зарчдних блоків серед виробник телефонів.
Нехай законодавчо не реально подвлитися патентами Нвідіа на її технології, але на ціни та мінімальні характеристики по ринку вплинути реально. Тут треба петиції до установ ЄС звісно залучивши технічних спеціалістів, які пояснять в чому полягає маніпуляція ринком з невідповідними до реалій характеристиками за високий прайс.
Бойкот продукції споацював би, якби була робоча альтернатива, яка суттєво не уступає
Востаннє редагувалось 02.07.2025 02:25 користувачем MqM, всього редагувалось 1 раз.
Filabatya
Member

Повідомлення

якраз для антимонопольного і існує АМД) чітко все поділено, до середини лізуть, а далі зась :gigi:
MqM
Member

Повідомлення

erkins007: 02.07.2025 01:40
Геральт: 01.07.2025 22:383070 вже давно злилась. В тому числі і в променястих забавках (првіит індіана)
А 6900 в лучах слилась прям на старте. Именно поэтому люди брали 3080/3090, а не ее.
Геральт: 01.07.2025 22:38Той 2,3-2,5 був вже краще нативу, чи ще гірще?
Геральт: 01.07.2025 22:38Якщо альтернативи нема. то 5090 може і 300к коштувати
Конечно может. Посмотрите на проф сегмент. Вот там альтернативы нвидиа нет вообще ни малейшей и цены там просто неадекватные.
Именно поэтому я и желаю удачи АМД и хочу чтобы они выпускали не только бюджетки, но и топы.
І що далеко відійшла 3080 особливо з 10 гігами, коли зараз мінімум 12 гіг є початковим комфортним рішенням, а бажано таки 16 і більше?

Бажати АМД удачі це добре, а що сама компанія для цього робить? Не можна роками ігнорувати тенденції, а потім різко всіх наздогнати.

Пс щодо генерацій фото на АМД, може там за рік півтора щось стало краще, бо раніше працювало серез такі костилі і настільки повільно, що це будо в багато разів гірше, і якість генерацій була гірша
А от ниття власників АМД я досі зустрічаю на гітхабі під кожним блін ші проектом.
Геральт
Active Member

Повідомлення

erkins007: 02.07.2025 01:40 А 6900 в лучах слилась прям на старте. Именно поэтому люди брали 3080/3090, а не ее.
Ні на старті ні на фініші. Індіану я пройшов на ультрах з променями. Само собою, в нативі. А що там в 3070? Краші? :popcorn:
В свій час дивився на 3080-10, бо коштувала в нас аналогічно 6900XT. Вистарчило розуму взяти АМД. А власникам 3080 бажаю успіхів
Я не це питав. Отже, гірше нативу.
А 150к це адекватна ціна? :D
MqM: 02.07.2025 02:19 Купуючи Ладу підірвемо позиції БмВ!
АМД - лада лише у вашій уяві. Кадр/$ там вже кілька поколінь краще, ніж в НВ. Чиста швидкодія також на рівні. Так, не має топів, які потрібні 1%. Ну і промені, які займають 10% ігрового часу в кращому випадку. А взагалі то так, купуючи не_БМВ підриваю позиції БМВ. Тим більше, якщо "БМВ" в моїх сценаріях використання показує себе гірше.
1234waltz
Member

Повідомлення

MqM: 02.07.2025 02:19 Ой не бачу прекрасної роботи по відгукам людей, які ниють на проблеми.
Вони ниють, бо вимагають від доволі старого заліза продуктивності нового та очікують, що буде працювати софт, не призначений для цього заліза.
MqM: 02.07.2025 02:19 Цікаво за разунок чого на Арках швидше всього? В чому секрет?
В жирному шматку спеціалізованих блоків на B570, звісно. Все по скрижалям Хуанга, магії не існує, якби.
MqM: 02.07.2025 02:19 Генерує відео теж добре на Амд?)
6000 серія для цих цілей доволі дохла, нову 9060 з 16 ГБ ніби в мережі зараз для цих цілей хвалять. Втім, картинки та їх обробка та апскейл і на 6000 серії лічені секунди займає. Якщо модель в vram взілає та не свопає в оперативку.
MqM: 02.07.2025 02:19 M1 окрема тема, там архітектура компенсує багато проблем по швидкодії
М1 по сьогоднішнім міркам, станом на 25 рік жахливо повільний) Юніфайд меморі ін ріал лайф не сильно краще ніж юніфайд меморі на amd64 в актуальних Інтелах та АМД, хіба що ОС дозволяє брати більше 50% системної пам'яті, але це нівелюється дохлим iGPU. Там скоріше працює магія Епл, коли люди все життя сидячи ан Епл та не бачачі роботу інших платформ дивуються, що на їх залізі щось взагалі запускається, що визиває в них потужне Вау.
Можливо на якомусь МакСтудіо з 128 ГБ RAM та M4 Ultra воно дійсно круто працює, але судячи з околонульової кількості оглядів та одиничних бенчмарків, воно по тій ціні мало кому потрібно. Базовий M4 на 16 ГБ RAM виглядає доволі звичайно та зірок з неба не хватає.
MaKCuMyC
Member

Повідомлення

Nikoliasik_Zeus: 01.07.2025 13:27без комментариев, можно еще 64bit шину
Так там і очікується 64біт шина: 2 мікросхеми ОЗП по 3ГіБ.
erkins007
Member

Повідомлення

Геральт: 02.07.2025 07:40Індіану я пройшов на ультрах з променями. Само собою, в нативі
Эх, мечты, мечты.Зображення
Геральт: 02.07.2025 07:40 не це питав. Отже, гірше нативу.
Так а покупая 3090 вместо 6900 люди выбирали не натив, не натив, а между фср и длсс) Натив уже тогда умирал.
Геральт: 02.07.2025 07:40Кадр/$ там вже кілька поколінь краще, ніж в НВ. Чиста швидкодія також на рівні. Так, не має топів, які потрібні 1%.
Вот за это я и говорю, пока АМД будет "ну аналог, почти такое же, но дешевле" пока у него не будет флагманских имиджевых продуктов, до тех пор его доля и будет 7-10%.
С процами было точно так же. Только там АМД смогла и топ выкатить(абсолютный, а не "за свои деньги") и дешевле конкурента его сделать.
Геральт: 02.07.2025 07:40Ну і промені, які займають 10% ігрового часу в кращому випадку.
Как там в 2018 году живётся? Потому что щас они в каждой второй игре.
Kyro
Member

Повідомлення

P.S. 9070XT потихоньку раскрывает "потанцевал" ;) :
Геральт
Active Member

Повідомлення

erkins007: 02.07.2025 12:11
Геральт: 02.07.2025 07:40Індіану я пройшов на ультрах з променями. Само собою, в нативі
Эх, мечты, мечты.
А то я не пам'ятаю як гру проходив.
https://fex.net/uk/s/mytdfn6
Так а покупая 3090 вместо 6900 люди выбирали не натив, не натив, а между фср и длсс) Натив уже тогда умирал.
Тобто топова зелена карта не вивозила зелені технології? І як це натив "вмирав", якщо тоді апскейл все ще був вбогий.
С процами было точно так же. Только там АМД смогла и топ выкатить(абсолютный, а не "за свои деньги") и дешевле конкурента его сделать,
ага "вдвічі дешевше" :D
Как там в 2018 году живётся? Потому что щас они в каждой второй игре.
І що з того всього променясте? Бо мені лінь гуглити. Хоч 20% назбирається?
Відповісти