Новини
Останні статті і огляди
BOE планує запустити виробництво 8K-моніторів із частотою 120 Гц до кінця року
-
Usagi
Member
Пропоную обговорити BOE планує запустити виробництво 8K-моніторів із частотою 120 Гц до кінця року
дайте краще 4х4к 160+ вр
дайте краще 4х4к 160+ вр
-
Melofon
Member
Usagi
Не волнуйся, скоро будут, но вот железо тянущее такое в нативе ещё очень не скоро.
А так по поводу 8к это конечно хорошо, прогресс и всё такое, но когда топовые карты его будут тянуть в нативе?, я имею ввиду ААА проекты.
Не волнуйся, скоро будут, но вот железо тянущее такое в нативе ещё очень не скоро.
А так по поводу 8к это конечно хорошо, прогресс и всё такое, но когда топовые карты его будут тянуть в нативе?, я имею ввиду ААА проекты.
Востаннє редагувалось 17.06.2025 16:15 користувачем Melofon, всього редагувалось 1 раз.
-
Usagi
Member
Можна оживити дуал-гпу для вру. По відеокарті на око без синхронизації(основна проблема смерті слі\кроссфаеру)Melofon: ↑ 17.06.2025 16:04 Usagi
Ніколи. Це, звісно, печально. Але нічого поганого в апскейлерах та фреймгенах не бачу. Наприклад в 4к апскейл дійсно часто не можна відрізнити від нативу. А фреймген з базою 100+ теж чудово працює. Ще б доробили його. Чекаємо на новий рефлексMelofon: ↑ 17.06.2025 16:04 когда уже топовые карты его будут тянуть в нативе?, я имею ввиду ААА проекты.
-
alexeygalas
Member
Планують - нехай запускають. BOE - це дешман на здачу, виробник панелей для базових лінійок усіх виробників.
-
Melofon
Member
Уверен что будет но когда не известно, но точно тянуть когда-то будут в нативе бо это просто ещё одна ступенька хоть и высокая для сегодня, поверь когда в будущем будут 16к, 32к то тогда 8к покажется ещё слабенькимUsagi: ↑ 17.06.2025 16:07Ніколи.
-
vmsolver
Member
Значимость каждого пикселя снижается при увеличении их числа, поэтому свидетелям святого натива приготовится расстраиваться и ныть 
-
Kassatka
Member
Ну нарешті хоч хтось чухається у цьому напрямку. Але на жаль з такою мініатюрною діагоналлю під 8K це викинути гроші на вітер. Потрібно мінімум 42-43 дюйми, а в ідеалі 46-50 дюймів. А телевізори HDMI 2.1 55 дюймів були лише від Самсунг 2022 та 2023 року, а 2024 та 2025 року жодної моделі в продажу не бачу.
Дуже-дуже сумна ситуація.
А хом'ячки як неприкаяні ганяються за всякими OLED, Mini-Micro LED, 100500 яскравості HDR та 100500 Гц.
І добавки просять.
Через це дійсно достойні продукти телевізори та монітори 8K@60 Гц 46-50 дюймів з 4:4:4 кольором та без низькочастотної ШІМ ніхто не поспішає випускати, хоча технічні можливості давно дозволяють.
Через рік останні Samsung QE55QN700C розкуплять і все, гаплик.
Як колись з чудовою технологією 3D-телевізорів - у десяток разів кращою та видовищнішою за сучасний HDR.
Дуже-дуже сумна ситуація.
А хом'ячки як неприкаяні ганяються за всякими OLED, Mini-Micro LED, 100500 яскравості HDR та 100500 Гц.
Через рік останні Samsung QE55QN700C розкуплять і все, гаплик.
-
alexeygalas
Member
vmsolver
Для роботи DPI буде супер, а пограти можна буде і в 4K.
Відправлено через 2 хвилини 42 секунди:
Для роботи DPI буде супер, а пограти можна буде і в 4K.
Відправлено через 2 хвилини 42 секунди:
Навіщо телевізор, якщо контенту немає? Апскейл дивитись? 4К дивлюсь на DLP 4K Native проєкторі на екрані 120" - чіткість більш ніж достатняKassatka: ↑ 17.06.2025 16:40Через це дійсно достойні продукти телевізори та монітори 8K@60 Гц 46-50 дюймів з 4:4:4 кольором та без низькочастотної ШІМ ніхто не поспішає випускати,
-
brozzy
Member
Тут більшість доказує що 4К не треба, бо фулл хд достатньо, а вони 8К збираються продавати. 
-
Etra
Member
Интересна разрядность матрицы и тип подсветки. Ну и хотелось бы 34" - 37". Не за все деньги мира, разумеется...
-
Kassatka
Member
Мені особисто 50-дюймовий телевізор ідеально виконує роль два в одному - монітора для ПК, коли я сиджу на відстані витягнутої руки від екрану з клавомишею в руках та власне смарт-телевізора для перегляду з дивану на відстані 2,2 метри з пультом у руці Ютубчика та фільмів і відео через USB, DLNA або Samba. Стосовно функції телевізора, то там дійсно контенту 8K нема, а якби й був, то я з дивану на 50 дюймах все рівно різниці б не надто відчув зі своїм зором. А от як монітор для компа підвищить PPI удвічі (як 4K на 24-27 дюймах), і контенту по вуха вистачить - геймінг та зображення високої роздільної здатності, які я масово скачую з торентів, наприклад 6000x4000/4000x6000 пікселів і ще більше. Стосовно геймінгу, на жаль більше половини ігор у 8K навряд вийде запустити, враховуючи який я любитель ретро, але що стосується більш сучасних високотехнологічних ігор-стратегій, то вони в принципі переважно повинні в 8K запускатися, ну і потрібні мені мінімум 15 FPS видадуть навіть на відносно недорогій відясі, без усякого апскейлу, який зазвичай у таких іграх і не підтримується.alexeygalas: ↑ 17.06.2025 16:45Навіщо телевізор, якщо контенту немає? Апскейл дивитись? 4К дивлюсь на DLP 4K Native проєкторі на екрані 120" - чіткість більш ніж достатняKassatka: ↑ 17.06.2025 16:40Через це дійсно достойні продукти телевізори та монітори 8K@60 Гц 46-50 дюймів з 4:4:4 кольором та без низькочастотної ШІМ ніхто не поспішає випускати,
Навіщо платити вдвічі більше за монітор+телевізор і шукати в 3x3 метри кімнаті місце під два величезні пристрої, якщо можна обійтися одним універсальним.
Востаннє редагувалось 17.06.2025 17:08 користувачем Kassatka, всього редагувалось 1 раз.
-
alexeygalas
Member
Kassatka: ↑ 17.06.2025 17:06враховуючи який я любитель ретро
-
vmsolver
Member
alexeygalas
Да, для рабочих моментов супер, хорошо, когда есть выбор. Но для игр брать 8К это "не на чаcі" (с). В 4К ещё не всё бегает как надо с трассировкой и прочим, а говорить про 8К это пока рановато.
Да, для рабочих моментов супер, хорошо, когда есть выбор. Но для игр брать 8К это "не на чаcі" (с). В 4К ещё не всё бегает как надо с трассировкой и прочим, а говорить про 8К это пока рановато.
-
nazar-pc
Ентузіаст
Хочу такий, тільки 55-65'' щоб замінити поточний 8k телевізор. Телевізори мають лише HDMI, що створює певні проблеми в моєму випадку.
8k екран великого розміру дуже зручний в роботі, не хочеться пересідати на щось менше.
8k екран великого розміру дуже зручний в роботі, не хочеться пересідати на щось менше.
-
_Andrik_
Member
Kassatka
Вим би перейматися про 8к з gtx960 , та навіть rx6800 це не досяжна роздільна здатність
Вим би перейматися про 8к з gtx960 , та навіть rx6800 це не досяжна роздільна здатність
-
Devijack
Member
Тут ютуб відтворювати у 8к не кожна система нормально здатна а про ігри замислюватись мені страшно 
-
VovaII
Member
Герої Меча і Магії ІІІ із модом на роздільчу здатність?Kassatka: ↑ 17.06.2025 17:06Стосовно геймінгу, на жаль більше половини ігор у 8K навряд вийде запустити, враховуючи який я любитель ретро,
-
Kashtan
Member
Якби OLED. А то РК.
-
f24gun69
Member
Ці монітори за для тіх особистостей, що чують 80 кГц, не для простих смертних
-
VRoman
Member
Был бы он OLED на 42 дюйма вместо 32, я бы был первым в очереди купить такой. 8к для работы и 4к для игр. Это очень привлекает!brozzy: ↑ 17.06.2025 16:46 Тут більшість доказує що 4К не треба, бо фулл хд достатньо, а вони 8К збираються продавати.![]()