AMD приписують підготовку процесорів Ryzen 9000F із деактивованим iGPU

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
erkins007
Member

Повідомлення

Afit: 15.06.2025 13:29Я взяв з вбудованою графікою спеціально, бо це ж так круто, коли можна використовувати комп, якщо відяха продалась, а нова ще не приїхала, або на ремонті.
Это только один из плюсов.
Я например в интеграшку подключил корпусный дисплей hyte y70.
Ее мощи как раз хватает на встроенную прогу и wallper engine. В итоге основная видеокарта не теряет ни процента производительности. Очень удобно. Так что я считаю что встроенная графика это мастхев, да она может быть вообще картофельной на 2CU и грузится на 90% от wallper engine, но она должна быть.
erkins007
Member

Повідомлення

waryag: 15.06.2025 17:06Все так, але у переважній більшості випадків процесори цілком надійні. Та магазини з сервісами не завжди сумлінні у виконанні гарантійних забов'язань.
Мой сгоревший 7950х3д передает вам привет. Если бы я брал его без гарантии, то попал бы на 32к, а так мне телемарт вернул деньги за него в полном объеме.
Без гарантии можно брать недорогие вещи или неубиваемые.
waryag
Member

Повідомлення

erkins007: 15.06.2025 18:24Мой сгоревший 7950х3д передает вам привет. Если бы я брал его без гарантии, то попал бы на 32к, а так мне телемарт вернул деньги за него в полном объеме.
Без гарантии можно брать недорогие вещи или неубиваемые.
Очевидно, что это немного другой случай. Выгода не столь очевидна, риски выше.

А я обновился на 5700х3д практически по цене, которую розетка хочет за 5600.
GSerjio
Junior

Повідомлення

Півтора роки маю 7700 з алі, взагалі 0 проблем, купував за 7100 грн. Зараз планую взяти 7800х3d на сейлі який стартує завтра, вартість буде близько 12к. У сина в пк вже 2 роки працює 3600 також з алі - аналогічно з моїм 7700 проблем 0.
Azerty
Member

Повідомлення

aaleksandrenko: 15.06.2025 12:20 Треба 9800X3D F :lick:
Він і так часто F отримує
kairo
Member

Повідомлення

GSerjio: 15.06.2025 20:51Зараз планую взяти 7800х3d на сейлі який стартує завтра, вартість буде близько 12к.
Така ціна на нього постійно. Із податками буде 15к, що недалеко від цін в Україні у сіряків. Можна попросити, щоб продавець занизив ціну, щоб уникнути мита, але по відгукам на Аліку, часто так і не занижує і люди попадають на мито. Ну і брати 7800X3D без гарантії ризиковано.
aaleksandrenko
Member

Повідомлення

GSerjio: 15.06.2025 20:51 Півтора роки маю 7700 з алі, взагалі 0 проблем, купував за 7100 грн. Зараз планую взяти 7800х3d на сейлі який стартує завтра, вартість буде близько 12к. У сина в пк вже 2 роки працює 3600 також з алі - аналогічно з моїм 7700 проблем 0.
Брав пару процесорів на початку місяця, нижче 150 євро. Всі затримувала митниця. На 2 просили інвойси, третій відправлявся на перевірку інспектором.
Я б не розраховував на ціну 12к ;)
dex4nk
Junior

Повідомлення

Извините, что не по теме(гугл не помог): подскажите название игры - разрушенный город, постапокалипсис, нет патронов(почти) пробираешься через мост, вроде манхетен и кажется alive есть в названии. Игра старая 10+ лет, графика монохромная в серых тонах. Обыскался: хочу поиграть
GSerjio
Junior

Повідомлення

aaleksandrenko
Попрошу вказати ціну біля 140$, може дописати до товару щось типу "used"

Так то згоден з вами, мої останні посилки вище 150€ попадали на мито.

kairo
А які ризики? Купувати планую в продавця з гарним рейтингом і відгуками, в тому числі від земляків. Чи є якісь нюанси конкретно з 7800x3d?
Tiufin
Member

Повідомлення

dex4nk: 16.06.2025 00:31 Извините, что не по теме(гугл не помог): подскажите название игры - разрушенный город, постапокалипсис, нет патронов(почти) пробираешься через мост, вроде манхетен и кажется alive есть в названии. Игра старая 10+ лет, графика монохромная в серых тонах. Обыскался: хочу поиграть
А коровани там грабувати можна? :D

Ось, до речі, ШІ одразу знайшов за вашим текстом:
Судя по вашему описанию - разрушенный постапокалиптический город, нехватка патронов, мост (возможно, в Манхэттене), монохромная серая графика и слово "alive" в названии - это скорее всего **I Am Alive**.

Игра вышла в 2012 году от Ubisoft. Действие происходит в разрушенном американском городе после глобальной катастрофы. Характерные особенности:
Ну і далі за текстом...

До речі, тут на форумі багато хто каже, що ші - то фігня, а старий добрий пошуковик рулить. Як бачимо, не завжди ;) А далі буде ще більш не завжди

Upd: хоча, забрали справедливості щойно загуглив:
"стара гра чорно біла постапокаліпсис alive"
І Гугл одразу знайшов. І навіть знайшов за запитом:
"гра постапокаліпсис alive"
То ж, не зрозуміло, як ви там гуглили :D
FOX16
Member

Повідомлення

diversion_play: 15.06.2025 12:19 А уже прискакав новий народний.
На алі 7700 райзен по 6500грн і ще можна купон на скидку в пару соток юзнути.
Колись стільки 7500ф коштував
То підробка, насправді там 7400ф. Дивись на кількість компонентів біля кришки. Їх повинно бути шість блоків.
alexeygalas
Member

Повідомлення

Afit
Не тільки попри це. Версії з бракованим відео ядром ще як правило тягнуть за собою іще один або декілька вузлів. Потрібно завжди брати з відео. Відбраковані можуть десь гірше набирати частоту на якомусь із вузлів не обов*язково ядра, контроллер рам або ще якась шина. Згадується ситуація із 9600K і 9600KF в недалекому минулому. 9600K брав 5.3 на ізі а 9600KF більше 5.1 не міг.
Reinmar
Member

Повідомлення

Да скільки можна плодити моделі? Вистачає свого проца, але думаю місяць тому, зроблю подарунок собі на др і візьму новий,щоб "розкривав" відеокарту на 100%, зараз рекомендують райзен, буду дивитись - відкрив сайти, глянув: надцять моделей, досі продають як і 3***, так і 5***,7***,9*** серії, не зрозуміло,що краще. Думаю ок, треба дивтись самі свіжі - 9***, подивлюсь ігротести. А в ігротестах рекомендують 7***. А тут бачу,є якісь ще і 8***. Коротше засумував за часом, коли брав Phenom II, де було пару моделей х3, п'яток х4 і чим більше цифра - тим краще, і забив на ці апгрейди)
Artem_M
Member

Повідомлення

GSerjio: 16.06.2025 00:49 Попрошу вказати ціну біля 140$, може дописати до товару щось типу "used"
А зараз це не дуже допомагає. На митниці вже знають про вартість x3d і обкладають митом не зважаючи на вартість в документах (7800х3д - 2,5 тис грн).
GSerjio
Junior

Повідомлення

Artem_M
Мито від вартості складе близько 2100 грн, перевірив митним калькулятором. Ціна процесора з розмитненням вийде 13900 грн при найгіршому розкладі. У нас його ціна 17100 в магазині. По суті всерівно непогана економія, правда є суттєвий мінус як відсутність гарантії.

Задумався тепер. І хочеться і колеться.
waryag
Member

Повідомлення

aaleksandrenko: 15.06.2025 12:20Треба 9800X3D F :lick:
А навіщо АМД ставити бракований ІО до повнофункціонального чиплету з х3д і продавати дешевше?
Коли можна вліпити його до дешевої 6-ядерной відбраковки і закрити лоу сегмент?

Відправлено через 5 хвилин 32 секунди:
alexeygalas: 16.06.2025 11:37Не тільки попри це. Версії з бракованим відео ядром ще як правило тягнуть за собою іще один або декілька вузлів. Потрібно завжди брати з відео. Відбраковані можуть десь гірше набирати частоту на якомусь із вузлів не обов*язково ядра, контроллер рам або ще якась шина. Згадується ситуація із 9600K і 9600KF в недалекому минулому. 9600K брав 5.3 на ізі а 9600KF більше 5.1 не міг.
То був моночип, у АМД встройка на ІО. Але в цілому справедливо - в дешеві 7500ф в переважній більшості випадків йде відбраковка, що не відповідає вимогам 7900 та 7600, а в 7400ф - повний шлак (який, при всьому, залишається цілком привабливим продуктом)
kairo
Member

Повідомлення

GSerjio: 16.06.2025 12:55 Artem_M
Мито від вартості складе близько 2100 грн, перевірив митним калькулятором. Ціна процесора з розмитненням вийде 13900 грн при найгіршому розкладі. У нас його ціна 17100 в магазині. По суті всерівно непогана економія, правда є суттєвий мінус як відсутність гарантії.

Задумався тепер. І хочеться і колеться.
Найдешевша пропозиція в Україні 16375 грн. Ще є ризик, що процесор вкрадуть поки він буде в транзиті, що судячи із відгуків трапляється і такими посилками.

Відправлено через 4 хвилини 11 секунд:
GSerjio: 16.06.2025 00:49А які ризики? Купувати планую в продавця з гарним рейтингом і відгуками, в тому числі від земляків. Чи є якісь нюанси конкретно з 7800x3d?
Сам розглядав варіант цього ЦП із Аліка. Бачив відгуки від декількох людей, що посилку вкрали в транзиті. По самому ЦП, він дуже чутливий до напруг, можна вграти його тим самим EXPO профілем пам'яті.
Відповісти