Новини
Останні статті і огляди
Однокристальна система NVIDIA N1X показала непогану продуктивність у Geekbench
-
Rederst
Member
Пропоную обговорити Однокристальна система NVIDIA N1X показала непогану продуктивність у Geekbench
Є драйвери на ЛІнукс і це добре. Справа за ціною.
Є драйвери на ЛІнукс і це добре. Справа за ціною.
-
dret09
Member
Пропоную обговорити Однокристальна система NVIDIA N1X показала непогану продуктивність у Geekbench
Було б непогано мати ще одного гравця на ринку
-
Rederst
Member
Шкода що з відеокартами біда в цінах.dret09: ↑ 10.06.2025 14:33 Пропоную обговорити Однокристальна система NVIDIA N1X показала непогану продуктивність у Geekbench
-
dret09
Member
Ну споживачі самі до цього довели купуючи за оверпрайс. Треба голосувати гаманцем, а то 5090 по 3000 здасться нам казкою у майбутньомуRederst: ↑ 10.06.2025 14:34Шкода що з відеокартами біда в цінах.dret09: ↑ 10.06.2025 14:33 Пропоную обговорити Однокристальна система NVIDIA N1X показала непогану продуктивність у Geekbench
-
Scoffer
Member
ARMv8??? Ласкаво просимо в 2014й чи що?
-
tornadox
Member
Ну зараз уже трохи пізно, плюс ПК ринок починає повертати втрачене через майнінгу. А от ціни схоже не повернуться скоро.dret09: ↑ 10.06.2025 14:46Ну споживачі самі до цього довели купуючи за оверпрайс.
-
dret09
Member
а навіщо повертати ціни якщо і так гребуть? Я б теж не повертав)))tornadox: ↑ 10.06.2025 15:00Ну зараз уже трохи пізно, плюс ПК ринок починає повертати втрачене через майнінгу. А от ціни схоже не повернуться скоро.dret09: ↑ 10.06.2025 14:46Ну споживачі самі до цього довели купуючи за оверпрайс.
-
Keyser Soze
Member
Стоить будет как самолёт

-
VovaII
Member
На це впливатиме випуск цікавинок на ПК, а не на консолі. Під час ковіду і майнингу, багато гравців нормально так пересиділи на консолях. І за ці роки чимало гравців звикло до консолей. Крім того знаю цілі сім'ї, що закинули ПК зовсім, і перейшли на мобільний геймінг.tornadox: ↑ 10.06.2025 15:00Ну зараз уже трохи пізно, плюс ПК ринок починає повертати втрачене через майнінгу.
-
Rederst
Member
Погано що ДЕКС помер, а чудова ідея була.VovaII: ↑ 10.06.2025 15:36На це впливатиме випуск цікавинок на ПК, а не на консолі. Під час ковіду і майнингу, багато гравців нормально так пересиділи на консолях. І за ці роки чимало гравців звикло до консолей. Крім того знаю цілі сім'ї, що закинули ПК зовсім, і перейшли на мобільний геймінг.tornadox: ↑ 10.06.2025 15:00Ну зараз уже трохи пізно, плюс ПК ринок починає повертати втрачене через майнінгу.
-
waryag
Member
За прискорювач зі 120 ГБ пам'яті? Дорого. Це чергова спроба Ху обійти експортні обмеження.Rederst: ↑ 10.06.2025 14:32 Є драйвери на ЛІнукс і це добре. Справа за ціною.
Відправлено через 2 хвилини 7 секунд:
Їх і так більше. Хіба що екзи соні з невеликою затримкою (а тепер і з денуво).VovaII: ↑ 10.06.2025 15:36На це впливатиме випуск цікавинок на ПК, а не на консолі. Під час ковіду і майнингу, багато гравців нормально так пересиділи на консолях. І за ці роки чимало гравців звикло до консолей. Крім того знаю цілі сім'ї, що закинули ПК зовсім, і перейшли на мобільний геймінг.
-
Kashtan
Member
Еппл м4 макс потужніший за будь-що по ядру якщо залишатись в кімнатних температурах. 3917 стінгеряр набив на репторі для порівняння на азоті.
-
vmsolver
Member
Если это все претензии, то сайт арма пишет так об этом ядре:Scoffer: ↑ 10.06.2025 14:55 ARMv8??? Ласкаво просимо в 2014й чи що?
Cortex®-X925 core features
You can use the Cortex®-X925 core in a standalone DynamIQ™ configuration where your homogeneous DSU-120 DynamIQ™ cluster includes one or more Cortex®-X925 cores. You can also use the Cortex®-X925 core as the high-performance core in a heterogeneous cluster.
Regardless of the cluster configuration, the Cortex®-X925 core always has the same features as described in the following lists.
Core features
Implementation of the Arm®v9.2-A A64 instruction set
AArch64 Execution state at all Exception levels, EL0 to EL3
Memory Management Unit (MMU)
40-bit Physical Address (PA) and 48-bit Virtual Address (VA)
Generic Interrupt Controller (GIC) CPU interface to connect to an external interrupt Distributor
Generic Timers interface that supports 64-bit count input from an external system counter
Implementation of the Reliability, Availability, and Serviceability (RAS) Extension
Implementation of the Scalable Vector Extension (SVE) with a 128-bit vector length and Scalable Vector Extension 2 (SVE2)
Integrated execution unit with Advanced Single Instruction Multiple Data (SIMD) and floating-point support
Activity Monitoring Unit (AMU)
Support for the optional Cryptographic Extension
-
Rederst
Member
А чому б і ні. От би побачити огляд на нього від українця.waryag: ↑ 10.06.2025 15:46За прискорювач зі 120 ГБ пам'яті? Дорого. Це чергова спроба Ху обійти експортні обмеження.Rederst: ↑ 10.06.2025 14:32 Є драйвери на ЛІнукс і це добре. Справа за ціною.
Відправлено через 2 хвилини 7 секунд:Їх і так більше. Хіба що екзи соні з невеликою затримкою (а тепер і з денуво).VovaII: ↑ 10.06.2025 15:36На це впливатиме випуск цікавинок на ПК, а не на консолі. Під час ковіду і майнингу, багато гравців нормально так пересиділи на консолях. І за ці роки чимало гравців звикло до консолей. Крім того знаю цілі сім'ї, що закинули ПК зовсім, і перейшли на мобільний геймінг.
-
yurius_r
Member
Непогано, в гігбенчі навіть трохи обганяє AI Max 395.
-
Scoffer
Member
Ні, не всі. Можна було б х86vmsolver: ↑ 10.06.2025 18:30Если это все претензии
-
yuriy_dd
Member
черговий доказ що ставлять на АРМ
х86 - це тупик
і мені так ніхто і не прокоментував - як так що М4 в одно-потоці на 50% швидший на останій - AMD Ryzen AI Max+ 395 ?
https://www.notebookcheck.net/AMD-Ryzen ... 274.0.html
х86 - це тупик
і мені так ніхто і не прокоментував - як так що М4 в одно-потоці на 50% швидший на останій - AMD Ryzen AI Max+ 395 ?
-
Scoffer
Member
yuriy_dd
Тобі вже пояснили що швидший він виключно в однопотоці в завданні, котре паралелиться на всі 146%, а відповідно до сраки швидше цей однопотік чи ні, масштабування по ядрам лінійне. В тому однопотоці що не масштабується по ядрам, зненацька виявляється не швидше, а місцями і повільніше.
Відправлено через 4 хвилини 14 секунд:
Епл пішла в широкі ядра тому що не осилила в шину. Варіант в принципі нормальний і себе виправдовує, але рівно до того моменту поки влаштовує 4 ядра. А потім виявиться що не такі вже й вигідні ті широкі ядра. Кожні х2 до ширини ооо це приблизно х5-6 до жору при інших рівних. ARM тут взагалі ні до чого, рівно з тим же ефектом це міг би бути павер, х86 чи навіть рісква, якби вони точно так само забили на сумісність зі старим софтом.
Тобі вже пояснили що швидший він виключно в однопотоці в завданні, котре паралелиться на всі 146%, а відповідно до сраки швидше цей однопотік чи ні, масштабування по ядрам лінійне. В тому однопотоці що не масштабується по ядрам, зненацька виявляється не швидше, а місцями і повільніше.
Відправлено через 4 хвилини 14 секунд:
Епл пішла в широкі ядра тому що не осилила в шину. Варіант в принципі нормальний і себе виправдовує, але рівно до того моменту поки влаштовує 4 ядра. А потім виявиться що не такі вже й вигідні ті широкі ядра. Кожні х2 до ширини ооо це приблизно х5-6 до жору при інших рівних. ARM тут взагалі ні до чого, рівно з тим же ефектом це міг би бути павер, х86 чи навіть рісква, якби вони точно так само забили на сумісність зі старим софтом.
-
yuriy_dd
Member
трохи по хамськи, але я теж можу - а тобі вже пояснили для чого важливий одно-потік?Scoffer: ↑ 10.06.2025 23:28Тобі вже пояснили що швидший він виключно в однопотоці
що?Scoffer: ↑ 10.06.2025 23:28котре паралелиться на всі 146%
а це як - одно-потік вміє маштабуватись по ядрам?Scoffer: ↑ 10.06.2025 23:28В тому однопотоці що не масштабується по ядрам
коли х86 зробить так само? а ще Епл зробили unified memory - це ж теж погано?Scoffer: ↑ 10.06.2025 23:28Епл пішла в широкі ядра тому що не осилила в шину
ну є M3 Ultra - споживає в рази менше і працює скоріше ніж якщо взяти х86 + 5090Scoffer: ↑ 10.06.2025 23:28Варіант в принципі нормальний і себе виправдовує, але рівно до того моменту поки влаштовує 4 ядра. А потім виявиться що не такі вже й вигідні ті широкі ядра. Кожні х2 до ширини ооо це приблизно х5-6 до жору при інших рівних
ти ж не можеш довести те що пишеш, в тебе мало знань зі мною сперечатись, і це тебе бісить
а чому нема?Scoffer: ↑ 10.06.2025 23:28ARM тут взагалі ні до чого, рівно з тим же ефектом це міг би бути павер, х86 чи навіть рісква
я стільки чую про сумісність. Але чому в мене все що треба паше і пахалоScoffer: ↑ 10.06.2025 23:28якби вони точно так само забили на сумісність зі старим софтом
а ось на х86 - я маю проблема з сумісністю - хоче це може бути і через Віндовс
-
Extra
Member
Я перепрошую, а де ви побачили, що він на 50% швидший?yuriy_dd: ↑ 10.06.2025 23:21 черговий доказ що ставлять на АРМ
х86 - це тупик
Там де Cinebench 2024 / CPU Single Core?
Ніби там тільки й є якісь порівняльні папуги. Але (ох вже ці але) - Cinebench для Windows - це не те саме, що Cinebench для MacOS, як би розробник не хотів довести протилежне. Ви не можете запустити версію для MacOS на Windows і навпаки, щоб отримати об'єктивні результати тесту. Як ні крути, це дві різні програми, тому безпосередньо порівнювати їх результати і якось ними оперувати, окрім як висмоктувати висновки з пальця - заняття таке собі.
Отже, норм комент, чи як?