Full HD на HD 7750 1 Gb у 2021 досяжно, 4K на GTX 960 4 Gb у 2022 досяжно, то чому 8K на RX 6800 16 Gb у 2025 не досяжно? Я вже казав, що в мене на RX 6800 переважна більшість моїх ігор у 4K просто літають, видаючи 50-60 FPS, а то й більше (на ультра або високих без променів). Враховуючи, що при переході з 4K у 8K згідно тестів FPS зазвичай падає приблизно втричі, значить якраз і отримаю 15-20 FPS. яких мені у стратегіях цілком достатньо. Зараз лише 2 гри Total War: Warhammer 3 та InZoi не надто продуктивні у мене зараз і видають в 4K 25-30 FPS, але для таких у 8K можна юзати FSR чи трохи зменшення якості графіки без зменшення якості текстур. І ще якщо у HD 7750 та GTX 960 була катастрофічна нестача VRAM, то тут в принципі не повинно бути такої проблеми, хоч і не 24 Гб, але в стратегіях 16 Гб у переважній більшості випадків думаю вистачить, у всякому разі в епоху RTX 3090 та RX 6900 XT їх порівнювали в 8K і RX 6900 XT від 16 Гб не валялася в нокауті, а нових хороших ігор з тих пір вийшло так мало, що на пальцях перерахувати можна.
Ну і відеокарту можна з часом і оновити, принаймні на щось типу б/в RTX 3090 (Ti)/RX 7900 XTX чи нової RTX 5070 Ti.
Просто спочатку варто апгрейдити дисплей, а тільки потім колись можливо відеокарту. Бо дисплею з високою роздільною здатністю на слабкій відеокарті можна знайти купу застосувань, та й пограти з компромісами завжди можна, а от потужна відяха на дисплеї з низькою роздільною здатністю практично нічого не дає. Для 4K мені зараз по вуха достатньо достатньо відяхи класу RX 6800 чи RTX 5060 Ti 16 Гб, а все що вище, то хіба що заради променів. Але з усієї купи ігор, які я пробував, промені можна застосувати лише у Diablo 4, Jurassic World: Evolution 2, Age of Mythology: Retold та InZoi, і то навряд вони там дають якийсь вражаючий візуал, у Diablo я нічого не помічав, окрім жахливих просадок.