Новини
Останні статті і огляди
Покупець отримав рис і макарони замість GeForce RTX 5090 за $3000
-
radical
Member
Я на пошті колись щось отримував, мені зав відділенням показала мішок макарон, що прийшов замість повернутого через ОЛХ товару і стояв у них вже довго, бо продавець відмовився його забирати (він висилав щось інше).
-
waryag
Member
Його "оптимізували". І так, у багатьох випадках компетентна перевірка складна і потребує купи обладнання.Lekrs: ↑ 08.06.2025 11:09Невже так важко перевірити товар при повернені, щоб не траплялось подібних конфузів?
Відправлено через 2 хвилини 50 секунд:
Ты покупал там уже десятки, сотни раз, и все было нормально. А потом - такой сюрприз.FirstTDM: ↑ 08.06.2025 18:40Ну вот реально - когда платишь такое бабло за железо ты же ведь подъезжаешь в контору/фирму и реально смотришь что и как - неужели кто-то поступает иначе???
-
acm_fan
HWBOT OC Team
Правила надо знать (перевозки и осмотра).yuriy_dd: ↑ 09.06.2025 05:11карта нова і запаяна, і не встиг заборонити відкрити
На НП (в отделении) открывать можно, а вот дома (при получении курьером) - нельзя (притом довольно давно).
https://novaposhta.ua/uploads/misc/doc/ ... ervice.pdf стр 27 (на этот момент) - термозбіжна плівка и далее по тексту.
-
Аціо
Member
Це не так - вас дурять, адже за законом України - усі тех. складні товари дозволені до огляду, розпакування, перевірки на працездатність, і що там пише Нова Пошта неважливо, зверніться у поліцію та Нову Пошту оштрафують на 50-80млн.acm_fan: ↑ 09.06.2025 07:01Правила надо знать (перевозки и осмотра).yuriy_dd: ↑ 09.06.2025 05:11карта нова і запаяна, і не встиг заборонити відкрити
На НП (в отделении) открывать можно, а вот дома (при получении курьером) - нельзя (притом довольно давно).
https://novaposhta.ua/uploads/misc/doc/ ... ervice.pdf стр 27 (на этот момент) - термозбіжна плівка и далее по тексту.
P.S.Поліція потрібна для встановлення факту порушення, звичайно затримувати вони нікого не будуть, це так до слова. Адже не завжди достатньо відеозапису для встановлення правопорушення, інколи є вимога у присутності представника правоохоронної структури.
Для прикладу сама поліція може провести 10-20 контрольних закупівель, як вони роблять із іншими порушниками, та заробити сотні мільйонів у бюджет, якщо Нова Пошта така розумна. Так що працівники поліції - не втратьте можливість у вас мільярди під ногами валяються.
-
waryag
Member
Аціо: ↑ 09.06.2025 07:37Це не так - вас дурять, адже за законом України - усі тех. складні товари дозволені до огляду, розпакування, перевірки на працездатність, і що там пише Нова Пошта неважливо, зверніться у поліцію та Нову Пошту оштрафують на 50-80млн.
P.S.Поліція потрібна для встановлення факту порушення, звичайно затримувати вони нікого не будуть, це так до слова. Адже не завжди достатньо відеозапису для встановлення правопорушення, інколи є вимога у присутності представника правоохоронної структури.
Для прикладу сама поліція може провести 10-20 контрольних закупівель, як вони роблять із іншими порушниками, та заробити сотні мільйонів у бюджет, якщо Нова Пошта така розумна. Так що працівники поліції - не втратьте можливість у вас мільярди під ногами валяються.
-
Аціо
Member
А давайте сміятись разом!
-
proos
Member
dead_rat
Каким образом можно вернуть это и каким образом это можно забрать без вскрытия?
-
waryag
Member
Давайте. Держава взяла своє. Приклада захисту споживачів не бачу.Аціо: ↑ 09.06.2025 07:50А давайте сміятись разом!
спойлер
https://censor.net/biz/news/3556573/nat ... oyi-poshty
-
dead_rat
Member
Повернути буде важко.proos: ↑ 09.06.2025 08:04 dead_rat
А забрати без проблем. Я багато раз замовляв товар на тому ж Амазоні за ~2к€(ті ж Мавіки в 22-23). Курʼєр просто віддавав коробку і йшов, ні в кого і думки не було що може бути обман.
А ще ти будеш у щоці, що товар прийнято залишати в сусідів якщо тебе нема дома, чи курʼєру лінь роздавати і він пакунки на весь підʼізд лишає першому хто відчинив.
ПС. в Україні б мабуть сто раз перевіряв.
Відправлено через 1 хвилину 10 секунд:
Перед зверненням перевірте свою відсрочку/бронь.Аціо: ↑ 09.06.2025 07:37 зверніться у поліцію та Нову Пошту оштрафують на 50-80млн.
-
Аціо
Member
Ну це як дивитись, хтось бачить що "узяла своє", а хтось бачить що коли між правилами Нової Пошти та законодавством країни виникли розбіжності Нова Пошта була змушена змінити свої правила, сплатити штраф, встановити свої правила відповідно закону країни. Сподіваюсь потрібні аналогії ви провести в змозі.waryag: ↑ 09.06.2025 08:31Давайте. Держава взяла своє. Приклада захисту споживачів не бачу.Аціо: ↑ 09.06.2025 07:50А давайте сміятись разом!
спойлер
https://censor.net/biz/news/3556573/nat ... oyi-poshty
Відповідно до законодавства звичайно.
-
proos
Member
dead_rat
А, ну если так то да, я про нашу страну.
Это треш конечно.
А, ну если так то да, я про нашу страну.
Это треш конечно.
-
Аціо
Member
P.S. Я більше відповім тим розумникам які люблять писати - прибутки понад усе, яку встановить вартість продавець така і має бути, вартість х200% то нормально.
Так от ні, усьому свій час і потім трапиться може так що буде лунати - "а нас та за що", "передайте товаришу Зеленському відбулась жахлива помилка", "я ні у чому не винен, то були такі часи".
Просто на всі ті надприбутки за законом мають бути сплачені надподатки, які майже дорівнюють тим надприбуткам, а їх продавці ой як не люблять сплачувати та уникають прикидаючись камінцем чи гілочкою. А ще дуже багато інших сюрпризів так що не думайте поросятоньки що вас трішки відгодовують бо сильно люблять, там вже власник встановив мангал, приготував вуглі та точить великий ніж, і ні ніж не для того щоб нарізати овочі, точніше не лише тільки для того щоб.
Так от ні, усьому свій час і потім трапиться може так що буде лунати - "а нас та за що", "передайте товаришу Зеленському відбулась жахлива помилка", "я ні у чому не винен, то були такі часи".
Просто на всі ті надприбутки за законом мають бути сплачені надподатки, які майже дорівнюють тим надприбуткам, а їх продавці ой як не люблять сплачувати та уникають прикидаючись камінцем чи гілочкою. А ще дуже багато інших сюрпризів так що не думайте поросятоньки що вас трішки відгодовують бо сильно люблять, там вже власник встановив мангал, приготував вуглі та точить великий ніж, і ні ніж не для того щоб нарізати овочі, точніше не лише тільки для того щоб.
-
Sanьka
Member
Історія не нова (с)acm_fan: ↑ 08.06.2025 21:39История не новая, но макароны (притом не в фирменной упаковке) это конечно эпик.

Ця покупка нагадала гру "вірю не вірю"
Отправлено спустя 6 минут 6 секунд:
Замовляв десь пару міс назад телевізор 65".acm_fan: ↑ 09.06.2025 07:01Правила надо знать (перевозки и осмотра).yuriy_dd: ↑ 09.06.2025 05:11карта нова і запаяна, і не встиг заборонити відкрити
Доставили додому НПоштою. Відкрив , підключив, і тільки потім заплатив.
Правила правилами, а інтереси треба відстоювати. І звісно людський фактор, коли до людей по людськи то всі йдуть на зустріч.
-
dead_rat
Member
І всі ми щасливо заживемо в срср зразку 1980 з пустими полками, бо який сенс виробляти і продавати більше, якщо доведеться віддати все державонці?Аціо: ↑ 09.06.2025 09:16 Просто на всі ті надприбутки за законом мають бути сплачені надподатки, які майже дорівнюють тим надприбуткам,
-
Ektalion
Member
То у тебе якісь ризикові курʼєри були. Зараз дома не можна підключати речі , тільки у відділенні. Пояснення - у вас може бути несправна розетка , а курʼєр потім буде відповідати . Дозволяється тільки візуальний огляд.Sanьka: ↑ 09.06.2025 09:25 Замовляв десь пару міс назад телевізор 65".
Доставили додому НПоштою. Відкрив , підключив, і тільки потім заплатив.
Правила правилами, а інтереси треба відстоювати. І звісно людський фактор, коли до людей по людськи то всі йдуть на зустріч.
-
Аціо
Member
Ви самі себе читали? Це якраз і стимулює - виробляти та продавати більше, доступніше, конкурувати.dead_rat: ↑ 09.06.2025 09:29І всі ми щасливо заживемо в срср зразку 1980 з пустими полками, бо який сенс виробляти і продавати більше, якщо доведеться віддати все державонці?Аціо: ↑ 09.06.2025 09:16 Просто на всі ті надприбутки за законом мають бути сплачені надподатки, які майже дорівнюють тим надприбуткам,
А от виробляти менше та продавати одинці за 100 мільйонів за кожну це зі зворотного боку.
Тобто хочеш прибуток та сплатити мінімальний податок, продай та вироби більше з адекватною націнкою.
Світове торгівельне законодавство та регулятори вам так розумію не цікаво читати та вивчати, щоб усвідомити чому так.
dead_rat
Сподіваюсь ваша хибна точка зору не набуде популярності, адже у вас якась утопія де якраз виробляють дуже мало для обраних за дорого, які не спроможні навіть з мільйонними цінами будуть окупити супутній контент індустрії, бо якщо ви бачите тільки мурашник під ногами, то нормальні люди дивляться далі і бачать і гори, і море, і обрій за горизонт.
Якщо брати до уваги ІТ то мільярди споживачів контенту це ринок десятків трильйонів айоро, який може наразити на небезпеку тупість хардварних виробників з ринком у лічені одиниці мільярдів, та поховати слона заради комара.
-
dead_rat
Member
Аціо
Нажаль це ви мрієте про ідеали срср, зоб виробляли багато і дешево. Це не вигідно.
Нажаль це ви мрієте про ідеали срср, зоб виробляли багато і дешево. Це не вигідно.
-
Ostin
Member
Я колись на амазоні через перекупів купив собі звукову картку. Коробка прийшла на пошту запакована, візуально зверху все ок. Всередині вдома виявилась якась дешева фігня від креативу вартістю кратно менше.
Я рознервував і посереднику "вилив душу" як тільки міг, в тому числі звинувативши їх як можливого шахрая
. Вони заспокоїли мене і запропонували відправити їм коробку назад, а вони вже вирішуватимуть повернення. На їхню честь, вони повернули гроші, хоч комісію за пересилку я втратив. Але цілком розумію, що могли б і не повертати і не заморочуватись.
Тепер я теж завжди дивлюсь, щоб продавець був не "третя сторона"
Я рознервував і посереднику "вилив душу" як тільки міг, в тому числі звинувативши їх як можливого шахрая
Тепер я теж завжди дивлюсь, щоб продавець був не "третя сторона"
-
madman2kk
Junior
Якщо це так - можу лише порадіти за вас. В мене такої опції (як і в багатьох, думаю), на жаль не має. Хоча, не бачу жодної проблеми в тому, щоб купувати дорогі речі через інтернет. З іншої сторони, я НЕ купую дорогі речі через інтернет в невідомих продавців (навіть на відомих площадках як Амазон), бо навіть якщо прийде бажаний товар, то про гарантію, швидше всього, можна точно забутись. Можна, звісно, з гарантійними питаннями звертатись до офф представництва виробника, але тут вже як повезе: можуть допомогти, а можуть пробити по серійнику, виявити, що продукт був призначений для іншого ринку/країни (а гарантія не факт що міжнародна) і відфутболити до продавця, який вже давно пропавFirstTDM: ↑ 09.06.2025 00:02Дешевле $3000 есть - вполне достаточный выбор. Есть даже вполне конкретные люди, которые купили RTX 5090.madman2kk: ↑ 08.06.2025 23:26І багато в вашому місті 5090 є в наявності в магазинах? (MSRP, звісно ж)
Про MSRP для 5090 - без комментариев... все и так всё знают...
-
Sanьka
Member
Візуальний огляд це вже 50% успіху.Ektalion: ↑ 09.06.2025 10:14ризикові курʼєри були. Зараз дома не можна підключати речі , тільки у відділенні. Пояснення - у вас може бути несправна розетка , а курʼєр потім буде відповідати . Дозволяється тільки візуальний огляд.
І всі ж прекрасно розуміють що історії про несправну розетку і неправильний струм то лапша. Людина бачить що не бомжатнік і все нормально. Чого паритись?