Однокристальна система NVIDIA N1X показала непогану продуктивність у Geekbench

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Krakrakrya
Member

Повідомлення

dret09: 10.06.2025 14:46
Rederst: 10.06.2025 14:34

Шкода що з відеокартами біда в цінах.
Ну споживачі самі до цього довели купуючи за оверпрайс. Треба голосувати гаманцем, а то 5090 по 3000 здасться нам казкою у майбутньому
Ну як мінімум на ринку споживацьких вк вони майже безальтернативні останні років 10. Після 2018 вони були вищі за амд на 5 голів.

Який сенс пересічному брати амд? Вони тільки зараз пробують конкурувать і то хреновенько виходить. Щас нвіди випустять 5070 супер 18гб за 600₴ і амд з їх рх9070 підуть гулять.

Надіюсь в амд шось вийде показать шось круте на юдна
yuriy_dd
Member

Повідомлення

Extra: 11.06.2025 01:09Ніби там тільки й є якісь порівняльні папуги. Але (ох вже ці але) - Cinebench для Windows - це не те саме, що Cinebench для MacOS, як би розробник не хотів довести протилежне
тобто дві програми для різних ОС, які генерують той самий результат - вони не є однакові? а чому?
Extra: 11.06.2025 01:09Ви не можете запустити версію для MacOS на Windows і навпаки, щоб отримати об'єктивні результати тесту
звичайно - там 2 різні ОС та ще й 2 різні архітектури проців
Extra: 11.06.2025 01:09Як ні крути, це дві різні програми, тому безпосередньо порівнювати їх результати і якось ними оперувати, окрім як висмоктувати висновки з пальця - заняття таке собі
нова стратегія щоб не визнавати поразку :weep: :weep:

добре що так думаєте лише ви, а всім іншим нічого не заважає порівнювати програми за результатами
Extra
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 11.06.2025 02:07 нова стратегія щоб не визнавати поразку :weep: :weep:

добре що так думаєте лише ви, а всім іншим нічого не заважає порівнювати програми за результатами
Да яка поразка, кажете ж таке. Мені пофіг, в холіварах інтел/амд/хтось ще я відвоювався років 25 тому )

Просто якщо тестувати та порівнювати – то потрібно для цього забезпечувати рівні умови. Це ж один із наріжних каменів порівняльного тестування.

І як ні крути, порівняння результатів різних програм цим умовам не задовольняють. А те, що багато хто так робить - ну, професія у них така. Одна з найдревніших.
yuriy_dd
Member

Повідомлення

Extra: 11.06.2025 02:22Просто якщо тестувати та порівнювати – то потрібно для цього забезпечувати рівні умови
так як ви ставите умови - ви ніколи не отримаєте програми що підходить

а насправді - база коду там одна, просто компілюється під різні архітектури/ОС - я надіюсь ви знаєте що таке можливо
і порівнюється швидкість роботи

ніякої магії, ну добре - для вас - це магія :lol:

Відправлено через 2 хвилини 30 секунд:
Extra: 11.06.2025 02:22Да яка поразка, кажете ж таке. Мені пофіг, в холіварах інтел/амд/хтось
а що там воювати? колись - був кращим Інтел, починаючи з Зен2 - кращий АМД

зараз коли прийшла Епл - то обидва почали ворушитись і щось краще давати - хоча АРМ - вже не наздогнати, ніколи
Extra
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 11.06.2025 03:16
а насправді - база коду там одна, просто компілюється під різні архітектури/ОС - я надіюсь ви знаєте що таке можливо
Таке можливо і, за інших рівних, досить легко реалізується, але... Навіщо далеко ходити, там он інтелівський компілер у межах однієї архітектури всю свою історію ті ще "чудеса" витворяв, коли код на не-інтелівських процах працював неоптимально.

А якщо вже якась із зацікавлених сторін заносить розробнику "валізи" - а таке в індустрії трапляється часто і густо - то покладатися на отримані результати я б і зовсім не поспішав )

Насправді, звичайно, третім особам (нам) невідомо, чи хтось комусь щось заносить. Так само й невідомо (нам), чи єдина там база коду, чи ні, оскільки Cinebench не є opensource.

Просто з цього випливає (для нас) головний висновок – дуже недалекоглядно вірити кожному папузі, якого бачимо. Тільки й усього.
Чому ж? Підійде будь-яка крос-платформенна програма, яка не є фейковим попугаєметром, але для якої важливо забезпечити максимальну швидкодію. І програма має цю швидкодію якось виміряти та відображати. Ммм. Наприклад, це може бути якась гра. Дійсно, чому б не порівняти у грі? От там хай Маки себе й показують, эге ж?

;)
IronWithin
Member

Повідомлення

Extra: 11.06.2025 05:35
Таке можливо і, за інших рівних, досить легко реалізується, але... Навіщо далеко ходити, там он інтелівський компілер у межах однієї архітектури всю свою історію ті ще "чудеса" витворяв, коли код на не-інтелівських процах працював неоптимально.

А якщо вже якась із зацікавлених сторін заносить розробнику "валізи" - а таке в індустрії трапляється часто і густо - то покладатися на отримані результати я б і зовсім не поспішав )

Насправді, звичайно, третім особам (нам) невідомо, чи хтось комусь щось заносить. Так само й невідомо (нам), чи єдина там база коду, чи ні, оскільки Cinebench не є opensource.

Просто з цього випливає (для нас) головний висновок – дуже недалекоглядно вірити кожному папузі, якого бачимо. Тільки й усього.
Чому ж? Підійде будь-яка крос-платформенна програма, яка не є фейковим попугаєметром, але для якої важливо забезпечити максимальну швидкодію. І програма має цю швидкодію якось виміряти та відображати. Ммм. Наприклад, це може бути якась гра. Дійсно, чому б не порівняти у грі? От там хай Маки себе й показують, эге ж?

;)
Тут магія з просто скомпілювати під іншу платформу чомусь не працює :lol:
А взагалі цікаво чому людина так топить за ті маки, наче йому і не платять і настільки фанатиком бути неможливо, щось там не те :D
kairo
Member

Повідомлення

dret09: 10.06.2025 14:46 Ну споживачі самі до цього довели купуючи за оверпрайс. Треба голосувати гаманцем, а то 5090 по 3000 здасться нам казкою у майбутньому
Ціни на відеокарти виросли під час майнінг та ШІ-буму, а не через споживачів. Переважна більшість геймерів сидить на картах типу 4060-3060, а прості юзери взагалі на різних встройках та картах типу 1050. Про що можна говорити, якщо Хуанг звертає виробництво відеокарт на користь ШІ-рішень.
yuriy_dd
Member

Повідомлення

Extra: 11.06.2025 05:35 Просто з цього випливає (для нас) головний висновок – дуже недалекоглядно вірити кожному папузі, якого бачимо. Тільки й усього.
подібна кореляція у всіх програмах
наприклад ще є тест Speedometer - його розробляли 10 років всі виробники браузерів, а також - Гугл, Майкрософт, Мозіла і тд
там М4 - перший з значним відривом
думаєте - їм теж Епл занесла?
Extra: 11.06.2025 05:35 так як ви ставите умови - ви ніколи не отримаєте програми що підходить
Чому ж? Підійде будь-яка крос-платформенна програма, яка не є фейковим попугаєметром, але для якої важливо забезпечити максимальну швидкодію. І програма має цю швидкодію якось виміряти та відображати
я особисто компілюю свій код (парсування тексту) і так - на М4 він працює значно швидше.
Extra: 11.06.2025 05:35Ммм. Наприклад, це може бути якась гра. Дійсно, чому б не порівняти у грі? От там хай Маки себе й показують, эге ж?
якщо взяти тести графіки - то М4 макс у 2 рази швидший в 3DMark / Wild Life Extreme Unlimited ніж Ryzen AI Max+ 395
я особисто в ігри не граю, вже давно виріс, але якщо вам це так важливо - то ви можете і далі бути на х86
IronWithin: 11.06.2025 09:50 А взагалі цікаво чому людина так топить за ті маки, наче йому і не платять і настільки фанатиком бути неможливо, щось там не те :D
я фанат прогресу. І коли зявився Зен2 - відразу перейшов на нього з Інтел, і так і продовжую використовувати АМД досі.
VovaII
Member

Повідомлення

Extra: 11.06.2025 02:22Просто якщо тестувати та порівнювати – то потрібно для цього забезпечувати рівні умови.
Тобто коли на іншій архітектурі є технічні можливості, що дозволяють швидше вирішувати поставлену задачу, то Ви пропонуєте їх не використовувати, бо це будуть не рівні умови?
.
Extra: 11.06.2025 02:22Мені пофіг, в холіварах інтел/амд/хтось ще я відвоювався років 25 тому )

Код: Виділити все

Ім'я користувача: Extra
Звання: Member
— мабуть ще ні.
rjavyi_pastor
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 10.06.2025 23:21 черговий доказ що ставлять на АРМ
х86 - це тупик

і мені так ніхто і не прокоментував - як так що М4 в одно-потоці на 50% швидший на останій - AMD Ryzen AI Max+ 395 ?

https://www.notebookcheck.net/AMD-Ryzen ... 274.0.html
ага, тільки якщо ти відходиш на крок від стандарту то отримаєш дулю. дякую, насетапився маків: переписування конфігів, вмикання розетти і костиль на костилі.
yuriy_dd
Member

Повідомлення

rjavyi_pastor: 12.06.2025 14:55ага, тільки якщо ти відходиш на крок від стандарту то
а навіщо відходити від стандарту? на авто - ви теж якось не стандартно їздите? :lol:
rjavyi_pastor: 12.06.2025 14:55дякую, насетапився маків: переписування конфігів, вмикання розетти і костиль на костилі
якщо у всіх добре, а у вас проблеми, то може проблема не в маках?
rjavyi_pastor
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 15.06.2025 22:57 якщо у всіх добре, а у вас проблеми, то може проблема не в маках?
якщо одна залізка на лінуксі вирішує задачі без проблем, а на маку проблема то скоріше за все проблема в маку
yuriy_dd
Member

Повідомлення

rjavyi_pastor: 16.06.2025 20:32 якщо одна залізка на лінуксі вирішує задачі без проблем, а на маку проблема то скоріше за все проблема в маку
я так розумію на Віндовс - також все чудово працює? і проблема саме в тому що нема відповідного софта під мак, і винен в цьому мак
rjavyi_pastor
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 17.06.2025 15:06 я так розумію на Віндовс - також все чудово працює? і проблема саме в тому що нема відповідного софта під мак, і винен в цьому мак
лол, ні. Навпаки, в нас є тільки як сетапити на маку.
І так - винен, бо більшість проблем через арм архітектуру
yuriy_dd
Member

Повідомлення

rjavyi_pastor: 17.06.2025 18:50 І так - винен, бо більшість проблем через арм архітектуру
це називається прогрес

коли у селах переходили орати від коней до тракторів - то теж багато хто як ви жалілись що проблеми саме через трактори
rjavyi_pastor
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 17.06.2025 22:47
це називається прогрес

коли у селах переходили орати від коней до тракторів - то теж багато хто як ви жалілись що проблеми саме через трактори
прогресс це коли зручно, працює і массово. early adoption це трохи про інше - в мене перший смартфон з'явився задовго до масового переходу користувачів на смартфони і я був задоволений. Але для більшості людей тоді було не зрозуміло нащо воно треба. І якщо вони і купляли смартфони, то користувалися як звичайними мобільними телефонами.
Якщо для якихось залежностей треба включати руцями шар сумісності - це не зручно і це не працює як треба
yuriy_dd
Member

Повідомлення

rjavyi_pastor: 18.06.2025 18:58 Якщо для якихось залежностей треба включати руцями шар сумісності - це не зручно і це не працює як треба
головне що проблема не в коді залежностей :laugh:

я ж вам дав аналогію - ви уявляєте на скільки трактор був не зручний у порівнянні з звичним конем? до речі - багато і досі на конях
так і вас ніхто не заставляє переходити, залишайтесь на супер зручному х86
Alexsandr
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 17.06.2025 22:47 коли у селах переходили орати від коней до тракторів - то теж багато хто як ви жалілись що проблеми саме через трактори
Маки не трактора. Маки любят менять архитектуру и после этого значительный багаж софта раньше или позже отваливается. ДА "классика" перекомпилируется и переписывается, но ведь наверняка далеко не все. Покупать каждые сколько там лет к тракторам еще и новые оружия труда, новое топливо..., ибо новые стандарты подключения тоже как-то мало кто будет.
Древний х86, если поискать то можно найти рабочий браузер. Яблоко без магазина уже все.
yuriy_dd
Member

Повідомлення

Alexsandr: 18.06.2025 22:44Маки любят менять архитектуру и после этого значительный багаж софта раньше или позже отваливается
якщо софт актуальний і підтримується - то просто перекомпільовується під нову архітектуру
якщо проблеми - то питання до архітектури софта і програмістів які це робили
у мене - все моє компілюється, і працює одночасно під Віндовс (32 і 64 біти), Лінукс (лише 64), МакОС (лише 64)
Alexsandr: 18.06.2025 22:44Яблоко без магазина уже все
я не поставив жодної програми з магазину під макос, і все що треба є і стало
Alexsandr
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 18.06.2025 22:50
якщо софт актуальний і підтримується - то просто перекомпільовується під нову архітектуру
якщо проблеми - то питання до архітектури софта і програмістів які це робили
Софт актуальный, поддерживается, но хреново-хреново. Или софт давно не актуальный в плане поддержки, но в своей категории один из лучших. Такое тоже бывает. и с ним можно прощаться.
Відповісти