У перших тестах Lenovo Legion Go S під управлінням SteamOS показала суттєву перевагу над Windows-аналогом

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Vi
Member

Повідомлення

block_stupid
Много дистров линукса имеют цельную замкнутую экосистему, включающую смартфоны, ноуты и пк, а также железо и ядро, разбатываемое собственными силами?
Та же красношапка в первую очередь для серваков свой интерпрайз разрабатывает, а тут один из крупнейших производителей гаджетов в мире, выпускающий собственные чипы и нацеленный именно что в сегмент устройств для обычных пользователей.
Мне кажется, выглядит куда более многообещающе, нежели очередной линуксовый дистр, который неизвестно вообще подружится с вашим железом, или его поддержка, а также поддержка вашей перефирии НЕНУЖНО. :dontknow:

Відправлено через 10 хвилин 21 секунду:
tornadox
А ещё эпл до сих пор код использует.
И нетфликс.
А рынок порешал в виду популярности линукса (которая сама по себе исторически случайна по большому счёту, а не заслужена объективными преимуществами архетектуры) и простоты наёма знакомого с ним персонала. Если говорить о новой операционной системе, то это уже не играет особой роли, поскольку в любом случае необходимо будет городить много своего.

Відправлено через 4 хвилини 7 секунд:
tornadox: 28.05.2025 00:20на вигляд - це просто ще одна Chrome OS з рескіном.
Якщо дуже хочеться щось подібне - можна купити хоч зараз: https://fydeos.io/
А якщо не потрібен Android та Debian-підсистема - можна поставити безкоштовну ChromeOS Flex від Google: https://chromeos.google/products/chromeos-flex/
Harmony поки виглядає як черговий "фронт" для китайської екосистеми, а не щось справді нове для ринку десктопів. На рахунок ядра вже писали, вони використовують лінукс.
Писали глупость - Harmony OS NEXT (ну или 5), это совершенно новая ОСь, которая не имеет поддержки андроид приложений, а работает на собственном новом ядре, никак не связанным с линуксом.

Хотя гугл в шапку тоже не спит и в новой версии вводится полноценный (в понимании андроида) десктопный режим - вполне вероятно, что в будущем также может вырасти единая экосистема для смартфонов и десктопа (лептопов) без отдельной хромоси.Было бы у гугла желание - возможности в наличии.
AFU_power
Member

Повідомлення

waryag: 28.05.2025 09:57
AFU_power: 27.05.2025 22:26нє блін, в сезоні. А для кого по твоєму існують SteamFork, Bazzite, ChrimeraOS? Дивно що вольво так пізно розчехлилась зі стімосом, стімфорк це в принципі і робив, запускав стімос не на стімдеку, але тепер потреба в ньому отпала
Те, що я бачу, все ще сируваті продукти для досить вузького кола ПК-ентузіастів.

СтімОС вже довела, що її можна ставити на серійні пристрої, давати звичайним людям більше, ніж на 5 хвилин і все буде нормально.
значить ти погано подивився, сируватий продукт для всіх пристроїв якраз зараз стімос. Отвали контроллера, відсутність гіроскопа та неможливість контролювати тдп без сторонніх плагінів це по твоєму не сиро? Баззіт давно пропонує це все з коробки для рог алая та легіон го+емуляція контроллера під стім контроллер, дуалшок, сенс, бокс контроллер в зручному оверлеї. Стімфорк має специфічні фікси для вайфай медіатек наприклад, які отвалюються після сну на стімос.
tornadox
Member

Повідомлення

AFU_power: 28.05.2025 00:45Wat, це ти про півтора клієнта, в яких навіть не можна подзвонити?
Мова ж йшла про FreeBSD вона для серверів в першу чергу, це лінукс пробує в десктоп.
Спочатку сервери Ватцапа були на фрясі, але з часом змігрували.
Draqoon: 28.05.2025 03:36Я поки не хочу брати ніякі стім декі, леново чи мсі мініконсолепк бо вони застарівають швидше ніж телефон.
Сиджу на свічі, потім свіч 2 візьму.
Дякую за інформацію, але ж ніхто не заставляє купляти, особливо якщо консоль чіпована а ігри подобаються, чому б і ні. Кожному своє.
waryag: 28.05.2025 09:57Те, що я бачу, все ще сируваті продукти для досить вузького кола ПК-ентузіастів.
вони сирі бо не продаються пристрої на базі цих дистрів. Якщо в якогось дистра з'явиться хардварний бізнес партнер то все зміниться. Але ж навіщо якщо є Вальв.
AFU_power
Member

Повідомлення

tornadox: 28.05.2025 18:42Якщо в якогось дистра з'явиться хардварний бізнес партнер то все зміниться
PlaytronOS це сильно не помогло
tornadox
Member

Повідомлення

AFU_power: 28.05.2025 19:34 PlaytronOS це сильно не помогло
давно не цікавився, але ще тоді багато людей писали що це скам, плюс головні інвестори зв'язані з криптою
AFU_power
Member

Повідомлення

tornadox: 28.05.2025 19:39
AFU_power: 28.05.2025 19:34 PlaytronOS це сильно не помогло
давно не цікавився, але ще тоді багато людей писали що це скам, плюс головні інвестори зв'язані з криптою
не скам, я знаю розробників, це пару мейнтейнерів з ChimeraOS, написали замість геймскопа OpengamepadUI, але для запуску все ще використовується протон, випілений десктоп мод. Сама компанія закупає залізо в аянео, яка славиться браком, під них все і пілиться. Крипта там залучена в тому, що вони чогось вирішили запустити свій коїн, а навіщо не знаю
tornadox
Member

Повідомлення

AFU_power: 28.05.2025 19:43не скам, я знаю розробників, це пару мейнтейнерів з ChimeraOS, написали замість геймскопа OpengamepadUI, але для запуску все ще використовується протон, випілений десктоп мод. Сама компанія закупає залізо в аянео, яка славиться браком, під них все і пілиться. Крипта там залучена в тому, що вони чогось вирішили запустити свій коїн, а навіщо не знаю
ну я знаю, читав яка там історія офіційна, девам які пиляли геймінг тулзи для лінукса, але Lutris запропонували монетизувати свою роботу. Нічого поганого тут, навпаки, девам яка комітять в опенсорс лончери платять гроші. Звісно там нічого серйозного на рівні proton/wine/mesa etc але і теж добре.
Все решта крипто-скам https://www.gamingonlinux.com/2025/05/p ... ocurrency/.
Відповісти