Чип Xiaomi XRing 01 отримає 10 ядер ARM і 16-ядерний GPU, щоб конкурувати зі Snapdragon 8 Elite

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Donate
Member

Повідомлення

IronWithin: 19.05.2025 14:31
Donate: 19.05.2025 13:51

Де збільшується то? Я відкриваю
https://en.wikipedia.org/wiki/Apple_A18 який є в 16 айфоні

я відкриваю https://en.wikipedia.org/wiki/Apple_A11 який був в iphone 8

Останній перехід з 4 ядер на 6 був 7 років тому...
Це як раз тоді коли эпл робила довгострокову перспективу що робити далі.
Це можна побачити по тому що эпл не побігла нарощувати ОЗП, а робила гарну продуктивність на одне ядро та інтегрувала собі протокол NVMe.
Можна відрити будь яке тестування тих років і побачити таку картину що по флешці що по ЦП.
Зображення

Єплу не потрібно приділяти хоч якоїсь уваги до ЦП маркетингово, вони вийшли сказали що в них самий швидкий ЦП на ринку, користувач бачить що телефон дійсно швидкий навідь через багато років і на цьому все. Відділу інженерів не потрібно робити тупі рішення щоб продавати смартфони, вони зробили єдині правильні рішення ще 7 років тому і отримали пів світу. А не сиділи змінювали архітектуру, чи прийшов хтось з відділу маркетингу що ось треба 10 ядер. Щоб що?
Обрали "гірший" варіант але нехай, дякую за спробу, просто будьте менш самовпевнені коли наступного разу щось стверджуєте, це виглядає крінжово :beer:
P.S дискуссії не буде, бо що не речення то "Єплу не треба", "зробили правильне рішення", "Маркетинг не головне в них" і тд, половини структури сок взагалі викинута за межі обговорення й забута, зате додано... інтеграцію nvme... рили? ви навіть спробували виправдати їх 6гб оперативи в моєму 14 про... що просто смішно)
З сок все ясно, там в нас нічого не вийде, давайте наведу пару прикладів де маркетинг цією компанією прямо таки рулить: Сірі яку мені обіцяли рік тому я здається не побачу ніколи, Не так давно в епл заявляли що їх макбуки з 8гб оперативки те ж що і віндові 16, трасування променів в мобілках, заяви про втор переробку майже всього з чого вони роблять свою продукцію, не кажучи про зашквар зі зговором с гугл на 20млрд долларів на рік і тд. На мою "скромну" думку маркетинг якраз рулить цією компанією, бо слова постійно розходяться з ділом, а у їх популярності винно набагато більше факторів ніж "вони зробили єдині правильні рішення ще 7 років тому і отримали пів світу", їх процессор у їх популярності винен напевно в останюю чергу)
Ой, ну вибачте, що моя впевненість, підкріплена цифрами та реальним станом речей на ринку, вас так крінжує :rolleyes: Дискусії, кажете, не буде? Ну звісно, важко дискутувати, коли один оперує фактами про архітектуру SoC та довгострокові рішення, а інший з'їжджає на Сірі не привезли та мені 6ГБ оперативки в 14 Pro мало, бо у Васі на Сяомі 12ГБ, і неважливо, що той Сяомі лагає :laugh:
Мені смішно!
Смішно, коли система з меншим об'ємом RAM завдяки оптимізації працює плавніше і тримає в пам'яті стільки ж, скільки андроїд-флагман з удвічі більшим об'ємом? :laugh: Чи вам просто сама цифра 6 не подобається, бо в сусідньому китайському таборі вже 16ГБ ставлять, щоб хоч якось компенсувати кривизну софту? Це і є той самий маркетинг, проти який я і говорю, коли він підміняє інженерні рішення.
IronWithin
Member

Повідомлення

Donate: 19.05.2025 14:56
IronWithin: 19.05.2025 14:31

Обрали "гірший" варіант але нехай, дякую за спробу, просто будьте менш самовпевнені коли наступного разу щось стверджуєте, це виглядає крінжово :beer:
P.S дискуссії не буде, бо що не речення то "Єплу не треба", "зробили правильне рішення", "Маркетинг не головне в них" і тд, половини структури сок взагалі викинута за межі обговорення й забута, зате додано... інтеграцію nvme... рили? ви навіть спробували виправдати їх 6гб оперативи в моєму 14 про... що просто смішно)
З сок все ясно, там в нас нічого не вийде, давайте наведу пару прикладів де маркетинг цією компанією прямо таки рулить: Сірі яку мені обіцяли рік тому я здається не побачу ніколи, Не так давно в епл заявляли що їх макбуки з 8гб оперативки те ж що і віндові 16, трасування променів в мобілках, заяви про втор переробку майже всього з чого вони роблять свою продукцію, не кажучи про зашквар зі зговором с гугл на 20млрд долларів на рік і тд. На мою "скромну" думку маркетинг якраз рулить цією компанією, бо слова постійно розходяться з ділом, а у їх популярності винно набагато більше факторів ніж "вони зробили єдині правильні рішення ще 7 років тому і отримали пів світу", їх процессор у їх популярності винен напевно в останюю чергу)
Ой, ну вибачте, що моя впевненість, підкріплена цифрами та реальним станом речей на ринку, вас так крінжує :rolleyes: Дискусії, кажете, не буде? Ну звісно, важко дискутувати, коли один оперує фактами про архітектуру SoC та довгострокові рішення, а інший з'їжджає на Сірі не привезли та мені 6ГБ оперативки в 14 Pro мало, бо у Васі на Сяомі 12ГБ, і неважливо, що той Сяомі лагає :laugh:
Мені смішно!
Смішно, коли система з меншим об'ємом RAM завдяки оптимізації працює плавніше і тримає в пам'яті стільки ж, скільки андроїд-флагман з удвічі більшим об'ємом? :laugh: Чи вам просто сама цифра 6 не подобається, бо в сусідньому китайському таборі вже 16ГБ ставлять, щоб хоч якось компенсувати кривизну софту? Це і є той самий маркетинг, проти який я і говорю, коли він підміняє інженерні рішення.
Не вибачаю, а ще здогадки не факти, я сподіваюсь у вас хоча б телефони обох таборів є щоб порівнювати, бо я маю, якраз і сяомі і епл, в моєму випадку різниця в вартості приблизно 1300 долларів, і приблизно ніякої в типових завданнях.
Все, закінчуємо цирк, наступного разу коли захочете написати щось по типу "коли один оперує фактами про архітектуру SoC", збавте оберти, бо вказати кількість ядер(і то не вірно) це не "оперувати фактами про архітектуру" :laugh:
Donate
Member

Повідомлення

IronWithin: 19.05.2025 15:18
Donate: 19.05.2025 14:56

Не вибачаю, а ще здогадки не факти, я сподіваюсь у вас хоча б телефони обох таборів є щоб порівнювати, бо я маю, якраз і сяомі і епл, в моєму випадку різниця в вартості приблизно 1300 долларів, і приблизно ніякої в типових завданнях.
Все, закінчуємо цирк, наступного разу коли захочете написати щось по типу "коли один оперує фактами про архітектуру SoC", збавте оберти, бо вказати кількість ядер(і то не вірно) це не "оперувати фактами про архітектуру" :laugh:
Оце потужність сяомі за 200 баксів має таку продуктивність як айфон? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Були срачі в темі по вибору смартфону. Кидав пруф де сяомі з 8 ГБ ОЗУ не тримає браузер в фоні, а вивантажує його з повним перезавантаженням коли відкриваеш. Ото єкспіріенс :laugh: А користуватися як людина девайсом можливо коли ставиш сторонній кастом :lol:
Все, закінчуємо цирк
Потрібно його тут не створювати своїми постами. Все що ви тут написали голослівно без єдиного пруфу.

Added in 7 minutes 37 seconds:
Давай ось проаналізуєм дуже старий ролик про аналізу роботи iOS свопу. Android Authority теж напевно безпідставно щось курликають. А великий IronWithin знає напевно краще. :rotate:
1234waltz
Member

Повідомлення

Donate: 19.05.2025 14:56 Смішно, коли система з меншим об'ємом RAM завдяки оптимізації працює плавніше і тримає в пам'яті стільки ж, скільки андроїд-флагман з удвічі більшим об'ємом? :laugh: Чи вам просто сама цифра 6 не подобається, бо в сусідньому китайському таборі вже 16ГБ ставлять, щоб хоч якось компенсувати кривизну софту? Це і є той самий маркетинг, проти який я і говорю, коли він підміняє інженерні рішення.
Де і звідки яблофаги це беруть, просто цікаво. Агресивне стиснення в RAM з апаратною підтримкою у Apple звісно працює краще, ніж на інших платформах, але взагалі не панацея. Я вже надивився на купу сектантів з арм-маками з 8 ГБ рами, які дивились на роботу ноута з 32 ГБ рами, як на якісь космічні технології. Дивуючись, чому воно так плавно та швидко працює в задачах, які 8 ГБ огризок ледве тягне.
Я от при користуванні андройдофоном з 8 ГБ LPDDR5X рами навіть під мікроскопом не можу роздивитись якісь лаги, при тому що в побутовому користуванні навіть половина оперативки не юзається.
Те що ставлять по 16 ГБ, це якраз чистий маркетинг і роблять його в 2 випадках:
1. Набивають дешевої повільної ram в лайнофонах дядюшкі Ляо;
2. Ставлять швидкі 16 ГБ, бо ram всеодно копійки коштує і треба виділитись серед інших флагманів.
3. Ставлять в актуальні флагмани, бо прикольні ШІ-функції на NPU/TPU жере багато оперативи. Але звідки про це знати яблочникам, якщо відставання по NPU/TPU в їх чіпах не дозволяє реалізувати функціонал по редагуванню фото та відео не те що Самсунга, а й навіть Сяомі.
Donate
Member

Повідомлення

1234waltz: 19.05.2025 15:42 Я от при користуванні андройдофоном з 8 ГБ LPDDR5X рами навіть під мікроскопом не можу роздивитись якісь лаги, при тому що в побутовому користуванні навіть половина оперативки не юзається.
1. Звідки вам щось знати про АІ функції з 8 ГБ рами?
2. Ну я відрив свої андроїд девайси... Щось я не бачу щоб система їла "мало", ось на пікселі з 12 рами ще в свопі щось пожато на 3 гіга :laugh:
спойлер
Зображення
Зображення
Про ролик AI це забавка, скільки в цілому в житті вам потрібен тот magic erase? Я можу теж самє оперувати про якість оновлень від самсунгу. Тому що субреддіт власників самсунгів був повністю весь в мемах. Коли самсунг практично для телефона за 1,5к зелені затримує оновлення на пів року :laugh: Ото ржумба була, а коли вони виклали потрібно ще було лізти через adb та вмикати вулкан в UI примусово бо підлагував :laugh:

В тот час як єпл ПЕРШІ на ринку пропонували мінімум 5 років оновлень, на практиці близько сьоми, які йдуть регулярно та всім смартфонам одночасно.
спойлер
Зображення
Зображення
Зображення
1234waltz
Member

Повідомлення

Donate: 19.05.2025 15:48 Про ролик я можу теж самє сказати про якість оновлень від самсунгу.
Ну тобто на безнадійне відставання по функціям AI редагування фото від буквально всіх гравців на ринку вам немає чого відповісти, ок :lol: Як і про обіцяну Сірі, яка ні до рівня Копайлота, ні до ЧатГПТ, ні до Джеміні (прямого конкурента на смартфонах) ніяким боком не дотягує.
Donate: 19.05.2025 15:48 1. Звідки вам щось знати про АІ функції з 8 ГБ рами?
А звідки про це знати юзерам Apple, у яких немає нормальної апаратної підтримки з будь-якою кількістю рами, ні на мобільних пристроях, ні на ноутбуках? В буквальному сенсі. В Кожанкіна є підтримка, в АМД можно погратись з AMUSE на будь-якій риксє, на Снепдрегонах що на мобілках, що на ноутах роби, в Медіатек теж ок з прискоренням.
спойлер
Доречі, 8 ГБ та швидкого NPU/TPU на борту більш ніж достатньо для обробки фото з відео, в яку невміє потужний айфон.
Donate: 19.05.2025 15:48 2. Ну я відрив свої андроїд девайси... Щось я не бачу щоб система їла "мало", ось на пікселі з 12 рами ще в свопі щось пожато на 3 гіга :laugh:
Був колись 6 піхєль, грівся як чайник, з тих часів до гуглофонів не торкаюсь. Юзаю самсу+сяомі, проблем не маю.
Donate: 19.05.2025 15:48 В тот час як єпл ПЕРШІ на ринку пропонували мінімум 5 років оновлень, на практиці близько сьоми, які йдуть регулярно та всім смартфонам одночасно.
Це було перевагою long time ago in far-far galaxy. Зараз такий сапорт дають більшість гравців на ринку (підвал дядюшки Ляо не розглядаємо). Сенсу в цьому не бачу, бо будь-яким смартфоном, більше трьох років для мене моветон. Був в мене айПед колись, на третій рік їм користуватись можно було, хіба як рідером для книжок. Звісно в ті часи залізо мобільше швидше застарівало, але я про те, що в ті самі часи і сенсу в цих 5 роках не бачив :)
tornadox
Member

Повідомлення

waryag: 19.05.2025 14:55 Головне, що показала епл - треба працювати над екосистемою. Те, що переважна більшість виробників заліза для ПК ігнорує на принциповому рівні.
Те, що ви називаєте "екосистемою" в контексті Apple, інші цілком можуть назвати vendor lock-in, і він присутній у світі ПК не менше, ніж в Apple. Просто виглядає по-іншому, бо розмазаний між купою виробників, а не під одним брендом.
Список залежностей та необхідних апгрейдів росте щороку:
Класика: DLSS4, FSR4, XeSS2 прив'язані до конкретних GPU, часто нових моделей. Фічі DX12 типу Ray Tracing теж вимагають свіже залізо. Intel традиційно новий процесор = нова материнка. UEFI/Secure Boot, PCIe Gen5 і т.д.

Але якщо говорити саме про екосистему як про взаємодію та синхронізацію пристроїв і сервісів, то Microsoft і Google теж не стоять на місці й активно її розвивають:
Microsoft має інтеграції Windows з OneDrive, синхронізацію налаштувань, Edge, Microsoft 365. А ще зв'язку між Xbox і PC (синхронізація прогресу, Game Pass). І додаток Phone Link для зв'язку з Android-телефонами (сповіщення, дзвінки тощо).
Google – це величезна екосистема навколо облікового запису: Android + Chrome OS + Google Drive + YouTube + Gmail – все це працює як єдине ціле. Плюс сервіси на кшталт Google Photos, Google Home та аналоги AirDrop (Nearby Share).

Єкосистема, є. Просто в Apple вона максимально контрольована і завдяки цьому часто працює більш гладко. А у світі ПК вона фрагментована між різними гравцями, але від цього не стає менш реальною чи менш "нав'язливою" у плані оновлень.

Відправлено через 10 хвилин 1 секунду:
Donate: 19.05.2025 15:48 В тот час як єпл ПЕРШІ на ринку пропонували мінімум 5 років оновлень, на практиці близько сьоми, які йдуть регулярно та всім смартфонам одночасно.
Оце про 5-7 років оновлень — воно гарно звучить, але це чистий маркетинговий "булшит" від Епл, який гарненько так вводить покупця в оману.

Бо з кожним новим апдейтом їхній старий гаджет починає відверто тупити. Причому до тих апдейтів тебе ще й App Store активно штовхає, бо інакше купа програм просто перестане працювати.

А оскільки їхня система закрита, то ти і не перевіриш толком, чи прилетіли тобі всі обіцяні фічі нової iOS/macOS на твій умовний 5-річний девайс, чи тебе просто "підтягнули" до мінімальної сумісності, щоб ти міг далі користуватись апками (і бачити рекламу нових девайсів).

Це така собі гарна обгортка від цукерки, під якою не завжди смачна начинка. :gigi:
Donate
Member

Повідомлення

1234waltz: 19.05.2025 15:42Ну тобто на безнадійне відставання по функціям AI редагування фото від буквально всіх гравців на ринку вам немає чого відповісти, ок :lol:
Ага, функція вирізати людину з фону - це вершина техпрогресу. Поки Apple фокуситься на оптимізації реальних сценаріїв, андроїд-табір женеться за магією вирізки колишньої зі своїх фото. Це серйозно так болить, що Apple не додає фішки для тіктоку, які ти два рази покажеш, щоб друзям показати?

P.S: А потім ти береш умовний салямі і розумієш що на останньому хайперос сяомі немає якихось базових функцій по адекватному мастабуванню системи. Воно офк мастабуешься але криво, в тот час як на дефолтному 15 відрі все масштабується як треба.
В Кожанкіна є підтримка, в АМД можно погратись з AMUSE...
Оце ти круто завернув тільки куртка розроблював це все достатньо давно, а АМД зайнята була виживанням із за своєї кінченої політики, треба було пилити зен і консольний ринок не втратити.
Тому коли пішли DLSS, нейронки і все такє у АМД не було буквально НІЧОГО. І потрібно завжди відповідати конкуренту хоч і завжди якось криво косо. Тому ось там в 9ххх лінійці ми маємо те що маємо.
Красні фани можуть хоч тепер не говорити що DLSS не потрібен і все такє. Тепер вже є хоч в якомусь адекватному вигляді.
А звідки про це знати юзерам Apple, у яких немає нормальної апаратної підтримки з будь-якою кількістю рами...
Ага, немає підтримки - але чомусь ваші 16 ГБ RAM і прискорювачі всього не дають того самого user experience. Інженерія не в кількості гігабайтів чи гігагерців.
Це вам не дядюшка Ляо збирає ПК з OLX.
Сенсу в цьому не бачу, бо будь-яким смартфоном, більше трьох років для мене моветон.
Це классика: мені не треба, значить, нікому не треба. А потім люди ходять з Galaxy S20 і плачуть, чому їм вже ніхто не шле нічого. Поки айфон 11 ще досі апдейтиться і працює плавніше, ніж деякі нові андроїд-флагмани. І взагалі навіщо вам апгрейдити смарт? Апгрейд задля апгрейду? Сиджу на пікселі 6ому взагалі не бачу хоч якихось приблизних варіантів апдейту. Ну ось для чого? Оновлення ще 1,5 роки будуть надходити. Система працює достатньо швидко. Іграшки тягне. Фото/відео навідь через декілька років одні з кращих. Щоб в мене був умовний 8 Elite який під навантаженням буде троттлити на 40-60%?
Був колись 6 піхєль, грівся як чайник, з тих часів до гуглофонів не торкаюсь. Юзаю самсу+сяомі, проблем не маю.
Це взагалі ОР вище гор. Десь в підвалі почув і все тепер це тема тижня.
Але ні всі телефони гріються :rotate:

Added in 4 minutes 48 seconds:
tornadox: 19.05.2025 16:52 Оце про 5-7 років оновлень — воно гарно звучить, але це чистий маркетинговий "булшит" від Епл, який гарненько так вводить покупця в оману.

Бо з кожним новим апдейтом їхній старий гаджет починає відверто тупити. Причому до тих апдейтів тебе ще й App Store активно штовхає, бо інакше купа програм просто перестане працювати.

А оскільки їхня система закрита, то ти і не перевіриш толком, чи прилетіли тобі всі обіцяні фічі нової iOS/macOS на твій умовний 5-річний девайс, чи тебе просто "підтягнули" до мінімальної сумісності, щоб ти міг далі користуватись апками (і бачити рекламу нових девайсів).

Це така собі гарна обгортка від цукерки, під якою не завжди смачна начинка. :gigi:
Оцей булщит я від кожного чую, що драйвера нвідії тормозять карти що оновлення тормозять систему. Якщо там все зроблена як треба нічого тормозити не буде взагалі. Якщо там 2 індуса пишуть код то пробачте це проблеми вашого вендора.

Хочу бачити пруфи, поки з того що я бачив ніхто не міг НІЧОГО підтвердити :rotate:

Зате iOS 18 додав по годині десь автономності смартфонам, але про це треба мовчати :laugh:
Причому до тих апдейтів тебе ще й App Store активно штовхає, бо інакше купа програм просто перестане працювати.
Яка купа программ? Там с постраждалих від примусового переходу тільки володарі перехідних 6ок. Але смартфону то 10 років :rotate:
1234waltz
Member

Повідомлення

Donate: 19.05.2025 17:47 Ага, функція вирізати людину з фону - це вершина техпрогресу. Поки Apple фокуситься на оптимізації реальних сценаріїв, андроїд-табір женеться за магією вирізки колишньої зі своїх фото. Це серйозно так болить, що Apple не додає фішки для тіктоку, які ти два рази покажеш, щоб друзям показати?
Тобто відповісти так і немає чого)
Donate: 19.05.2025 17:47 P.S: А потім ти береш умовний салямі і розумієш що на останньому хайперос сяомі немає якихось базових функцій по адекватному мастабуванню системи. Воно офк мастабуешься але криво, в тот час як на дефолтному 15 відрі все масштабується як треба.
А ця шизофазія про що була взагалі, що масштабується та де?
Donate: 19.05.2025 17:47
В Кожанкіна є підтримка, в АМД можно погратись з AMUSE...
Оце ти круто завернув тільки куртка розроблював це все достатньо давно, а АМД зайнята була виживанням із за своєї кінченої політики, треба було пилити зен і консольний ринок не втратити.
Тому коли пішли DLSS, нейронки і все такє у АМД не було буквально НІЧОГО. І потрібно завжди відповідати конкуренту хоч і завжди якось криво косо. Тому ось там в 9ххх лінійці ми маємо те що маємо.
Красні фани можуть хоч тепер не говорити що DLSS не потрібен і все такє. Тепер вже є хоч в якомусь адекватному вигляді.
Рівень розуміння теми - сектант яблока. AMUSE це ПО для створення зображень та відео використовуючи купу ШІ моделей оптимізованих для заліза АМД. Ви буквально не розумієте про що відповідаєте, і пишете якусь шизу про апскейлери в тему про генеративне ШІ.
А звідки про це знати юзерам Apple, у яких немає нормальної апаратної підтримки з будь-якою кількістю рами...
Ага, немає підтримки - але чомусь ваші 16 ГБ RAM і прискорювачі всього не дають того самого user experience. Інженерія не в кількості гігабайтів чи гігагерців.
Це вам не дядюшка Ляо збирає ПК з OLX.
Так який там user experience, якщо яблоко нездатно просту вирізку з tpu/npu прискорювачами якісно робити, та відео оброблювати. Якщо Сірі поряд з нормальними ШІ асістами не валяється. Тож де юзер ікспірієнс?
Це взагалі ОР вище гор. Десь в підвалі почув і все тепер це тема тижня.
Але ні всі телефони гріються :rotate:
Людина яка ніколи в житті не користувалась Пікселем 6 або використовувала його тільки як дзвонилку детектед. При зйомці в 4К та елементарному редагуванні відео він грівся як ад гівна, пострашніше будь-якого з айфонів та гелексі. В мене рік це чудо було. Дуже задоволений, що взяв замість інший телефон.
Donate
Member

Повідомлення

1234waltz: 19.05.2025 17:59 Тобто відповісти так і немає чого)
Відповісти на що? На те, що ви вважаєте функцію вирізати колишню з фото показником технологічного лідерства? Ну, вибачте, в Apple, схоже, інші пріоритети. Можливо, вони зосереджені на тому, щоб телефон просто стабільно працював, а не вражав вас можливістю раз на рік прибрати небажаний об'єкт з кадру, поки система в цілому ледь дихає :rolleyes:
А ця шизофазія про що була взагалі, що масштабується та де?
О, то ви навіть не помічаєте, як елементи інтерфейсу на вашому "топ-за-свої-гроші" не масштабуються?
Рівень розуміння теми - сектант яблока. AMUSE це ПО для створення зображень та відео використовуючи купу ШІ моделей оптимізованих для заліза АМД. Ви буквально не розумієте про що відповідаєте, і пишете якусь шизу про апскейлери в тему про генеративне ШІ.
Дякую за лікбез, експерте. Моя думка стосувалася загальної стратегії компаній та їхніх технологічних можливостей на ринку. АМД роками наздоганяла і досі часто пропонує хренові альтернативи замість того, щоб задавати тренди. Чи ваше AMUSE якось рятує АМД з тої дупи в якої вона зараз знаходиться?
Зображення
Щоб отакє всюди не читати :laugh:
Так який там user experience, якщо яблоко нездатно просту вирізку з tpu/npu прискорювачами якісно робити, та відео оброблювати. Якщо Сірі поряд з нормальними ШІ асістами не валяється. Тож де юзер ікспірієнс?
User experience - це коли твій телефон працює плавно роками, оновлюється вчасно, не забитий рекламою в системних додатках, має високу залишкову вартість і не змушує тебе копатися в налаштуваннях. А ваші вирізки та супер-асистенти, які сьогодні є, а завтра їх переробили - це все миготливі цяцьки.
1234waltz: 19.05.2025 17:59 Людина яка ніколи в житті не користувалась Пікселем 6 або використовувала його тільки як дзвонилку детектед. При зйомці в 4К та елементарному редагуванні відео він грівся як ад гівна, пострашніше будь-якого з айфонів та гелексі. В мене рік це чудо було. Дуже задоволений, що взяв замість інший телефон.
Гріється як усі. Я взагалі нічого прям холодного серед телефонів топового рівня не бачив. Телефонів через руки пройшло більше чим хто бачив за все життя :facepalm:
waryag
Member

Повідомлення

tornadox: 19.05.2025 16:52Те, що ви називаєте "екосистемою" в контексті Apple, інші цілком можуть назвати vendor lock-in, і він присутній у світі ПК не менше, ніж в Apple. Просто виглядає по-іншому, бо розмазаний між купою виробників, а не під одним брендом.
Класика: DLSS4, FSR4, XeSS2 прив'язані до конкретних GPU, часто нових моделей. Фічі DX12 типу Ray Tracing теж вимагають свіже залізо. Intel традиційно новий процесор = нова материнка. UEFI/Secure Boot, PCIe Gen5 і т.д.

Але якщо говорити саме про екосистему як про взаємодію та синхронізацію пристроїв і сервісів, то Microsoft і Google теж не стоять на місці й активно її розвивають:
Microsoft має інтеграції Windows з OneDrive, синхронізацію налаштувань, Edge, Microsoft 365. А ще зв'язку між Xbox і PC (синхронізація прогресу, Game Pass). І додаток Phone Link для зв'язку з Android-телефонами (сповіщення, дзвінки тощо).
Google – це величезна екосистема навколо облікового запису: Android + Chrome OS + Google Drive + YouTube + Gmail – все це працює як єдине ціле. Плюс сервіси на кшталт Google Photos, Google Home та аналоги AirDrop (Nearby Share).

Єкосистема, є. Просто в Apple вона максимально контрольована і завдяки цьому часто працює більш гладко. А у світі ПК вона фрагментована між різними гравцями, але від цього не стає менш реальною чи менш "нав'язливою" у плані оновлень.
Я не зовсім про це.
Епл розробляє залізо, ОС і частину софту (а весь інший контролює) згідно одного плану.

На ПК досі виробники заліза, розробники ОС і софту самі по собі, кожний працює у власних інтересах і клав болт на інших.
Квалком випускає АРМ для вінди, про щось домовляється з майками, але взагалі їх жирний чип працює так собі, у софті біла. І замість валізок з грошима своїм кодерам та розробникам сумісного софту вони заявляють про якісь ліві проблеми...

Майки вирішили, що їм потрібні ШІ прискорювачі у процесорів, чипмейкери підхопили і виділили під це до 30% транзисторного бюджету. Але досі незрозуміло, навіщо воно взагалі потрібно. І так далі...
Donate
Member

Повідомлення

waryag: 19.05.2025 20:05
tornadox: 19.05.2025 16:52Те, що ви називаєте "екосистемою" в контексті Apple, інші цілком можуть назвати vendor lock-in, і він присутній у світі ПК не менше, ніж в Apple. Просто виглядає по-іншому, бо розмазаний між купою виробників, а не під одним брендом.

Я не зовсім про це.
Епл розробляє залізо, ОС і частину софту (а весь інший контролює) згідно одного плану.

На ПК досі виробники заліза, розробники ОС і софту самі по собі, кожний працює у власних інтересах і клав болт на інших.
Квалком випускає АРМ для вінди, про щось домовляється з майками, але взагалі їх жирний чип працює так собі, у софті біла. І замість валізок з грошима своїм кодерам та розробникам сумісного софту вони заявляють про якісь ліві проблеми...

Майки вирішили, що їм потрібні ШІ прискорювачі у процесорів, чипмейкери підхопили і виділили під це до 30% транзисторного бюджету. Але досі незрозуміло, навіщо воно взагалі потрібно. І так далі...
Під це необхідно саме майкам виділяти тонну грошей кожному вендору (але майки ліниві пі.... тому що те що повинно бути реалізовано ще вчора, вони можуть реалізовувати років 10), але кожен вендор, як і яблуко, бажає створити свою екосистему, щоб ти був підв’язаний до їх софту, де все працює тільки в рамках свого королівства.

Приклад — SteelSeries: є миші з вібромоторчиком - ідея цікава, потенціал великий, можна було б реалізувати крутий фідбек у багатьох іграх, як і динамічну підсвітку клавіш, яка не просто світить, а інформує. Але все це зав’язано на їхній софт, і підтримують це ігор так з десять. Така ж історія з Razer, Logitech та іншими. Єдиного API ніхто не робить, бо нікому не вигідно, а ігроделам не цікаво щось додатково впроваджувати без прямої вигоди для десяток вендорів. Виняток - геймпади, бо там є стандарт, чітке API, і це вже норма, тому й підтримка майже всюди.

В Android, кожен тягне ковдру на себе - хтось блокує завантажувач, хтось ламає стандартні API, хтось пхає свій роздутий софт, який навантажує навіть флагманськє залізо. І от виходить, що з одного боку Apple - це закрите болото з жорсткими правилами, але все працює гладко. А з іншого боку - хаос і фрагментація, де ти можеш зібрати щось своє, але шанс, що воно буде працювати як цукерочка - дуже умовний.
waryag
Member

Повідомлення

Donate: 20.05.2025 12:43Під це необхідно саме майкам виділяти тонну грошей кожному вендору (але майки ліниві пі.... тому що те що повинно бути реалізовано ще вчора, вони можуть реалізовувати років 10), але кожен вендор, як і яблуко, бажає створити свою екосистему, щоб ти був підв’язаний до їх софту, де все працює тільки в рамках свого королівства.

Приклад — SteelSeries: є миші з вібромоторчиком - ідея цікава, потенціал великий, можна було б реалізувати крутий фідбек у багатьох іграх, як і динамічну підсвітку клавіш, яка не просто світить, а інформує. Але все це зав’язано на їхній софт, і підтримують це ігор так з десять. Така ж історія з Razer, Logitech та іншими. Єдиного API ніхто не робить, бо нікому не вигідно, а ігроделам не цікаво щось додатково впроваджувати без прямої вигоди для десяток вендорів. Виняток - геймпади, бо там є стандарт, чітке API, і це вже норма, тому й підтримка майже всюди.

В Android, кожен тягне ковдру на себе - хтось блокує завантажувач, хтось ламає стандартні API, хтось пхає свій роздутий софт, який навантажує навіть флагманськє залізо. І от виходить, що з одного боку Apple - це закрите болото з жорсткими правилами, але все працює гладко. А з іншого боку - хаос і фрагментація, де ти можеш зібрати щось своє, але шанс, що воно буде працювати як цукерочка - дуже умовний.
Є приклад валве, яка не за всі гроші світу створила стімОС і стімдек. Зрозуміло, що це незвичайний випадок.
processsor_ua
Member

Повідомлення

Таке враження, що фанатам яблука платять за спори в інтернеті.
В моєї дружини айфон 12
в мене редмі нот 8 про 6\64
граємо буває в Hay Day
так от на редмі 8 про якщо з гри вийти в вайбер і назад включити гру, то все залишається як і було, а айфон 12 завантажує ферму заново. :rotate:
так що якось так айфони тримають програми в фоні...
dimon2277
Member

Повідомлення

processsor_ua: 21.05.2025 22:04 Таке враження, що фанатам яблука платять за спори в інтернеті.
В моєї дружини айфон 12
в мене редмі нот 8 про 6\64
граємо буває в Hay Day
так от на редмі 8 про якщо з гри вийти в вайбер і назад включити гру, то все залишається як і було, а айфон 12 завантажує ферму заново. :rotate:
так що якось так айфони тримають програми в фоні...
скоріше від програми залежить в цьому випадку
поки їду на роботу (в самого 12 ябко) відкритий тг, дізер та archero 2, спокійно свайпаю між ними і все ок
але те що після оновлення на 18.5 перші днів 5 смарт тормозив це факт (навіть просто на робочому столі анімацію рвало)
плюс вже неділі 3 як ютуб з багом, в один момент список відео пропадає і просто чорний екран і вниз і вгору (до цього в інших прогах ловив баги які фіксились місяцями)
ну і по батареї - покращень не побачив (так розумію смарту вже 3 з половиною роки, акум 91 малює, але явно намахує) хоча і гірше не стало
Відповісти